Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לנקות את המד כמות אוויר שיושב עלח צינור היניקה.

אני מעוניין לפרק אותו (2 ברגים קטנים) ולנסות לנקות עם ספריי בלמים\קרבורטורים.

אפשרי ?

יעזור?

מדובר במזדה 6 2004

תודה לעוזרים רז.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלא תעז.

1. לא מפרקים את החיישן הזה. פירוק שלו עלול להוציא אותו מכיול מה שיגרום לו ללכת מיד לפח האשפה.

2. כל זמן שאין איתו בעייה בקריאת הערכים אני לא רואה מה ניקוי כזה יועיל. ואם כבר ניקוי, רק עם תרסיס מיוחד לניקוי MAF, לא ספריי קרבורטורים ולא משחת נעליים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תלוי איזה סוג. אם תפרק מד מסת אוויר של בוש למשל לא תוכל להשמיש אותו חזרה. אם הוא לא יושב בזווית המדוייקת הקריאה שלו לא נכונה מה שיוביל לעלייה בצריכת הדלק וירידה בביצועים.

אני לא יודע מה קיים במזדה, ובכל מקרה לא הייתי נוגע בו וגם לא מבין למה לנקות אותו, הוא אמור להראות נקי כמו ביום צאתו מהמפעל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש חיישנים שניתן לפרק מהכונס שלהם ויש כאלו שלא.

בכל מקרה, לא כל חיישן אפשר לנקות וכדאי מאוד לבדוק האם יש הוראות לכך מהיצרן הרכב.

ישנם חיישנים בעלי ציפוי מגן מיוחד, שאם מנקים עם חומר מסיר שומן (ספרי בלמים/קרבורטור/סעפות) גם הציפוי יורד ולאחר תקופה קצרה החייישן מתקלקל.

פורסם

אני לא יודע מה קיים במזדה, ובכל מקרה לא הייתי נוגע בו וגם לא מבין למה לנקות אותו, הוא אמור להראות נקי כמו ביום צאתו מהמפעל.

החיישן לא "אמור" להיות נקי כיום יציאתו מהמפעל, לחיישן הזה אורך חיים מסויים, ובמהלך החיים שלו החיישן סופג זיהום כגון אבק, פיח ולחות שפוגע במדידת כמות האוויר, ישנם חיישני MAF שלאחר הניקוי הוא מתפגר לחלוטין, אבל זה לא החיישן כמו שיש אצל רכבו של רז, שם החיישן לא רגיש לניקוי או פירוק ובהחלט נוטה להתלכלך, גם עם המסנן אוויר המקורי עם הזמן נצבר אבק על החיישן שרצוי מידי טיפול לבצע לו ניקוי.

פורסם

אבק לא אמור להצטבר על החיישן בשום מצב ואם זה קורה אז יש בעיה אטימות של מערכת יניקת האויר או במסנן אויר.

מה שכן מצטבר על החיישן זה אדי שמן המגיעים ממערכת נשם המנוע, בגלל אדי השמן יש חיישנים המגיעים עם ציפוי גל מיוחד כדי לשמור על החיישן. חיישנים אלו אסור לנקות.

פורסם

אבק מגיע, חלקיקים שמצליחים לעבור דרך מסנן האוויר, וגם סיבי כותנה זעירים שמתפוררים להם עם הזמן מהמסנן אוויר, בקיצור המסנן אוויר לא מסנן את האוויר למצב סטרילי לחלוטין מזהמים בהחלט עוברים דרכו אך בצורה פחותה.

פורסם

אבק לא אמור להגיע לחיישן בשום מצב! בטח לא חלקיקים שאתה רואה בעין, אוי ואבוי למנוע אם זה יקרה ואם אתה רואה אבק, אז בדוק אטימות של מערכת יניקת האויר או תרכיב מסנן אויר מקורי.

פורסם

תנקה אך ורק בתרסיס ניקוי חיישני MAF ולא בספריי קרבורטור, תזהר לא לרסס על הגומיה של החיישן אחרת היא מתנפחת והיא לא זולה בכלל.

פורסם

רצוי לא לנקות את החיישן בעזרת סולבנטים חזקים כמו ספריי קרבורטורים אלא רק בספריי לניקוי מגעי חשמל ללא שמן תוצרת סרוויסול (מיכל צהוב). כמובן חל איסור מוחלט לנקות את החיישן בעזרת לחץ אוויר.

הספריי שציינתי אינו פוגע בשום חלק בחיישן.

מומלץ לקרוא את המאמר של ייצרן החיישנים.

Never use compressed air to clean air mass sensors!.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום

אני פרקתי אותו לפני הרבה זמן, וניקיתי אותו עם ספריי קרבורטורים.

האמת, לא חשבתי על זה באותו זמן ולא ידעתי שזה לא רצוי. תודה על המידע, זה היה מחוסר ידע.

על החיישן יש מחט שאותה ניקיתי, אכן היה עליה ליכלוך, ממש בקו הזרימה של האוויר.

הרכב הוא טויוטה לנדקרוזר פראדו 2002 עם 350 אלף ק"מ, אני לא רואה שום מצב שהחלק הזה היה נקי כמו ביום היציא מהמפעל, בטח לא אחרי 10 שנים וק"מ כזה.

בכל מקרה, כבר יותר משנה מאז, אך זה לא תרם דבר וגם לא הרס דבר.

שבת שלום

פלג_

201252122454148038.jpg

פורסם

פלג החיישן שהעלת בתמונה זהה לשל מאזדה 3/6 לאנטיס, טויוטה קורולה,הילקס וכו.

עדיף לנקות אותו עם ספרי מגעים כמו שמרק ציין, מאשר ספרי קרבורטור.

פורסם

מתעלק

איך יודעים אם החיישן תקין?

נגיד ויש לי צריכת דלק גבוהה,איזה בדיקה יש לעשות לחיישן כדי לדעת אם הוא הבעיה או משהו אחר?

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

• תוכן חדש...