Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אני קורא בפורום מזה זמן מה אך רק כעת נרשמתי אליו באופן רשמי כיון שהגיע העת לקנות את הרכב הראשון.

לאחרונה ראיתי הודעה ביד 2 לגבי פיג'ו 307 XSI האצ'בק 3 דלתות עם מנוע 2 ליטר ק"מ נמוך שנראית טוב ומחיר מתאים , הבעיה הייתה שהמוכר אומר שיש בעיה עם נורת הממיר הקטליטי והוא מוסיף תוסף לדלק כדי לעבור טסט , לאחר חיפוש באינטרנט והתייעצות עם אבי הבנתי שהממיר הלך וחייבים להחליף וזה עולה כמה אלפי שקלים והבחור התקמצן להחליף אלא שם תוסף לפני כל טסט (בבעלותו 4 שנים) , השאלה היא כמה זה משפיע על אמינות הרכב (האם זה יכול ליצור בעיות במנוע) או שזה רק עלייה של פליטות גזים רעילים ובעיה בטסט? והאם שווה לי להתקרב לבדוק את הרכב או שלעזוב אותו?

כמו כן אשמח להצעות לרכבים אחרים שיתקבלו בברכה. הנתונים:

רכב בתקציב עד 30K

שנתון שנת 2001 ומעלה

אוטומטי חובה (לא סובל ידני , מצטער לכל חובבי הידני)

נפח מנוע עד 2000 (אני אוהב מנוע עם כוח, נוהג כרגע על פיג'ו 406 2 ליטר של אבי)

והכי חשוב רכב עם נוכחות ואני הכי אוהב במיוחד תצורת קופה\ האצ'בק 3 דלתות. (בחו"ל קוראים לזה עיצוב , בארץ אנשים אומרים שאני רוצה פוזה , אז שיגידו 8) )

מה אתם אומרים על רנו מגאן קופה הדגם של 2000 עד 2003?

תודה.

פורסם

מה שאומר לך המוכר הוא מאוד מעורפל וצריך לשים לב (לאחר בדיקה במוסך) היכן בדיוק הבעיה שבגללה נדלקת הנורה.

-----------------

במנוע 2 ליטר זה ישנן כמה דברים שצריך לשים לב אליהן (מבחינת זיהום אויר):

1. קיימת מערכת עזר חשמלית, עם משאבה חשמלית שמזרימה אויר למנוע בטמפ' בוקר. קורה שהמשאבה עם השנים שובקת חיים ואז נדלקת המנורה של תקלת זיהום אויר.

2. הצטברות פיח במנוע (במעברי אויר של המשאבה) הנ"ל היא דבר שכיח, וזו סיבה נוספת שיעילות המשאבה החשמלית פוחתת ולכן תידלק נורת זיהום אויר.

3. בעקבות טיפולים בעלי מרווח גדול מידי, יכול להתקיים מצב של הצטברות ליכלוך במעברי השמן של המנוע, מה שמוריד את ספיקת השמן לראש וגורם לתיפקוד לקוי של השסתומים כאשר השמן קר (טמפ' בוקר, הנעת בוקר).

בניגוד להפחדות שעוברים לקוחות במוסכים, סיבה 1+2 לא משפיעה על כלום בתיפקוד המנוע.

סיבה 3 משפיעה על הנעות בוקר, אבל לרוב פלאשינג ושימוש בשמן מנוע 5W40 איכותי, פותר את הבעיה.

תופעה נוספת שיכולה לאפיין את הגילאים האלו של המכוניות היא מזרקים של דלק שיכולים להתקלקל ולגרום לזיוף ריגעי או קבוע במנוע (והידלקות הנורה). בגדול אין ממה להתרגש, לא מדובר בחלק יקר (כ 400-500 למקורי חדש מהשקית) וההחלפה פשוטה ברמות מגוכחות. בנוסף, גם לא מדובר בחלק שמתקלקל חדשות לבקרים ולכן הסיכוי שתיתקל בזה הוא יחסית נמוך אבל בהחלט קיים.

המלצתי: גש למוסך, בצע קריאת תקלות ותחזור אלינו עם התקלות שנדע לכוון אותך.

כמו כן, קבל חוות דעת מהמוסך מה צריך לעשות ע"מ לפתור את התקלות שהוא קרא במחשב אבחון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטער עם הסטיגמות אבל להתעסק עם צרפתיות אוטומטיות בנות למעלה מעשור , זה לא משהו חכם לעשות.

בתקציב הזה אין יותר מדי אופציות "יפות" וגם חזקות. תנסה אולי סיוויק או מאזדה לאנטיס מנוע 2 ליטר.

פורסם

בכל רכב בגילאים האלה תסבול מתקלות,הפורום הטכני מלא ביפניות בגילאים האלה[30000שח] ואף חדשות יותר,עם תקלות שונות,גדולות וקטנות.

אני נוהג כבר 12 שנים באותו הרכב [307 2.0],ואני מאחל לכל היפניות בגיל הזה אמינות דומה.

בקיצור,ה307 רכב מצויין,אם הוא תוחזק ברמה טובה והוא ללא תאונות,אתה יכול להיות שקט.

פורסם

תנסה c4 מנוע 2000. זה אמנם לא 3 דלתות אבל האצ׳בק לכל דבר . ראיתיאחת בלובינסקי ירושלים, ביקשו עליה ברמות של 40,000 שנתון 2008 או 2009

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

טוב תודה בכל מקרה ,לאחר דיבורים עם המשפחה החלטתי לוותר על הרכב משיקולי מכירה עתידית שלו , אני אסתפק ב206 עם ה110 כ"ס , זה מספיק חזק לרכב בגודל הזה , אבל לצערי בארץ הזו אין אפשרויות אמיתיות לרכבים ספורטיביים שלא גמרו אותם או שעולים הון לתחזק אותם , עוד סיבה בשבילי לעזוב את הארץ , תודה בכל מקרה חברים תגובות טובות ולעניין , תמשיכו כך...

• תוכן חדש...