Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשקניתי את הרכב, לפני כשנה וחצי, נורת לחץ השמן כבתה מיד עם ההתנעה. לא יודע איזה פילטר היה שם.

לאחר הקניה הוחלף פילטר שמן לתחליפי במוסך, ומאז הנורה לא כבתה מיד עם ההנעה.

לאחר מכן ביצעתי בעצמי החלפה לפילטר שמן מקורי שקניתי במוסך היבואן בארץ, אותו הפילטר שקנה פותח השרשור מהיבואן. וגם לאחר ההחלפה נורת לחץ השמן לא כבתה מיד עם ההנעה.

לא נראה לי שמדובר באחד תקול, אלא שזוהי איכות הפילטר המדובר.

כנראה שהפילטר ה"מקורי" הזה באיכות ירודה אפילו ביחס לתחליפיים. שהרי הפילטר הראשון בסיפור ככל הנראה היה תחליפי מאיכות טובה.

כנראה שהפילטר הבא שארכוש יהיה תחליפי של חברה טובה וזהו.

עידן, יש קישור לפילטר שקנית באיביי?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מה לגבי המק"טים? יש להשתמש בפילטר שמן הנושא מק"ט המתאים לדגם הרכב והמנוע הספציפי, לא מספיק שמדובר בפילטר מקורי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב אצלי יותר מ 8 שנים ותמיד היה שם פילטר איטלקי,

לפני כשנתיים אני זוכר כשהייתי מטפל במוסך מורשה עוד, כבר אז היו את הסיניים האלה. לא יחסתי לזה חשיבות אך ראיתי שבהתנעות הנורה נכבית יותר לאט.

איתמר, השתמשתי בפילטר בעל המק"ט הנכון. לפי פיאט הוא מתאים לקבוצה גדולה של רכבים כמו בראבה, אונו, פונטו וכו' (בין היתר גם לרכב שלי).

אמנם זה נראה בסרטון השני שהמנוע היה טיפה יותר חם אך זה לא נכון.

ביצעתי את הבדיקה שוב בבוקר, שהרכב נח כל הלילה. הנורה נכבית עכשיו בנגיעה והמנוע הרבה יותר שקט בהתנעה.

מתן,

http://www.ebay.com/usr/partsworld-uk?_trksid=p2047675.l2559

המוכר הזה מחזיק המון חלקים ודברי Old Stock, שלח לו הודעה בבקשה לפילטר 5984044. מאמין שיש לו עוד כמות.

פורסם

המקרה הזה מאוד מעניין משהו פנה פעם ליבואן או ספציפית למחלקה הטכנית שלו לברר את הסוגייה ?

אני דיי בטוח שזה משהו שכבר עלו עליו לקוחות של מוסכים מורשי יבואן והיבואן כבר יודע מזה ויש לו תשובה

פורסם (נערך)

פניתי לפיאט העולמית אשר הפנתה אותי לפיאט כאן אצלנו (המוסך המרכזי).

התשובה שקיבלתי במייל:

1. לרכב מס.רישוי : **-***-** , מתאים מסנן שמן 71753738.

2. בעבר , היה מסנן שהוחלף 5984044 , אשר יובא לאחרונה על ידנו , בספטמבר 2010.

3. היצרן – פיאט , שאנו המפיצים המורשים שלו בארץ , סוברני להחליט מה והיכן לייצר את מוצריו.

4. ע"ג כול אריזה של חלף , מצוין ארץ הייצור ותאריך היצור .

לא ידעתי אותם על הבעיה כי לא היה לי פילטר בעל מק"ט ישן לצורך השוואה. אני עדיין לא יודע אם זה פילטר ספציפי אשר עליו נפלתי או שזה כל הסדרה הזאת.

התשובות שקיבלתי לא היו לשביעות רצוני בנוגע לפילטר הסיני כפי שנכתב בהודעה הראשונה. הוזמנתי למוסך בידיעה שיש פילטר איטלקי ובסוף אין וניסו לדחוף לי את הסיני הזה שוב.

הוזמנתי למחסן החלפים הראשים של פיאט מטעמם אך אין לי למה ללכת. אני ממש לא חוקר פרטי.

בשורה התחתונה, פיאט לא מוכנים להגיד מי יצרן ה OEM של הפילטר הספציפי הזה או איפה הוא מיוצר. ברור לי שפיאט לא מייצרת פילטרי שמן לבד והם מגיעים מיצרנים כמו Bosch Magneti Marelli ועוד ועוד. עוד הם לא מוכנים למסור פרטים על סוגיית כל המק"טים ואיפה כל אחד מיוצר/תאריך או פרטים אחרים.

באתר מסויים שכולו עוסק בפילטרי שמן, יש תגובות לכאן ולכאן. חלק מצהירים שלעולם לא יקנו סחורה סינית כזאת לא משנה מי היצרן וחלק רשמו שהבעיה היא ב Anti Drain Back Valve (למעשה הגומיה שאוטמת את 6 החורים בחלקו העליון בפילטר).

עוד נאמר שבתמונת הפילטר האיטלקי רב החורים, הם חושבים שהוא נראה כמו ייצור קלאסי של חברת AC Delco אך לא מוכנים להתחייב על זה.

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

בתור אחד שגם משתמש בפילטר הספציפי הנ"ל (פונטו MK1), גם אני שמתי לב שהפילטר השתנה ושארץ הייצור עברה להיות סין.

כמו כן גם הסמל המאוחד של אלפא ולנציה הפך להיות שלישיית סמלים נפרדים (נוסף הסמל של פיאט).

ע"פ בדיקה ב EPER המק"ט הישן הוא 5984044, והחדש הינו 71753738 ההחלפה של המק"טים בוצעה ב 2009. למיטב זכרוני על הפילטרים הישנים היה כתוב שהם מתוצרת של FRAM או SOGEFI שהן חברות איטלקיות לייצור של פילטרים.

אני לא נתקלתי בשום בעיה עם הסיני, ואצלי הנורה כבתה באותו הזמן גם עם הפילטר האיטלקי וגם עם הסיני. כנראה נפלת על אחד ספציפי לא טוב.

אל תטריד את מנוחתך, אם הפילטר הינו מקורי ומאושר ע"י היצרן אז הוא מספיק טוב.

ROOONEEYY

פורסם

אגב גם בפונטו ספייס אותה הבעיה.

הורכב פילטר מקורי סיני, למנורה לוקח 2-3 שניות עד שהיא נכבית.

הוזמן פילטר מיצור איטלקי, ישר עם ההתנעה הנורה נכבית.

דוגמא לפילטר סיני על ספייס:

nog7x1.jpg

פילטר OEM איטלקי מיוצר ע"י Clean Filters בעל המק"ט הישן 46544820

2wrku1k.jpg

2wobuva.jpg

הפילטר שוקל כמעט כפול, 800 גרם לעומת 300 גרם.

ומבפנים נראה איכותי מאוד.

vmruhd.jpg

34qryom.jpg

2cmzw0.jpg

***הפילטר הזה לפונטו ספייס גרסת 16 שסתומים. מתאים גם לפיאט 500 ועוד כמה.

לינק ebay:

http://www.ebay.com/itm/230735995411?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

למי שמחפש פילטר שמן לפונטו ספייס 8 שסתומים יש לו 3 אופציות מייצור איטלקי:

המק"ט הסיני הוא 71736159

המק"ט הישן: 46808398

לינקים מ ebay לסחורה איטלקית:

הגרסה הישנה של הפילטר שמיוצר ע"י Clean Filters בעל לוגו של Oil OLIO בלינק הבא

http://www.ebay.it/itm/Alfa-Romeo-14...4f14b13&_uhb=1

או הגירסה החדשה של הפילטר, גם מיוצר ע"י Clean Filters (אני הייתי הולך עליו):

http://www.ebay.it/itm/FILTRO-OLIO-O...5784cd2&_uhb=1

או פילטר של Magneti Marelli - גם אמור להיות איכותי מאוד:

http://www.ebay.it/itm/Alfa-Romeo-14...bd63f20&_uhb=1

בקיצור לחפש את המק"ט הזה 46808398 ברחבי ebay לפונטו ספייס 8 שסתומים

או ebay.co.uk או ebay.it