Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי פולו 2004 ידני מנוע 1.4

קניתי את הרכב לפני כמה חודשים.

אתמול בדקתי שמן והיה חסר יחסית די הרבה..

רציתי לשאול אם מותר לערבב בין סוגי שמנים שונים? אני לא יודע איזה סוג שמן השתמשו...

ואיזה שמן אתם ממליצים?

אמרו לי

5w40 סינטטי מלא שיש עליו תקן של vw 502/505.

תודה...

פורסם

בלי פאניקה והפחדות בבקשה.

במידה וחסר שמן השלם את החוסר עם השמן שציינת ובטיפול הקרוב החלף את השמן ל-5W40.

איזה כייף לי :)

פורסם

אפשר לערבב במקרה הצורך שמן סינטטי מלא גם עם שמן מינרלי כול עוד השמנים מתאימים מבחינת המפרטים של ייצרן הרכב.

ישנם ייצרנים שלא מציינים בראש חוצות שחובה להשתמש בשמן סינטטי מלא אלא מציינים מפרט או דרישות מסויימות מהשמן לכן אם שמן מינרלי עונה על

דרישות ייצרן הרכב אז אין שום בעיה למלא מינרלי או סינטטי.

פורסם
אפשר לערבב במקרה הצורך שמן סינטטי מלא גם עם שמן מינרלי כול עוד השמנים מתאימים מבחינת המפרטים של ייצרן הרכב.

מרק, תקן אותי אם אני טועה אבל אי שם בתחילת שנות ה 2000 צ'מפיון מוטורס החליטו (או קיבלו הנחיה מהיצרן, אינני יודע) לעבור משמן מינראלי 15w40 לשמן סינטטי מלא 5w40, ולפי מה שזכור לי ביצעו לרכבים בטיפול שטיפת מנוע, אז במקרה שבוצע ערבוב כזה בין שמן מינראלי לסינטטי/חצי סינטטי, האם לא כדאי לבצע שטיפת מנוע/להחליף את השמן והמסנן לאחר כמה מאות ק"מ?.

פורסם (נערך)

בזמנו בשנת 2000-2001 הייתה ברשותיי גולף דור 4 ואכן יועצי השירות אמרו ללקוחות שמבקשים לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא לבצע פלאשינג למנוע.

לאחר תקופה קצרה ההמלצה הזו נעלמה כלא הייתה מכיוון שלא היה שום צורך אמיתי לבצע פעולה מסוג זה וגם לא הייתה שום הנחייה של הייצרן בנושא.

כנראה בגלל שרכבים מסויימים סבלו מבוצה כתוצאה משימוש בשמן זול ולא מתאים למפרטי הייצרן מישהו הגף הטכני חשב כנראה שיש לבצע פלשינג לפני מעבר לשמן סינטטי מלא.

לא דובים ולא יער ולא ניתקלתי בשום בעיה במעבר לשמן סינטטי מלא באף רכב באותה תקופה שטיפלתי כול שבוע לפחות ב-5 רכבים ובכולם מילאתי שמן סינטטי מלא ללא שום פלשינג.

אכן גם ברחבי רשת האינטרנט וגם בפורום לפעמים אנשים המליצו לבצע פלשינג לא כתוצאה מניסיון אישי אלא שמועה שנפוצה מפה לאוזן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...