Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני חדש בפורום ויש לי כמה שאלות,

1).איך אני יודע שהמכונית שלי הגיע לשיא כוחות הסוס שלה?

2).מומנט גבוהה בסל"ד נמוך זאת אומרת שההילוך הראשון סחב עד כמה שהוא יכול?ואיך אני רואה את זה כאשר זה קורה?

3).מזאת אומרת שאומרים סל"ד גבוהה(5000)לא טוב וסל"ד נמוך(1500)זה טוב?המנוע לא מנצל את עצמו יותר טוב ב5000?

אמנם הוא מתאמץ אבל מנצל את עצמו יותר טוב לא?

מומנט אני הבאנתי מזה,זה הכח של המנוע לסחוב הילוכים(תקנו אותי אם אני טועה)

ד.א:אני ראיתי שבאמת אתם פורום של מקצוענים ואנשים פה לא מדברים סתם,תודה מראש לעוזרים! :)

פורסם

1. תסתכל על הנתונים של היצרן, כמה הספק מתקבל בכמה סל"ד.

2. 5000 סל"ד זה גבוהה מידיי, בלאי מואץ למנוע ומפעיל לחץ רב על חלקיו של המנוע. לעומת זאת - 1500 סל"ד זה נמוך מידיי, המנוע מתאמץ מאוד לספק כוח לגלגלים וברוב המקרים אתה תצטרך רגל כבדה על דוושת הגז בשביל שהרכב ימשיך לנוע (במיוחד בעליה) מה שגורם לצריכת דלק גבוהה ויוצר המון פיח במנוע.

3.יש להבדיל בין מנועי דיזל לבנזין, מנועי בנזין בנויים לעבוד בסל"ד גבוהה יותר לכיוון ה3K סל"ד, ורוב הכוח שלהם נמצא בסל"ד גבוהה יחסית. לעומת זאת במנוע דיזל, רוב הכוח שלהם נמצא בסל"ד נמוך יחסית בסביבות ה1.5K אם אני לא טועה ובגלל זה גם לא סוחבים הילוכים כמו במנוע בנזין ומעבירים מהר יחסית.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

עדיף שתעשה חיפוש בגוגל לנניח "מומנט מנוע" - שם כבר תבחר לינק שאתה אוהב את ההסבר שלו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
1. תסתכל על הנתונים של היצרן, כמה הספק מתקבל בכמה סל"ד.

2. 5000 סל"ד זה גבוהה מידיי, בלאי מואץ למנוע ומפעיל לחץ רב על חלקיו של המנוע. לעומת זאת - 1500 סל"ד זה נמוך מידיי, המנוע מתאמץ מאוד לספק כוח לגלגלים וברוב המקרים אתה תצטרך רגל כבדה על דוושת הגז בשביל שהרכב ימשיך לנוע (במיוחד בעליה) מה שגורם לצריכת דלק גבוהה ויוצר המון פיח במנוע.

3.יש להבדיל בין מנועי דיזל לבנזין, מנועי בנזין בנויים לעבוד בסל"ד גבוהה יותר לכיוון ה3K סל"ד, ורוב הכוח שלהם נמצא בסל"ד גבוהה יחסית. לעומת זאת במנוע דיזל, רוב הכוח שלהם נמצא בסל"ד נמוך יחסית בסביבות ה1.5K אם אני לא טועה ובגלל זה גם לא סוחבים הילוכים כמו במנוע בנזין ומעבירים מהר יחסית.

בקשר לסעיף 2 שלך, אני רוצה ליידע אותך שאפילו הפונטו הזקנה שלי לא דורשת לסחוט את הגז ב1500 ונוסעת לה בכיף בסלד הזה אם וכאשר אני מחליף הילוך יחסית מוקדם. בעליות מה שאמרת הוא נכון לחלוטין.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
שלום לכולם!

2).מומנט גבוהה בסל"ד נמוך זאת אומרת שההילוך הראשון סחב עד כמה שהוא יכול?ואיך אני רואה את זה כאשר זה קורה?

3).מזאת אומרת שאומרים סל"ד גבוהה(5000)לא טוב וסל"ד נמוך(1500)זה טוב?המנוע לא מנצל את עצמו יותר טוב ב5000?

ד.א:אני ראיתי שבאמת אתם פורום של מקצוענים ואנשים פה לא מדברים סתם,תודה מראש לעוזרים! :)

1. תבדוק את נתוני היצרן - דיי פשוט

2. זה לא קשור להילוך, זה קשור לסל"ד!

מומנט גבוהה בסל"ד נמוך יתקבל בכל הילוך.

הסיבה שהוא מורגש הכי הרבה בראשון כי אתה יוצא ממצב של עמידה :)

בדרך כלל מומנט גבוהה בסל"ד נמוך יבוא ברכבי ספורט (לא בכולם), רכבים מסחריים ורכבים חדשים עם מנועים חסכוניים :)

3. תלוי בסוג הרכב, יש רכבים כמו סובארו BRZ שמוציאים את כל הכח שלהם בטורים הגבוהים, 5K סל"ד ומעלה.

יש רכבים כמו BMW M1 שמוציאים את כל הכח כבר ב 3K סל"ד

וזה בשבילך שתקרא על מומנט - כח המופעל בסיבוב:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%98_%D7%9B%D7%95%D7%97

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

הי,

2).מומנט גבוהה בסל"ד נמוך זאת אומרת שההילוך הראשון סחב עד כמה שהוא יכול?ואיך אני רואה את זה

כאשר זה קורה?

1). אחרי שיא כוח הסוס (= שיא ההספק) תהיה ירידה בכוח (לא תמיד זה מורגש בסל"ד מסויים, לפעמים זו מעיין מגמת החלשות)

2). מומנט = כוח פיתול או בשפה פשוטה = תאוצה, מומנט גבוה בסל"ד נמוך אומר מנוע שמרגיש חזק כבר בסל"ד נמוך (אגב רצועת הכוח השימושית ברכב הינה בסל"ד שבין שיא המומנט לסל"ד שיא ההספק)

3). סל"ד גבוה (שיא ההספק) נדרש להגעה למהירות המירבית, סל"ד נמוך לחסכון בדלק, מומנט זה הכוח להאיץ.

מקווה שהצלחתי להסביר בצורה ברורה,

אלעד.

פורסם

5000 סל"ד זה גבוה? באיזה מנוע? באופנוע זה סל"ד ביניים - בקושי. בהונדה S2000 בסל"ד כזה עוד לא מתחילה החגיגה. בגולף SDI תעוף לך בוכנה.

ולא הבנתי: באיזה מאמץ נתון המנוע כאשר הוא בהילוך ראשון ב-1,500 סל"ד?

אני אמנע מלכתוב את דעתי המפורשת על הדברים שכתבת, אבל אני מבטיח לך שבפעם הבאה שבה תכתוב דברים ברוח דומה אני אסיר את אחריותי ממה שהמקלדת שלי תפיק.

ותזכורת ברוח דברים אלה לכלל מס' 5 של הפורום:

לא יודעים את התשובה בוודאות, אל תענו !

אם ראיתם שאלה שאתם לא יודעים את התשובה עליה, אנא חסכו משאר חברי הפורום את תשובתכם הלא מלומדת. לפעמים אף אחד לא יודע את התשובה, ומכאן מתפתח דיון ;

בד"כ, עדיף לבלום את הפה ולתת למי שיודע לענות. בפעם הבאה שישאלו, גם אתם תדעו את התשובה. כאשר אתם עונים ללא ידע, אתם טועים, מטעים וגורמים לאנשים שיודעים את התשובה לאבד רצון לענות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום לכולם!

היי,

מה שאתה צריך זוהי בדיקה על דיינו (דינמומטר בישראל ...)

רצועת הכח (כוחות סוס) ורצועת המומנט (קג"מ) שונות בין סוג רכב אחד למשנהו לכן אני ממליץ שתקרא קצת מה ההבדל בין מומנט לכוחות סוס .

בנוסף, שים לב שהנתונים של הרכב שלך (נתוני היצרן) הם נתוני "מנוע" , כאשר בארץ הבדיקות הן בדיקות "גלגלים".

נתוני מנוע אלו הנתונים שהיצרן בדק וכיוון את המנוע על דיינו מנוע ללא הרכב .

נתוני גלגלים אלו נתונים שמתקבלים בבדיקת דיינו בארץ מגלגלי הרכב (הרי לא תוציא מנוע מהרכב לשם בדיקה על דיינו מנוע ....)

אלו נתונים לאחר הפסדי גיר , דיפרנציאל , ציריות , מייסבים וכדומה ..... בקיצור תלוי שוב איזה רכב יש לך .

יש רכבים שהפסדים אלו נעים סביב 30 אחוז מכח המנוע .

לדוגמה רכב עם 200 כוחות סוס במנוע (נתוני יצרן)

יכול להוציא בבדיקת דיינו גלגלות 150 כוחות סוס .

הכל תקין .

יש הפסדי כח . ככה מיוצר הרכב .

לגבי המומנט, אני לא יודע מי אמר לך שמומנט זה "הכח לסחוב הילוכים"או קשור להילוך ראשון או לכל הילוך אחר .

נראה שבלבלו אותך .

אייל מסובארו.

• תוכן חדש...