Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כאמור בכותרת, ההתלבטות היא כך:

יש לי כרגע 15,000 ש"ח במזומן. ניתן למתוח לכיוון ה20.

בתקציב זה נכנסים לא מעט רכבים זולים קטנים ידניים, אבל איש אינו יודע מה יהיו הבלתמי"ם, כמה באמת יעלה יישור קו, וכו'.

מצד שני, יש אפשרות לקחת מימון ולרכוש פנדה חדשה מהחברה ב58,000 ש"ח.

השאלה כרגע היא מה יותר יכאב בכיס, הפנדה עם ירידת הערך וביטוח יקר [כי אעשה מקיף] וטיפולים בחברה [שמן ופילטר שמן 500 ש"ח. בדוק], או רכב ב15 - 20?

בברכה

עריכה: ביצעתי קוד חיפושים וכמובן ששאלה זו כבר נטחנה בפורום, אך כאן השאלה קצת שונה כי הפנדה לא עולה 120,000 כמו כל המשפחתיות שמתוארות בששורים האחרים, אלא חצי. לכן ירידת הערך נמוכה יותר.

אה, וצריכת הדלק, יש משהו שמשתווה לפנדה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מבחינה כלכלית נטו הרכב המשומש יהיה זול יותר.

אם אתה מחפש צריכת דלק מעולה אתה יכול לחפש פנדה משומשת לא יודע אם אפשר לקנות ב 15000 אבל אתה יכול לקחת הלואה קטנה ולקנות משהו חדיש וחסכוני אבל עדיין זול יותר מ 60000

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תודה על תגובתך

גם הכוון הזה נשקל, העניין הוא:

א. קשה למצוא פנדה ללא עבר של השכרה / ליסינג.

ב. באמצע 2011 המנוע חוזק משמעותית מ60 כ"ס ל69, אני מחפש דווקא את החזק.

ג. הכי משמעותי: הפנדה הוותיקה מוצעת כרגע ב58000. בגלל שזה "מבצע" ולא הורדה רשמית במחיר, אז המוכרים ביד 2 לא מעודכנים בדבר, מה שגורם למחירים מופרכים [פנדה 2012 עם 20,000 ק"מ ב57,000 ש"ח. עוד 1000 ויש רכב חדש 2013 עם 0 ק"מ. זאת אומרת וודאי שהייתי שמח לרכוש אחת מ2012, אבל במחיר סביר של 48 - 50 [כי זה השווי האמיתי ביחס לרכב מהחברה].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

המבצע על הוותיקה, אבל גם בוותיקה היה עדכון של המנוע, והוא הוגדל ל69 כ"ס. מתי? במהלך 2011 [כך הבנתי ייתכן שאני טועה].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני בדקתי לאחרונה בחברת בלו סקאי ומצאתי שם פנדה מליסינג ב-50 אלף ש"ח. אפילו נהגתי בה אבל בסוף החלטתי לא לקנות אותה מטעמי מימון לא אטרקטיבי. ממליץ לך ללכת לראות אותה, היא ממש יפה.

פורסם

תודה

אבל לא יותר משתלם [כלכלית, כן?] לרכוש חדשה ב8,000 יותר?

ללא עבר מפוקפק של ליסינג, אעשה הרצה כדבעי, ולא רכב שקרעו אותו [כנראה] בפרט בק"מ הראשונים שלו, שהם הכי קריטיים לאורך חיי המנוע.

גם במכירה עתידית ההפרש בין הליסינג לפרטי משמעותי, במחיר ויותר מזה במכירה מהירה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ראיתי עכשיו פנדה 2011 69 כ"ס ב47,000 ש"ח.

הבעיה היא שהוא יד שניה, זה אומר שאני אהיה על רכב חדש יחסית יד שלישית.

זה לא אמור כ"כ להטריד אותי כי התוכנית היא להחזיק ברכב כמה שיותר זמן, אבל בכל זאת יש פה משהו מחשיד, לא? רכש בן פחות משנתיים עם 2 בעלויות?

עריכה:

שתבינו עד כמה שזה מוזר בגלל המבצעים של פיאט:

יש שם עכשיו יד שניה, ליסינג בעברו, מודל 2011 60 כ"ס.

המחיר? 58,000 ש"ח!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

8000 שקל הם 8000 שקל. כמו כן אתה תצטרך לשלם אגרת רישוי וזה יוצא יותר קרוב ל-10K.

כמו כן אתה יכול לקנות ב-58K את הפנדה החדשה, עם 0 ק"מ מליסינג. אותה חברה, בלו סקאי.

אם לא היה לי את הסיפור של בעיית המימון, היום כבר הייתי נוסע בפנדה הזו ולא ממליץ לך עליה :lol:

פורסם

אין 2011 עם 60 כ״ס אלא 69.

קראתי אגב באיזשהו פורום שהפנדה הותיקה שנמכרת עכשיו בחברה היא בלי תא כפפות. לא יודע אם זה נכון אבל נשמע הזוי ושווה בדיקה.

בכל מקרה, המחירון של הרכב מאוד בעייתי לשני הכיוונים וברור שיהיו דברים לא הגיוניים. צריך. לזכור שלפני מהפכת המחירים המחירון שלו היה 80 אלף ש״ח בחברה, התחיל המבצע התקדימי במשביר של 67 אלף לתקופה, ולאחר מכן היא נמכרה במבצעים שונים בין 59 ל 65 אז עכשיו כשמחירן הרשמי הוא כ 63, לא פלא ששוק היד השניה משתגע והמחירים לא כדאיים, עדיף לקנות כבר חדש מהחברה לדעתי.

אגב, הבנתי שנשארו 100 פנדות ותיקות אחרונות מה שאומר שלאחר החיסול הזה, אולי סמלת יתנו גז עם הפנדה החדשה ויתמחרו אותה במחיר תחרותי, אין לי ספק שזה יקרה מתישהו שאם לא כן, שתי הפנדות החדשות שראיתי על הכביש מאז ההשקה יישארו שתי פנדות ולא אראה עוד...אז אולי שווה לחכות.

פורסם

תודה על תגובותיכם.

נכון שאולי כדאי לחכות לדגם החדש, אבל מצד שני מאוד חשובה לי אמינות, והדגם היוצא הוכיח את עצמו כמזדקן בכבוד.

מסתבר שלדגם החדש יהיו לא מעט מחלות ילדות.

בקיצור, ההתלבטות שלי לא קלה, בפרט שאין לי גב כלכלי חזק בימים אלו, ואני רוצה מנסות למקסם את השקלים שאני מוציא.

עצות שונות יתקבלו בברכה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

קיבלת את העצה הטובה ביותר. קח את הרכב מבלו סקאי בתשלומים, תחסוך לך בין 8-10K ממחיר של חדש, תהנה מאחריות לשנה נוספת ושלום על ישראל. אחרי 5 שנים תסיים לשלם עליה, תמכור אותה ב-15K שהיא תהייה שווה אז ותמשיך הלאה, לרכב הבא - עם מקדמה של 15K :lol:

ככה עושים היום רבים וטובים, בלי להזדקק לשירותי מוסך באופן תדיר ובלי להתבאס מנסיעה ברכב בן 7 כשהיכולת הכלכלית מאפשרת נסיעה ברכב בן שנה.

פורסם

נכנסתי הרגע לאתר של בלו סקאי. ראיתי שם 2011 עם למעלה מ50,000 ק"מ ב53,000 ש"ח.

מה מציאה בזה?

היה שם גם את הפנדה החדשה, עם 1000 ק"מ, מקוריות ליסינג, ב61,000 ש"ח

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בוא נבצע השוואה:

ביטוח תעשה בכל מקרה נכון? יופי, אז את מחירו לא כלכך הגיוני לכלול (זה לא משנה אם תעשה ביטוח מקיף

או ביטוח ליקוקים, שום דבר לא זול בתחול הזה)

מחירי טיפולים: ברכב ישן הטיפול כולל קצת יותר משמנים רוב הפעמים. בדר״כ כולל צפרדעים שמפתיעות אותך בטסט פתאום (או: איך פתאום נדרשתי להחליף אגזוז ב2300 ש״ח?!?). אז אמנם אני לא מוציא את עלות הרכב מדי חודש בחודשו, אבל אני אישית מרגיש שאם הייתי מתחבר לרכבים החדשים הזולים (קרי פיאט פנדה הקטנה ופיאט פונטו גרנדה החלשה) הייתי נהנה מרכב חדיש בעסקה שהיא משתלמת יותר, פשוט מסיבת העלייה בשנתון באותה רמת הוצאה כמו היום. אני לא מאמין שרכב חדש מחברות הליסינג או משהו דומה היה חוסך לי בעלויות, אך גם לא מייקר אותן, בטח שלא אם הוא באחריות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...