Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי פולו 1.4 טרנדליין שנת 2012.

נוזל הקירור ירד מתחת למינימום, ואבא שלי הביא נוזל קירור G12 והציע למלא לי, הוא טוען שבמוסך של היבואן המילוי יהיה יקר. אז פתחתי את הספר של האוטו כדי לבדוק אם הוא מתאים ושם כתוב ככה:

"מערכת קירור המנוע מסופקת על-ידי היצרן כשהיא מלאה בתערובת של מים מטופלים ובנוסף לפחות 40% תוסף של חומר קירור מנוע G 12 plus-plus ‏ (TL-VW 774 G) או G 12 plus ‏ (TL-VW 774 F).

...

בעת מילוי נוזל לקירור מנוע יש להשתמש בתערובת של מים מזוקקים ולפחות 40% תוסף נוזל לקירור מנוע G 12 plus-plus כדי לקבל הגנה מרבית מפני חלודה.

...

אין לערבב תוספי נוזל לקירור מנוע מקוריים עם חומרים לקירור מנוע אחרים שלא אושרו לשימוש על-ידי פולקסווגן. ערבוב חומרים זרים עלול לגרום נזקים כבדים למנוע ולמערכת קירור המנוע."

לא מצאתי שום אזכור בספר ל G12 בלי plus-ים. אז השאלה היא האם הנוזל G12 שאבא שלי הביא מתאים?

תודה רבה! :-)

(רציתי להעלות תמונות של הנוזל אבל זה לא נותן לי בגלל שאין לי 20 הודעות)

פורסם

בלי תמונה קשה לדעת.

ייתכן וה G12 שאביך הביא הוא כבר מוכן לשימוש.

ולא צריך למהול אותו, תסתכל מה כתוב על האריזה.

פורסם

יש לי אותו מנוע, קניתי G13 מצ'מפיון 1.5 ליטר (לא מהול) ב 93 ש"ח. לרכב שלך צריך לפחות 12+ אך הגרסה הכי חדשנית הינה 13.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

הרכב 2012 גש למוסך,הרכב באחריות,שיוסיפו מים ויפתחו מעקב במידה וזה ימשיך.הרכב לא אמור לאבד מים.כמה קמ עברת?

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

הייתי היום במוסך "השחר מוטורס", והסברתי את העניין. הבחור שם הציע להוסיף "מים רגילים" או "מים מי עדן". אמרתי לו שלפי הספר אם כבר מותר רק מים מזוקקים, והוא אמר שהם תמיד משתמשים במים רגילים.

אחר כך אמרתי לו שבספר כתוב שמותר להשתמש ב G12+ או G12++, והוא לא הראה בקיעות בסוגי החומרים השונים. הוא גם אמר שזה לא מכוסה באחריות, ושזה יעלה כסף. הלכנו ל "מחסן חלפים", הוא ביקש מהבחור שם בקבוק G12++ ושאל כמה עולה. הבחור שם הסתכל עליו, לא מבין מה הוא רוצה ממנו. בסוף הוא נתן בקבוק G13 ואמר שזה עולה שבעים ומשהו (הוא אמר סכום מדויק אני לא זוכר), ושזה מה שיש היום ומשתמשים בכל הרכבים.

החלטתי לא לקנות ולא למלא כלום ונסעתי הביתה.

כל הרושם המקצועי שהיה לי על המוסך הזה ירד. איך מוסך מרשה לעצמו לפעול בניגוד למה שכתוב בספר הרכב המקורי? מים רגילים? מי עדן? איזו מן התנהלות זאת???

כרגע, אני ממש לא יודע מה לעשות, אני ממש מבולבל. להוסיף מים רגילים? מי עדן? מזוקקים? לקנות G12++ בעצמי או G13 ולמלא בעצמי? :?:?:

פורסם

מים רגילים\מי עדן ?!

המים היחידים שלפעמים אין ברירה (שאסור, אם אינני טועה עלול לגרום לבעיות בטווח הארוך) זה מי ברז.

מי עדן?הצחקת אותי, אני לא יודע אם זה עצוב או מצחיק כמה רמת המכונאות בישראל גרועה בהרבה מקרים.

ולא צריך להיות מכונאי כדי לדעת שצריך ללכת לפי הספר, לשתוק ולחסוך בעיות. (הוראות יצרן, מן הסתם ).

פורסם

"השחר מוטורס" הוא מרכז שירות עם אולם תצוגה ומוסך מורשה של צ'מפיון מוטורס. משם רכשתי את הרכב, ולשם נסעתי מאז ומתמיד בכל בעיה שהייתה לי ברכב.

פורסם

נוזל קירור לא נעלם סתם ככה, צריך לבדוק את זה.

אם זה על המינימום, זה המפלס הנכון, לא ממלאים לMAX בחיים!

אל תמהל ואל תעשה כלום, שים נוזל אדום Gמשהו שכתוב בספר רכב, ושלום על ישראל.

מים מזוקקים לא בריא (הוא גם אוכל את הראש).

ואבא שלך צודק, די יקר במורשה יבואן.

השאלה אם כדאי לסכן ראש מנוע של רכב חדש.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

גם אני ביקרתי לצערי במוסך של שחר מוטורס נכנסתי עם בעיית נורת בקרת מנוע דולקת ויצאתי משם עם אותה בעייה שלא תוקנה עד היום ועם חשבון מנופח על כלום!!! פשוט חוסר מקצועיות ואפס אמינות

• תוכן חדש...