Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , אני אתאר ראשית את החלקים שהוחלפו בזמן האחרון . מצבר , חוטי הצתה - לא של BS ,פלאגים , פילטרים : אוויר , שמן , דלק .

שמן מנוע , פלטינה וכבל הוחלפו - המפלג פורק מרכב , מרווח הפלטינה כוון על ידי "מד עלים" , פילר גייג' ,הוחלף O-ring במפלג - נזל שמן .

פרט לכך , בעקבות נזילה של דלק לפני כחצי שנה ממשאבת הדל' המקורית , נאלצתי להחליף את המשאבה - כל העבודות בוצעו במוסכים ולא בבית . אין משאבה מכאנית נורמלית רק של חברת Dewoa ׁ(קוריאנית או סינית) - הרכיבו לי את הראשונה עבדה חודש בערך - התחילה לנזול מדלק (מהעודפים) , לא היה לי זמן לחזור למוסך בו הרכיבו לי את המשאבה , למרות שהיא הייתה באחריות .

הרכיבו לי במוסך אחר משאבת דלק שוב של חברת Dewoa -החזיקה שבוע , לאחר מכן שוב נזילת דלק . חזרתי למוסך החליף לי שוב משאבת דלק כולן של אותה חברה , אין משהו אחר בארץ . נזלה מייד עם ההרכבה , הזמין עוד אחת גם היא נזלה . הזמין עוד אחת ועבדה לערך שבועיים . בנוסף לכך הייתה לי בעיה של נזילה של שמן מנוע , בין הבלוק מנוע למשאבת דלק , חלק שעושי מפלסטיק בשם "דיסטנס" - הוא שבור וכל נסיונות להשיג את החלק או להדביק אותו לא הצליחו . שבוע שעבר הלכתי למוסך אשר התקין לי משאבה חשמלית במקום המכאנית . היכן שהייתה משאבה המכאנית - חרט הכין לי מכסה מברזל , המוסך הכין אטם מנייר להכנת אטמים ושם סליקון שחור , אין יותר נזילת שמן מנוע מהאיזור הזה .

למשאבה הקודמת היו מחוברים שלושה צינורות דלק , היום מחוברים לחשמלית שני צינורות דלק , השלישי שמגיע ממיכל הדלק(צינור עודפים) , לאחר התקנת המשאבה שמו לו פקק . המינוס של המשאבה החשמלית (חובר לגוף) , הפלוס חובר לסליל ההצתה .

לשאלה בגללה פתחתי את השירשור : גם לפני התקנת המשאבה , נאמר נסעתי שעה עם הרכב חניתי אותו , לאחר 10 דקות חזרתי לרכב , מנסה להניע יש סטרטר חזק אך הרכב לא מניע - מניע רק אחרי 10 או 15 נסיונות , כשהוא מניע בפעם הראשונה נכבה , לאחר מכן מניע אותו שוב והכל בסדר . יש ימים שאין בעיה כלל עם ההנעה .

1) האם כשמו פקק על צינור העודפים של משאבת הדלק החשמלית זה תקין ? .

2) האם שחיברו את הפלוס של משאבת הדלק לסליל ההצתה זה בסדר ? .

3) חשבתי שאולי הקרבורטור מציף , פירקתי את המכסה של בית הפילטר אוויר , עכשיו מתי שתהיה לי הבעיה שוב , אני אתן למישהו לנסות להניע , אני יפרק את מכסה בית פילטר האוויר . עכשיו האם כשהקרבורטור מציף - טיפות דלק עפות למעלה או להיפך ? .

4) האם יתכן שהבעיה היא בסליל ההצתה ? , למרות שהרכב נוסע מצויין , סחיבה מעולה , "לא חותך" כלל בנסיעה או מקרטע .

המפלג נבדק בעת התרחשות הבעיה ואין כלל בעיה של ניצוץ חלש או שאין ניצוץ .

תודה מראש.

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

יש אפשרות שהבעעיה בסליל ההצתה באם הוא לא מקורי, הסלילי ההצתה החליפים שמסתובבים בשוק מתוצרת BS, עושים צרות צרורות, ושורפים פלטינות בקצב מוגבר, לקוח שלי החליף שלוש סטים של פלטינות בחודשיים,] עד שהחליף לסליל הצתה מקורי.

קיבלת תשובה בפרטי לשאלתך בפרטי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
שלום רב , אני אתאר ראשית את החלקים שהוחלפו בזמן האחרון . מצבר , חוטי הצתה - לא של BS ,פלאגים , פילטרים : אוויר , שמן , דלק .

שמן מנוע , פלטינה וכבל הוחלפו - המפלג פורק מרכב , מרווח הפלטינה כוון על ידי "מד עלים" , פילר גייג' ,הוחלף O-ring במפלג - נזל שמן .

למשאבה הקודמת היו מחוברים שלושה צינורות דלק , היום מחוברים לחשמלית שני צינורות דלק , השלישי שמגיע ממיכל הדלק(צינור עודפים) , לאחר התקנת המשאבה שמו לו פקק . המינוס של המשאבה החשמלית (חובר לגוף) , הפלוס חובר לסליל ההצתה .

לשאלה בגללה פתחתי את השירשור : גם לפני התקנת המשאבה , נאמר נסעתי שעה עם הרכב חניתי אותו , לאחר 10 דקות חזרתי לרכב , מנסה להניע יש סטרטר חזק אך הרכב לא מניע - מניע רק אחרי 10 או 15 נסיונות , כשהוא מניע בפעם הראשונה נכבה , לאחר מכן מניע אותו שוב והכל בסדר . יש ימים שאין בעיה כלל עם ההנעה .

1) האם כשמו פקק על צינור העודפים של משאבת הדלק החשמלית זה תקין ? .(לא בטוח, נסה לפרק אותו זמנית!).

2) האם שחיברו את הפלוס של משאבת הדלק לסליל ההצתה זה בסדר ? . כן!

3) חשבתי שאולי הקרבורטור מציף , פירקתי את המכסה של בית הפילטר אוויר , עכשיו מתי שתהיה לי הבעיה שוב , אני אתן למישהו לנסות להניע , אני יפרק את מכסה בית פילטר האוויר . עכשיו האם כשהקרבורטור מציף - טיפות דלק עפות למעלה או להיפך ? .גם וגם !

4) האם יתכן שהבעיה היא בסליל ההצתה ? , למרות שהרכב נוסע מצויין , סחיבה מעולה , "לא חותך" כלל בנסיעה או מקרטע .כן יש סכוי סביר שהבעייה בסליל ההצתה, בעיקר באם תדירות החלפת הפלטינות ברכב היא גבוהה, בגלל שחיקת מגעי הפלטינה, לרוב כשסליל ההצתה לא מקורי!

המפלג נבדק בעת התרחשות הבעיה ואין כלל בעיה של ניצוץ חלש או שאין ניצוץ .

תודה מראש.

בהמשך לבעיה שהופנתה אלי בפרטי, ואני מציג אותה כלשונה, להבא הצג אותה בשרשור ולא בפרטי, לטובת כל חברי הפורום:

שלום רב שוב ותודה על התשובה . החלפתי את משאבת הדלק ממכאנית לחשמלית , הרכב שרייד שנת 93 , מנוע 1,000 סמ"ק .

כשהרכב קר מניע בנגיעה , אך אם מכבים את הרכב ומנסים להניע אותו שוב אפילו אחרי חצי שעה קשה מאוד להניע ואם מניע ואפילו מתחילים לנסוע הוא נכבה כמה פעמים .

לאחר שהתקינו לי משאבת דלק חשמלית , שמו "פקק" על צינור העודפים , האם זה תקין ? , או שזה מה שגורם לבעיה ? .

נסה לפרק את הפקק ובדוק תחילה האם לא נוצר תת לחץ מרבי בטנק הדלק, ובעת פתיחת מכסה טנק הדלק, משתחרר הוואקום, יתכן שחסימה בפקק של צינור העודפים, גורמת לתת לחץ מוגבר בצנרת, אשר גורמת לחסימת מעבר בצינור דלק, נדיר אך אפשרי.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על התשובה צביקה . אני אחדד את הבעיה . לדוגמא : בבוקר או בכלל הרכב מניע בקלי קלות . הבעיה היא שלאחר נסיעה , אני מכבה את הרכב לכמה דקות וחוזר להניע אז מתרחשת הבעיה . יש סטרטר חזק , אך הרכב מניע לאחר 10 סטרטרים לפחות , בזמן נסיון ההנעה יש ריח חזק של דלק , לאחר שהרכב מניע לבסוף - מתחילים לנסוע והוא נכבה , אז מניעים שוב והכל בסדר . באם קורית לי הבעיה ואני יפתח את מכסה מיכל הדלק והרכב יניע , מה זה אומר ? .

או לחילופין אני יפרק את ה"פקק" ששמו על צינור העודפים של הדלק והרכב יניע , מה זה אומר ? .

מהי הסיבה שבגינה יש ריח חזק של דלק בנסיונות ההנעה המרובים ? .

תודה מראש .

פורסם (נערך)

שלום רב !

החשד הוא בקרבורטור מציף !

עם פתיחת מתג ההצתה, נוצר לחץ דלק , לכוון המחט של הקרבורטור, לפני הסבת המשאבת הדלק המכנית לחשמלית, נפתרה בעיית עודף לחץ דלק בקו, על ידי צינור שלישי, בנוסף לצינור כניסה ויציאה ממשאבת הדלק, אשר היה מקזז את עודף הלחץ, והיה מחזיר עודפי לחץ לטנק.

בנוסף בכל רכב בעל מכסה ללא מנעול, קיים חריר ליציאת אוויר, ושחרור תת לחץ בטנק,ברכב שרייד אפלאוז וסוויפט כשהחריר נסתם נוצר לחץ בקו, גם לאחר כבוי המנוע, ברכבי קרבורטור הוא גורם לעלעת מפלס הדלק במנוע כבוי, ולהצפה, עודף הדלק שגולש מהקרבורטור,חודר לסעפת היניקה, מרטיב את המצתים, ולכן מקשה את ההתנעה.

הפתרוון הזמני, שלחרר את הפקק החוסם את הצינור עודפים שמגיע לטנק, סע בלעדיו מספר טימים וחזור לדווח, או לסרוגין, סע ללא מכסה טנק דלק, והרכב אותו רק בסיום הנסיעה, וחזור לעדכן על שינוי חיובי.

האם קיים תתת לחץ חזק בטנק, אשר משתחרר, עם פתיחת מכסה טנק הדלק אחרי נסיעה, בדוק זאת ועדכן זאת.

ריח הדלק נוצר בגלל דלק רב שמצטבר בבסיס המצערת של הקרבורטור, וסביר להניח שגם נפלט עשן שחור ומסריח, מצינור הפליטה.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

פורסם

צביקה תודה על התשובה המפרטת . מה מומלץ קודם , לנסוע בלי המכסה דלק ? . להרכיב אותו בסיום הנסיעה ? .

או להוריד את ה"פקק" מצינורית העודפים ? , האם זה לא מסוכן להוריד את הפקק מצינורית העודפים ? .

פורסם

שלום רב !

הורד את הפקק, והתנע את הרכב, בדוק האם דלק לא פורץ מצינור העודפים, אם פורץ, החזר את הפקק, אם לא ,סע זמנית ללא הפקק ודווח.

במידה ופורץ, סע זמנית ללא מכסה טנק דלק, והרכב אותו רק בסיום החניה.

לא ענית לי ,האם משתחרר תת לחץ ,בעת פתיחת מכסה טנק הדלק אצלך?

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב !

תת לחץ= וואקום ,במקרה שנשמעת שריקה של שחרור אוויר, בעת פתיחת מכסה טנק הדלק, הדבר גורם ללחץ עודף בקו הדלק, שלא משתחרר בעת כבוי המנוע, בגלל הפקק בצינור העודפים, ו/או חריר לשחרור אוויר אטמוספרי, סתום במכסה.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב , פתחתי את מכסה מיכל הדלק - כשהמנוע כבוי , אכן נשמעה שריקה של שחרור אוויר . כעת אני נוסע ללא מכסה מיכל דלק . האם זה מהותי להרכיב את המכסה בסיום הנסיעה ? .

איך אני יכול לבדוק אם החריר של שחרור אוויר אטמוספרי - במכסה מיכל הדלק סתום ? .

תודה .

פורסם

שלום רב !

את החריר במכסה , הטנק הדלק, צריך תחילה לאתר, ובעזרת לחץ אוויר, לשחרר אבק שנדבק לפתח שחרור האוויר.

לא אקטואלי כעת, בעקבות שיחתנו הטלפונית היום, בו המלצתי לך לפתור את כל הבעייה הנוכחית, בעקבותיה פתחת את השרשור, על ידי הוצאת הבורג, החוסם את הכניסה לצינור העודפים.

חזור לפורום, לעדכן האם המלצתי פתרה לך את הבעיה.

בברכה

צביקה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שבוע טוב , לא היה לי זמן לכתוב בגלל זה אני מעדכן רק עכשיו .

תחילה ניסיתי להוריד את המכסה של מיכל הדלק , הדבר לא עזר כלל . הרכב עדין מתקשה להניע כשהוא חם .

בנוסף לכך העת החלפת הדלק ממכאנית לחשמלית , שמו פקק על צינור העודפים של הדלק , במשאבה החשמלית אין לאן לחבר אותו , הורדתי את הפקק מצינור העודפים , אך גם זה לא עזר . ז"א נסעתי בלי מכסה במיכל הדלק ובלי "פקק" בצינור העודפים - הבעיה נשארה בעיינה . ברגע שאני נוסע בלי "פקק" על צינור העודפים יש ריח של דלק שנכנס לתוך הרכב . אודה לכם באם למישהו יש רעיון ממה נוסעת הבעיה ? .

תודה מראש וחג שמח .

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבנתי שיתכן שהקרבורטור מציף עקב לחץ דלק גבוה , היתכן שהמשאבה החשמלית שהתקינו לי היא בעלת לחץ דלק גבוה יותר ממה שהרכב צריך ולפיכך היא גורמת להצפת הקרבורטור ? .

באם הדבר נכון , האם ניתן להנמיך את לחץ הדלק ? , באם כן איך עושים זאת ? .

תודה מראש .

• תוכן חדש...