Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכיר מסנני מזגן שמורכבים משתי יחידות נפרדות, אולי מדובר בזה.

נכון, בהרבה רכבים מותקנים 2 פילטרים אבל לפי המק"ט המקורי 971331J000 כנראה באריזה מגיעים 2 פילטרים ולא פילטר בודד לכן בקבלה היה צריך להופיע בכמות 1.

אני הייתי בודק את הסוגייה מול המוסך.

2480812_130526164842_SAM_0068.JPG

איזה כייף לי :)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה זמן במסגת טיפול. כלומר הרכב כבר על הליפט, גלגלים מפורקים, נסיעת מבחן מתבצעת בכל מקרה בסיום טיפול.

פורסם (נערך)
כ

שנית, מאפה לדעתך בא המספר הזה 0.8? אתה חושב שמישהו החזיר למחסן פחית נוזל בלמים שנשאר בה 50 מ"ל נוזל?

אם החליפו רק בכוסית, למה לא חייבו על פחית אחת של 350 מ"ל וזה?

מה יעשו עם השאריות אחר כך?

לא נראה לי הגיוני בכלל.

אני חושב שמספר 0.8 (ליטר) מוגדר כבר במערכת ויוצא אוטומטית בטיפול שכולל החלפת נוזל בלמים.

נניח שאתה צודק והמספר 0.8 מציין כמות של 0.8 ליטר נוזל בלמים (הייצרן כותב שהתכולה היא בין 0.7-0.8 ליטר)

אם השתמשו בכול הכמות המוגדרת במחשב כלומר 0.8 ליטר כמו שכתבת הרי המחיר היה צריך להיות 58 שקלים ולא 46.4 שקלים.

58X0.8 מכאן נובע המחיר 46.4 שקלים כלומר לא השתמשו בכול תכולת מיכל השמן.

ממתי ליטר נוזל בלמים מקורי עולה 58 שקלים ?

לא יודע מה עשו עם שארית נוזל הבלמים אבל ישנם מוסכים שמוסרים שמן מנוע שנשאר במיכל ללקוח וגם נוזל לווישרים (בטויוטה).

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
נניח שאתה צודק והמספר 0.8 מציין כמות של 0.8 ליטר נוזל בלמים (הייצרן כותב שהתכולה היא בין 0.7-0.8 ליטר)

אם השתמשו בכול הכמות המוגדרת במחשב כלומר 0.8 ליטר כמו שכתבת הרי המחיר היה צריך להיות 58 שקלים ולא 46.4 שקלים.

58X0.8 מכאן נובע המחיר 46.4 שקלים כלומר לא השתמשו בכול תכולת מיכל השמן.

ממתי ליטר נוזל בלמים מקורי עולה 58 שקלים ?

לא יודע מה עשו עם שארית נוזל הבלמים אבל ישנם מוסכים שמוסרים שמן מנוע שנשאר במיכל ללקוח וגם נוזל לווישרים (בטויוטה).

מרק, אתה צכיר אותי לא מאתמול, ובוודאי יודע שאני לא אוהב דיונים מהסוג הזה.

אני לא יודע מה היה שם. גם אתה לא. אולי החליפו ואולי לא.

על סמך החשבונית בלבד אי אפשר לקבוע בוודאיות. יש מקום לספק ולכן אני לא הייתי ממהר לכתוב "בטוח לא החליפו".

פורסם

בוקי, גם אתה מכיר אותי יחסית די הרבה זמן ואני בדרך כלל נוהג לבדוק את דבריי לפני שאני כותב. לפעמים דבריי נכונים ב-100 אחוז ולפעמים רק ב- 28 אחוז :lol:

בשביל הסדר הטוב "ייתכן שלא החליפו את נוזל הבלמים לפי הנחיות הייצרן".

פורסם

בהחלט, יש מצב.

יכול להיות שהיה גם חיוב כפול על פילטר מזגן, אבל גם פה שום דבר לא חד משמעי ויכול להיות שבם משקווים אותם כיחידות. למרות שזה לא צריך להיות כך לדעתי, במידה ותמיד יש להחליף זוג.

פורסם

התופעות האלו שצוינו ע"י החברים ,הן מבחינת תמחורים גבוהים ,ש"ע לא פרופרצוינאליות ,"החלפת נוזל בלמים" משקפות גם את מוסכי קיה המורשים או לפחות אחד מהם.

אני מצטער על כל טיפול שבוצע ברכבי במסגרת האחריות במוסך יבואן מורשה (מחיר) .

קולגה שנשלח באמצעותי (נהג מונית) ,ל"יונדאי שופ" לרכישת צלחות בילום ורפידות לקיה ריו ,קיבל הצעת מחיר של מוסך מורשה ,כך שאטרקציה זה לא.

הוא רכש תחליפים ברחוב סלמה (לא סיני) בחצי מחיר .

העבודה בוצעה במוסך "רגיל" ,וחסך 1000 ש"ח .1000 ש"ח ! בהחלפת רפידות וצלחות בילום קומפלט.

בברכה

מוטי

פורסם

ערב טוב,

לגבי פילטר מזגן, לאחר שיחה עם שירות לקוחות אמרו לי שאכן יש שני פילטרים והחלטה שלי האם לחדש את שניהם.

למען האמת, האוטו אפילו לא קרוב ל75,000 ק"מ הוא על 67,000, אבל הטיפול האחרון בוצע בנובמבר 2012 ולכן תהיתי האם צריך להכניס/ לא להכניס למוסך - על פי הוראות יצרן.

ברקסים הוחלפו לדעתי ב35,000 ק"מ ובטיפול האחרון כאשר הרכב היה על 50,000 ק"מ לא נאמר לי דבר על החלפה.

בין לבין, הרכב ביצע נסיעת מבחן עם מנהל המוסך יונדאי ראשון לא מזמן ע"מ לבדוק את מצב הברקסים כיון שהיו לי מעיין חריקות בזמן לחיצה על הברקס.

בכל אופן, התשובה שקיבלתי שככה זה הרעש של הבוסטר ברכב הזה וכפי הנראה הכל תקין.

לענייננו, היה ואקנה את החלקים באופן עצמאי מיונדאי שופ או מכל מקום אחר, האם יש חשיבות למוסך שמתקין את החלפים. אחריות על העבודה?

בכל אופן, היה ומוסך אחר מטפל ברכב ושם חלקים שאינם מקוריים, עד כמה בעייתי?

שוב, אני שם את עצמי בפרופורציה, זה בסה"כ יונדאי, אך עדיין חשוב לי לשמור עליו.

יש פה נציג של חברת כלמוביל?

מה הקטע לנסות ולעשות מהלקוח טיפש מרמת המחירים הזו? בעוד שכל מקום אחר יעשה את העבודה בחצי מחיר?

פורסם
בוקי, גם אתה מכיר אותי יחסית די הרבה זמן ואני בדרך כלל נוהג לבדוק את דבריי לפני שאני כותב. לפעמים דבריי נכונים ב-100 אחוז ולפעמים רק ב- 28 אחוז :lol:

בשביל הסדר הטוב "ייתכן שלא החליפו את נוזל הבלמים לפי הנחיות הייצרן".

אתה סתם משמיץ ובוקי רך וסבלני איתך

הכמות ברכב פרטי היא לרוב חצי ליטר של נוזל בלמים לניקוז מלא לפעמים קצת יותר

זמן עבודה למכונאי עצלן במיוחד לניקוז מלא עם ספוטניק הוא 20 דקות

פורסם

איפה קראת שהשמצתי את בוקי ? הדבר האחרון שאני יעשה זה להשמיץ את בוקי.

בתור חכמולוג תורן של הפורום ועובד מוסך אולי אתה מכיר את המותג אז שאלה לי אליך, איזה כמות של נוזל בלמים מילאו ברכב הזה ? 0.8 ליטר או 280 מ"ל ?

ברכב הזה ניקוז מלא הוא בדיוק 0.8 ליטר לפי הוראות הייצרן (כן אני יודע שלא תמיד מנקזים את כול הכמות).

אצלי ברכב הכמות היא 1.0 ליטר.

פורסם (נערך)
ערב טוב,

לגבי פילטר מזגן, לאחר שיחה עם שירות לקוחות אמרו לי שאכן יש שני פילטרים והחלטה שלי האם לחדש את שניהם.

התשובה של שירות לקוחות של יונדאי מעליבה עד מפגרת. ממתי מחליפים רק פילטר אחד ? למען האמת זו פעם ראשונה שאני שומע שהלקוח יכול לבחור אם להחליף רק פילטר אחד כאשר בפועל קיימים שני מסננים שהם אחד.

מזל שלא שאלו אותך אם אתה רוצה להחליף רק ליטר שמן מנוע או רק 2.5 ליטר ולא את כול שמן המנוע.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אתה בשיטתיות מחפש את השלילי בכל דבר שקשור ליבואן או למוסך מורשה

התשובה של השירות היא לא האם להחליף אחד או שתים אלא האם להחליף את שניהם בבת אחת או לא להחליף בכלל

פורסם
איפה קראת שהשמצתי את בוקי ? הדבר האחרון שאני יעשה זה להשמיץ את בוקי.

בתור חכמולוג תורן של הפורום ועובד מוסך אולי אתה מכיר את המותג אז שאלה לי אליך, איזה כמות של נוזל בלמים מילאו ברכב הזה ? 0.8 ליטר או 280 מ"ל ?

ברכב הזה ניקוז מלא הוא בדיוק 0.8 ליטר לפי הוראות הייצרן (כן אני יודע שלא תמיד מנקזים את כול הכמות).

אצלי ברכב הכמות היא 1.0 ליטר.

אני אולי חכמולוג תורן או מ"מ אבל אתה בהחלט חרטטן על בסיס קבוע

אתה קולט שזאת רק הצעת מחיר ולא עשו עוד שום טיפול אבל אתה כבר ישר צועק על בטוח לא החליפו כמו שצריך

ולידיעתך שמה שרשום בהצעה מחיר לא מחייב מבחינת מה ששמו בפועל ולפעמים שמים יותר נוזל מאשר כתוב בהצעה כי נשפך קצת למכונאי או נתן לנוזל להמשיך לצאת אחרי שכבר נוקז נוזל נקי כדומה

ומה הקשר לבוקי ? אתה משמיץ קבוע מוסכים ושאתה בכלל לא מכיר ולא בקרת בהם מעולם

פורסם
ערב טוב,

אתה בשיטתיות מחפש את השלילי בכל דבר שקשור ליבואן או למוסך מורשה

התשובה של השירות היא לא האם להחליף אחד או שתים אלא האם להחליף את שניהם בבת אחת או לא להחליף בכלל

יש לך בעיות בהבנת הנקרא. כול אדם שקורא את שכתב פותח האשכול עשוי להבין שקיימת בחירה האם להחליף פילטר בודד או את שניהם.

• תוכן חדש...