Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

אני חייל משוחרר טרי, ואני גר בישוב די נידח ולכן הצורך שלי ברכב משלי.

התקציב עומד על 40,000, אם אפשרות לחריגה לאיזור ה45 במידה ויש משהו שבאמת שווה את זה.

אני מחפש רכב כמה שיותר אמין, חסכוני בדלק (לא מחפש דווקא את האלה שהדגש שלהם זה חסכוניות)...

מנוע 1400 אני מאמין יהיה מצויין אפילו פחות לא יפריע לי. לא מחפש רכבים משופרים שאנשים שפכו עליהם ים כסף והכל.

אשמח לכמה הצעות ורעיונות... בגדול עד עכשיו חיפשתי בעיקר רכבים קטנים, כמו פונטו (שאגב מה ההבדל בין הרגילה, ספייס וגרנדה?), פיג'ו 206, גטס ועוד כל מיני

תודה רבה!

פורסם

הפונטו "הרגילה" היא הדור הראשון (93-99), הדור השני (99-05) נקרא במקור פונטו החדשה ובארץ SPICE, הדור השלישי (05-) נקרא גרנדה-פונטו. בהמשך שווקה גרסה לאחר מתיחת פנים ועדכון עיצוב פנים ואבזור שנקראת EVO. הדגם האחרון שטרם הגיע לארץ נקרא פשוט "פונטו" ומעניין איך היבואן יקרא לו בארץ.

בתקציב שלך תוכל למצוא גרנדה פונטו משנתון יחסית מתקדם, אולם תביא בחשבון שקשה מאוד למצוא מכונית עם מנוע אחר מה-1.2 הבסיסי והמעט חלוש (מה שלא בהכרח יפריע לך). הגרנדה פונטו הידנית אמורה להיות מכונית די אמינה אם היא טופלה כראוי.

אופציה חזקה יותר, אבל משנתון מוקדם יותר, קצת פחות מרווחת, פחות חסכונית וכנראה עם קצת יותר עלויות תחזוקה היא סקודה פאביה 1.4-16V.

פורסם

עוד לא הבנתי למה, אבל אבא שלי טוען שהוא "פחות אוהב איטלקיות" ושהשמועות על הפונטו לא טובות...

אני דווקא ממש בעד הפונטו אבל בכל זאת מחפש כיוונים אחרים.

כמו שהבנתם בכללי הכיוון הוא סופר מיני.

Doc Slow תודה רבה על ההסבר.. :)

איך הצריכת דלק של הפונטו?

ומה הכוונה אופציה "חזקה" יותר?

פורסם
הפונטו "הרגילה" היא הדור הראשון (93-99), הדור השני (99-05) נקרא במקור פונטו החדשה ובארץ SPICE, הדור השלישי (05-) נקרא גרנדה-פונטו. בהמשך שווקה גרסה לאחר מתיחת פנים ועדכון עיצוב פנים ואבזור שנקראת EVO. הדגם האחרון שטרם הגיע לארץ נקרא פשוט "פונטו" ומעניין איך היבואן יקרא לו בארץ.

בתקציב שלך תוכל למצוא גרנדה פונטו משנתון יחסית מתקדם, אולם תביא בחשבון שקשה מאוד למצוא מכונית עם מנוע אחר מה-1.2 הבסיסי והמעט חלוש (מה שלא בהכרח יפריע לך). הגרנדה פונטו הידנית אמורה להיות מכונית די אמינה אם היא טופלה כראוי.

אופציה חזקה יותר, אבל משנתון מוקדם יותר, קצת פחות מרווחת, פחות חסכונית וכנראה עם קצת יותר עלויות תחזוקה היא סקודה פאביה 1.4-16V.

הפונטו דור 1 שווקה בישראל בשנים 95- 2000, פונטו ספייס החל מ2001 עד 2006 והגנדה החל מ2007

אם אתה מפגש ידני אז הגרנדה יכול להיות בחירה טובה, בתנאי שהיא עם ק"מ נורמלי מטולפת היטב!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
מה לגבי הרנו קליאו III?

לחברה שלנו היה עד לא מזמן קליאו שנקנתה חדשה ב2005.

לא מאחל לאף אחד את המרורים שהרכב הזה האכיל אותה (וגם מוסך היבואן לא יוצא נקי)

נהג ותיק

פורסם

אחרי קצת חיפושים ופישפושים הגעתי למסקנה שבתקציב שלי אם אני רוצה סופר מיני 2007+ מצטמצם לי לגטס, סיריון, גרנדה פונטו ו206.

ההעדפה שלי היא הפונטו. למישהו יש עוד כיוון או משהו להגיד על הפונטו?

פורסם
אחרי קצת חיפושים ופישפושים הגעתי למסקנה שבתקציב שלי אם אני רוצה סופר מיני 2007+ מצטמצם לי לגטס, סיריון, גרנדה פונטו ו206.

ההעדפה שלי היא הפונטו. למישהו יש עוד כיוון או משהו להגיד על הפונטו?

ממליץ לך על גטס, שים לב לבדוק אותה ולתת דגש על תושבות מנוע תקינות, איבזור כריות אויר וABS קיימים ברכב. דגם GLI ומעלה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
ממליץ לך על גטס, שים לב לבדוק אותה ולתת דגש על תושבות מנוע תקינות, איבזור כריות אויר וABS קיימים ברכב. דגם GLI ומעלה.

האמת די צמצמתי את העניין ל206 ולפונטו גרנדה...

אפשר טיפה יותר פרטים בהמצלתך על הגטס?

פורסם
האמת די צמצמתי את העניין ל206 ולפונטו גרנדה...

אפשר טיפה יותר פרטים בהמצלתך על הגטס?

אני נוהג גם על 206,מודל 2005 יד ראשונה ובעיקר על גטס 2004 ,

אם לבחור בין השתיים - העדיפות הגבוהה לגטס ,

יש כמה דגמים לגטס

GL - מוכר גם כGLF, אבזור מינימלי לחלוטין, כרית אויר אחת , מראות צד כיוון ידני, אי אפשר לכוונן את ההגה ואת גובה החגורה , חלונות חשמל רק מקדימה.

GLI דגם קצת יותר מאובזר , + / - הרכיבים שאין בדגם הראשוני אך ישנה כרית אויר נוספת לנוסע

GLS דגם מאובזר, מראות חשמליות , כסא בעל יותר אפשרויות כוונון , 4 חלונות חשמל , מראות כיוונון חשמלי , כריות אויר מכל כיוון, אפשרות לכוון את ההגה, את החגורה ובחלקם גם הגיעו עם סאנרוף, וספויילר אחורי שמכיל גם את האור ברקס.

כמובן שעדיף ללכת על הGLS מראש אך תלוי מה חשוב לך.

גטס, רכב נוסע ונוסע ונוסע , טיפולים מאוד זולים (גם אם זה במוסך חברה) יחסית לרכבים אחרים. חלקים זולים , רכב מאוד מצוי בשוק ותמיד תראה כמה כאלו על הכביש לצידך, הוא נראה טוב, הוא נוח, אל תתן למראה הקומפקטי שלו להטעות אותך, הוא הרבה יותר מרווח מה206 (ואני לא איש קטן כל כך) ,

אם יש שאלות , תרגיש חופשי.

מבחינת דלק , שלי בנהיגה סבירה וממוצעת הגעתי איתה ל1-13.5 , היא יכולה להגיע לצריכה טובה יותר בעת דגש על נסיעות מהירות, בתוך העיר - היא בהחלט עוקצת את הכיס אך היות שהנסיעות שלי הן בעיקר על כבישים מהירים, אני מקבל תמורה טובה.

פורסם

יש פה קצת בלאגן עם הרמות גימור, אני אעשה סדר ואתקן מה שצריך:

GL/GLF - אכן רמת הגימור הבסיסית, כרית אוויר אחת בלבד, מראות ידניות, 2 חלונות חשמל, אין ABS, אין שליטה מההגה וכו', אין מחשב דרך.

GLI - שיפור די משמעותי, יש 2 כריות אוויר, יש 4 חלונות חשמל, יש מראות חשמליות, יש ABS, אין שליטה מההגה עדיין.

GLX - קח את הGLI, תוסיף לו עוד 2 כריות אוויר, שליטה מההגה וESP.

GLS - קח את הGLX, תוסיף לו מחשב דרך ומגנזיום ו/או חלון בגג ו/או ספויילר.

:)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני נוהג גם על 206,מודל 2005 יד ראשונה ובעיקר על גטס 2004 ,

אם לבחור בין השתיים - העדיפות הגבוהה לגטס ,

יש כמה דגמים לגטס

GL - מוכר גם כGLF, אבזור מינימלי לחלוטין, כרית אויר אחת , מראות צד כיוון ידני, אי אפשר לכוונן את ההגה ואת גובה החגורה , חלונות חשמל רק מקדימה.

GLI דגם קצת יותר מאובזר , + / - הרכיבים שאין בדגם הראשוני אך ישנה כרית אויר נוספת לנוסע

GLS דגם מאובזר, מראות חשמליות , כסא בעל יותר אפשרויות כוונון , 4 חלונות חשמל , מראות כיוונון חשמלי , כריות אויר מכל כיוון, אפשרות לכוון את ההגה, את החגורה ובחלקם גם הגיעו עם סאנרוף, וספויילר אחורי שמכיל גם את האור ברקס.

כמובן שעדיף ללכת על הGLS מראש אך תלוי מה חשוב לך.

גטס, רכב נוסע ונוסע ונוסע , טיפולים מאוד זולים (גם אם זה במוסך חברה) יחסית לרכבים אחרים. חלקים זולים , רכב מאוד מצוי בשוק ותמיד תראה כמה כאלו על הכביש לצידך, הוא נראה טוב, הוא נוח, אל תתן למראה הקומפקטי שלו להטעות אותך, הוא הרבה יותר מרווח מה206 (ואני לא איש קטן כל כך) ,

אם יש שאלות , תרגיש חופשי.

מבחינת דלק , שלי בנהיגה סבירה וממוצעת הגעתי איתה ל1-13.5 , היא יכולה להגיע לצריכה טובה יותר בעת דגש על נסיעות מהירות, בתוך העיר - היא בהחלט עוקצת את הכיס אך היות שהנסיעות שלי הן בעיקר על כבישים מהירים, אני מקבל תמורה טובה.

מצטער על ההתערבות בשרשור אבל אני מוכרח לשאול בקשר לדלק,

הגיר שלך הוא ידני או אוטומאט? ואיזה שנתון ומנוע?

אני גם מתעניין בגטס ואני שואל כל בעל גטס לגבי הצריכת דלק. תודה רבה :)

פורסם
מצטער על ההתערבות בשרשור אבל אני מוכרח לשאול בקשר לדלק,

הגיר שלך הוא ידני או אוטומאט? ואיזה שנתון ומנוע?

אני גם מתעניין בגטס ואני שואל כל בעל גטס לגבי הצריכת דלק. תודה רבה :)

שלי אוטומטית , שנתון 2004 , מנוע 1350 ,

צריכת דלק , בכבישים מהירים , הכל בסדר, בדקתי לאחר 3 תדלוקים , הגיעה לצריכה של 13.5 ק"מ לליטר ,

בתוך העיר זה כבר סיפור אחר, אם אתה הולך לנהוג בתוך העיר בעיקר והרבה עצירות ופקקים, זה לא בשבילך,

אם הנסיעות אצלך אם לרוב מחוץ לעיר על כבישים מהירים, היא מעולה.

• תוכן חדש...