Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההוכחה היחידה שיש לי היא שאני משתמש במוצר הזה ואני מרוצה, מנקה בצורה יפה ,עושה מספיק קצף וגם דוחה אבק לכמה ימים קצרים

אז למעשה, אין לך שום הוכחה לשטות המוחלטת והשמועה הפראית שרשמת למעלה על חלודה?! מפתיע!

להבא לפני שאתה רושם משפט כזה: "ממליץ בחום , אגב מי שרשם פה שהוא שוטף עם סבון כלים הוא עושה טעות !! כי זה עושה חלודה !!!" - אנא סווג את דברייך כ -"דעתי האישית בלבד"

כי זו שטות גמורה ומוחלטת.

להבא כתוב דבריך מניסיון אישי ולא מ"ניסיון"/שמועות של אחרים.

מתישהו מישהו יבצע חיפוש וייקרא את הדברים האלה, חבל להפיץ שמועות הזויות.

(קח ברוח טובה)

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^ אני אישית לא עשיתי מחקר אמפירי בנושא השפעת נוזל כלים על צבע הרכב, אך אני כן יכול לומר לך שנוזלי כלים מכילים כ- 18% חומרים פעילי שטח שתפקידם לפרק שומנים.

מכיוון שנוזל כלים הוא חומר ניקוי שבא במגע עם הידיים לרוב החומרים הפעילים בו הם מלחים למיניהם ובדיוק בגלל זה לא מומלץ לשטוף איתם את הרכב.

אינני יודע בקשר לחלודה, אבל בהחלט לא מומלץ להשתמש בחומר ניקוי שלא למטרה לה הוא מיועד.

זה בערך כמו לחפוף את הראש עם סבון ידיים. סביר להניח ששום דבר נורא לא יקרה, אבל בהחלט עדיף לחפוף שער עם שמפו נכון ? :wink:

זמין 8)

פורסם

בשביל לנקות את הג'אנטים אני משתמש בחומר שנקרא אג'קס, חומר אשר מקורו בניקיון תעשייתי של מכונות/מקררים/ראנר (מנירוסטה, אלומיניום, ברזל וכו') בתעשיית המזון לרוב.

התוצאה מדהימה !

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
יש לך הוכחות מוצקות או שאתה כמו רבים אחרים ניזון משמועות ודברים שאחרים רשמו באינטרנט?

אני אשמח לעובדות מוצקות, מוכחות, ומניסיונך האישי ולא ממשהו ששמעת מחבר של בן דוד של גיסך.

כי אני במקרה שוטף יאריס 2001 על בסיס של פעם בשבוע/שבועיים משנת 2002/3 וזה הרכב של אחי הגדול, במקרה זה הרכב הכי פחות מטופל שיש לי היכרות אישית איתו, אין חלודה! אין נזקים בצבע, ואין שום דבר שדומה לכול השמועות המטורפות שרצות פה בפורום!

אני, שלא כמו רבים אחרים שכותבים פה, כותב על סמך ניסיון אישי שלי, לא מרכב אחד ולא מ2, אלה יותר בכיוון ה10 רכבים! לאורך השנים נשטפו רק עם סבון כלים/ידיים רגיל פשוט, כלום תקינים, לא חלודים.

אשמח להוכחות בנושא.

נקודה - אני לא מזכיר את היאריס סתם, זה הרכב שנימצא אצלנו במשפחה תקופת זמן הכי ארוכה, מ2002 בערך הוא אצלנו, אחי לא מחליף אותו כי הוא מרוצה ממנו וכי הוא פשוט נוסע בלי שום תקלה כול השנים האלה. ולא, אין לו חלודה, למרות ששוטפים אותו עם סבון כלים כבר יותר מעשור (רחמנא לצלן!)

גם אני היתי שוטף את האוטו שנים עם סבון כלים, לעולם לא היתה בעיה, לא חלודה ולא פגמים בצבע שניתן לומר שהם מהסבון.

אני הפסקתי אם זה רק בגלל שהבנתי ששטיפה אחת כזאת גורמת לכך שעבדתי לחינם ביום שישי עם הפוליש והווקס.

וזה ממש מניסיון, הרבה פעמים היתי עושה פוליש ווקס ולא מבין למה זה לא מחזיק יותר משבוע (רואים כבר בשטיפה עם יש ווקס או לא)

היום אני מבין שזה הסבון.

בכל מקרה מלבד הנושא של הווקס לא היה לי בעיות עם סבון הכלים.

פורסם
^ אני אישית לא עשיתי מחקר אמפירי בנושא השפעת נוזל כלים על צבע הרכב, אך אני כן יכול לומר לך שנוזלי כלים מכילים כ- 18% חומרים פעילי שטח שתפקידם לפרק שומנים.

מכיוון שנוזל כלים הוא חומר ניקוי שבא במגע עם הידיים לרוב החומרים הפעילים בו הם מלחים למיניהם ובדיוק בגלל זה לא מומלץ לשטוף איתם את הרכב.

אינני יודע בקשר לחלודה אבל בהחלט לא מומלץ להשתמש בחומר ניקוי שלא למטרה הוא מיועד.

זה בערך כמו לחפוף שער עם סבון ידיים. סביר להניח ששום דבר נורא לא יקרה, אבל בהחלט עדיף לחפוף שער עם שמפו נכון ? :wink:

אמת! ברור שתמיד סבון ייעודי הוא הטוב ביותר, גם לא תראה שרשמתי בשום מקום "לא להשתמש בסבון ייעודי לרכב"

אבל מפה ועד להגיד שהוא גורם לחלודה... :roll:

תשמע, לא יודע מה בדיוק חומרים מפרקי שומנים יכולים לגרום לצבע, צבע של רכב יכול לשרוד הרבה, אני בספק עצום במיוחד שיצרני הרכב תכננו שהצבע של הרכב יימס אם לא יישטפו אותו בסבון ייעודי ומיוחד.

ברכב הישן של המשפחה היה לא מעט חלודה ו זאת הייתה תקופה שהייתי משתמש בסבון כלים וזה היה רכב מ 2002

אוקי, יכולות להיות לזה אלף סיבות, איך הגעת למסקנה שדווקא הסבון כלים גרם לחלודה?? נשגב מבינתי.

הרכב הקודם של פלג היה היילקס 99 (אם אני לא טועה) נסע ה-מ-ו-ן למיטב ידיעתי ונשטף גם בסבון כלים, מבטיח בשמו של פלג שלא הייתה לו חלודה, אחרת הוא היה מדווח על כך.

פלג_ - צודק מאה אחוז, החומרים מפרקי שומנים כמו שרשמו כבר מורידים את הווקס זה בטוח, גם אני גיליתי את זה אחרי כמה פעמים לפני כמה שנים, אבל מפה ולהגיע לזה שסבון כלים גורם לחלודה? אני מאמין שאתה מבין את התרעומת שלי על הפצת שמועות מוגזמות ברשת.

מתן.

פורסם
אמת! ברור שתמיד סבון ייעודי הוא הטוב ביותר, גם לא תראה שרשמתי בשום מקום "לא להשתמש בסבון ייעודי לרכב"

אבל מפה ועד להגיד שהוא גורם לחלודה... :roll:

תשמע, לא יודע מה בדיוק חומרים מפרקי שומנים יכולים לגרום לצבע, צבע של רכב יכול לשרוד הרבה, אני בספק עצום במיוחד שיצרני הרכב תכננו שהצבע של הרכב יימס אם לא יישטפו אותו בסבון ייעודי ומיוחד.

לא מדוייק שהצבע יכול לשרוד הרבה, אם לא מנקים צואה של יונים מהפח לפחות כמה שעות אחרי זה משאיר סימן , לצערי כבר היה לי סיפור שלם עם ציפורים בחניה שלי ,בגלל שמדובר בחניה מקורה יונים ישבו על איזה צינור מים שהיה מעל לרכב בצד ימין ופשוט לא הפסיקו להפגיז כל יום בלי סוף עד ששמתי דבק על הצינור .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

נכון, בקשר לצואה של יונים אני מסכים איתך מאה אחוז, ברכב הקודם שלי היה לי ממש כתם קטן בכנף שנגרם מזה.

שיהיו בריאות היונים האלה, מה הן אוכלות?! חומצה?

אבל סמוך עליי שסבון כלים לא יהרוג לך את הרכב, זה לא אוכל לך את הידיים שאתה שוטף כלים, אני מבטיח שזה לא יהרוס את הצבע.

פורסם
נכון, בקשר לצואה של יונים אני מסכים איתך מאה אחוז, ברכב הקודם שלי היה לי ממש כתם קטן בכנף שנגרם מזה.

שיהיו בריאות היונים האלה, מה הן אוכלות?! חומצה?

אבל סמוך עליי שסבון כלים לא יהרוג לך את הרכב, זה לא אוכל לך את הידיים שאתה שוטף כלים, אני מבטיח שזה לא יהרוס את הצבע.

מזל שלא :-) , אחרת הייתי מתחיל לעבור ל כלים חד פעמיים (:

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אין שום בעיה עם סבון כלים, בתנאי שלאחר השטיפה (והייבוש, כמובן), מעניקים לרכב שכבת וקס חדשה. ואת זה אני אומר מנסיון של עשרות שנים (זו לא הגזמה, אני שוטף רכבים מגיל טיפשעשרה וכבר עברתי את הארבעים).

אגב, טיפ; תשקיעו פחות בסבון יעודי לרכב ויותר במטליות מיקרופייבר. הכי מצחיק אותי שאנשים מתווכחים באיזה סבון לשטוף אבל שורטים את צבע עם מגבת\מטלית פשוטה. במחיר שהמיקרופייבר עולות, אפשר להשתמש באחת חדשה לכל שטיפה (וכנ"ל לגבי הווקס).

פורסם
אני משתמש ב NO RINSE של אופטימום. 8)

המוצר איכותי, לא עושה קצף וקל לשימוש.

נרכש באוטוסטור

האמת שאני מעדיף שהיה קצף, אולי זה גם פסיכולוגי, אתה מרגיש שזה עושה משהו.

בנוסף לזה מפחינתי זאת אחלה אינדיקציה איפה כבר עברתי ואיפה לא.

מתן, יותר מיזה.

לפעמים יוצא לי שלטוף רכבים שהם לא שלי פעם ב..., אחותי הגדולה, הרכב של העבודה (לא אצלי ביום יום) שהם לא עוברים ווקס בכלל.

ואני עדיין שוטף אותם עם סבון כלים, לא רואה סיבה לסבון יעודי אם אין ווקס על הרכב, כי מעבר להורדת הווקס לא היה לי מעולם בעיה, סבון הכלים מנקה לא רע בכלל.

פורסם
שמפו של zaino ו- swissvax

קישור/תמונה?

המלצה/חוות דעת ? משהו..

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תוכן חדש...