Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4535806,00.html

האיש עם הויניאלה גאמין, מר צוקרמן, בחן את הקיה והעניק לה ציון 7/10 סביר.

בדרך הוא מדווח על צריכת דלק "גבוהה מאוד ביחס לביצועים ולמסלול מבחן ארוך מאוד ורגוע בעיקרו - 8.9 ק"מ לליטר."

חזרתי שוב פעם לכתבה. אולי התבלבלתי בקריאה ומדובר ב-8.9 ליטר ל-100 ק"מ. גם לא משהו, אבל הרבה יותר סביר.

ואז ניקיתי את המשקפיים וקראתי שוב פעם.

עשיתי RESET למחשב, אולי מדובר באיזה בעיה טכנית אצלי.

אבל המספר הזה נשאר עומד בעינו - 8.9 קילומטרים לליטר. שהם 11.2 ליטר לכל 100 ק"מ. זה בנסיעה שמתוארת כבין-עירונית כרובה ולא ברכב ספורטיבי אשר מעודד "לחיצות".

המספר הזה נראה לי מאוד מוכר ואז נזכרתי שזאת הייתה בערך צריכת הדלק של הרכב ששכרתי לפני שנה בקנדה (טיול שכלל מקטעים עירוניים ודרכים הרריות). אבל הרכב ההוא שקל שני טון והיה מצויד במנוע 5.7 ליטר עם שסתומים עיליים. זאת ועוד - לרכב ההוא היו רק חמישה הילוכים, אחד פחות מאשר לקיה.

האם מר צוקרמן קיבל מכונית מקולקלת? האם הוא בטעות תדלק אותה בבנזין אוקטן 87 שנשאר בתחתית של איזה חבית עתיקה? מה הנתון המחריד הזה אמור להביע?!

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אני עשיתי נסיעת מבחן ארוכה בסול החדשה וקיבלתי 10.5 קילומטרים לליטר בממוצע. זה היה ברכב אחר, בצבע כחול ולא אדום כמו ב-ynet.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

משולב עירוני ובין עירוני. מצאתי גם תמונה של מחשב הדרך אחרי חצי טנק דלק בערך:

DSC_0942.JPG

אני יכול להגיד לך שבנסיעה בין עירונית ארוכה עם 4 אנשים, מזגן ובקרת שיוט על 100 קמ"ש והנתון היה קצת יותר טוב - סביב ה-13 קילומטרים לליטר.

פורסם (נערך)
אני יכול להגיד לך שבנסיעה בין עירונית ארוכה עם 4 אנשים, מזגן ובקרת שיוט על 100 קמ"ש והנתון היה קצת יותר טוב - סביב ה-13 קילומטרים לליטר.

אכן נתון מדהים. אין על הסול החדשה ומנוע ה-GDI החדשני והחסכוני שלה. השעות בחדר כושר, הדיאטה והשיר של גאגא בהחלט עשו את העבודה. בשביל חברות הנפט.

המכונית שלי ששוקלת קצת יותר ועם ביצועים הרבה יותר טובים (בראבו טורבו), שיצאה לשוק ב-2007 עושה בתנאים דומים 16-17 ק"מ לליטר...

סך הכל זה עצוב מאוד, כי החבילה נראת ממש מוצלחת עד שמגיעים לנתוני צריכת הדלק והביצועים. כנראה שקיה השקיעו יותר מדי כסף בגאגא ופחות מדי באופטימיזציה של מכלולי ההנעה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אלירן, כשיצאה לך צריכת דלק של 9.6 ליטר ל-100 ק"מ לפי המחשב, אתה בדקת גם צריכה אמיתית?

אתה בטח יודע שבדר"כ המחשב מזייף ומראה צריכה טובה יותר במעט מהמציאות.

זה גם באסה שהמחשב מראה בליטרים ל-100 ק"מ ולא בק"מ לליטר כי אז תהיה פחות סטיה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

כשראיתי שהנתון שמתקבל במחשב מאוד לא אופטימי תדלקתי ואכן התוצאה בדרך המסורתית אישרה בקירוב די טוב את הנתון שהתקבל במחשב.

פורסם

גם בנסיעת המבחן אצלנו ברכב המדובר (בדיוק זה שבכתבה של צוקרמן). קיבלנו צריכת דלק לא מזהירה של 9.8 ק"מ לליטר. נתונים מתדלוק, לא מחשב. נסיעה משולבת עם חלק קטן מאוד של נהיגה חוליגנית.

יכול להיות שזה בגלל שהרכב עדיין בתקופת הרצה, כשהיה אצלנו מד האוץ הראה 2800 ומשהו ק"מ, אולי כתבות עתידיות יראו שיפור מסויים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

spire:

יכול להיות שזה בגלל שהרכב עדיין בתקופת הרצה, כשהיה אצלנו מד האוץ הראה 2800 ומשהו ק"מ, אולי כתבות עתידיות יראו שיפור מסויים

אני לקחתי את הסול האדומה למבחן, קיבלתי אותה עם קצת פחות מ-600 ק"מ על השעון, צריכת הדלק הייתה מאוד לא סבירה, מספר דומה מאוד לזה של רועי (8.9 ק"מ לליטר), זאת ועוד המנוע היה מחוספס וגס. הבנתי שזה לא הגיוני ומשהו פה לא בסדר.

אז החזרתי את המכונית וביקשתי לתאם לי מכונית אחרת, את זו עם הכי הרבה ק"מ. פרסום המבחן התעכב כשבועיים, אבל תואמה לי מכונית נוספת, הפעם עם כמה אלפי ק"מ על מד האוץ. ראשית, המנוע היה הרבה יותר גמיש ומעודן וגם צריכת הדלק השתפרה. בתוואי כמעט זהה לזה של מכונית המבחן הראשונה ובתנאים דומים מאוד (החיים זו לא מעבדה) קיבלתי הפעם 11 ק"מ לליטר - נתון מקובל במשפחתיות בנסיעות מבחן.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

כמה ק"מ היו על השעון של השנייה שלקחת? כנראה צריכת הדלק מוגזמת באמת בגלל הקילומטרג' הנמוך.

בנימה אחרת, אני רואה שכולם ממש מרוצים מהתיק הזה של פולקסווגן, ראיתי אותו מציץ גם באחת הכתבות של וואלה :lol:

*אני, אגב, גם מודה באשמה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם אני לא טועה בגזרת 3,000 ק״מ.

בינינו, התיק די מכוער, אבל הוא פחות או יותר היחיד שאני יכול להכניס בו מחשב נייד 17 אינץ׳

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

כבדרך אגב, וואלה!רכב פרסמו היום מבחן משלהם לסול החדשה.

http://cars.walla.co.il/?w=%2F4701%2F2759929

"במבחן שלנו הציגה הסול צריכת דלק של 11.2 קילומטרים לליטר."

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...