Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחניון של מקום העבודה שלי חונה כל יום טויוטה קורולה שחורה מבריקה ברמות בלתי הגיוניות !!

ברור שבעל הרכב דואג ומטפח - אבל מה לעזאזל הוא עושה שהברק שלה כל כך בולט?

לי יש לאון שחורה - לפני שבועיים סיימתי תהליך טיפוח ועדיין השחור של הלאון לא ברמה של הטויוטה , השחור שלה יותר שחור

ויותר מבריק! כאילו הרגע הרטיבו אותה.

 

התהליך שביצעתי :

-שטיפה בשני דליים .

-פלסטלינה לכל הרכב .

-שטיפה נוספת .

-פוליש ידני Ultimate Compound של Maguiar's

-פוליש ידני Ultimate Polish של Maguiar's

(ה פוליש לקח לי 3 לילות... השכנים חושבים שהשתגעתי)

-black light שתי שכבות - מריחה - המתנה 20 דקות וניגוב - המתנה 40 דקות ומריחת שכבה שניה.

-שכבת ווקס של Sonax .

 

יצא מדהים - היתי מרוצה עד הגג , ועד שחניתי שוב בחניון :shock3:

השחור של הטויוטה יותר יפה !

מה עוד אפשר לעשות כדי שהשחור יהיה יותר שחור , ויקבל מראה רטוב ?

פורסם

ראשית להפסיק להסתכל על רכבים אחרים שלא יצאו לך העיניים :crazyeyes

 

הדרך היחידה "להבריק" את הרכב בצורה משמעותית היא לעשות לו פוליש רציני (עם מכונה).

על מנת לשמר את המראה אפשר לתחזק בווקס עשיר או גלייז ולאחר מכן ווקס.

 

תשאל את בעל הרכב כיצד הוא מטפל ברכבו וקח בחשבון שלפעמים מוצרים זולים נותנים מראה כזה אבל התופעה זמנית ואולי אף מזיקה. מי יודע אולי הוא יצא מטיפול דיטייילינג של 13 שעות לפני חודש ואולי הוא מרסס כל יומיים איזה חומר מבריק ושומני שנמכר בגרושים.

 

בנוסף ישנם גוונים שונים של צבעים (אפילו גוונים שונים של אותו הצבע ואף לפעמים גוונים שונים של אותו הצבע שיצא מאותו היצרן ומאותו המפעל ומאותו התנור צביעה גם ).

 

 

יהיה נחמד אם תצטרף תמונה של הרכבים שלכם.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אני לא מכיר את בעל הטויוטה , הוא רק מחנה באיזור שלי בחנייון של העבודה (זה האיזור המרוחק של כל מי שאוהב את הרכב שלו..)

 

אני אשתדל לצלם מחר (המצלמה בנייד שלי נדפקה - אני אדאג למצלמה מחר) .

 

לגבי הפוליש עם מכונה , לא נראה לי שאפשר להבריק את הרכב יותר ממה שהוא נראה - אין סווירלים בכלל , יש פה ושם סריטות קטנות שנראות רק בזווית מסויימת עם תאורה נכונה .

 

יכול להיות שווקס אחר יתן תוצאות טובות יותר באופן משמעותי ?

פורסם

לגבי העובדה שלדעתך פוליש עם מכונה לא ישפר יותר מדי את המראה הנכחי, אני נאלץ לחלוק עליך וזה בגלל שיצא לי לראות מכוניות חדשות מהחנות לפני פוליש ואחרי פוליש ,ישנו הבדל ולפעמים הוא עצום.

 

לגבי הווקס, אני בטוח שמוצרים שונים נותנים מראה שונה, דגש על ווקסים מבוססי קארנובה שישפרו את העומק ויעשירו את המראה.

על איזה ווקס של סונקס אנחנו מדברים?

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
לגבי העובדה שלדעתך פוליש עם מכונה לא ישפר יותר מדי את המראה הנכחי, אני נאלץ לחלוק עליך וזה בגלל שיצא לי לראות מכוניות חדשות מהחנות לפני פוליש ואחרי פוליש ,ישנו הבדל ולפעמים הוא עצום.

 

לגבי הווקס, אני בטוח שמוצרים שונים נותנים מראה שונה, דגש על ווקסים מבוססי קארנובה שישפרו את העומק ויעשירו את המראה.

על איזה ווקס של סונקס אנחנו מדברים?

 

צודק ב100%,הפוליש נותן את הברק!.

הLSP מחדד אותו.

פורסם

מכיוון שכלכך חשוב לך "לחדד" את המראה המיוחד של רכבך השחור וגם אתה נוהג לטפח אותו עם חומרים לא רעים בכלל, הייתי מציע לך להשקיע בווקס איכותי יותר. בכנות אני לא רואה בזה השקעה כספית גדולה כאשר עושים חישוב של כמות יישומים + עמידות / לחלק למחיר.

 

הרבה זמן שמעתי על הווקסים הטובים של חברת Victoria וקראתי עליהם המון פדבקים טובים אבל לא הזמנתי כי מעולם לא הרגשתי צורך. לאחרונה אני מחפש ווקס טוב ושאלתי את חבר הפורום שהגיב לך ממש מעלי (GUGY) על איזה מוצר הוא יכול להמליץ שיתן תמורה גבוהה למחירו. הוא המליץ על המוצר Victoria Wax - 3oz Concours Wax ואמר שזה יספיק עבור 15 יישומים בקירוב לרכב בינוני (גם לי יש רכב בנוני-קטן). מחירו של המוצר כולל משלוח (למרות שזו דרך שגוייה לחשב כי אני יכול להוסיף עוד מוצרים) היא 30 פאונד שזה 163 ש"ח. 163 ש"ח חלקי 15 יישומים = 10.8 ש"ח!! משמע כל יישום כזה (אחת לכמה חודשים) יעלה לי פאקי** עשרה שקלים. האם זה יקר? אני מעדיף לחסוך באספרסו כפול כל יומיים שעולה לי עשרה שקלים ולא בזה.

 

ואם אני אקנה את הגרסה הגדולה יותר של המוצר זה יעלה הרבה פחות. במקרים כאלו אני מרגיש בנוח להוציא את הארנק שלי. במיוחד כשמדובר בחברה כזו איכותית.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

קח בחשבון שיכול להיות שינוי בצבע של הרכב איתו הוא יצא מהמפעל ולא משנה כמה תנקה את הרכב זה לא יגיע לאותו מצב, קח לדוגמא צביעה של פרארי - גם אם חודש אחרי שהיא תצא מהחברה ולא תעבור שום טיפול דיטיילינג אחרי שטיפה מאוד בסיסית עם סבון תיראה הרבה יותר טוב מסיאט שיצאה מהחברה ועברה ווקס... לא בטוח שפה הבעיה ולא אומר שום דבר על איכויות הצביעה של חברה X או Y זאת הייתה דוגמא אבל כשהרכבים שונים נקודת הפתיחה שונה, וזה יותר מנקודת פתיחה - זה הבסיס שהוא בעצם הכי חשוב.

פורסם

אכן לא ניתן להשוות צבעים של רכבים מחברה שונה -למרות שזה אותו צבע כביכול

לכל חברה יש איכויות צביעה משלה,חומרים/צבעים באיכותיות שונות,הכנה וסטנדרטים שונים.

כן אפשר להשוואת רכב מול רכב מאותו ייצור/שנה,וגם זה לא תמיד תואם ב 100%

 

פוליש לא נועד רק להורדת סווירלים. תפקידו הוא להוריד שכבה מיקרונית של לכה שנשחקה/דהתה

וזה מה שנותן את הברק. שום ווקס או אוטם צבע לא יטשטשו את זה. (גם לא היקרים ביותר)

 

אגב כמה ידיים יישמת פוליש?

פורסם

אני במקרה מכיר את בעל הרכב הוא משתמש בחומר :SILK COAT חומר הברקה .

סתם חומר שעוד כמה שנים הרכב שלו יהיה עם כתמים וקילופי צבע ופיצוצים

OREN123456

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

פורסם

yogev20:

פוליש לא נועד רק להורדת סווירלים. תפקידו הוא להוריד שכבה מיקרונית של לכה

שנשחקה/דהתה

וזה מה שנותן את הברק. שום ווקס או אוטם צבע לא יטשטשו את זה. (גם

לא היקרים ביותר)

 

אגב כמה ידיים יישמת פוליש?

 

אני לא בטוח שאני מבין את המושג "ידיים" , אני אסביר את התהליך:

התחלתי עם Ultimate Compound ועבדתי עם הפד הידני הכתום (Hex Logic Hand Pad- Orange Medium Cut )

מרחתי את החומר על הפד ושיפשפתי בתנועות ישרות ועגולות , עברתי על כל נקודה בערך 4-8 פעמים , התעקבתי יותר על סריטות קטנות וכתמי מיים/ציפוריפ, באיזורים ללא סריטות השקעתי פחות מאמץ .

ניקיתי את שאריות ה Ultimate Compound ע"י ניגוב במיקרופייבר .

המשכתי עם ה Ultimate Polish , באותו אופן עבודה , רק עם הפד הלבן והפעם אני חושב שעברתי פחות על כל נקודה 3-4 פעמים . במבט חטוף לא ניתן לראות באמת הבדל מהותי בין השימוש בחומר הראשון לשני .

שוב ניקוי עם מיקרו פייבר (אחרת כמובן - לכל חומר יש את המטליות שלו ).

 

ממבט נוסף היום בבוקר שמתי לב שיש מקומות שיתכן שלא ביצעתי את הפוליש האחרון מספיק טוב , זה נראה כאילו זה יכול להיות יותר מבריק, יתכו ויש עדיין שאריות של סימני שחיקה מאוד עדינים (הי לי תקופה מסויימת כיסוי לרכב שעשה לי המון שיפשופים מאוד עדינים - את מה שנראה ברור לעיין הסרתי בקלות )

 

Kenworth - תודה על ההמלצה לווקס , אני מתחיל לבדוק עכשיו ווקס טוב שיתן לי מראה חם ורטוב על הצבע השחור .

אין לי בעיה להשקיע 150-200 ש"ח על ווקס טוב - אבל אני לא רוצה להגיע למצב שאני מזמין מספר ווקסים כי הראשון לא עשה את זה , והשני לא ממש נמרך וכו' .

 

oren123456:

אני במקרה מכיר את בעל הרכב הוא משתמש בחומר :SILK COAT חומר הברקה .

סתם חומר שעוד כמה שנים הרכב שלו יהיה עם כתמים וקילופי צבע ופיצוצים

 

איך אתה יודע על איזה רכב בדיוק אני מדבר ?

זה ה SILK COAT שהתכוונת?

פורסם

כן זה זה

בקשר לרכב אני צחקתי איתך אני בטוח שזה לא אותו רכב שאני ראיתי

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

×
×
  • תוכן חדש...