Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שעשיתי טיפול לרכב (סיריון 2006) דולקת לי נורה כתומה בלוח שעונים, היום באמצע נסיעה מהירה היא היבהבה לכמה דקות והפסיקה כשנכנסתי לתוך העיר. הטיפול כלל החלפת שמנים וניקוי מצערת. מכר שמטפל לי ברכב אמר לי כשהיא רק דלקה שהכל תקין והנורה עצמה פשוט נתקעה ובהזדמנות הוא ינתק את המצבר וזה ייכבה (גם הנורה של הפנסים הפסיקה לעבוד במקביל), אבל ההבהוב הזה מלחיץ.

חוץ מהנורה לא הרגשתי משהו שונה ברכב.

מישהו יכול לעזור לי לזהות של מה הנורה הזו? (אין לי ספר רכב)

כמה זה חמור / בעייתי? אני יכולה לנסוע עד שאגש לברר את זה ביום שישי?

5aruzahy.jpg

פורסם

נורת בדוק מנוע- נורת תקלה כללית באחת ממערכות הדלק/פליטה/יניקה. יכול להיות שזה קשור לניקוי בית המצערת, במקומך הייתי חוזר לאותו מוסך בו בוצע הטיפול. לשאלתך, כל עוד היא לא חוזרת להבהב ניתן לנסוע ברכב עד שתגיע למוסך

פורסם

תודה רבה, הרגעת אותי. אני אנסה למשוך את מחר.

את הטיפול לא עשיתי במוסך (קרוב מוסכניק) אבל מאז יש עוד משהו קטן שמטריד אותי, הרכב מגיב הרבה יותר טוב מאז ניקוי בית המצערת וכיוון טורים רק שלפעמים יותר מידי טוב, בזחילה בפקקים הוא גולש מהר מידי ומחליט לעלות לבד ל15-20 קמ"ש ממהירות אפסית כך שאני המון עם רגל על הברקס. יכול להיות שיש קשר בין זה לתקלה שהפעילה את הנורה?

אני בכל מקרה אלך למוסך בשישי אבל רוצה לקבל כיוון וללמוד קצת. :)

פורסם

מה שהדליק לך את הנורה נגרם כנראה ממשהו שנעשה בטיפול. הזחילה בפקקים גם לא תקין ונראה שגם כן נעשה בטיפול. מומלץ לטפל במוסך מקצועי אם את מעוניינת ברכב תקין לאורך זמן.

פורסם

תנתק את המצבר למשך 4-5 דקות ואז תחזיר

הפעולה תגרום לאיפוס המערכת

אם המנורה עדיין דולקת תפנה לחשמלאי שיתחבר לרכב עם המחשב ויבדוק את קוד התקלה

פורסם

בזמן היבהוב המנורה, האם מורגשת שיפור\שינוי משמעותי בזמן לחיצה של דוושת הגז?

האם הרכב רועד מהרגיל בזמן היבהוב\לאחר הטיפול

האם הרכב מרגיש סוג של "קירטועים"\חניקה בזמן היבהוב?

פורסם
תנתק את המצבר למשך 4-5 דקות ואז תחזיר

הפעולה תגרום לאיפוס המערכת

אם המנורה עדיין דולקת תפנה לחשמלאי שיתחבר לרכב עם המחשב ויבדוק את קוד התקלה

לא הייתי הולך על העצה הזאת.

האפשרויות :

יש תקלה - ניתוק יאפס את זכרון התקלות של המחשב ולמעשה תמשיך לנסוע עם התקלה עד לשובה של הנורה ובכך תאריך את המצב שבוא האוטו לא תקין ובשימוש

היתה תקלה אבל עברה/נעלמה - שוב ניתוק המצבר ימחוק את הנתונים ולא תוכל לשאוב אותם במוסך לנסות להבין למה זה קרה

הנורה "סתם" נידלקה - זו תקלה בפני עצמה וחזרנו למצב ב' כי היא כרגע כבוייה

מה הרווחת מהתהליך הזה ??

עפר .

פורסם

מדהים אותי כל פעם מחדש שאני שומע שיש נורת אזהרה והפיתרון הוא לאפס את המחשב והתקלה תחלוף.

עכשו תחשבו ישבו מספר רב של מהנדסים ואנשי מקצוע בתיכנון הרכב ואמרו שכשתהיה תקלה הנורה תדלוק ותזהיר את הנהג. אבל פה בארץ כולם חכמים והפיתרון הטוב ביותר תאפס את המנורה ובמקרה המקצועי פשוט תנתק אותה וזהו. פשוט מדהים.

עצה שלי לך למוסך שיודע מה הוא עושה , נורה נידלקה יש תקלה .

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שנאמר כאן את צריכה מוסך מקצועי שיבדוק את הרכב

אותו מכונאי שמטפל לך ברכב הוא לא מספיק מקצועי .

סיבובי המנוע הגבוהים נגרמו בגלל שלא בוצע כיול למייצב הסלד לאחר ניקוי המצערת .

כאשר הנורה מהבהבת זה בדרך כלל מעיד על תקלה חמורה ודחופה יותר מאשר כשהיא

דולקת רציף .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה לכם. הנורה לא שבה להבהב ולא איפסנו את המצבר. היום הבנתי שקרוב שלי עשה את הטיפול במוסך ולא בעצמו והוחלף שמן מנוע, פילטר שמן ופילטר אוויר בנוסף לניקוי מצערת וכיוון טורים. לא הספקתי לטפל בזה בשישי אבל הרכב יחזור למוסך שטיפל בו כדי שיפתרו את הבעיה שיצרו.

הרגעתם אותי קצת (פחדתי להזיז את הרכב), החכמתי ואני כנראה אצטרך לחזור למוסך לבד אז אני אדע מה לדרוש. תודה!

פורסם

הנורת תקלות מהבהבת בזמן שיש בעיה של החטאת בעירה באחד או מהצילינדרים.

זה יכול להיגרם כתוצאה ממצתים לא תקינים, סלילי הצתה/חוטי הצתה או מזרק דלק תקול.

יש להתחבר לסורק תקלות ולבדוק את הבעיה.

נסיעה עם נורת תקלות מהבהבת גורמת נזק לממיר הקטליתי.

• תוכן חדש...