Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי התלבטות כזו, ואשמח לעצות ממבינים:

אני נוסע היום בפיז'ו 405 ישנה וחבוטה (שאני אוהב אותה מאוד:wink: ), שעולה לי כל חודש כ-2000 ש"ח בדלק (נוסע כ-500 ק"מ בשבוע), ונגיד שמשהו כמו 500 ש"ח בתחזוקה (אולי קצת פחות). עכשיו, לאור שיפור במשרה שלי (מורה בתיכון) ואשתי שחזרה לעבוד, הנטו שלנו משתפר לכיוון ה10,000 ש"ח בחודש (פלוס מינוס), והתחלתי לחשוב שעם אחת מתכניות המימון של 100% (אין לי כסף למקדמה), אוכל אולי לסוע במכונית חדשה ונוחה, מאלה שצורכות חצי מכמות הדלק של הפיז'ו שלי, ושסך ההוצאות שלי על הרכב בעצם לא יעלה (תחזוקה, תיקונים, ביטוחים וכאלה).

מכיוון שההבנה שלי בהלוואות ומימונים קטנה אפילו יותר מההבנה שלי במכוניות, אשמח לדעת האם שיקול הדעת הזה הוא בכלל נכון? אולי עדיף לי לקנות משהו זול הרבה יותר ולהישאר עם הוצאות הדלק הגבוהות? האם עדיף מכונית חדשה-חדשה, או אולי כזו בת 3-5? ובכל מקרה, איזה דגמים מתאימים לי (ולמשפחה עם 3 ילדים)?

אשמח לכל תגובה שתאיר את עיני ותשכיל את בורותי.

פורסם

500 ק"מ בשבוע אומר 2000 ק"מ בחודש, שזה 24 אלף ק"מ בשנה.

בק"מ כזה חשוב לקחת רכב חסכוני.

לא ציינת מה התקציב שלך, אבל במידה והתקציב גדול יחסית אפשר לשקול רכב דיזל או היברידי צעיר יחסית, או רכב סופר מיני ידני וחדש (במידה ואין בעיה עם גיר ידני).

לדעתי כדאי לחשוב על רכב מודרני יותר במידה ואתה יכול. תהנה מנוחות נסיעה טובה יותר, בטיחות, פחות ביקורים והוצאות על תחזוקת הרכב, צריכת דלק טובה יותר ותהנה בכללי מרכב טוב ומודרני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

על פניו אתה צודק, אלא שיש שיקול כלכלי נוסף שלא הבאת אותו בחשבון: לפיג'ו 405 אין ירידת ערך, כאשר בכל רכב חדש יותר תהיה גם תהיה ירידת ערך.

ברכב חדש לא יהיו הוצאות תחזוקה בסך 500 ש"ח בחודש, אבל יהיו הוצאות ביטוח גבוהות יותר, כי מה לעשות - לרכב חדש עושים ביטוח מקיף ולפיג'ו 405 עושים מקסימום צד ג'. יש להביא בחשבון גם את מחיר הרישוי השנתי, שכידוע מוזל ככל שהרכב מתיישן.

מצד אחד פותח השרשור מציין שהוא אוהב את הרכב, ומצד שני מביע את רצונו לנסוע ברכב חדש ונוח. אולי שתי השפעות מנוגדות.

ראשית, עליו להחליט מה חשוב יותר: להמשיך להיות עם הרכב הישן והאהוב או לעבור לרכב חדש יותר, כאשר יש לזכור שלכל אחת מהאפשרויות הללו יש את ההשלכות הכלכליות שלה.

יתכבד נא ויפתור ראשית את הסוגיה הזאת ואז נוכל להתקדם הלאה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תנסה לחשוב אולי בכיוון קצת אחר - תחליף את הרכב לרכב ''ישן'' אחר אך יותר חסכוני. לך על דייהטסו שרייד, רכב קטן ואמין אשר יהיה חסכוני. אפשר למצוא בפחות מ10K דגמים שמורים.

אני אנטי הלוואות ומימונים, אבל זה רק אני.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אני עם פות"ש. 500 ש"ח בחודש במוסך הם 6,000 ש"ח בשנה, ולזה צריך להוסיף גם כמה שעות אבודות בכל ביקור כזה. מעבר לאי הנעימות של איחור לעבודה.

ציינת שיש לך 3 ילדים - אבל לא ציינת את גילם. אם נזקקים למושבי בטיחות זוללי מרחב? האם בוגרים שמצטרפים לנסיעות לעתים רחוקות ולכן המרווח בספסל האחורי פחות קריטי? סוג הרכב שתחפש צריך להגזר מצרכיך, שאותם הגדרת באופן חלקי בלבד.

מבחינה כספית - האם יש צפי לאיזה סכום התחלתי שיוכל לשמש כמקדמה בעוד כמה חודשים? כיון שאם כן, אולי כדאי להמתין עד שישתחרר, או לקחת הלואת גישור (שלא תהיה זולה) לתקופה זו.

לדסי מימון - בדוק את האפשרויות השונות, לא רק בחברות המימון אלא גם בבנק. לאור תאור מצבך הכלכלי אני חושש שכל הלוואה שתקח תהיה יקרה. בדוק כמה אתה יכול להקציב להחזר החודשי, ולפי זה נה להעריך כמה כסף תוכל ללוות. את החישוב בצע באופן שמרני, לא אופטימי, כדי לצמצם התפעות בעתיד. הזכרתי את הבנק - איני משוכנע שיסכים למימון של 100% מערך הרכב. מאידך - אם יסכים הוא יאפשר פרישת ההלואה לתקופה יותר ארוכה מחברת מימון, מה שיקל על המאזן החודשי, גם אם יעלה לך ביותר רבית לאורך תקופת ההלוואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם יש לך דירה מסודרת(משכנתא שנוחה לך) כבר?

כי אם לא,חסוך את הכסף למקדמה לדירה להוציא הלוואה של 100 אלף שקל על רכב בלי שיש לך מקום מסודר לגור בו זה לא חכם.

אבל,אם אתה מסודר מהבחינה הזו ואין לך שום דבר שמונע ממך לקחת הלוואה לך על פלואנס טורבו דיזל.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

Apple - הבחור נוסע הרבה, הוא זקוק לרכב אמין וחסכוני. דיון על בחירת מקום המגורים שלו אינו בתחום פורום רכישת רכב, אם הוא ירצה לשמוע את דעת חברי הפורום על הנושא הוא ידע להעלותו במקום המתאים. וזאת למרות שגם לי יש תהיות לגבי שיקוליו.

מבחינת צריכת הדלק - הוא מוציא כ-2000 ש"ח, כלומר רוכש כ-220 ליטר דלק בחודש צריכה של כ-9 קמ"ל.

כמוכן הוא מתאר הוצאות אחזקה 500 ש"ח לחודש. תחילה חשבתי שמדובר בהוצאות מסך, אבל כעת אני קורא את הניסוח, ואם מדובר בהוצאות רכב הכוללות הוצאות קבועות כגון רישוי וביטוח מצבו די סביר, ואז כל השיקולים משתנים. יתכן מאד שאם הרכב מראה אמינות סבירה ואינו מבקר יותר מדי במוסך החסכון בעלויות הדלק שיושג על ידי החלפת הרכב (אפילו אם מדובר בחסכון של 500 ש"ח בחודש) אינו מצדיק את עלות נטילת ההלוואה + העלויות הנוספות של ביטוח מקיף. כמוכן לא הבנתי בדיוק את צרכיו מבחינת מספר הנוסעים וגילם.

לאור כל זאת כנראה שהמשפט הראשון שכתבתי בהודעתי (מס' 5 בשרשור) מבוסס על אי הבנה ולכן המסקנה שבו שגויה. ההמשך הן שאלות שעליהן לא נתן תשובה עד כה, וההמלצה הקבועה שלי לבדוק יותר מדרך מימון אחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...