Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דימום מנוע, סל"ד סרק לא יציב/גבוה מידי/נמוך מידי, חוסר סחיבה, השתנקות, תצרוכת דלק גבוהה, קושי בהנעה ועוד, בקיצור...החיישן הזה במנועי בנזין משפיע מאוד על תפקוד מערכת ההזרקה.

את עניין הערך של 80% מהספק מנוע אני לא מכיר וזה ממש לא נשמע לי הגיוני ,אבל אני בהחלט אבדוק את זה בפועל.

danniel

כל זה תקף גם בדיזל?

תודה

פלג_

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק אני תוהה למה לעזעזאל לפרק ולנקות חיישן כמות אויר אם אין אינדיקציה לתקלה?....

החיישן מחובר למחשב רכב, ברגע שהוא מזייף הוא מיד מדליק נורת CHECK ENGINE, אז אפשר לשקול אם לנסות לנקות או להחליף בחדש.

אבל כפעולה יזומה לחיישן שלרוב לא ממש זול?

נראה לי מיותר ועם פוטנציאל לא קטן להזיק, בדיוק מסוג ה"טיפולים" שנאמר עליהם:

IF IT AINT BROKEN- DONT FIX IT.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
סתם לעשות סדר.

המזדה עם 166 HP ולא 147 .

מנוע 2.3 בטח זה 166

2.0 זה 147

חיישן מזייף יכול גם לא להדליק תקלה ולרוב הקוד תקלה לא יהיה על חיישן maf אלא תקלה כללית כמו למשל system too lean וכד׳ לכן זה תלוי בסוג הבעיה בחיישן ובאופי התנהגות מערכת ההזרקה.

פורסם
רק אני תוהה למה לעזעזאל לפרק ולנקות חיישן כמות אויר אם אין אינדיקציה לתקלה?....

החיישן מחובר למחשב רכב, ברגע שהוא מזייף הוא מיד מדליק נורת CHECK ENGINE, אז אפשר לשקול אם לנסות לנקות או להחליף בחדש.

אבל כפעולה יזומה לחיישן שלרוב לא ממש זול?

נראה לי מיותר ועם פוטנציאל לא קטן להזיק, בדיוק מסוג ה"טיפולים" שנאמר עליהם:

IF IT AINT BROKEN- DONT FIX IT.

מהסיבה הזאת שאלתי מה הסימפטומים, כי אין סיבה לחפש תקלה אם לא מרגישים דבר או אם אין התראה.

אני ניקיתי את החיישן בגלל רעידות מנוע, דיזל.

גם עם החיישן עולה 1000-2000 ש"ח, זה עדיין מהקל אל הכבד.

כי בסוף לא היה ברירה אלה לשפץ אינגקטורים וזה אכן פתר את הבעיה.

פורסם
רצוי לא לנקות את החיישן בעזרת סולבנטים חזקים כמו ספריי קרבורטורים אלא רק בספריי לניקוי מגעי חשמל ללא שמן תוצרת סרוויסול (מיכל צהוב). כמובן חל איסור מוחלט לנקות את החיישן בעזרת לחץ אוויר.

הספריי שציינתי אינו פוגע בשום חלק בחיישן.

מומלץ לקרוא את המאמר של ייצרן החיישנים.

באותו מאמר, ממש פיסקה מתחת, היצרן הזה ממליץ באותה מידה גם נגד שימוש בסולבנטים (ספריים).

"We also strongly advice against using the cleaning sprays which are increasingly available on the market:"

ובכלל, כל רוח הדברים שהוא כותב היא נגד התעסקות עם החיישן ונקיונו.

מהמלצתך על קריאת הפרסום הזה (אני לא הייתי קורא לזה מאמר. זה קצת מחמאה בשביל זה) מתקבל הרושם שאתה מתייחס לזה כאסמכתא - אז למה אתה מאמץ רק את אחת ההמלצות שלו ולא הכל?

באופן כללי, לפחות בחלק מחיישני MAF, יש מנגנון ניקוי עצמי. למשל בחיישני חוט של בוש, בכל הדממה של המנוע מועבר בחוט פולס זרם שמחמם אותו לטמפ' מאוד גבוהה (1000~ מעלות, אם אני זוכר נכון) למשך זמן קצר, כדי לשרוף משקעים ששקעו עליו.

פורסם

באופן כללי, לפחות בחלק מחיישני MAF, יש מנגנון ניקוי עצמי. למשל בחיישני חוט של בוש, בכל הדממה של המנוע מועבר בחוט פולס זרם שמחמם אותו לטמפ' מאוד גבוהה (1000~ מעלות, אם אני זוכר נכון) למשך זמן קצר, כדי לשרוף משקעים ששקעו עליו.

לא בכול הדממה של המנוע מחשב הזרקה/הצתה נותן פלוס למשך שנייה אחת בכדי לנקות את החיישן. אם במהלך הנסיעה סל"ד המנוע הגיע ל-3000 סל"ד אכן בכיבוי המנוע התבצע ניקוי של החיישן.

אם המנוע הותנע והסל"ד לא עלה ל-200 סיבובים לדקה אז המנע כבה ובמקרה כזה לא מתבצע ניקוי של החיישן.

תבדוק את נכונות דבריי בחומר שנמסר לך בקורס שעברת בחברת לדיקו (בוש).

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...