Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודעת שיש כבר הרבה נושאים פתוחים לגבי שתי המכוניות הנ"ל, אך אשמח לשמוע בכל זאת התייחסות נוספת לנושאים שרלוונטיים לי.

מחפשת ברכב:

- בטיחות (נסיעה עם תינוק). שתיהן בטוחות באותה מידה לפי מבחני ריסוק

- צריכת דלק אופטימלית (יש לי הרבה נסיעות בפקקים). בגדול שתיהן בסדר מבחינה הזאת.

- אמינות. לטויוטה 3 שנים אחריות ולסיאט 2, ולפי הבנתי חלקי חילוף באיביזה יקרים יותר (לא יודעת אם צריך להשפיע על ההחלטה)

- גודל מטען סביר. בטיוטה לא הצלחתי להכניס עגלה למטען מבלי להוריד גלגל אחד והעגלה לא גדולה. באיביזה מטען טיפה יותר גדול.

- תיבת הילוכים אוטומטית (רובוטית במקרה של איביזה).

ויש עניין של מחיר שיכול להשפיע על ההחלטה. את סיאט איביזה ניתן לקנות ב-90000 דרך ליסינג עם 0 ק"מ. לא איכפת לי שזו תהיה כבר יד ראשונה. לא מתכוונת להחליף רכב בקרוב. מצד שני אולי טויוטה תחזיק יותר זמן?..

תודה לכל המגיבים.

פורסם

היאריס בטוחה יותר, חסכונית לא פחות, מתפקדת טוב יותר בפקקים (בגלל התיבה), בעלת אחריות ארוכה יותר וככל הנראה גם תהיה אמינה יותר.

האיביזה לעומת זאת מהירה יותר. יש כמובן הבדלי אבזור, אבל אלה הם העיקרים.

:idea:
פורסם

אני גם מצטרף להמלצה על היאריס.

אמנם האיביזה קיבלה את אותו הציון במבחני הריסוק, אך היא נבחנה בחו"ל עם 6 כריות אוויר. בארץ היא נמכרת עם 4 כריות אוויר, וזה מקנה לה בפועל ציון של 4 כוכבים לדגם שנמכר בארץ.

מבחינת אמינות, אם להסתכל על העבר של שתי היצרניות, הטויוטה תהיה אמינה יותר, האחריות שלה ארוכה יותר, הטיפולים הרבה יותר זולים (בחצי בערך).

מבחינת ביצועים כפי שנאמר האיביזה עדיפה, מבחינת צריכת דלק אני משער שהן יהיו דומות, עם יתרון קל אולי לאיביזה.

אם זו הייתה ההתלבטות שלי הייתי בוחר ביאריס. אבל למה להגביל רק לשני הרכבים הללו? יש עוד רכבים רבים וטובים בתקציב הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא יודע למה מיהרת לפסול את הi20, היא דווקא מכונית נחמדה.

קיה ריו 5 דלתות, סוזוקי סוויפט (אם כי שמעתי טענות בפורום שתא המטען שלה קטן), רנו קליאו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ההממ.., עם יונדאי יש לי נסיון רע, אומנם עם i25. הרגשה כאילו האוטו הולך להתפרק ב-100 קמ"ש. מראות צדדיות שנסגרות במהירות כזאת ועפות תוך כדי נסיעה. יכול להיות שi20 לא כזאת..

לסוזוקי סויפט מטען מאוד מאוד קטן.

בקאיה ריו מטען בדיוק כמו בטויוטה יאריס ואחריות ל-7 שנים שזה מעולה. אבל מנוע ישן עם 4 הילוכים ולכן פחות חיסכוני. לא יודעת לגבי אמינות.

לכן נשארתי עם יאריס או איביזה.

פורסם

קיה ריו וגם i20 מכוניות מאוד אמינות. קיה ויונדאי באופן כללי מייצרות רכבים אמינים מאוד. הן אמינות מהאיביזה ולא נופלות מהיאריס בנושא הנ"ל.

פורסם

בתנאי נסיעה עירוניים מכוניות היברידיות חוסכות הרבה דלק, ושווה לבדוק האם ישתלם לך לרכוש. אחת עקב מחירן הגבוה.

את היאריס אינני מכיר אבל היא אמורה להיות חסכונית מאוד, אם היא קטנה לך יש את ההונדה ג׳אז הפחות מתוחכמת וחסכונית אך מרווחת, אמינה ושומרת מחיר.

פורסם

תקחי גם בחשבון שליאריס שמירת ערך הרבה הרבה יותר טובה מהסיאט, במיוחד כשכל שבועיים סיאט יוצאים במבצע של 69K ושוק המשומשות מוצף בהן.

פורסם

מכונית היברידית בעייתית משתי סיבות:

- תא מטען נהיה הרבה יותר קטן בהיברידיות בגלל הסוללות

- הסוללות ממוקמות מאחורי המושב האחורי שבו בדרך כלל יושב תינוק ונחשף באופן קבוע לקרינה.

לגבי הונדה ג'אז, המכונית בגדול עונה על הצרכים שלי, טיפה יותר יקרה מהתקציב. אבל, עשיתי עליה נסיעת מבחן ולא יכולתי לנהוג בה. בגלל שאני לא גבוהה ומקרבת את הכיסא יחסית קרוב להגה, יוצא שהמראות הצדדיות נמצאות כמעט באותו קו כמו העיניים שלי. כלומר כדי להסתכל במראה ימנית, אני צריכה לסובב ראש ב-90 מעלות כדי לראות מה יש במראה (ולא משנה כמה ניסיתי לכוון את המראה). והכל בגלל מבנה החלונות הצדדיים של הונדה ג'אז שמורכבים ממשולשים קטנים נוספים שבגללם נאלצו למקם מראות יותר קרוב לנהג. כן, אני יודעת שאני בעייתית, אבל לא היתה לי בעיה כזאת בסובארו אימפרזה(ליסינג מהעבודה) או טויוטה קורולה.

בקיצור נראה לי טויוטה יאריס זכתה, למרות שהמטען הקטן יחסית. אצטרך לשים עגלה ולהוריד גלגל..

פורסם
קיה ריו וגם i20 מכוניות מאוד אמינות. קיה ויונדאי באופן כללי מייצרות רכבים אמינים מאוד. הן אמינות מהאיביזה ולא נופלות מהיאריס בנושא הנ"ל.

את האמת קיה ריו התפספסה לי. אני אחקור אותה לעומק.

תודה!!

פורסם

ממליץ על היאריס, יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק לטובת היאריס ואחריות לשנה נוספת, שתיהן מאוד בטיחותיות, למרות

שמבחינת ביצועים האיביזה מובילה אבל נראה לי שהפרמטרים האחרים הרבה יותר חשובים לך

בהצלחה

פורסם

תבדקי את הפיאסטה החדשה 1.6. יש מבצע עליה. מכונית מעולה, זריזה, נוחה, מהנה ובטוחה. ליגה אחרת לגמרי בהשוואה לאיביזה וליאיריס - במחיר דומה. קיה ריו אמנם מכונית מרווחת יחסית, אבל מאוד מאוד לא מוצלחת מבחינת שילוב מנוע-גיר, לא נוחה, הגה מנותק, שדה ראייה גרוע וצריכת דלק הזויה. תתרחקי כמו מאש

פורסם
תבדקי את הפיאסטה החדשה 1.6. יש מבצע עליה. מכונית מעולה, זריזה, נוחה, מהנה ובטוחה. ליגה אחרת לגמרי בהשוואה לאיביזה וליאיריס - במחיר דומה. קיה ריו אמנם מכונית מרווחת יחסית, אבל מאוד מאוד לא מוצלחת מבחינת שילוב מנוע-גיר, לא נוחה, הגה מנותק, שדה ראייה גרוע וצריכת דלק הזויה. תתרחקי כמו מאש

זהו, זכרתי ששמעתי דברים לא טובים לגבי קיה ריו. מתרחקת ממנה כמו מאש. תודה :)

פורד פיאסטה נשמעת מאוד אטרקטיבית, אבל המטען אפילו יותר קטן מטויוטה יאריס. כמובן אם להוסיף 30K אפשר לקבל רכב נורמאלי שעונה על כל הדרישות. אבל זה אומר להיכנס לחובות. פשוט לא המציאו עוד רכב בשבילי..:)

• תוכן חדש...