Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , הרכב עם כ- 165,000 ק"מ .

בתקופה האחרונה יש החלקות בגיר , ז"א הסל"ד עולה לרגע והרכב לא מעלה מהירות .

ברכב אין מדיד לשמן גיר , האם יתכן שהתופעה יכולה להיגרם בגלל חוסר שמן גיר או סולונאודים לא תקינים ? .

האם ניתן לבדוק לבד שמן גיר ? .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לידיעה עצמית ביררתי עלויות של שיפוץ גיר ברכב הנ"ל .

הגיר 4 הילוכים - תיבה אוטומטית של ג'סקו(יפנית) .

במכון גירים בשפרעם בשם "גירומט" - עולה בין 3,000 ל - 3,5000 - שיפוץ מלא .

במכון גירים בטייבה - 4,000 ש"ח , שיפוץ מלא .

בדקתי כמה עולים החלפים לשיפוץ אצל ספק שמוכר למכוני גירים .

קיט שיפוץ מלא לגיר - 750 ש"ח , סט דיסקיות לגיר(קלאצ'ים) - 500 ש"ח .

צריך להוסיף עלות של שמן גיר אדום + פילטר גיר , לערך 500 ש"ח .

נאמר סה"כ עלות חלפים והגזמתי 2,000 ש"ח .

כמה זמן באמת לוקח לפרק את הגיר מהרכב , לשפץ אותו ולהרכיב חזרה לרכב ? .

7 שעות עבודה והגזמתי . מה שאני רוצה לאמר אני מעריך שהעלות שקונה מכון הגירים את החלפים לגיר מקסימום 1,500 ש"ח כולל מע"מ . מכוני הגירים הזולים שמצאתי דורשים עבור העבודה בעצם בין 2,000 ל - 2,500 ש"ח .

לא מעט עבור העבודה .

במרכז מכוני גירים מבקשים עוד 1,000 - 1,500 ש"ח לשיפוץ גיר .

פורסם

ברור שייגבו סכומים כאלו , להתעסק עם גיר זה לא להחליף מגבים או משולשים.

הפירוק, ההתעסקות איתו לוקחת זמן והרבה מיומנות. על כך אתה משלם,

מעבר לכך שלרוב במקומות נורמלים שמכבדים את עצמם, אתה מקבל אחריות לשנה או לק"מ מסויים. זה כבר שווה את זה לא?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

הלוואי שבשבע שעות היינו מפרקים גיר של פולו מהאוטו, משפצים אותו ומרכיבים חזרה לאוטו, מסיימים נסיעת מבחן מכובדת ומחזירים ללקוח. הייתי עובד יומיים בשבוע. :wink:

פורסם

תאכלס אם יש לך ידיים עדינות וימניות, ואתה תסתכל כמה שעות על רופא שיניים, אתה גם תעשה עבודות לא רעות.

אבל למה משלמים לרופא שיניים הרבה כסף?

כי הוא למד, כי הוא מומחה, כי הוא מסתכן.

אותו דבר גירים.

קח תעשה בבית, אם למוסך יקח X זמן, אני מתערב שלך יקח 3X זמן במקרה הטוב (שיש לך מזל ואת כל המידע.)

אל תשכח שהמוסך משלם ארנונה וסחירות ועוד הוצאות, ויש לו להוציא משכורות, והוא גם לוקח סיכון.

לא חוכמה לחשב כמה יעלה לך וכמה למוסך.

אני עבדתי הרבה על הרכב, ובכללי על כל דבר כמעט בבית שלי, אם זה מזגנים, תנור, מקרר, חשמל, רכיבים אלקטרוניים, נגרות, בקיצור הכל מהכל.

אם אני יחשב את זה אז תמצא שחסכתי כמה אלפים אם לא עשרות אלפים.

אבל גם לי לפעמים היו טעויות שהיה צריך בעל מקצוע.

באופן כללי בתיקונים מורכבים (גיר ודברים כאלה), אין לי את הכלים, וגם אם היה, לפעמים עדיף לשלם לבעל מקצוע שירוויח.

(לגבי מה שנראה שאני יכול לתקן, אני אומר, גם ככה אני צריך לשלם לבעל מקצוע, אז לפחות ננסה לתקן לבד, ואם נהרוס אז נשלם קצת יותר ונלמד.)

(דוגמא חמה מהשבוע האחרון, מזגן מרכזי 5 כ"ס.

הוא בן 17, המומחים יגידו לך שזה המון שנים למזגן.

פעם ראשונה בחיים שלו הוא נזל.

גיששתי פה ושם, ומצאתי שיש למזגן פילטרים פנימיים ביחידה, שבחיים לא נגעו בהם, אז הם נסתמו, והמזגן פשוט קופא, וגם נסתמה לו הצנרת.

אז פשוט השקעתי 50 שקל בכלים (והרבה יצירתיות), חצי-שעה עבודה, הברקתי את הפילטרים (יצא מלא חרא), היום טפו טפו טפו הוא כמו שעון.

ובעל מקצוע רצה 500 שקל על דבר כזה, ובנוסף הייתי צריך לבזבז זמן וליהיות לידו, כי הוא לא יסתדר לבד בעליית גג שלי.)

פורסם

נבדק שמן גיר , היה חסר שמן גיר והוסף לגיר .

המצב של ההחלקות בגיר השתפר אך מעט .

יש עדין החלקות בגיר , לדוגמא באם אני מגיע ל- 60 קמ"ש , בהרבה מקרים הרכב מסרב להאיץ מעבר לכך .

האם תיתכן בעייה חשמלית בגיר שתסביר תופעה זו ? , כמו בעייה בסולאונידים של הגיר . האם יש חבר פורום שיש ברשותו סורק תקלות או מחשב נייד בעל תוכנה ע"מ שיוכל לעזור לי לבדוק את הסלונאידים של הגיר .

מישהו ממרכז הארץ או השרון .

תודה מראש .

פורסם

בעית בסולנואידים יגררו מעבר של מחשב הגיר למוד חירום.

לפי התיאור שנתת יש לך בעיה מיכנית בתוך הגיר. אתה יכול להחליף לגיר מפירוקיה, אבל אז תקבל גיר שעבר כבר בר-מיצווה, או שתיכנס לשיפוץ גיר, שהוא קצת יותר יקר, אבל התמורה שתקבל גבוהה הרבה מעל להפרש במחיר.

פורסם

קיבלתי הצעת מחיר לשיפוץ מקיף של הגיר בטייבה , במכון גירים , "גירים השרון״ - 4,000 ש"ח כולל אחריות לשנה . הצעת מחיר נוספת קיבלתי מ״גירומט״ בשפרעם שיפוץ מקיף 3,500 ש״ח כולל אחריות לחצי שנה.

פורסם

לשפץ גיר לרכב הזה אני לא יודע אם זה כלכלי .

עלות גיר מייבוא 1,800 ש"ח לא כולל מע"מ , עלות הרכבת הגיר כולל שמן 800 ש"ח - סה"כ קניית גיר מייבוא +הרכבה +מע"מ = 3,000 ש"ח .

פורסם

אני דווקא חושב הפוך ממך , לשפץ גיר של רכב הרבה יותר כלכלי מאשר לקנות מ"ייבוא" , שאין לך שמץ של מושג כמה עבר , מה עבר והאם נותרו לו עוד 2.5 יממות לחיות.

שאתה משפץ את הגיר של הרכב שלך, אתה יודע מה הוא עבר, אתה יודע אם קרעת את הרכב או לא, אתה יודע עליו את הכל, פשוט מחדשים לך את הרכיבים בפנים. הרבה יותר כלכלי בייחוד שיש לך אחריות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני בודק אפשרות של קניית גיר מפירוק , הרכב שלי הוא פולו שנת 97 - מנוע 1,400 . קוד מנוע aex . שאלתי היא האם גירים של שנתונים יותר חדשים הגיר שלהם יתאים לרכב שלי . תודה מראש. כמה זמן אמור לקחת פירוק והרכבה של הגיר ?.

פורסם

לדעתי, ועם פיג'ו 406 שהרסה לי את החיים עם הגיר, אין לך הרבה אופציות.

הכי טוב ללכת למקום שיש עליו המלצות, ולשלם לו שישפץ את הגיר, ואז להחזיק אצבעות שהשיפוץ ישרוד הרבה זמן (בגירים האלה דווקא השיפוץ מחזיק אם אני לא טועה).

זה מה שבעייתי בגיר אוטומט.

כל האופציות האחרות, פשוט לא שוות הרבה.

גיר מפירוק זה הימור לא חכם.

חוץ מזה שתשווה את זה לגיר ידני, שם היית מחליף קלאץ', פה אתה משפץ. (זה השוואה לא הכי נכונה, אבל בשתי המקרים יש הוצאה, אתה לא יכול לקבל תמורה בלי השקעה).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון בנושא .

גיר מייבוא מצאתי ב- 1,800 ש"ח , ההרכבה +שמן גיר מבקשים 1,000 ש"ח - ז"א 2,800 ש"ח סה"כ .

אוופצייה שנייה - גיר מפירוק הוצע לי ב- 1,200 ש"ח כולל מע"מ .

אופצייה שלישית , שיפוץ הגיר - "גירומט" בשפרעם מבקש על שיפוץ סכום של 3,000 ש"ח לשיפוץ - אחריות חצי שנה .

האם למישהו יש ניסיון עם מכון הגירים הנ"ל ? .

תודה מראש .

• תוכן חדש...