Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, oleg_kra כתב:

אז אתה לא תקנה יונדאי/קיה? 

אני מאמין שהוא היה שמח לרכוש את אחד  מהדגמים הספורטיביים של המותגים האלה, שמוערכים מאד בקרב אוהבי נהיגה בעולם וגם בארץ, ואשר אינם מייצגים/משקפים את הישראלי הממוצע ברמת הנהיגה המזוויעה שלו.

פורסם
לפני כשעה, BRAVO30 כתב:

אני מאמין שהוא היה שמח לרכוש את אחד  מהדגמים הספורטיביים של המותגים האלה

ואני מאמין שכל ישראלי ממוצע עם רמת נהיגה מזוויעה שיהיה לו כסף וזמן לקנות ולהתעסק בצעצועים האלו, יקנה אותם גם. 

זה שהישראלי הממוצע נוהג על יונדאי / קיה וכד' לא קשור בכלל לרמת משכל כזו או אחרת. 

הישראלי העובד שאין לו זמן להתעסק עם מוסכים, ולא מעוניין לפגוש תחנות דלק מקרוב, יחפש תמיד לרכוש רכבים חסכוניים, אמינים ועם שוק ער ביד השניה. אין לזה ולא יהיה לזה בחיים שום קשר ל"תרבות הנהיגה בארץ".

לא נדיר לראות נהגים ברכבים ספורטיביים שלא יודעים מתי צריך לסובב את ההגה... קנו את הרכב כי הבנק אישר להם וכי הם חייבים לדפוק פוזה. 

אני בטויוטה המזדקנת שלי נוהג טוב יותר מ98% מהנהגים בכביש, על כל סוגי הרכבים שלהם, וזה כולל לדעתי גם לדעת מתי להיות עדין בכביש ולאפשר לרכבים אחרים להשתלב בטוח, ולא רק לסנוור נהגים ממרחק קילומטר שרוצים להשתלב בנתיב שלי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 1 דקה, לב טוב כתב:

ואני מאמין שכל ישראלי ממוצע עם רמת נהיגה מזוויעה שיהיה לו כסף וזמן לקנות ולהתעסק בצעצועים האלו, יקנה אותם גם. 

זה שהישראלי הממוצע נוהג על יונדאי / קיה וכד' לא קשור בכלל לרמת משכל כזו או אחרת. 

הישראלי העובד שאין לו זמן להתעסק עם מוסכים, ולא מעוניין לפגוש תחנות דלק מקרוב, יחפש תמיד לרכוש רכבים חסכוניים, אמינים ועם שוק ער ביד השניה. אין לזה ולא יהיה לזה בחיים שום קשר ל"תרבות הנהיגה בארץ".

אני חולק עליך לחלוטין. לא יודע לגבי רמת משכל אבל כל שאר הדברים שרשמת, לטעמי אתה רחוק מהמציאות. את הישראלי הממוצע לא מעניין מאום מלבד להגיע מנקודה a ל- b ואם אפשר תוך כדי לעשות כל דבר שלא קשור לנהיגה, מה טוב. את הישראלי הממוצע לא מעניין איך להפוך לנהג טוב יותר ולשפר את הנהיגה, הוא לא יודע בכלל מה זו הנאה מנהיגה כי בשביל להפיק הנאה מנהיגה, צריך בין היתר לדעת לנהוג. לכן, רכבים ספורטיביים בכלל לא מעניינים את הישראלי הממוצע ותרבות נהיגה זה משהו שנגזר מזה שקודם כל, יודעים לנהוג כיאות, לכן זה כמעט ולא קיים בארץ. הישראלי הממוצע צריך להתעניין בנהיגה, לרצות לשפר את רמת הנהיגה שלו ואז גם ליהנות ממנה ולא להסתכל על נהיגה כעל נטל ואז יכולה להיות תרבות נהיגה. 

פורסם
לפני 5 שעות, oleg_kra כתב:

אז אתה לא תקנה יונדאי/קיה? 

לעולם לא החזקתי, לעולם לא אחזיק קיה/יונדאי. יש חברות שאני מסרב להיות לקוח שלהם.

לפני כשעה, BRAVO30 כתב:

אני מאמין שהוא היה שמח לרכוש את אחד  מהדגמים הספורטיביים של המותגים האלה, שמוערכים מאד בקרב אוהבי נהיגה בעולם וגם בארץ, ואשר אינם מייצגים/משקפים את הישראלי הממוצע ברמת הנהיגה המזוויעה שלו.

אתה טועה, גם אם תתן לי "דגם ספורטיבי" של יונדאי/קיה בחינם - אני לא אקח.

לפני 20 דקות, לב טוב כתב:

לא נדיר לראות נהגים ברכבים ספורטיביים שלא יודעים מתי צריך לסובב את ההגה... קנו את הרכב כי הבנק אישר להם וכי הם חייבים לדפוק פוזה. 

אני בטויוטה המזדקנת שלי נוהג טוב יותר מ98% מהנהגים בכביש, על כל סוגי הרכבים שלהם, וזה כולל לדעתי גם לדעת מתי להיות עדין בכביש ולאפשר לרכבים אחרים להשתלב בטוח, ולא רק לסנוור נהגים ממרחק קילומטר שרוצים להשתלב בנתיב שלי.

תסתכל מה @BRAVO30 כתב.

לפני 10 דקות, BRAVO30 כתב:

אני חולק עליך לחלוטין. לא יודע לגבי רמת משכל אבל כל שאר הדברים שרשמת, לטעמי אתה רחוק מהמציאות. את הישראלי הממוצע לא מעניין מאום מלבד להגיע מנקודה a ל- b ואם אפשר תוך כדי לעשות כל דבר שלא קשור לנהיגה, מה טוב. את הישראלי הממוצע לא מעניין איך להפוך לנהג טוב יותר ולשפר את הנהיגה, הוא לא יודע בכלל מה זו הנאה מנהיגה כי בשביל להפיק הנאה מנהיגה, צריך בין היתר לדעת לנהוג. לכן, רכבים ספורטיביים בכלל לא מעניינים את הישראלי הממוצע ותרבות נהיגה זה משהו שנגזר מזה שקודם כל, יודעים לנהוג כיאות, לכן זה כמעט ולא קיים בארץ. הישראלי הממוצע צריך להתעניין בנהיגה, לרצות לשפר את רמת הנהיגה שלו ואז גם ליהנות ממנה ולא להסתכל על נהיגה כעל נטל ואז יכולה להיות תרבות נהיגה. 

מדויק. את הישראלי הממוצע מעניין a ל-b ותו לא. זה למה רכבים פה נראים כמו פח אשפה. אחרי שבועיים בגרמניה, הייתי פשוט בהלם.

גם בגרמניה לא כולם חובבי נהיגה, אבל אתה יכול לראות בקלות זקנה בת 70 שנוסעת ב-GTI, או אפילו לאו דווקא רכב "נורמלי", אלא גם רכבים

סטנדרטיים והם פשוט נראים טוב.

ולא, אני לא מקבל תירוצים של "פה יש הרבה יותר אבק" או שקר כלשהו אחר. פה אין תרבות נהיגה, אין תרבות רכב, ואין כבוד לרכוש של אחר.

כל רכב שראיתי בגרמניה, בדגש על כל רכב היה נראה פשוט מעולה. אין שפשופים, אין פתיחות דלתות, אין פנסים דהויים ואין רכבים חצי מפורקים.

פה תרבות הרכב מסתכמת באבא שאומר לילד "תקנה רק יפני, תקנה רק קוריאני" וזה מה שמחלחל כל השנים.

• אהבתי 2

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 1 דקה, Fraysa כתב:

פה תרבות הרכב מסתכמת באבא שאומר לילד "תקנה רק יפני, תקנה רק קוריאני" וזה מה שמחלחל כל השנים.

לדעתי, התשובה לזה 👆 והתשובה למה הרכבים פה לא שמורים כמו בגרמניה היא אחת, וזה: כסף. 

האנשים פה עניים יותר והשיפוצים לרכב יקרים, וזה למה הבן אדם מחפש רכב זול להחזקה, וכשאין לו כסף גם לזה והוא רוכש רכב ישן גם לא יהיה לו כסף לטפח אותו. 

וזה כמו שכתבתי: 

לפני 29 דקות, לב טוב כתב:

שיהיה לו כסף וזמן לקנות ולהתעסק בצעצועים האלו, יקנה אותם גם. 

אבל בזה אני מסכים איתך לגמרי:

לפני 5 דקות, Fraysa כתב:

ואין כבוד לרכוש של אחר.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מסכים איתך שהבעיה היא אכן כסף, אבל היא לא הבעיה העיקרית. יש המון אפשרויות לרכבים נורמליים,

הישראלים עדיין מעדיפים לקנות "ספורטאז'" -- עדיין הזוי בעיניי כמה הרכב המזעזע הזה נחשב פופולרי כאן.

האמת, לא הזוי. מביך ועצוב. 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני כשעה, לב טוב כתב:

לדעתי, התשובה לזה 👆 והתשובה למה הרכבים פה לא שמורים כמו בגרמניה היא אחת, וזה: כסף. 

האנשים פה עניים יותר והשיפוצים לרכב יקרים, וזה למה הבן אדם מחפש רכב זול להחזקה, וכשאין לו כסף גם לזה והוא רוכש רכב ישן גם לא יהיה לו כסף לטפח אותו. 

אם כסף היה הבעיה העיקרית אז אנשים פה היו מחליפים רכב רק כל 15 שנה וקונים מהסוכנות מקסימום i10 ידנית.

עובדתית זה לא המצב והגיל הממוצע של הרכבים בארץ נמוך בכמעט 3 שנים מהגיל הממוצע בגרמניה, נכון שרוב הרכבים פה נרכשים בהלוואות מוגזמות אבל עדיין...

הסיבות העיקריות הן כפי שציינו- 0 תרבות רכב, 0 אכפתיות לרכוש, 0 סטנדרטים ו-0 אכיפה.

בגרמניה יסתכלו עליך בעין עקומה אם הרכב שלך יהיה חבוט או מלוכלך מאוד.

בגרמניה אם אתה רק "מנשק" פגוש של מישהו בחניה ועוזב את המקום עובר אורח יתקשר לדווח למשטרה ואתה תואשם בפגע וברח, גם אם לבעל הרכב שפגעת בו אין טענות כלפיך!

אם שרטת מישהו בחניה אתה לא יכול להשאיר נייר עם פרטים ולעזוב, חייב לערב את המשטרה אחרת אתה יכול להיות מואשם בפגע וברח.

משיטוט קצר בפורומים נראה שלשרוט למישהו בקטנה את הדלת (נזק שרובו יורד בפוליש) בקלות יכול לעלות לך 1000+ יורו.

אז ברור שבמדינה כזאת כל הרכבים יראו מושלם וזה בכלל לא קשור למחיר הרכבים.

• אהבתי 2
פורסם

מתברר שנהגי סיטרואן הם גם זבל:

נהגי פורד אפילו יותר זבל:

נהגי טויוטה גם מחרידים:

אין קשר ליצרן ולדגם.
יש קשר לאיש מאחורי ההגה.
מספיק עם השטויות והסטיגמות המפגרות האלו.

כמו שכבר אמרתי - אפשר להיכנס ולראות את כל שאר היצרנים שם גם (כולל vag).

• אהבתי 7
פורסם

יש לך פרוייקט לסופהשבוע, עליך לתעד נהגי VAG במצבי נהיגה מסוכנים... 

לי אין מצלמת דרך, וחבל, כי אתמול עברה ליידי פולקסווגן ג'טה (זה כשר? זה מספיק מקביל לאוקטביה?) עם הנהג הכי מפגר שראיתי בחיי. 2 דקות על הימין ב80 קמ"ש ולאחריו 2 דקות בשמאלי על 140 קמ"ש. ככה לסירוגין כל הדרך (וכמובן שהטלפון היה אשם).

אגב, בסרטון האחרון עם הורסו, אני הייתי נותן לנהג.ת להשתלב. 

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 12 דקות, לב טוב כתב:

אגב, בסרטון האחרון עם הורסו, אני הייתי נותן לנהג.ת להשתלב. 

נראה כאילו היתה לו אפשרות להשתלב לפני שהגיע למצב הזה - רק הורסו ניסה להיות עוד יותר טמאע ולעקוף גם את המשאית. מה שמרמז שלא מדובר בנהג טועה אלא בבריון מצוי.

פורסם

ה"דיון" הזה עם Fraysa חוזר על עצמו כל כמה חודשים (ולא רק בשרשור הזה), וכולכם נגררים לזה שוב ושוב:loco:

פשוט תמשיכו הלאה עם עוד סרטונים של דבילים. חבל על האנרגיה.

• אהבתי 4
  • מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...