Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפגיעות הן פנימיות בעיקר ואופייניות למכות הקשות של תאונה.

מה גם שמדובר בילדות קטנות.

שימו לב גם שהרכב הועף על המדרכה כלומר היו כאן טלטולים איומים שעושים שמות בגוף אדם.

פורסם
בכלל לא בטוח שהייתה עבירת הפקרה מה שעוד פחות בטוח זה חלקו של הנהג שעזב את המקום בתוצאה הקשה.

עבירת הפקרה יש כאן בוודאות מלאה.

הנהג עזב את מקום התאונה, ולא תגיד שהוא לא יכל להישאר כי הוא מאחר והזמין אמבולנס ומשטרה והשאיר את פרטיו, הוא הלך ברגל!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באופן כללי אני חושב שיש בעיית מודעות לא פשוטה לעניין השימוש בחגורת בטיחות ולחלק מהציבור גם חוסר מודעות לחשיבות שימוש במושב בטיחות תקני התואם את גיל הילד.

בתור אבא ל-2 זאטוטים שנוסעים ברכב במושבי בטיחות ברמה גבוהה ותמיד חגורים אני מתפחלץ מתופעה שיש פה בהונג קונג- מאוד נפוץ לראות משפחה נוסעת ברכב יוקרתי ומאוד בטיחותי אבל הילדים\תינוקות ישובים על ההורים (לעיתים במנשא) וכמובן ללא ביטול כריות אויר.

חלילה במקרה תאונה הילד צפוי לספוג פגיעה קשה (מסה של הגוף שאוחז בו ועף קדימה כתוצאה מהפגיעה ופוגש במסה נגדית של הכרית אויר והילד סנדוויץ' באמצע).

אישית אני מקפיד על כך שאם מישהו יושב מאחורה לצד הילדים שבכסאות הבטיחות- הוא יחגור חגורה, לא אכפת לי נוח\לא נוח, העיקר שהוא יהיה בטוח ולא פחות חשוב- הילדים לומדים שאין דבר כזה להתחיל נסיעה ללא חגורת בטיחות (פעם אחת הנחתי את הילד במושב והלכתי להעמיס משהו בתא המטען, כשבאתי להתחיל לנסוע הוא פשוט נזף בי על זה שלא חגרתי אותו, הוא היה בערך בן שנתיים ו-10 חודשים ועשה אותי מאושר מאוד).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם שלי נוזפת בי אם אני לא חוגר אותה, אפילו אם רק הלכתי להוציא משהו מהבגאז'.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כשזה נוגע לבטיחות אין פשרות, הגדול שלי בהתחלה הביע התנגדות (אפשר להבין אותו- זה מצמיד אותו לכיסא וקשה לו לראות את הדרך), בכה פעם אחת, בכה פעם שניה, הבין שלא יעזור לבכות כי זה או שישים חגורה או שלא יסע איתנו, מאז הוא סופר קפדן בעניין, אין מצב שיאפשר תחילת נסיעה אם הוא לא חגור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
עבירת הפקרה יש כאן בוודאות מלאה.

הנהג עזב את מקום התאונה, ולא תגיד שהוא לא יכל להישאר כי הוא מאחר והזמין אמבולנס ומשטרה והשאיר את פרטיו, הוא הלך ברגל!

השאלה אם הוא עזב לפני או אחרי שהוזעקה עזרה

לפי העדויות התחילו לטפל בנפגעים ורק לאחר מכן הוא עזב , אחד מאלו שטיפלו בנפגעים הוא גשש שעקב אחרי הנמלט וראה אותו נכנס לרכב לבן

כך לפחות תואר היום ברדיו

פורסם

סעיף 144 לתקנות התעבורה:

(א) נוהג רכב המעורב בתאונה שכתוצאה ממנה נהרג אדם או נפגע, יפעל לפי הוראות אלה:

(1) יעצור מיד את הרכב במקום התאונה או קרוב אליו ככל האפשר, ולא יזיזנו ממקומו אלא אם יש הכרח להשתמש ברכב לצורך ביצוע האמור בפסקה (2) או אם שוטר הרשה את הדבר;

(2) בהתאם לנסיבות המקרה ומקום התאונה, יגיש לכל אדם שנפגע באותה תאונה עזרה מתאימה ובמיוחד –

(א) ידאג למניעת כל נזק נוסף לנפגע;

(ב) יגיש לנפגע עזרה ראשונה שביכלתו להגיש על פי הכשרתו;

(ג) יזעיק למקום התאונה את שירותי ההצלה המקצועיים הנחוצים על פי נסיבות המקרה ובין השאר, אמבולנס, משטרה ומכבי אש;

(ד) ימתין ליד הנפגע עד להגעת שירותי ההצלה המקצועיים;

(ה) במקום שאין אפשרות לפנות את הנפגע באמבולנס ידאג להעברתו ברכב מתאים אחר לתחנת עזרה ראשונה, לבית חולים או לרופא.

(3) ימסור לשוטר, או לאדם שנפגע או לנוהג רכב אחר המעורב באותה תאונה, או לכל נוסע או אדם שהיה בחברתו של הנפגע, את שמו ומענו, את מספר רשיון הנהיגה ומספר הרישום של הרכב שהוא נוהג בו ושם בעליו ומענו, ויציג לפי דרישתם את רשיון הנהיגה, רשיון הרכב או תעודת הביטוח ואת תעודת הזיהוי שלו אם היא נמצאת ברשותו וירשה להעתיק כל פרט הרשום בהם;

(4) יודיע מיד ככל האפשר ובאמצעי הקשר המהירים ביותר לתחנת המשטרה הקרובה למקום התאונה על אירועה ויפרט בהודעה את –

(א) שמו ומענו;

(ב) מקום האירוע ומקום הימצאו הוא, ואם ידוע לו - גם שם האדם שנפגע ולאיזה מקום הועבר לטיפול.

(5) (נמחקה).

(ב) לא יזיז אדם רכב המעורב בתאונה כאמור בתקנת משנה (א), אלא אם הרשהו שוטר לעשות כן, או אם יש הכרח בכך לצורך הגשת עזרה למעורבים בתאונה זו.

שים לב במיוחד לסעיפים 3-4.

וזה כמובן בהנחה שאכן הוא עזב את המקום רק לאחר שהתחיל הטיפול בנפגעים, ובהנחה נוספת שבית המשפט יקבל את הטענה כי מי שהיה במקום וטיפל בנפגעים נחשב ל"שירותי ההצלה המקצועיים" ופוטר אותו מאחריות לפי תקנה 144 א 2 סעיף קטן ד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
סעיף 144 לתקנות התעבורה:

שים לב במיוחד לסעיפים 3-4.

וזה כמובן בהנחה שאכן הוא עזב את המקום רק לאחר שהתחיל הטיפול בנפגעים, ובהנחה נוספת שבית המשפט יקבל את הטענה כי מי שהיה במקום וטיפל בנפגעים נחשב ל"שירותי ההצלה המקצועיים" ופוטר אותו מאחריות לפי תקנה 144 א 2 סעיף קטן ד.

מה שכתבת הוא נכון אבל לא קשור לעבירת ההפקרה.

עבירת ההפקרה היא ב 64א לפקודת התעבורה.

פורסם

לא מצאתי במקור שלי תקנה 64א ואצלי הכותרת של תקנה 64 היא "רכב המתקרב או נכנס לצומת או דרך".

לפי ויקיפדיה זה נוסח התקנה

א) נוהג רכב המעורב בתאונה, והוא ידע, או שהיה עליו לדעת, כי בנסיבות המקרה עשוי היה להיפגע אדם, ולא עצר במקום התאונה, או קרוב לו ככל האפשר, כדי לעמוד על תוצאות התאונה, דינו - מאסר שבע שנים, עם קנס או ללא קנס, ובלבד שלא יוטל עליו מאסר על תנאי בין כעונש יחיד ובין כעונש נוסף ולא יינתן עליו צו מבחן.

(ב) נוהג רכב המעורב בתאונה, והוא ידע, או שבנסיבות המקרה היה עליו לדעת, כי בתאונה נפגע אדם, ולא הגיש לנפגע עזרה שהיה ביכולתו להגיש בנסיבות המקרה, לרבות הסעתו לטיפול רפואי, דינו - מאסר תשע שנים, עם קנס או ללא קנס, ובלבד שלא יוטל עליו מאסר על תנאי בין כעונש יחיד ובין כעונש נוסף ולא יינתן עליו צו מבחן.

בכל מקרה חייב להיות פירוט מה זה "עזרה שהיה ביכולתו להגיש בנסיבות המקרה", הפירוט מופיע בתקנה 144 א 2.

ואז שוב עולה השאלה, האם מי שטיפלו היו לפי הסעיף "שירותי ההצלה המקצועיים", וזה עדיין לא פוטר אותו מהעבירה של עזיבת מקום התאונה ללא השארת פרטים (שגם היא עבירת "פגע וברח" מכל בחינה שהיא, גם אם הסנקציה שיכול להטיל בית משפט על נהג כזה היא נמוכה יותר).

אבל זה בסדר, הרי לא מקבלים את אותו עונש על נסיון רצח ועל רצח, לתוצאות יש השפעה על העונש.

אז מקבלים עונש שונה על פגע וברח עם פגיעה בנפש ופגע וברח ללא פגיעה בנפש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פגע וברח זה השם הגנרי ל"עזיבת מקום תאונה ללא השארת פרטים", בשונה מאשר "הפקרה לאחר פגיעה".

הראשונה מדברת על כך שעזבת את מקום התאונה ללא השארת פרטיך כמתחייב בתקנות התעבורה, השנייה מדברת על כך שלא הגשת סיוע (או סיוע מספק) לנפגע בתאונה.

"פגע וברח" העיתונאי בד"כ מדבר על שילוב של שניהם, אך לעיתונאים כמו לעיתונאים אין קווים ברורים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...