Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשבדקתי את המדיד שמן הוא היה מלא ולצערי גם "טחינה" היה בו לא מעט (אחרי חצי שנה שעשיתי לו אטם ראש חדש).

וכשפתחתי את הפקק הסתכלתי לבפנים ולא היה בפנים זכר לשמן מנוע כמעט, האיזור היה נראה מאוד יבש, האם ככה זה אמור להיות?

אגב בקשר לטחינה זה מוזר, הרדיאטור + משאבת מים חדשים והמים ירוקים והנסיעות שעשיתי איתו מאוד קצרות, החטא היחידי שלי זה שלא עשיתי לו חיזוק לראש מנוע אחרי השיפוץ.

פורסם

שלום רב !

החטא שעשית, גרם לחדירת מי קירור לשמן.

שמן לא בודקים דרך פתח המלוי, אלא דרך מדיד השמן בלבד !

מפלס השמן אמור להיות עד קו המקסימום בלבד, ולא אפילו מילמטר אחד מעליו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כן!

נסה להדק כעת את הראש, אם כי כמדומני שאחרת כבר את הרכבת !

בברכה

צביקה

פורסם

מי ביצע את עבודת שיפוץ הראש לפני שנה, אתה בעצמך, או ביצעת זאת במוסך?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה,

לגבי חיזוק ראש מנוע - האם בכל הרכבים יש צורך לבצע חיזוק נוסף לאחר תקופה ?

באסקורט אצלי החלפתי אטם ועקבתי אחרי הוראות ההרכבה בספר HAYNES וזהו, כלומר חיזוק באותה הפעם בלבד.

פורסם

שרון שלום רב !

הכלל לחיזוק ראש מנוע, רשום בהוראות יצרן.

בשנים עברו היו נוהגים לחזק את הראש מנוע, ולהדק אותו פעמיים מיד לאחר ההרכבה, ושוב לאחר כ500 קילומטר של נסיעה, ואז היו גם מבצעים בדיקה וכוון של השסתומים שוב.

היום הכללים השתנו ברכבים מודרנים, והיום חובה להדק בידית מומנטב לבד, למומנט המומלץ על ידי היצרן, בסדר מסויים, והוא מהודק פעמים , עוד לפני הוצאת הרכב מהמוסך.

כך שלמעשה התופעה שנגרמה כנראה בשל חוסר הדוק נוספת , לבעל הדייהו סופר רייסר, לא מתרחש לאף אחד היום ,אם נוהגים לפי הכללים, ולפי הוראות יצרן, גם אם המנוע לא התחמם ולא הגיע לטמפרטורת עבודה, בגלל נסיעות קצרות.

בברכה

צביקה

פורסם (נערך)

לא לקחתי סיכונים גררתי את הרכב למוסך, מסתבר לפי מה שאומרים המוסכניקים שאלו שאריות מהפעם ההיא שהלך לי הראש מנוע, הם עשו לי חיזוק לראש בדקנו ולא מצאנו מים בשמן יותר(בפקק לא היה גם לפני הגרירה), מאז הדייהו מזכירה לי טויוטה קורולה מהביצועים בעליות =)

עריכה אחרונה על ידי hentop
  • תוכן חדש...