Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתפו אותנו :biggrin2:

מה עובד עבורכם וכיצד אתם מנקים את השמשות של הרכב? באילו מטליות ייעודיות אתם עובדים (כולל לינק למוצר).

תרגישו בנוח לפרט אודות החומר שעושה עבורכם את העבודה, כמו כן אם יש לכם שיטת ניקיון מיוחדת ספרו לנו.

לאילו מכם שעובדים עם חולצה ישנה ומים בלבד, מטאטא, חומר ניקוי כללי, סבון כלים וכו' תחסכו ממני את התובנות :nono: (אנחנו בפורום דיטיילינג ולשם אני מכוון מראש).

אני מרגיש שאף פעם אני לא מסופק לאחר ניקוי השמשות ולמרות שניסיתי מטליות שונות ומשונות עדיין לא מצאתי את האחת.

כיום אני מנקה בעזרת 2 מטליות מתצורת waffle weave (סיניות זולות), מגבת אחת לניקיון והשניה ל buffing סופי.

את הראשונה אני תמיד מרטיב לפני העבודה על מנת שתתפקד טוב יותר (מומלץ עבור כל מגבת מיקרופייבר).

החומר ניקוי שלי מזה זמן רב הוא Stoner - Invisible Glass, כרגע זה המוצר הכי טוב שבחנתי עד היום.

בקרוב אקבל מספר מטליות חדשות שצריכות לפתור לי את הצרות אבל עד אז אשמח לשמוע תובנות.

אלו המוצרים שאני צריך לקבל.

Dodo Juice Mint Merkin Waffle Weave Window Cloth -מקבלת ביקורות טובות בעולם, לא נמכרת בארץ.

Dodo Juice Basics Of Bling Glass Cloth- נמכרת בארץ, לא ברור מה ההבדל מהראשונה מלבד הגודל, זו קטנה יותר.

Glass Cleaning- Suede Cloth - מגבת ייעודית לשמשות, איכותית, נקנתה אצל הקוריאני המפורסם שלנו (לא באיביי שם הוא מוכר מלאי מצומצם בלבד אלא בקוריאה עצמה), מחיר המוצר בדרום קוריאה נע בין 28 ש"ח ועד 40 ש"ח.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

מצחיק, יש לי את אותה בעיה. קניתי לפני חודשים מטלית שכתוב עליה שהיא מיועדת לניקוי שמשות. המטלית נראית כמו ג'ילדה אבל מרגישה שונה קצת. היא לא ממש מנקה טוב את השמשה, היא לא עוברת חלק על הזכוכית וגם משאירה אחריה סימנים (אני משתמש אגב בחומר כחול פשוט לחלונות). בקיצור, עדיין לא מצאתי תחליף לעיתון.

פורסם

adidas1 אתה מרטיב את המטלית לפני הניקיון? במידה ולא תעשה את זה והיא תעבור בצורה חלקה יותר על השמשה.

בנוסף מטלית נוספת לניגוב סופי צריכה לעזור.

דרך אגב, נזכרתי בדבר נוסף וחשוב, ONR עושה עבודה ממש טובה על חלונות! שפריצר של QD הצליח להרשים אותי יותר מפעם אחת.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

אני משתמש בGlassWorkz של CG , חומר מעולה וזול יחסית.

משאיר ריח נעים וללא סימנים.

בלי אלכוהול ואמוניה.

מנגב עם הכחולה של הקוריאני.

פורסם
משתמש בצהובה של דודו מהלינק האמצעי,עושה את העבודה.(קטנה מהרגיל היא בערך 20-20 בגודל)

חומר ניקוי? אתה עובד רק עם מגבת אחת?

אני משתמש בGlassWorkz של CG , חומר מעולה וזול יחסית.

משאיר ריח נעים וללא סימנים.

בלי אלכוהול ואמוניה.

מנגב עם הכחולה של הקוריאני.

היא לא משאירה סיבים?

חשבתי עליה גם אבל היות והיא פלומתית וישנו חיכוך רב בזמן ניגוב השמשות הייתי בטוח שהיא תשאיר סיבים.

פורסם

לחלונות הרגילים אני משתמש ב-AJAX המפורסם והפשוט, מתיז למרכז השמשות בלי להתפרע יותר מדי ועובר עם מגבת מיקרופייבר של סנו, התוצאה מוצאת חן בעיני מאוד.

לאחרונה ניסיתי לדלל את ה AJAX ברמה של 1:1 עם מים כדי לצמצם פגיעה אפשרית אם בכלל בהגנה שיש לי על הצבע, לא הרגשתי שזה פוגע יותר מדי בכושר הניקוי.

לחלונות המושחרים שלי אני משתמש ב GLASSWORKZ הידוע, משום מה איתו אני צריך להתיז ולעבור על החלון ואז הוא מותיר אצלי מריחות קלות, אחרי כמה דקות אני עובר עם חלק יבש של המגבת ויוצא ממש מבריק, לדעתי אפילו יותר מה AJAX.

ראיתי כמה וכמה מגבות ייעודיות לחלונות אבל לפחות כרגע לדעתי מגבת מיקרופייבר של סנו ששומרים עליה היטב ומשומשת רק על החלונות עושה עבודה לא רעה בכלל.

עריכה: את החלונות אני מנקה כך רק בשטיפת הרכב.

ביום יום אני משתדל להציף את החלון בהרבה מים ממיכל הריסוס ולנקות עם המתזים ברכב שיש בהם חומר לחלונות של CARPLAN.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אני משתמש בנוזל לניקוי חלונות רגיל ומטלית של סנו קטנה,עושה אחלה עבודה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיוק היום בדרך הביתה חשבתי על זה.

אני משתמש בGLASSWORKZ של CG חומר מצויין ועם ריח טוב.

המטלית שיש לי היא של OPT מאוטוסטור , היא עושה את העבודה אבל היא קצת דקה מה שאומר שכושר הספיגה שלה די נמוך, בפעם הראשונה שניקיתי איתה השמשה הייתה מלוכלכת קצת והיא לא הסתדרה עם זה כ"כ, אני חושב שהיא יותר מתאימה לפיניש סופי (להשתמש במיקרו רגילה לנגב מים ואז לשים טיפה חומר ולנגב).

דרך אגב שהתיעצתי עם vix לגבי GLASSWORKZ הבנתי שהמטלית קצת מיותרת כי אפשר להשתמש במיקרופייבר רגילה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
חומר ניקוי? אתה עובד רק עם מגבת אחת?

היא לא משאירה סיבים?

חשבתי עליה גם אבל היות והיא פלומתית וישנו חיכוך רב בזמן ניגוב השמשות הייתי בטוח שהיא תשאיר סיבים.

אצלי הם כבר אחרי כמה כביסות. לא נשארים סיבים. גם החיכוך לא כזה גבוה כמו שאתה מתאר.

אני מרסס שני חצאי שפריצים על המגבת או על החלון (תלוי אם החלון בצד פנימי או חיצוני) מנקה את החלונות עם החומר בלחץ בינוני על מגבת ואז הופך צד במגבת ועושה באפינג עדין.

פורסם

לא פחות חשוב מהחומרים והמטליות זה האיך ומתי:

- לא עושים את זה כשהחלון חם.

- יש נטיה להשאיר את החלון רטוב עד לסוף שטיפת הרכב וזה מזמין תוצאה רעה. מים שמתייבשים, שלא לדבר על לכלוך מזמינים עכירות. הרבה אבנית/לכלוך שמתורגמים לסימנים של טיפות או מריחות.

- כששוטפים את המכונית עוברים גם על החלונות עם הספוג וחומר הניקוי וכמובן שוטפים שוב עם מים נקיים.

- מכיוון שעובר זמן מרגע שמייבשים את המכונית עד לגימור של החלון, יש לודא הרטבה נוספת של החלון ע"י חומר הניקוי.

- המטלית חייבת להיות נקיה לחלוטין ויבשה בתחילת העבודה.

- למרות הנטיה לזלזול בפורום כזה, הרבה פעמים עיתון מהסוג הנכון וללא סיכות יתן תוצאה טובה. צריך לדעת איך ומתי הוא סיים את תפקידו. מזמן לא עשיתי זאת, אבל שנים זה עבד ולא גרם שום נזק. רק תוצאה מעולה. כמובן שמי שגובה כסף על זה לא יכול ל"התבזות" כך. פורום דיטיילינג...

- חומר ניקוי חלונות מהסוג הביתי (בצבע כחול) יכול לתת תוצאה מושלמת. אבל אין לו ריח מושך או מיתוג יוקרתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

shayy

+1 לגבי דברייך

באופן אישי אני לא רואה שום בעיה בעבודה עם עיתון, אין לי מושג מה קורה שם מבחינת שריטות מיקרוסקופיות אבל אני כן יודע מניסיון שהעיתון מספק ניקיון רציני ואיכותי.

פורסם

לא סתם ציינתי שצריך לדעת איזה עיתון ואיך לעבוד איתו.

אני כמובן מתייחס לעיתון מהסוג של הארץ/ידיעות ולא לנייר כרומו.

יש עיתונים שהגימור שלהם הוא מט ועם כושר ספיגה מצויין ויש כאלו שהוא מעט מבריק והם פחות סופגים.

רק זה עם המט.

הנייר צריך לספוג מעט מאוד רטיבות ואז הוא הטוב ביותר, אבל ברגע שהוא מתחיל להתפורר או להפוך לעיסתי יש לסיים את העבודה איתו.

אחרת, למרות הניקיון, ישארו פרורי נייר, אשר אמנם יעופו עם משב הרוח הראשון, אבל זה לא המראה שהיית מצפה לו.

אני לא יודע לבדוק עם מיקרוסקופ, ולמען האמת זה לא מעניין אותי. מעולם לא חוויתי שריטות. וזה שונה מאוד מסווירלס על הצבע, שכל עין בלתי מזויינת מסוגלת לזהות בזוית ובתאורה הנכונה.

עריכה: חשוב מאוד לא לעשות את זה עם החלק של מודעות האבל. :arrow:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...