Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנשים התרגלו לשבת בבית, במזגן, ולשחק באייפן, ואם בא לך לשתות משהו אתה צועק לאמא שתביא לך קולה מהמקרר.

מה קרה, לוחות הזמנים השתבשו קצת? היה לכם חם מחוץ למזגן?

לא התארגנם על צידנית עם מים ואוכל? או שטיפ-טיפה שמש (ובאמת היתה מעט מאוד שמש יחסית ליום רגיל בים המלח) שרפה לכם את הקרחת? למה ציפיתם, להופעה של להקת הבלט על הקרח של קוויבק, באולם מקורה וממוזג?

קודם כל כבוד גדול למארגנים על המימון-ביניים. יש למישהו מושג כמה עולה להפיק כזה אירוע?

כבוד על המלחמה בבירוקרטיה? יש למישהו מושג מה עוברים כדי לכבוש שדה תעופה? אתם חושבים שבשני טלפונים סוגרים לכם את שדה דב??? מה נראה לכם, שעושים טלפון לרשות הספורט והאישור מגיע בדואר. נראה אותכם סוגרים הפגנה של מחישים איש עם המשטרה?! כיבוי?! מד"א?!

מפיק האירוע סכם את כל הוצאותיו והחליט שכדי לכסותן יהיה עליו למכור כל כרטיס ב-X ש"ח. מרגע שרכשתי כרטיס, התקיים כאן היצע וקיבול. אם המפיק לאחר מכן נתקל בבלת"מים, למה אותי כלקוח זה אמור לעניין?

והעובדה שאנחנו חיים בצ'חצ'חלנד, והיו כמה מקומיים שהתפלחו - זה מה שקילקל לכם? אכלתם יותר מדי אורז בחג? נהיו לכם עיניים צרות?!?

אתם יודעים מה זה, שפתאום הצ'חצ'חים קופצים מעל הגדר, ויושבים ליד הכביש של הדראג? או קופצים מעל הגדר כדי לשבת על מגדל השיפוט? או רומסים גדרות ומסתובבים בפיטס? אני לא מאמין שלקחו את זה בחשבון, וזה מעכב.

כמובן שהכי קל להאשים את קופי האדם שאינם מצליחים או רוצים להבין שגדר אסור לחצות, אלא שבתוך עמנו אנו יושבים ולצערנו זאת עובדה ידועה מקדמת דנא שאותו זבל אנושי פוקד גם את התחום המוטורי. כשאלו הם פני הדברים, היה על המפיק לצפות את המצב הזה ולהיערך בהתאם עם אבטחה ראויה.

המפיקים ישתפרו מאירוע לאירוע, המתחרים ישתפרו, ותאמינו לי - גם הקריין ילמד יותר על הרכבים (קורפל - בשבילי אתה היית ונשארת מס' 1!).

ומה עם פירגון למתחרים, שמשקיעים מאות אלפים במכוניות?

אם זה לא היה ברור עד כה - אין לי חצי טענה כלפי הספורטאים. רק שבחים.

תנסו לחשוב קצת יותר חיובי.

אני, והילדים שלי, נהנו לאללה!!!

מעולה, רק שזה עדיין לא אומר שהאירוע חף מביקורת.

כל המתחרים היו מקצוענים, וגם SRONIS, שלא בדיוק הלך לך, לפי דבריך - נתתם שם יופי של שואו! אצלנו אתה היית המיאטה המנצחת.

כל מירוצי הדראג היו פגז, הדריפטים גם כן, האופנועים משכו הרבה קהל לגדרות, ואפילו הקארטים "ספגו" מחיאות כפיים מהטריבונה.

אני, לארוע הבא - מגיע.

תתפלא, התארגנתי מראש על צידנית, מים, כובע וקרם הגנה. אני מקווה שלאור זאת הביקורת שלי לגיטימית עבורך. אבל זה בסדר, אני אמשיך להרגיש מצוין גם אם היא לא.

תמיד אפשר לקטר...בתור ארוע כמעט ראשון בארץ הקודש....נהנתי מאד.

אירוע ראשון? ומה עם שדה תימן? ושני אירועי פורמולה ישראל? לקרוא לאירוע הזה "אירוע כמעט ראשון" זה כמו שמישהי בת 50 תגיד שהיא בת 20 עם ניסיון של 30 שנה.

יש גבול למספר הפעמים שבהן ניתן להשתמש בתירוץ הזה כדי לכסות על חפיפניקיות וכשלים שלא היו עוברים בשום אירוע אחר.

היה אירוע אדיר! כל הכבוד על ההשקעה!

אני מאוד מרוצה מזה שכל הבכיינים סבלו באירוע מקווה לא לראות אותכם

באירוע הבא!

אני לא בטוח ששמת לב, אבל גם המתחרים ציינו שהם סבלו. אולי כדאי לך לחשוב שוב על התגובה שכתבת.

באופן אישי, גם לאחר שהייתי באילת לפני כחודש וגם לאחר האירוע הזה - מתחיל להימאס לי מכך שאני מפנה ימים שלמים, נוסע חצי מדינה, משלם מחיר כניסה מפולפל, וכל זאת רק כדי לקבל מוצר שבמקרה הטוב הוא בינוני. אז אומנם אני רק אדם אחד ובטח שלא מדגדג לאף מפיק של אירוע כזה, אבל לפני האירוע הבא שיתקיים אני בהחלט אשקול בכובד ראש האם להגיע.

יותר משאני אוהב לצפות בספורט מוטורי ולתמוך בספורטאים, אני שונא שמזלזלים בי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חברים עם קשר רופף לעולם המוטורי היו עם בנות הזוג ביום שישי וחזרו שזופים ומרוצים מאוד.

אני חושב שזה אומר הכל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אכן, הפקה כזו מורכבת מאד.

אכן, מדובר באירועים ראשונים בארץ.

אבל - 100 ימי החסד של כולנו חלפו מזמן.

כאשר מול המפיק לא ניצב גוף ספורטאים חזק הבוחן אותו, המפיק תמיד, אבל תמיד יבחר בכיס שלו - ואני לרגע לא טוען שזה מה שקרה כאן. רק עיקרון.

ספי, מה הקשר לעלויות הפקה? אתה נכנס לכיס של המפיק? לרווחים שלו? לכסף שקיבל ממועצה אזורית תמר או ממכירת כרטיסים, או ממכירות לספורטאים (השתתפות וכו')?

אני טוען שכל ענף צריך לעמוד מול המארגן עם נציג ולוודא שיקבל מה שמגיע לענף.

לדוגמא - בענף הראלי ספרינט, כל אירוע מעתה והלאה מחייב גם את המפיק לעמוד באבני דרך ובסטנדרטים שסוכמו לרבות תנאים לקהל וחלק מהתשלום אף מותנה בכך.

אני חושב שיש מקום לכל ביקורת אם היא לא בוטה ובייחוד אם היא באה מהספורטאים עצמם.

אנו כספורטאים, נוטים לפרגן למפיק בדרך כלל ולכן אם יש ביקורת כה חריפה זה אומר דרשני.

נכון - לכולנו יש עוד מה ללמוד בנושא - אבל למפיק שבא כגוף כלכלי, אין זכות להיתלות בכך.

כמי שראה והיה מעורב בתכנון הפקות רבות מספור ובחלקן מורכבות יותר מספורט מוטורי, אני יכול להגיד בודאות שניתן לדרוש יותר.

שוב, בלי שום קשר לאירוע בים המלח אליו אינני מעוניין להתייחס באופן אישי.

אלון

פורסם

ממש לא נכנסתי לכיס של המפיק. להפך. אני מפרגן לו ומעריך את מה שעשה.

אויבו של הטוב הוא הטוב יותר.

תמיד יהיה מה לשפר, ותמיד יהיה על מה לקטר, ככה שתמיד לכווווללללללםםםם תהיה תעסוקה.

אני לא ממשיך את ההתנצחות הזו.

זה לא ישפר את האירוע הבא (שאליו אני אגיע, גם אם שוב נצטרך לנסוע מאות קילומטרים).

פורסם

שאפו למתחרים שמגיעים ומשקיעים לא מעט כסף וזמן על מנת להתחרות ולעסוק בדבר שהם הכי אוהבים.

לפי דעתי צריך ללכת לקונספט של שניים שלושה סגמנתים ולא יותר ולעשות ארוע יפה של יומיים. הדריפטינג עם הדראג וג'יימקנה יכולים לספק יומיים של חוויה בלתי נשכחת וגם יהיה יותר קל לארגן. ויהיה יותר זמן לדריפט ולג'מייקנה עם בחירת סטייגים שונים. אבל בכל מקרה עם כל הביקורת ויש לא מעט אני עוד פעם רוצה להזכיר לכולם איפה היינו לפני כמה שנים. אני מקבל פידבקים מחברים ואנשים שהם לא ידעו שקיימים רכבים כאלה בישראל ונהגים ברמה כזאת טובה. ואני מאמין שעם הזמן ועוד ארועים כל הנהגים רק ילכו וישתפרו.

החיים הם כמו....

פורסם

לפני זמן רב אמר ידיד טל שביט שבשנת 2006 נזכה להתחרות באירועי ספורט מוטורי, לייבא רכבים במיסוי מופחת וליהנות מספונסרים לרוב.

היום, 7 שנים אחרי, התקיים האירוע השלישי החוקי בארץ והציפייה שלנו היא לא רק לאירוע חוקי אלה לאירוע גדול מושלם - הרי זה לא האירוע הראשון כמו שאנשים אוהבים לומר...

אז קודם כל נתחיל מהשלילי. זה אכן היה אירוע עם המון בעיות ותקלות, אירוע שסבל מבעיות בתיכנון כמו מבעיות של התנהגות קהל וספורטאים.

רשימת ה"לשפר" שלי מכילה מספר דו ספרתי של בעיות שנדאג לתקנם באירוע הבא או שלא נשתתף (אני מתכוון לחברי הדריפטרים) והמטרות הבאות שלי הן לא רק לומר מה היה לא טוב, אלה לשבת ולתכנן מה כן יהיה טוב.

ועכשיו, תראו את כל הביקורות פה. האם שכחתם שמדובר על אירוע שמאגד מספר רב של קבוצות, שמאורגן על ידי אנשים פרטיים ושעוזר להצעיד את הספורט המוטורי דורות קדימה ממה שהיה בעבר?

האם שכחתם כי אירוע העבר כוללים אירוע אחד שהיה רק לדראג ודריפט והפסיד כסף, ופורמולה ישראל שהיה דוגמא לבלאגן, חוסר התחשבות בספורטאים ועלות אדירה שהייתה בחלקה הגדול על עיריית אילת ומדינת ישראל?

האם לא שמתם לב כי הדראג קיבלו מספר רב של שעות לתחרות (כולל זמן רב של תקלות בעץ), הדריפט קיבל מעל שעתיים וחצי שהספיקו לתחרות מלאה ותקינה, המוטו בייק, סופר מוטו והקרטינג השלימו אימונים ומירוצים, רייזרים הוזנקו למסלול עפר ושאפילו רכבי הראלי עלו למסלול?

לפני שנה, כל ספורטאי מוטורי בישראל היה מהמר על אבריי הרבייה שלו שלא יתקיים אירוע כזה בארץ בשנים הקרובות וכשהגענו לשם - תראו כמה כל אחד מחפש לבכות ולקטר.

חברים. בתור מישהו שלא מקבל שקל מההפקה, בתור אחד שרואה כמה חשוב לצוות ההפקה שלא לאכזב ספורטאים ובתור אחד שרואה גם את מאמצי האירגון וגם את הרגשת הספורטאים אני אומר לכם מצד אחד אתם צודקים - האירוע לא הלך חלק, היו מספר רב של בעיות בתיכנון, ואין ספק שחלק גדול מהספורטאים הרגיש שהוא לא קיבל את מה שהוא היה אמור לקבל. ומהצד השני כולנו קיבלנו קפיצה גדולה בספורט המוטורי, כולנו קיבלנו זמן נהיגה (בהתאם למתוכנן לאירוע) וכולנו עוזרים להצעיד את הספורט המוטורי לימים שבהם האירועים יהיו חלקים יותר, זמן הנהיגה יהיה ארוך יותר והסיפוק של כולם יהיה גבוה יותר (למרות שתמיד ימצאו הביקורתיים והבכיינים).

רק מי שטועה לומד, ואני יכול להבטיח לכם שגם באירוע הרביעי יהיו טעויות, וגם בעשירי. אבל הטעויות יילכו ויעלמו, האירועים יילכו וישתפרו והדרך להגיע לחו"ל היא רק מקיום אירועים ולמידת הלקחים.

אחרי כל אירוע ישבתי עם מיקי, ולא הבנתי איך פישר כמוני, עם ניסיון קטן בספורט המוטורי יושב עם מארגן האירועים ועושה הפקת לקחים, לא האמנתי שבאמת ישימו לב למה שאני אומר.

באירוע הזה, בניגוד לאירועים קודמים שופרו המון לקחים קטנים:

1. בעמדות השיפוט שהוכנו במיוחד

2. בחלוקת מכשירי הקשר לקבוצות השונות.

3. באירגון של המארשלים - כולל אוכל ושתייה במהלך האירוע.

4. במיקום תחנת החלפת הצמיגים ליד המסלול.

ועוד לא מעט לקחים קטנים שיושמו לאורך התהליך.

גם ביום השני כולם יכלו לראות שאחרי העיכוב הראשון של כשעתיים, הלו"ז די נשמר והעיכובים ירדו למינימום - גם זה על ידי הפקת לקחים והתנהלות נכונה.

בקיצור, אני יודע כמה זה קל לקטרג, גם אני הייתי שם בימי ה MDC שישבתי מהצד ואמרתי מה לא תקין. אבל היום אני גם מבין כמה קשה להפיק, ולארגן, ולחשוב על הכל. אני חושב שצוות קרוס קאונטרי עשו עבודה אדירה בניסיון לקלוע לכל כך הרבה צרכים, שבחלקם הגדול לא היה להם ניסיון קודם, ואני בטוח כי אם במקום לבכות נשב ביחד, כל אחד בתחומו, ונחשוב מה צריך אחרת, ואיך צריך להשתפר - נוכל לסייע לאירוע הרביעי להיות עם קצת פחות טעויות, ואחר כך לאירוע החמישי וכן הלאה.

אם בשנת 2015 נוכל לקיים מספר אירועים דומים במהלך השנה בהצלחה רבה - אזי התקדמנו במהירות עתק, אם אתם מצפים כי באירוע הרביעי הכל יהיה מושלם - אז אני מבטיח לכם שזה לא יקרה, לא לקרוס קאונטרי ולא לאף אירגון בישראל.

פורסם

קראתי את "מהיר ובכייני" וקשה לי להבין משהוא, מדובר בספורט, לכל ספורט יש חוקים, אז באיזה זכות מישהוא בכלל מעיז להגמיש חוקים?:?

התחילו בפרקטיס/זמנים? לא היית במקום?

תעלה על טריילר וסלמאט כל טוב, נא לפנות את האזור ולא להפריע למי שרציני והגיע בזמן.

מה הלאה? מקצים נוספים ליללנים ש"קפץ להם הקלאצ בזינוק"?

כניסה אוטומטית לגמר למי שסבל מתקלה טכנית בקביעת זמנים?

וכל מי שדואג לקהל שייפגע מפסילה שכזו, ההפך הוא הנכון, פסילה כזו ואי השתתפות של פייבוריט לנצחון רק מעוררים את העניין בספורט.

כששומכר ניצח מרוץ אחר מרוץ, הרייטינג של F1 צלל.

כששומכר לא השתתף במרוץ כתוצאה מפסילה בפרקטיס (או כל סיבה אחרת) הרייטינג נסק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני עם בגירה ב 100%, וגם כתבתי את זה בפייס בתגובות לכתבה.

יש חוקים לדברים הללו ולא סתם הם נוצרו. כל הדבר הזה גרם לעיכוב בלו"ז.

וכמו שאמרתי - עדיף אירוע שמתמקד במשהו אחד ולא בכמה.

מתחילים בקטן ומשם גדלים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שוכחים שאירועים ראשונים קובעים במידה רבה איך ייראה הספורט בעתיד. מי יקנה כרטיסים כשאפשר להתפלח? מי ישקיע עשרות אלפי שקלים ושבועות עבודה כדי להתחרות ברצינות אם יידע א) שמי שמחפף מרוויח או ב) שהמארגנים לא עומדים בלו"ז?

ועוד כהנה וכהנה.

המטרה שלי היא לא לקטול חס ושלום אלא להציע פתרונות, ובמקרה הזה, לדוגמא, פשוט ללמוד ממי שעושה את זה בחו"ל. לכתוב פרוטוקול אירוע רציני וליישם בשטח, מה הבעיה? למה אתם רואים את זה כפגיעה? אני אשכרה לא מבין.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...