Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Katom כתב:

ולאיפה תפקיד את הכסף שתוציא ?

להבנתי עסקת כזאת מצריכה הרבה אמון, איך יוצרים אותו עם אדם זר כשמדובר בסכומים של עשרות אלפי דולרים ?

רק אל תשכח אותן ואל תאבד את הארנק.

כבר כתבת את זה ועניתי לך.

זה לא בהכרח נכון, מטבעות ישנים מוחלפים במטבעות חדשים.

לדוגמא, מי שהחזיק X פרנק צרפתי יכל לקבל תמורתו Y יורו.

זה שהיום אתה לא יכול לשלם עם מטבעות יוונים במכולות זה טיעון גרוע מאוד נגד פיאט.

1. תלוי סכום, תלוי מקרה.
אתה יכול להמיר כסף כדי לשלם במכולת, יש משפחה אחת שמתקיימת רק מביטקוין (יש כתבה על זה) והם קונים גיפט קארדז שאיתם יכולים לקנות אוכל ברשתות המזון
2. לא שוכח ולא מאבד, יש פתרונות, כמו לוחות מתכת שעליהם רוקעים את המילים

3. זה לא הטיעון - הטיעון הוא שמטבעות כאלו למרות מה שאתם רוצים להאמין, אין להם שום דבר שימנע ממי ששולט למעלה לעשות ככל העולה על רוחו.
ספר את זה לאנשים שקיצצו להם את הכסף בשנות ה80
לאנשים שסגרו להם את הכספומטים ב2008 בקפריסין
לאזרחי בלארוס שראו כבר מספר קיצוצים במטבע האחרון שבהם 2016

"ב-1 ביולי 2016, בעקבות אינפלציה גבוהה ושטרות גבוהים מדי, הוכנסה למחזור סדרה חדשה של שטרות שבהם הורדו חמישה אפסים בערכו של הרובל הבלארוסי, כך שכל 2 רובל נהיו שווים בערך לדולר אמריקני אחד. ההחלפה לשטרות הרובל החדש התבצעה בפועל ב-1 בינואר 2017 (בין יולי 2016 לינואר 2017 היה שימוש גם ברובל החדש וגם ברובל הישן). כמו כן הוחלט לראשונה בתולדות בלארוס להוסיף מטבעות למחזור, דבר שלא נעשה עד אז"

הערך האינטרינזי של ביטקוין הוא שמירת הון, אף אחד לא יכול לגעת לך בסכום, רק מי שיש לו את המפתחות הפרטיים.
זה שאתם משווים לדולר זה לא בדיוק עוזר לכם להבין.
עלה ל20, ירד ל3, עלה ל33, זה לא משנה - מה שמשנה הוא שהדולר נ-ש-ח-ק.
סופו להתקיים, ומעצמה חדשה תעלה לשלטון

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. ושוב פעם חוסר היציבות : היום אני ממיר ביטקוין אחד ויכול לקנות איתו בן וג'ריז, מחר אני ממיר ביטקוין אחד ויכול לקנות איתו מסטיק בזוקה.

1.1 מחר אי אפשר יותר לקנות איתו גיפט קארדז - נניח כי הבנקים והרגולטור לוחצים, מה המשפחה תעשה ?

2. כל דבר שתלוי בזכרון - יכול להשכח וכל דבר שנמצא בכיס - יכול להאבד.

להסתובב עם לוחות מתכת ? לא עדיף לקעקע או לצרוב ?

3. אינפלציה היא גם בעיה של ביטקוין, עובדה שרוב מדינות העולם מצליחות לעמוד מאחורי המטבע שלהן והוא לא סובל ברופן קבוע מאינפלציה משתוללת, במדינות מושחתות עדיף להחזיק דולר - וזה מה שחלק גדול מהאזרחים עושים.

4.

לפני 31 דקות, maxcher כתב:

אף אחד לא יכול לגעת לך בסכום

https://www.cnbc.com/2018/06/07/1-point-1b-in-cryptocurrency-was-stolen-this-year-and-it-was-easy-to-do.html

אבל תכלס אתה צודק, אני זוכר שבשיא הקודם היו הרבה מאוד עדויות של אנשים שניסו לממש ולא הצליחו - אף אחד לא יכול לגעת לך בסכום, ואם הבורסה מחליטה - אז גם אתה לא.

אני חושב ששמירת הון בשבילך זה לא שמירת הון בשביל שאר האנושות,

כשאני רוצה לשמור על ההון שלי - אני רוצה שמחר,מחרתיים ובעוד 10 שנים , הכסף שלי ישמור על ערכו.

אני מאמין שככה רוב האנושות חושבת, אם בשביל שמירת הון נראת כמו גרף המחירים של ביטקוין (אגב, אז למה להשוות אם לא לדולר ? אתה קנית ביטקוין עם דולרים או עם שק אורז ?) אז בהחלט יש לו ערך אינטרינזי עבורך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, Katom כתב:

1. ושוב פעם חוסר היציבות : היום אני ממיר ביטקוין אחד ויכול לקנות איתו בן וג'ריז, מחר אני ממיר ביטקוין אחד ויכול לקנות איתו מסטיק בזוקה.

1.1 מחר אי אפשר יותר לקנות איתו גיפט קארדז - נניח כי הבנקים והרגולטור לוחצים, מה המשפחה תעשה ?

2. כל דבר שתלוי בזכרון - יכול להשכח וכל דבר שנמצא בכיס - יכול להאבד.

להסתובב עם לוחות מתכת ? לא עדיף לקעקע או לצרוב ?

3. אינפלציה היא גם בעיה של ביטקוין, עובדה שרוב מדינות העולם מצליחות לעמוד מאחורי המטבע שלהן והוא לא סובל ברופן קבוע מאינפלציה משתוללת, במדינות מושחתות עדיף להחזיק דולר - וזה מה שחלק גדול מהאזרחים עושים.

4.

https://www.cnbc.com/2018/06/07/1-point-1b-in-cryptocurrency-was-stolen-this-year-and-it-was-easy-to-do.html

אבל תכלס אתה צודק, אני זוכר שבשיא הקודם היו הרבה מאוד עדויות של אנשים שניסו לממש ולא הצליחו - אף אחד לא יכול לגעת לך בסכום, ואם הבורסה מחליטה - אז גם אתה לא.

אני חושב ששמירת הון בשבילך זה לא שמירת הון בשביל שאר האנושות,

כשאני רוצה לשמור על ההון שלי - אני רוצה שמחר,מחרתיים ובעוד 10 שנים , הכסף שלי ישמור על ערכו.

אני מאמין שככה רוב האנושות חושבת, אם בשביל שמירת הון נראת כמו גרף המחירים של ביטקוין (אגב, אז למה להשוות אם לא לדולר ? אתה קנית ביטקוין עם דולרים או עם שק אורז ?) אז בהחלט יש לו ערך אינטרינזי עבורך.

חסר לך ידע, אנסה להשלים:

1. חוסר יציבות - פעם קנית עם 10K ביטקוין פיצה, כי זה נראה לך הגיוני כי למטבע אין ערך מבחינת מרקט קאפ, חוסר שימוש, אימוץ נרחב , חוסר הבנה\דה לגיטימציה של אנשים וכו', היום אתה קונה איתו בית, או רכב. ה"חוסר יציבות" מושפע מהרבה דברים שטבעיים ל"סטרטאפ" בן 12 שבא לשנות סדרי עולם ומערער על כל מה שאנשים חשבו שהם מכירים (בחייאת, מדברים פה על כלכלה בת כמה מאות שנים סה"כ כאילו זו תורה מסיני וזה מה שהאנושות תשתמש בו כל ימי חייה)
1.1 - שוב, חסמו גיפט קארד? אפשר לעשות עסקת P2P, במקום ציבורי, עם חברים לגיבוי שלא יברחו לך, ועוד שאר ירקות, את הפרטי העסקה אתה מסכם מראש ולא נפגש ואז מתחילים לדון בהעברה
אפשר כספומטים, אפשר להעביר את הכסף לכל מקום בחו"ל

2. אין לך טיעון יותר טוב? להסתובב עם לוחות מתכת? אתה מבין איך הדברים עובדים? יש לך ארנקים שהם ממשק -> חותמים בשמך על טרנסאקציות, את המפתחות אתה צריך רק לשחזר גישה לארנק ממכשיר אחר (טלפון או ארנק חומרה)
לוחות מתכת נועדו למנוע אובדן פיזי של המפתחות אם היו כתובים על דף שיכול להשרף או להרטב
איפה אתה מאכסן זה תלוי בך, למשל, יש כאלו שמאחסנים את המפתחות לא באותו מיקום פיזי שבו נמצא הכסף, למשל, בכספת בבנק, למשל, בדירה של בני משפחה
למשל, בנאמנות אצל עו"ד, למשל, מפצלים 12 מילים במקום א', 8 מילים במקום ב', 4 מילים במקום ג' - ושוב -> רק כדי לשחזר. בפועל לחתום על עסקה אתה צריך מהאפליקציה קוד סודי ולפעמים 2FA או טביעת אצבע או מה שלא הולך היום בכל ארנק והטריקים שלו

3. בביטקוין אין אינפלציה. יש 21 מיליון מטבעות, כל מטבע מורכב מ100 מיליון סאטושי
יש דפלציה - כל 4 שנים האלגוריתם מכווץ את ההיצע החדש לסירקולציה ב50%
בשנת 2140 ייכרה הביטקוין האחרון, יהיו 21 מיליון, וזהו.
כדי לבצע שינוי צריך קונצנזוס והסכמה של 51% מהרשת, שתעבור לגרסה חדשה של ביטקוין, אבל זה לא יקרה כי זה מבטל את כל מה שביטקוין מייצג -> היצע קבוע.

4. טענה מעולה. דוגמא לחוסר ניסוח שלי (בכל זאת, יום עבודה)
מי שמחזיק ביטקוין בזירת מסחר -> אמור לדעת שהכסף שלו לא שלו.
רק החזקה בכתובת פרטית שווה להחזקה של ביטקוין.

כמו שאני אגיד לך שהבנקים לא בטוחים, כי מישהו פרץ לך למחשב שם לך KEYLOGGER שלף את פרטי ההתחברות שלך לחשבון הבנק וריקן אותו.
או מישהו פרץ לבנק וגנב ממנו כסף
זה קורה גם בביטקוין.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, maxcher כתב:

1. חוסר יציבות - פעם קנית עם 10K ביטקוין פיצה, כי זה נראה לך הגיוני כי למטבע אין ערך מבחינת מרקט קאפ, חוסר שימוש, אימוץ נרחב , חוסר הבנה\דה לגיטימציה של אנשים וכו', היום אתה קונה איתו בית, או רכב. ה"חוסר יציבות" מושפע מהרבה דברים שטבעיים ל"סטרטאפ" בן 12 שבא לשנות סדרי עולם ומערער על כל מה שאנשים חשבו שהם מכירים (בחייאת, מדברים פה על כלכלה בת כמה מאות שנים סה"כ כאילו זו תורה מסיני וזה מה שהאנושות תשתמש בו כל ימי חייה)

אז אנחנו מסכימים שהוא לא יציב כמו הדולר?

לפני כשעה, maxcher כתב:

2. אין לך טיעון יותר טוב? להסתובב עם לוחות מתכת? אתה מבין איך הדברים עובדים? יש לך ארנקים שהם ממשק -> חותמים בשמך על טרנסאקציות, את המפתחות אתה צריך רק לשחזר גישה לארנק ממכשיר אחר (טלפון או ארנק חומרה)
לוחות מתכת נועדו למנוע אובדן פיזי של המפתחות אם היו כתובים על דף שיכול להשרף או להרטב
איפה אתה מאכסן זה תלוי בך, למשל, יש כאלו שמאחסנים את המפתחות לא באותו מיקום פיזי שבו נמצא הכסף, למשל, בכספת בבנק, למשל, בדירה של בני משפחה
למשל, בנאמנות אצל עו"ד, למשל, מפצלים 12 מילים במקום א', 8 מילים במקום ב', 4 מילים במקום ג' - ושוב -> רק כדי לשחזר. בפועל לחתום על עסקה אתה צריך מהאפליקציה קוד סודי ולפעמים 2FA או טביעת אצבע או מה שלא הולך היום בכל ארנק והטריקים שלו

לוחות מתכת זה אתה אמרת, בכל מקרה, לי זה נשמע כמו הרבה יותר מדי טרחה כדי לשמור על הכסף.

נניח אני קונה טלפון חדש, אני צריך להתחיל לחפש בבית\אצל העו"ד\בבנק את המילים..

ואם למרות הכל נגנבו לך ביטקוינים, גיים אובר.

לפני כשעה, maxcher כתב:

3. בביטקוין אין אינפלציה. יש 21 מיליון מטבעות, כל מטבע מורכב מ100 מיליון סאטושי
יש דפלציה - כל 4 שנים האלגוריתם מכווץ את ההיצע החדש לסירקולציה ב50%
בשנת 2140 ייכרה הביטקוין האחרון, יהיו 21 מיליון, וזהו.
כדי לבצע שינוי צריך קונצנזוס והסכמה של 51% מהרשת, שתעבור לגרסה חדשה של ביטקוין, אבל זה לא יקרה כי זה מבטל את כל מה שביטקוין מייצג -> היצע קבוע.

בשום מטבע אין אינפלציה, אינפלציה היא עליית מחירים שמובילה לירידה בערך הכסף.

אם מכונית עלתה 1 ביטקוין, ומחר מכונית תעלה 2 ביטקוין - זה אומר שהביטקוין שלי קונה פחות.

ולמה דבר כזה יתכן ? כי עדיין רוב העולם סובב סביב הדולר והפיאט. 

אמרתי שאינפלציה היא בעיה גם של ביטקוין - כי הוא חשוף אליה בדיוק כמו הדולר.

היום מכונית עולה X דולר, מחרתיים תעלה 2X 

אם נסתכל בביט, אז המכונית עולה Yביט, מחרתיים תעלה 2Y ביט - אבל אולי הרבה יותר ואולי הרבה פחות.

לפני כשעה, maxcher כתב:

כמו שאני אגיד לך שהבנקים לא בטוחים, כי מישהו פרץ לך למחשב שם לך KEYLOGGER שלף את פרטי ההתחברות שלך לחשבון הבנק וריקן אותו.
או מישהו פרץ לבנק וגנב ממנו כסף
זה קורה גם בביטקוין.

ההבדל הוא שבשורה התחתונה לגנוב כסף מהחשבון בנק שלי הרבה יותר קשה.

גם אם הצליח להשתיל לי קילוגר במחשב (משימה על גבול הבילתי אפשרית אם אני לא לוחץ על כל לינק שאני רואה), והצליח להתחבר לחשבון הבנק שלי - כדי למשוך או להעביר כסף הוא צריך את הטלפון שלי.

וגם אם מתבצעת מתקפה בסדר גודל של האקרים, או גניבת מבפנים - בנק ישראל נותן ערבות ואם נפגעת-תקבל את הכסף בחזרה.

בביטקוין - לא.

אני עדיין לא משתכנע שביטקוין יכול להיות אמצעי תשלום לגיטימי, זה פשוט מסובך ולא בטוח.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם (נערך)

סיפור הפוך מהדולר: הביטקוין רשם מוקדם הבוקר שיא חדש, לאחר שחצה את רף ה-35 אלף דולר: מחירו של מטבע הקריפטו המפורסם בתבל הגיע עד לשווי של 35,739 דולר.

מתחילת שנת 2021, שהחלה רק בשישי שעבר, רושם הביטקוין עלייה של 20%. את שנת 2020 חתם בעלייה של יותר מ-300%.

אתמול קיבל הביטקוין פוש רציני מהבנק הגדול בארה"ב, ג'יי.פי מורגן, שם צופים כי המטבע יגיע לשווי של 146 אלף דולר

Screenshot from 2021-01-06 12-10-42.png

עריכה אחרונה על ידי maxcher
פורסם
לפני שעה, lm007 כתב:

אני רוצה לקנות ביטקוין. יש למישהו המלצה למקום טוב עם עמלות סבירות?

אתה יכול לקנות GBTC .

או ללכת לכספומט ביטקוין ולקנות במקסימום 5000 שח עד 5%

אני מחזיק GBTC

ככה לא צריך לתת פרטים לשום ארנק אלקטרוני

ירד היום 20%

מבחינתי אחלה נקודה להתחיל להכניס כסף

ואם יגיע ל 29,000 גם שם אכניס חבילה

פורסם

היא לא מחקה

זה לא 1 ל 1 אבל מי שרוצה להיות הכי קרוב לביטקוין בלי להתחיל עם ארנק דיגיטלי וכל מיני דרכים לקנות ביטקוין זו הדרך

שים לב שאם אתה משתמש בכספומט ביטקוין אפשר לקנות ולמכור רק בימים א-ה  ב 18:00

לעומת המניה שאמרתי, שאפשר לקנות ולמכור בכל השעות שהשוק פתוח

אתמול הייתה הזדמנות כניסה כשהביטקוין ירד 25%

לדעתי בנקודה ההיא הייתה הזדמנות טובה להכנס ויש יותר סיכוי להרוויח מלהפסיד

פורסם

Lost Passwords Lock Millionaires Out of Their Bitcoin Fortunes

Stefan Thomas, a German-born programmer living in San Francisco, has two guesses left to figure out a password that is worth, as of this week, about $220 million.

The password will let him unlock a small hard drive, known as an IronKey, which contains the private keys to a digital wallet that holds 7,002 Bitcoin. While the price of Bitcoin dropped sharply on Monday, it is still up more than 50 percent from just a month ago, when it passed its previous all-time high of around $20,000.

אופס…

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Transporter כתב:

בגלל זה עדיף לקנות נייר ולא להתעסק בארנק דיגיטלי שלכו תדעו מתי יפרצו אותו עם כל המידע  שלנו עליו

אין תשובה חד משמעית מה עדיף, כל אחד עם השיקולים שלו אמור להחליט תוך כדי שהוא מודע לחלוטין ליתרונות והחסרונות של כל אפשרות.

על אותו משקל יש אנשים שמעדיפים לקנות זהב פיזי ויש אנשים שמעדיפים דרך ETFים וכו', 

לדוגמא אתה אומר שעדיף לקנות נייר ולא להתעסק עם ארנק דיגיטלי, העניין הוא שאם תחשב כמה ביטקוין נותנת לך יחידה, ואז תחשב כמה יחידות אתה צריך כדי שיהיה לך ביטקוין שלם - אתה תגלה שאתה משלם (כנראה, לא חישבתי בדיוק) עשרות אחוזים מעל המחיר האמיתי של הביטקוין + דמי ניהול מטורפים.

חוץ מזה, GBTC היא לא ETF והמנפיקה לא כפופה לרגולציות כמו לדוגמא בלקרוק או ואנגרד, יכול מאוד להיות שמחר המנפיקה קורסת והכסף שלך הלך פייפן גם אם יש לך יחידות במיליון דולר.

לשואל השאלה מה עדיף הייתי ממליץ להתחיל כאן:

https://www.investopedia.com/news/why-buy-expensive-bitcoin-etf-instead-actual-bitcoin/

ואז להמשיך בגוגל עד שאתה מבין מה טוב יותר בשבילך.

*עריכה: התעניינתי בפורטפוליו של GBTC וראיתי שהיא מחזיקה ... ביטקוין !

כלומר, איפה שהוא יושב ארנק דיגיטלי שמכיל בתוכו הרבה מאוד ביטקוינים (אני דיי בטוח שהם לא של בעלי היחידות בקרן, הם של המנפיקה).

אז למרות שטרנספורטר ניסה בכל כוחו לא להחזיק ביטקוין בארנק דיגיטלי, עדיין הוא מחזיק ביטקוין בארנק דיגיטלי, פשוט במקום לפחד שהוא ישכח את הסיסמא הוא צריך לפחד שמנהל הקרן ישכח אותה.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...