Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

אני עם התפוד. 

יש הייטק בחיפה, במת"מ ובעיר התחתית. 

אבל על כל משרה בחיפה יש לפחות 10 בגוש דן. 

אנחנו מנסים לגייס עכשיו מישהו עם הרבה ניסיון לתחום האלגוריתמיקה, ופשוט אין. 

כלומר יש, אבל הם לא רוצים לסוע מהמרכז שעה וחצי לכיוון עד לחיפה בשביל להרוויח קצת יותר. 

אז אתה מוכיח שלא רק שיש ביקוש אלא שגם מקבלים יותר. הבטטה טוען בדיוק הפוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

פורסם

יבגני, כמה ילדים יש לך? בני כמה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

כמו כן תנוחה מועדפת ו3 ספרות בגב האשראי אם אפשר

• מצחיק 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

על מה אתה מדבר? כולם יודעים שזה לא באמת חוק שאמור לעבור. כל הפארסה הזו היא כדי למרוח זמן מול בגץ. החרדים לא יקבלו את החוק הזה בקריאה שלישית.

אם זה חוק שעובר אז שיהיה להם בהצלחה עם לתחזק את הביטחון בישראל..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש הרבה יתרונות גם לילדים בלגור במקום עירוני צפוף. 

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני 4 דקות, oryo כתב:

זה לא משנה את מערך השיקולים מיסודו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, oryo כתב:

אבל מה טיב הדיון? להוכיח שעירוניות או צפיפות היא-היא הדבר הנכון עבור כולם כי עירוב שימושים זה שם דבר בפקולטה לארכיטקטורה?

אני לא יודע מה קורה בפקטולטה לארכיקטורה (דווקא יש הטוענים שמלמדים שם רק לבנות שכונות בלון, לא יודע). אבל הדיון, בשבילי, הוא דיון אידיאולוגי, וצר לי שנראה שזה לא עובר.

אפשר לשאול את אותה השאלה על הדיונים על "איך מגיעים לסוף המלחמה?" או "איך מחליפים את ביבי?". רק שפה, בניגוד לויכוחים על דיעות פוליטיות, שיותר קשה לנרמל למשהו עם יומרות מדעיות, דווקא אפשר. ויותר קל להוכיח, כי כבר עשו את זה בשבילנו, שמי שמתמכר לאורח חיים ישבני ונסיעות אינסופיות ברכב - פוגע בעצמו ובסביבה שלו. וכאן חשוב להדגיש שהקונטרה היא לא איזו צפיפות קיצונית כמו מהגרים במנהטן של 1910. גם זו הקצנה, כמובן.

לפני 30 דקות, oryo כתב:

תראה זה אתה שקראת לנס ציונה שיא הבינוניות ולחיים של משתמש אחר חרא כי הוא שומע פודקאסט ברכבת 🤷‍♂️

אם לדייק, לא התייחסתי לחייו הפרטניים של משתמש אחר, אלא אמרתי שמי שמבזבז שלוש שעות מהחיים שלו ביוממות - החיים שלו חרא. כמובן, זו הקצנה לא יפה. אבל כשמססנים את בחירת המילים שלי, די כולם מבינים שזה לא דבר חיובי. ואני גם יכול להסביר בעוד פסקה או שתיים למה נס ציונה זה שיא הבינוניות, אבל זה יהיה מיותר :)

לפני 30 דקות, oryo כתב:

אני חושב שאתה מתעלם, בכוונה או שלא, מהתרומה שלך לאמוציות מבחינת הקצנת השיח כלפי מי שחושב אחרת - ע״ע הדוגמאות הנ״ל. אני חושב שת״א עיר אדירה, מהערים היותר מגניבות בעולם כולו, פשוט אני רואה בזה כמו משהו מגניב לתייר בזמן שאתה רואה בזה משהו מגניב למגורים - ושנינו צודקים, זה הכל תלוי משקלים אישיים.

צודק, כן. להגנתי, כולנו עושים את זה. ולרוב אני מגיב כשזה מגיע ל"לא חייבים לחיות בצנטרום של הפיילה" או "לא הייתי נכנס לתל אביב גם אם היו מכוונים לי רובה לראש". אם כי לא באמת איכפת לי מת"א כת"א גם. וכמובן, הדיון היה יותר נחמד אם הוא יותר אבסטרקטי, ופחות מתייחס לערים ספציפיות, אלא לעקרונות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

קריטי תנוחות מעדפות 

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, Night Driver כתב:

שמהנדס בדרום מקבל הרבה יותר מ 12.

בסדר, אחד.

מתוך עוד 4 משרות שיש, וואו מטורף!

לפני 42 דקות, Night Driver כתב:

אז אתה מוכיח שלא רק שיש ביקוש אלא שגם מקבלים יותר. הבטטה טוען בדיוק הפוך.

לא.

הוא לא הוכיח כלום, באופן משעשע הטענה לא מאוד קשורה.

בחיפה לא מרוויחים יותר מתל אביב, ובבאר שבע לא יותר מחיפה.

אני ממש שמח שאתה חושב שכן, אבל באמת שניהלתי שיחות כאלה עם עשרות אנשים שחיפשו עבודה בשנים האחרונות ומהרושם שלהם זה אחרת.

כנס לאתרי דרושים, שלח קורות חיים של מישהו עם שנתיים נסיון ותספר לי על החוויות שלך.

מוכן לשים את הארנונה שספריאל משלם פעמיים שאתה תחזור ותגיד לי שצדקתי.

לפני 40 דקות, oryo כתב:

בישיבה, ברכבת.

לפני 34 דקות, יבגניפ כתב:

כי לא באמת איכפת לי מת"א כת"א גם. וכמובן, הדיון היה יותר נחמד אם הוא יותר אבסטרקטי, ופחות מתייחס לערים ספציפיות, אלא לעקרונות.

באופן אבסטרקטי העיר היחידה בארץ שהיא באמת עיר זו תל אביב.

90% מהערים בארץ התחילו מ3 בנייני רכבת שבנו סביבם עוד ועוד ואז דפקו קניון.

(חיפה לא כזו, גם עכו וירושלים לא,אבל כי הן ישנות).

יש לך שם פיצה האט וב10 דממה, הכל מת.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • מצחיק 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

תנוחה מועדפת? לא כל כך.

לפני 38 דקות, sperial כתב:

שמע, זו שאלה שמאוד קשה לי לא לענות עליה בצורה עוקצנית, מכל מיני סיבות, קודם כל גם כי אני מכיר את הפרסונה הפורומית שלך איזה עשר שנים ויודע מה אתה מקווה לשמוע ומה מיד תענה לי על זה. בוא נניח לצורך הדיון שאני בתול וחי עם ההורים. אז?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

כשראיתי את ספריאל מציע לגור בחיפה, לעבוד בת"א, "להרוויח משכורת של ת"א" ולהנות מההוצאות של חיפה.

בנקודה הזו הדיון היה צריך להסתיים. כי מעבר לזה שזו הצעה גרועה אני מופתע אף יותר שזה הגיע מ @sperial

ליוממות ארוכה יש השלכות משמעותיות על הבריאות הגופנית והנפשית, אני זוכר שבזמנו ראיתי מחקר שהמסקנה שלו היתה שזמן יוממות אופטימלי הוא באזור ה30 וקצת דקות לכיוון. בעקבות כל הויכוח הזה רפרפתי בעוד כמה מחקרים ונראה שליוממות ארוכה יש השפעה משמעותית על הquality of life ויש שהרחיקו לכת ובחנו life satisfaction.

לשמחתינו יוממות הוא נושא שנחקר היטב בין היתר כי יש לו השפעה סביבתית (זיהום וכו') וחברתית.

אבל כמו הרבה גורמים שליליים אנחנו רואים את ההשפעה בטווח הבינוני-ארוך ולאו דווקא באופן מיידי. רוב האנשים מנהלים אורך חיים יושבני, להוסיף על כך עוד 3 שעות ביום נשמע לי כמו מתכון רע (מאוד) לאיכות/בריאות החיים. ואולי הכי גרוע, קשה מאוד (זה בכלל אפשרי?) לכמת את ההשפעה ארוכת הטווח על מנת שנוכל למשקל אל מול פרמטרים אחרים שצויינו פה.

--

בפן האישי חוויתי יוממות החל מ30 דקות (ר"ג-פאתי תל אביב) ועד 3 שעות ביום (אשדוד-תא). אז עם ה3 שעות התמודדתי (סטודנט), אבל בהינתן האפשרות אני מוכן לוותר על לא מעט כדי שהיוממות תישאר כמה שיותר נמוכה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

בוא נניח לצורך הדיון שאני בתול וחי עם ההורים. אז?

אז אתה חייב דירת 8 חדרים בחיפה.

חדר שינה, חדר עבודה ועוד 6 חדרי יוממות, בשבת מנוחה.

• מצחיק 1

פורסם

מקודם, ישראל כהן באופירה ולוינסון - "התורה תשמש כתירוץ לא לתרום אף פעם שום דבר וחרא עליכם".

• אהבתי 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני שעה, Potato כתב:

לא.

הוא לא הוכיח כלום, באופן משעשע הטענה לא מאוד קשורה.

בחיפה לא מרוויחים יותר מתל אביב, ובבאר שבע לא יותר מחיפה.

אני ממש שמח שאתה חושב שכן, אבל באמת שניהלתי שיחות כאלה עם עשרות אנשים שחיפשו עבודה בשנים האחרונות ומהרושם שלהם זה אחרת.

כנס לאתרי דרושים, שלח קורות חיים של מישהו עם שנתיים נסיון ותספר לי על החוויות שלך.

מוכן לשים את הארנונה שספריאל משלם פעמיים שאתה תחזור ותגיד לי שצדקתי

הוא אומר שיש לו משרה הוא לא מצליח לאייש בשכר יותר גבוה מבתל אביב. לא מכיר את תחום ההי טק ולא מכיר את שוק התעסוקה בצפון לעומק כדי לקבוע בכזו נחרצות שהוא משקר.

וספריאל בגילו בטח פטור מארנטנה אז אל תנסה לעקוץ אותנו. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

הוא אומר שיש לו משרה הוא לא מצליח לאייש בשכר יותר גבוה מבתל אביב. לא מכיר את תחום ההי טק ולא מכיר את שוק התעסוקה בצפון לעומק כדי לקבוע בכזו נחרצות שהוא משקר.

זה כמו שתחפש מהנדס מומחה לתחום ספציפי ותציע לו כסף אבל הוא לא ירצה לבוא מהמרכז, גם אם תיתן קצת יותר ממה שמשלמים במרכז.

דוגמה נחמדה, ממחישה בעיקר איפה עיקר הידע ובעלי המקצוע נמצאים.

לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

וספריאל בגילו בטח פטור מארנטנה אז אל תנסה לעקוץ אותנו. 

• תוכן חדש...