Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה זמן ביקרתי באוויס וחיפשתי רכב, איש המכירות הציע לי רכב השכרה לשעבר כאשר הוא טען כי לרכב אין שלדה ולא קצה שלדה ונתן לי לראות את טופס הבדיקה (מצורף) שם מצויין כי הוחלף תומך גשר עליון של פח חזית וכי יש שם הלחמות/חיבורים לא מקוריים. כאשר סיכמנו על הנחה בגובה 26.3% ממחיר המחירון של הרכב.

היום לקחתי את הרכב מאוויס לבדיקה מטעמי במכון אחר (מצורף הטופס) , בבדיקה את אותו תיקון הם שמו כליקוי בעל משמעות גבוה (תיקון תאונה בחזית, תיקון הלחמות פח חזית לשלדה קדמי צד ימין) , כאשר הבוחן אומר בע"פ כי לא מדובר בשלדה (לא היה נציג של אוויס בבדיקה , היינו רק אני ואישתי) ומכיוון שהוא אינו שמאי רכב הוא אינו יכול להגיד מה גודל אבדן הערך (בחיפוש באינרנט מצאתי את הכתבה הזו שמתארת כי הלחמת פח חזית היא אובדן ערך של 3% ע"י שמאי וצריכה להיות 6% בפועל).

. חזרנו לסניף וכהראנו את התוצאות למנהל המכירות הוא טען כי מדובר בפרשנות שונה לאותם הממצאים , הוא התחייב לתקן את שאר הליקויים והסכים להגדיל את ההנחה הנחה בגובה 32% ממחיר המחירון (ההנחה לפי לוי יצחק לרכב השכרה עם קרטריונים ביא כ 18%).

השאלות שלי :

האם זה שילדה, או קצה שילדה ?

מדוע זה סווג פעם כמשמעות נמוכה ופעם במשמעות גבוה?

האם ייתכן שרכב עם קצה שלדה יסווג כפגיעת שלדה במשמעות שולית בעוד שרכב ללא שלדה יוגדר כפגיעה במשמעות גבוהה.

אני מתכוון להחזיק ברכב ל 5-6 שנים לפחות , ידוע שישנם אקסמפלרים שמורים יותר אך ידי אינה משגת ופה כאמור ההנחה היא משמעותית כך שאני כן יכול לרכוש רכב זה בנוסף יש לציין כי האחריות למנוע וגיר לשנתיים גם מהווה שיקול.

איש המכירות התחייב כי אם יש שלדה הוא יחזיר לי את עלות הבדיקה, האם אני זכאי לכך?

לעזרתכם אודה,

ליאור

בדיקה מטעם אוויס.jpg

בדיקה מטעמי.jpg

פורסם

חבר שלי, תמשיך לרכב הבא בבקשה. הרכב עבר חיים לא קלים. עדיף שתוסיף קצת ותיקנה מליסינג או השכרה אבל לא במצב כזה. שיהיה בהצלחה

פורסם

לא רוצה לאכזב אותך. אבל עד היום קנינו 3 רכבים מהשכרה של חברות שונות (HERTZ,אל-דן,אלבר) ובבדיקה של אף אחד מהם לא היה כתוב שביעית ממה שכתוב בבדיקה הזאת.

עזוב שכנראה החלק הקדמי של הרכב מרותך מכמה רכבים שונים אבל הוחלפה שמשה קדמית+צדדית ויש אין סוף ליקויים במנוע.

תתקדם הלאה,בהצלחה.

אגב ממליץ לעזוב את אוויס,זבל של חברה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לאוויס יש יותר מרכב אחד למכירה , אולי המחיר מפתה אבל ממליץ לוותר במיוחד על טידה.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם
לא רוצה לאכזב אותך. אבל עד היום קנינו 3 רכבים מהשכרה של חברות שונות (HERTZ,אל-דן,אלבר) ובבדיקה של אף אחד מהם לא היה כתוב שביעית ממה שכתוב בבדיקה הזאת.

עזוב שכנראה החלק הקדמי של הרכב מרותך מכמה רכבים שונים אבל הוחלפה שמשה קדמית+צדדית ויש אין סוף ליקויים במנוע.

תתקדם הלאה,בהצלחה.

דבר ראשון תודה על התגובות,

לגבי הליקויים במנוע ושאר הליקויים במוסך מורשה ניסאן לא התרגשו כל כך ואמרו שאלו הם הריג'קטים הרגילים ממכוני בדיקה, הם ציינו שהדבר הכי חשוב זה הלחמת פח חזית וכי עלי לברר מה היה שם.

אשמח עם תוכל להגיד לי איך הגעת למסקנה שהרכב רותך מכמה חלקים שונים? ואם כך איך יכול להיות שזה רק בין 3% (שמאית) ל 6% (בפועל לפ ynet ) ירידת ערך .

שוב תודה,

ליאור

פורסם

החלפת שמשה קידמית אחורית וצידית ימנית, סימני פגיעה בחזית, צבע ומילוי בקורות, תיקונים בגג.

אם צריך לכוון דלת תא מטען, יש ביכוי יותר מסביר שגם שם אכל פצצה שהגיעה עד לחלון האחורי.

מה עוד צריך לרשום כדי להבין שהרכב אכל פצצה רצינית ותיקנו אותו כדי למכור לפראייר שמוכן לשלם רק 32% פחות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תתקדם הלאה,בהצלחה.

החלפת שמשה קידמית אחורית וצידית ימנית, סימני פגיעה בחזית, צבע ומילוי בקורות, תיקונים בגג.

אם צריך לכוון דלת תא מטען, יש ביכוי יותר מסביר שגם שם אכל פצצה שהגיעה עד לחלון האחורי.

מה עוד צריך לרשום כדי להבין שהרכב אכל פצצה רצינית ותיקנו אותו כדי למכור לפראייר שמוכן לשלם רק 32% פחות.

אלעד

אני עובר על הבדיקות ולא רואה איפה רשמו מילוי בקורות ,והיכן רשום תיקונים בגג (רשום מעיכות בגג שאין לי מושג מה זה אומר)

תוכל לעזור לי להבין איפה משתמע וממה משתמע מילוי בקורות , אני אשמח כי ברגע שמדובר מילוי בקורות הרי שזו פגיעת שלדה ואולי אוכל לקבל את כסף הבדיקה בחזרה.

אני לא מבין מדוע חברה כמו אוויס תשווק רכב כזה עם כל הליקויים ותסווה את זה בדו"ח חלבי, האין להם מוניטין לשמור עליו?

פורסם

דוגמא קלאסית ל 2 טפסים שונים אשר מוצגים ע"י חברת הליסינג/מגרש וברובם הבדיקה "יפה" וכשאר לוקחים את הרכב לבדיקה באופן עצמאי רואים חושך.

לגבי הבדיקה הזו ספיציפית, רואים עוד בטופס הבדיקה שהוצג לך עפ"י אוויס שהרכב עבר תאונה אך אין זכר לשלדה.

שמשה קדמית + הלחמות כבר מעידים על בומבה שהרכב חטף.

לא הייתי טורח אפילו לקחת את הרכב הזה לבדיקה מטעמי אפילו ש "ייפו" אותו.

בבדיקה מטעמך רואים בבירור שיש פגיעת שלדה תחת משמעות גבוהה (הלחמות).

יכול להיות שזה גם קצה שלדה אך אם כל מה שצויין, החלפת שמשה קדמית, אחורית, צביעת גג וקורות ועוד מעיכות של הספי חניה. הרכב חטף בומבות מכל כיוון.

*תיקון הלחמות פח חזית לשילדה קדמי צד ימין - זה המפתח שלך כנגד החברה לקבלת הכסף חזרה.

לא מעניין אף אחד הפרשנות, קצה, לא קצה, הבוחן אומר שלא שילדה.

רק מה שכתוב על הנייר אוכל. הבוחן יכול להגיד מה שהוא רוצה עד מחר, זה לא כויל.

פורסם

אם כתוב "תיקונים במרכב פח וצבע בגוף הרכב סביב כולל משקופים פנל גג" זה אומר שהשתמשו בחומרים על מנת לתקן.

אבל לדעתי אתה מחפש שיתנו לך דחיפה כדי לרכוש..

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מה נסגר איתכם אנשים ?!

מנסים לחסוך ולקנות אוטו חצי מפורק שבחיים לא יחזיק בתאונה כמו במקור.

אני לא מבין את הרצון הישראלי העז לקבל הנחה גם אם היא מתקבלת על חשבון בטיחותחם האישית !

דוגמא נוספת צמיגים.

פורסם
אם כתוב "תיקונים במרכב פח וצבע בגוף הרכב סביב כולל משקופים פנל גג" זה אומר שהשתמשו בחומרים על מנת לתקן.

אבל לדעתי אתה מחפש שיתנו לך דחיפה כדי לרכוש..

אלעד

אני לא בא מתחום הרכב, ובערך פעם ב 6 שנים כשאני קונה ומוכר רכב רק אז אני נכנס לפורום. בכנות הכל נראה מבלבל, אני למשל הייתי מצפה שישתמשו במילה מילוי וחומר ולא שזה ישתמע ממשפט אחר, אבל גם הייתי מצפה שיהיה רשום בירור מתי יש שלדה ומתי אין, ולא שאצטרך להסתמך על מה שנאמר בע"פ.

בכל מקרה, ישנו משפט שאומר : "אם שלושה אנשים שונים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון"...

פורסם
אני לא בא מתחום הרכב, ובערך פעם ב 6 שנים כשאני קונה ומוכר רכב רק אז אני נכנס לפורום. בכנות הכל נראה מבלבל, אני למשל הייתי מצפה שישתמשו במילה מילוי וחומר ולא שזה ישתמע ממשפט אחר, אבל גם הייתי מצפה שיהיה רשום בירור מתי יש שלדה ומתי אין, ולא שאצטרך להסתמך על מה שנאמר בע"פ.

בכל מקרה, ישנו משפט שאומר : "אם שלושה אנשים שונים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון"...

עכשיו כשסוף סוף השתכנעת להמשיך לרכב הבא - תתעודד - יש לך קייס לתבוע בחזרה את עלות הבדיקה, בוודאי כדאי לנסות ולהיות קצת אסרטיבי.

כמו שלמעשה הסבירו כאן החברים - אם דוחות הבדיקה היו נכתבים בשפה ברורה וחד משמעית לציבור - לעולם לא היית מקבל התחייבות על שילדה נקייה מאיש המכירות. לא משנה באיזו חב' ליסינג/השכרה/מגרשי טרייד אין היית נתקל.

ליקויים בעלי משמעות גבוהה פירושם שילדה. בדוחות בדיקה של לפני יותר מ10 שנים היית נתקל בשפה ברורה עוד פחות...

הנה לינק קצר ונחמד באדיבות "אוטו דיפו" שיכול לעזור בפענוח של דברים טריוויאלים בבדיקה

שים לב לתיאור שלהם לליקויים בנושא השילדה:

"כך תפענחו את טופס בדיקת הרכב"

http://www.autodepot.co.il/category/car-test-form

בהצלחה בהמשך החיפושים!

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שלקחת את הרכב לבדיקה במכון מטעמך מלמד עליך שאתה צרכן נבון. ההתחיבות שלהם לכסף בחזרה היא בע"פ או בכתב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה שלקחת את הרכב לבדיקה במכון מטעמך מלמד עליך שאתה צרכן נבון. ההתחיבות שלהם לכסף בחזרה היא בע"פ או בכתב?

בעל פה...

פורסם

אם אי פעם שקלתי לרכוש רכב מאוויס הרי שהשרשור הזה גרם לי להחרים את החברה הזאת לתמיד. כבר הרבה מאוד זמן שלא ראיתי רכב במצב כלכך מוזנח ועוד ששייך לחברה עם כאילו כבוד. אני אגזים ואומר שעל פניו זה נראה כאילו הרכב נגנב לשטחים נמצא על ידי צה"ל, הוחזר לחברה וכעת היא מנסה להרוויח עליו כמה גרושים.

אמנם כולם מתייחסים בעיקר לממצאי התאונה אך בדיקה קצרה מראה שגם מצבו המכני של הרכב לא עומד בסטנדרט אחזקה בסיסי.

מההתחלה (מבלי להתייחס למרכב):

מנוע - מותחן+רצועה פגומים, חוסר שמן ונזילות מים בחיבורים.

מערכת פליטה - רועשת+ חיישן חמצן וממיר פגומים.

בלמים - רעידות בבלימה, בלם יד לא תקין.

צמיגים - פסולים 3 מתוך 4.

גיר - ציריות גמורות

וזה רק מכני, תוסיף לזה את נזקי התאונה וקיבלת את אחד הרכבים הכי מוזנחים ולא סחירים שיצא לי לראות בכמה שנים האחרונות.

אני ממליץ לך לא רק לעבור לרכב הבא אלא ממש לדלג לחברה הבאה, איך אפשר להתייחס לחברה כזאת גדולה ברצינות אחרי שרואים איזו עגלה סוררת הציעו לך.

• תוכן חדש...