Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אתחיל בתודה על הידע הרב שקיים בפורום, אני עוקב אחרי הפורום בשקט כבר זמן רב.

לעניין, לאחר חיפוש ארוך רכשתי לעצמי סוף סוף אופנוע בארה״ב במטרה ליבאו עוד כשנה לארץ כאופנוע אספנות (אני בארה״ב).

להערכתי קראתי כבר את כל ההודעות בנושא בפורום ולכן לא אבקש שתחזרו עליהן, עם זאת יש לי מספר שאלות יותר ספציפיות על התהליך.

בשרשורים דומים ראיתי שבעלי נסיון הציעו לסייע במתן תשובות באופן פרטי, אם יש בעל נסיון שמוכן לענות לי על מספר שאלות אודה לו מאד אם יחזור אלי בהודעה פרטית.

הנושאים שמעניינים אותי הם:

הערכה לגבי העלות הסופית של היבוא (כתלות בפרטים שאציג)?

האם הוצאת טייטל על שמי תפגע בתהליך? (אם אני רוצה לרכב על האופנוע השנה אין לי ברירה..).

האם כדאי לרשום את האופנוע כרכב אספנות (הסטורי) בארה״ב ? יועיל או יזיק לתהליך היבוא?

למרות שיש עוד זמן אשמח לקבל המלצות על חברות הובלה/נמל מוצא על מנת שאוכל לקבל הערכות לעלות ההובלה (אני במדינת Maryland -חוף מזרחי).

תודה

פורסם

שלום,

הנושאים שמעניינים אותך, מעניינים את (כמעט) כולם. לו כל התשובות היו בהודעות פרטיות, לא היה פורום. להתבונן בשקט, לאורך זמן, לא מספיק. עובדה. לא למדת כלום. רק אם נשתף ידע (שוב ושוב ושוב), נלמד.

רונן

ארז רונן

פורסם

אתה בכל מקרה חייב את הטייטל על שמך ושיהיה נקי !!!,

עלות האופנוע + הובלה + מיסים של כ106 אחוז על שניהם ביחד במידה והאופנוע מיוצר בארצות הברית ,

אם האופנוע מארץ יצור אחרת ולא מארצות הברית תשלם מיסים של כ116 אחוז .

כל זה בתנאי שיקבלו את מחיר הקניה שלך ולא ידרשו הערכת שמאי במכס הישראלי (זה נתון לשיקול דעת של המכס )

לרשום את האופנוע כפריט הסטורי יזיק לך כי הערך שלו יעלה לצורכי מס

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
שלום,

הנושאים שמעניינים אותך, מעניינים את (כמעט) כולם. לו כל התשובות היו בהודעות פרטיות, לא היה פורום. להתבונן בשקט, לאורך זמן, לא מספיק. עובדה. לא למדת כלום. רק אם נשתף ידע (שוב ושוב ושוב), נלמד.

רונן

well said

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

כמובן שאשמח לשתף, כנראה הובנתי לא נכון, ראיתי שהנושא נטחן עד דק ולא רציתי להעמיס בעוד שרשור באותו הנושא.

אשמח להמשיך את הדיון בפורום.

תודה על התשובות טומי,

הטייטל יעבור לשמי, ארשום את האופנוע כרכב רגיל (לא היסטורי).

לגבי העלות:

את חישוב המיסוי אני מכיר - 116% במקרה שלי (סוזוקי מדורה 1200).

יש לי BILL OF SALE עם מחיר האופנוע בפועל אשר קרוב מאד למחירו במחירון NADA.

מספר שאלות -

עפ"י אילו קריטריונים המוכסים מחליטים אם האופנוע במצב VERY GOOD/GOOD/FAIR לצורך קביעת המחיר?

מהן כל אותן עלויות נסתרות שמתחבאות בתהליך (עמילות מכס, היטלים שונים, רישוי בארץ, עמלות וכ"ו)?

האופנוע הוא משנת יצור 1985 אך עלה על הכביש בסוף 1984, להבנתי ניתן ליבאו כאספנות כבר ב 2014 או שצריך להמתין ל 2015? במידה והתשובה היא 2015 - האם יש מניעה להגיש את הבקשה לרשיון יבוא לפני 2015 (כאשר תאריך המשלוח לארץ יהיה כמובן לאחר 2015)?

הערכה למחיר הובלה ראלי לארץ בהנחה שאני אוכל להביא את האופנוע לנמל בחוף המזרחי? (הצעות מחיר באינטרנט ראיתי, שונות רבה, לא יודע אם ניתן להשיג יותר טוב).

תודה

פורסם

BENDER,

ראיתי ששלחת הודעה פרטית, לצערי גיליתי שאין לי מספיק הודעות בפורום על מנת שאוכל להגיב בהודעה פרטית.

שלח שוב מספר טלפון ואחזור אליך.

תודה

פורסם
כמובן שאשמח לשתף, כנראה הובנתי לא נכון, ראיתי שהנושא נטחן עד דק ולא רציתי להעמיס בעוד שרשור באותו הנושא.

אשמח להמשיך את הדיון בפורום.

תודה על התשובות טומי,

הטייטל יעבור לשמי, ארשום את האופנוע כרכב רגיל (לא היסטורי).

לגבי העלות:

את חישוב המיסוי אני מכיר - 116% במקרה שלי (סוזוקי מדורה 1200).

יש לי BILL OF SALE עם מחיר האופנוע בפועל אשר קרוב מאד למחירו במחירון NADA.

מספר שאלות -

עפ"י אילו קריטריונים המוכסים מחליטים אם האופנוע במצב VERY GOOD/GOOD/FAIR לצורך קביעת המחיר?

מהן כל אותן עלויות נסתרות שמתחבאות בתהליך (עמילות מכס, היטלים שונים, רישוי בארץ, עמלות וכ"ו)?

האופנוע הוא משנת יצור 1985 אך עלה על הכביש בסוף 1984, להבנתי ניתן ליבאו כאספנות כבר ב 2014 או שצריך להמתין ל 2015? במידה והתשובה היא 2015 - האם יש מניעה להגיש את הבקשה לרשיון יבוא לפני 2015 (כאשר תאריך המשלוח לארץ יהיה כמובן לאחר 2015)?

הערכה למחיר הובלה ראלי לארץ בהנחה שאני אוכל להביא את האופנוע לנמל בחוף המזרחי? (הצעות מחיר באינטרנט ראיתי, שונות רבה, לא יודע אם ניתן להשיג יותר טוב).

תודה

יבוא רכב\אופנוע אספנות הוא לפי חודש יצור לא לפי שנה

כך שרק בחודש ייצורו שימלאו לו 30 שנה אתה יכול להתחיל בתהליך ,

לא תקבל רשיון יבוא יום אחד לפני חודש ייצורו כך שמיותר להתחיל את התהליך,

את הרשיון יבוא אתה עושה באתר האינטרנט של משרד התחבורה ,ברגע שיש לאופנוע יום הולדת לא יום אחד לפני ,בטופס מקוון ואתה צריך להמציא מספר אישורים כולל תצהירים חתומים על ידך וע"י עו"ד ישראלי .

לדעתי אתה צריך להיות בארץ בשביל זה .

לאחר שאתה ממלא באיטרנט את הבקשה לרשיון יבוא ומצרף את הטפסים גם באיטרנט אתה צריך למסור את הבקשה מודפסת לאחר שתקבל באינטרנט מספר לבקשה ולמסור אותה יחד עם המסמכים המקוריים לשומר במשרד התחבורה ברחוב המלאכה 8 בתל אביב.

רצוי שה bill of sale יהיה חתום ע"י נוטריון ותשמור את הוכחת התשלום ( פרוט חשבון בנק ) למוכר,

לפי החוק חייבים לחשב לך מיסים לפי הסכום ששלמת ,

תמיד אתה יכול לערער

במידה ויחליטו במכס לזמן שמאי המיסים נקבעים ע"י שמאי של המכס שמסתמך על מחירונים שונים ובדרך כלל דואג לאינטרס של המכס מן הסתם ,

אתה יכול להביא הערכת שמאי משלך ולהתעמת איתו

לגבי שילוח יש מלא קומבינות בענף הזה

רצוי שתקח חברה פה בארץ

אני ממליץ על גלובוס

הרכב מגיע אליהם ולא בטעות לאיזה משלח כדוגמת ג'קי ליין שיתפוס אותך בביצים !

ראה קישורמהתחלה עד דקה 36:

http://reshet.tv/Shows/Kolbotek/video/.aspx?bo=11661&vml=179270

אני שולח לך בפרטי את האימייל שלי ואני אשלח לך קובץ עם כל מה שאתה צריך ואני יסביר לך הכל

פורסם

טומי תודה,

אצור עמך קשר,

לטובת הכלל... רק מוודא שהבנתי נכון, מודל 85 אך יוצר ב 84 יחשב כאספנות החל מ 2014?

תודה

פורסם
טומי תודה,

אצור עמך קשר,

לטובת הכלל... רק מוודא שהבנתי נכון, מודל 85 אך יוצר ב 84 יחשב כאספנות החל מ 2014?

תודה

כן ! לפי חודש ושנת יצור לא תאריך עליה לכביש ,

הכי טוב לשלוח אימייל ליצרן ולבקש שישלח לך בדואר רגיל מסמך מקורי וחתום שמפרט את חודש ושנת הייצור לפי מספר שלדה של האופנוע וצילום של הפחית / מדבקה שמוטבע עליה חודש ושנת ייצור אם קיים על האופנוע

פורסם

טומי, אתה קצת לא מדייק ... הולכים לפי שנת המודל של הרכב. פעם מועד הייצור היה שנת המודל והיית יכול לקנות רכב "מהשנה הבאה" כבר במאי. לכן גם אם הרכב יוצר בדצמבר 1984, בינואר כבר אפשר לייבא אותו כאספנות.

אגב, אם הרכב יוצר באוקטובר 1984 כמודל 1985, אי אפשר לייבא אותו בשנת 2014 וצריך לחכות לינואר 2015 ואילך.

פורסם
טומי, אתה קצת לא מדייק ... הולכים לפי שנת המודל של הרכב. פעם מועד הייצור היה שנת המודל והיית יכול לקנות רכב "מהשנה הבאה" כבר במאי. לכן גם אם הרכב יוצר בדצמבר 1984, בינואר כבר אפשר לייבא אותו כאספנות.

אגב, אם הרכב יוצר באוקטובר 1984 כמודל 1985, אי אפשר לייבא אותו בשנת 2014 וצריך לחכות לינואר 2015 ואילך.

מצטער אבל אתה טועה !!!

הולכים על חודש ושנה גם יחד !!! מודל זה מושג בסלנג הישראלי שמדברים על שנת ייצור של רכב בענף הרכב,

פרוש של מודל בחו"ל זה דגם הרכב של יצרן מסויים.

וייבוא בארץ נעשה לפי תאריך של חודש ושנת היצור שמוטבע לרוב על הרכבים או כפי שרשום ברשומי היצרן בחו"ל לפי מספר שלדה,

(לעומת זאת רישום כרכב אספנות זה לפי שנה ולא משנה החודש).

כנראה מכאן נובעת הטעות שלך

הוצאת פעם רשיון ליבוא רכב אספנות ???

אתה נדרש למלא בטופס המכוון תאריך מלא ולא שנה בלבד ,

קראת פעם את התנאים ליבוא רכב אספנות ?

בקישור הבא :

יבוא רכב אספנות סעיף 1 : "חלפו 30 שנה ממועד ייצורו" ממועד!!!

http://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Documents/MadrihYevuIshiRehev.pdf

למה אתה כותב דברים ללא נסיון ?!

פורסם

טומי, תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר ... 8)

שנת מודל זו לא המצאה ישראלית ולא מונח בסלנג, זה מונח שהיה בעבר מקובל בישראל ובאירופה ועדיין מקובל גם היום בארה"ב.

ברכב חדיש אתה צודק, הולכים לפי חודש ושנה, ברכב אספנות הולכים לפי השנה, גם אם כתוב "מועד ייצור", בפרקטיקה ברכב אספנות הולכים לפי השנה בלבד.

האמת, קצת מתנשאת התגובה שלך, במיוחד שאתה לא תמיד יודע מי קורא את הדברים שאתה כותב ...

פורסם

שנת מודל זו לא המצאה ישראלית ולא מונח בסלנג, זה מונח שהיה בעבר מקובל בישראל ובאירופה ועדיין מקובל גם היום בארה"ב.

ברכב חדיש אתה צודק, הולכים לפי חודש ושנה, ברכב אספנות הולכים לפי השנה, גם אם כתוב "מועד ייצור", בפרקטיקה ברכב אספנות הולכים לפי השנה בלבד.

האמת, קצת מתנשאת התגובה שלך, במיוחד שאתה לא תמיד יודע מי קורא את הדברים שאתה כותב ...

סליחה אם אתה חושב שהתגובה שלי מתנשאת אבל אלו העובדות

אני באופן אישי ייבאתי פורשה שנת 83 שיוצרה ב 7/83 ולא קיבלתי רשיון יבוא לפני

1/7/13

וחיכיתי כמו טטאלה .

זה שאפשר לרשום מה שאתה רוצה בטופס המקוון ולהגיש תצהיר שלך חתום ע״י עו״ד , הכל טוב ויפה כל עוד לא בדקו את אמיתות הדברים,

שאתה ממלא את הטופס המקוון אתה צריך לרשום תאריך מלא של יום חודש ושנה ,

אם רשמת על דעת עצמך יום וחודש וקבלו את זה במשרד התחבורה זה יפה מאוד ,

בנהלים רשום שחור על גבי לבן ״ מועד ייצור ״

אתה יכול לפרש את זה איך שאתה רוצה

פורסם

שנת מודל זו לא המצאה ישראלית ולא מונח בסלנג, זה מונח שהיה בעבר מקובל בישראל ובאירופה ועדיין מקובל גם היום בארה״ב

מתנשא או לא כבר הוכחת בשרשור הנ״ל שאין לך מושג ואתה ממשיך בשלך להטעות אנשים פה בפורום :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=489271

לגבי המודל : תראה מה התרגום של המילה "model " ,

תרשום גם בגוגל לדוגמה ״porsche model 1983" ותראה את התוצאות,

מודל בחוץ לארץ מתייחס לדגם של רכבים ולא שנתון

כלומר הפורשה שאני הבאתי היא שנת ייצור 1983 מודל 911

פורסם

לשמחתי ראיתי שמוטבע על לוחית המתכת שעל השלדה מועד יצור 7/84 לכן אנסה להגיש בקשה לרשיון יבוא החל מיולי בשנה הבאה למרות שמודל האופנוע הוא 1985.

מבטיח לעדכן בתוצאות על מנת לספק תשובה סופית לסוגיה.

בנתיים נסו חצי שנה לא לריב...;-)

• תוכן חדש...