Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(יעוץ לגבי) ניסאן פרימרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!!

אני מתענין בניסאן פרימרה שנת 03\07 האם מישהו מכיר ויכול לחוות דעה

מה זה אומר תיבת הילוכים רציפה ? זה טוב ? זה רע? אמין? ואים זה מתקלקל כמה העלות מישתנה מאוטומט רגיל?

תודה לעונים!

פורסם

רציפה זה אוטומטית רגילה.אין הבדל.

היא לא אמורה להתקלקל-לפחות לא אחת שנתון 2007.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
רציפה זה אוטומטית רגילה.אין הבדל.

היא לא אמורה להתקלקל-לפחות לא אחת שנתון 2007.

גיר רציף ממש לא זהה לגיר אוטומטי רגיל.

בגיר רציף אין יחסי העברה אלא רצועה או שרשרת שבתוכה נע חרוט בין חלקו הצר לרחב וכך נוצר מצב של אינספור יחסי העברה (כמובן תוך מגבלה של יחס ההעברה הראשון והסופי).

גיר אוטומטי רגיל הרבה יותר מסובך מכנית, יש בו יחסי העברה וממיר מומנט.

גיר רציף גורם לחסכון גדול יותר בדלק ואולם אופי הפעולה שלו יכול להציק בזמן האצות, כאשר הגיר מעלה את הסל״ד במנוע לרמה מסויימת ורק אז יחסי ההעברה משתנים, כלומר נוצר פער בין סל״ד גבוה מדיי יחסית למהירות הרכב, דבר שיוצר רעש מנוע מיותר ותחושת מצמד מחליק.

בגיר אוטומטי רגיל תחושת הנסיעה יותר נעימה. מצד שני בשנת 2007, מלבד רכבים מקונצרן פולקסוואגן שהציעו גירים אוטומטיים בעלי 6 הילוכים וחריג נוסף של הונדה סיביק ואקורד שהציעו גירים אוטומטיים בעלי 5 הילוכים, שאר היצרנים הציעו גירים אוטומטיים בעלי 4 הילוכים.

בבחירה בין גיר אוטומטי בעל 4 הילוכים ואפילו 5 הילוכים לבין גיר רציף הייתי בוחר בגיר רציף. מיעוט יחסי ההעברה גורם ליחסי ההעברה ארוכים מדיי בהילוכים הראשונים ויחס ההעברה סופי קצר מדיי בהילוך האחרון, דבר שגורם לבזבוז בדלק, ביצועים עייפים יחסית לכוח המנוע ונסיעה בסל״ד גבוה יחסית מחוץ לעיר.

בבחירה בין גיר אוטומטי בעל 6 הילוכים לבין גיר רציף הייתי בוחר את הגיר האוטומטי.

לגבי עלויות תיקון לא ידוע האם יש הבדלים אולם נראה לי שעלות תיקון גיר אוטומטי תהיה יקרה יותר מזו של גיר רציף.

אני זוכר שהדשבורד של הפרימה מעוצב בצורה מאד מיוחדת אפילו נכון להיום ואפילו זכה בפרסים על כך. הרכבים גדלו מאז ייצורו וכיום הגודל של הפרימה שנחשבה בתקופתה לרכב מנהלים קטן הוא כרכב משפחתי רגיל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה לעוזרים!! מצאתי ניסאן פרימרה 2003 יד 1 56000 קמ דורש מחירון מה דעתכם? האם צריך לפחד מהגיר ?או מהחלפים ? או שזה יחסית אוטו אמין שיתן לי שקט שנתיים שלש?

פורסם

יש לחבר שלי פרימרה 2006 והוא מאוד מרוצה ממנה. צריכת דלק בעיר סביב ה 1/8.5-9 ובחוץ סביב 1/13 - יפה אפילו לרכבים משפחתיים קטנים יותר. רכב אמין מאוד. ניסן בכלל בד"כ מאוד אמינות, בארץ פשוט מעריכים אותן פחות, משום מה. חבר שלי אומר שהגיר הרציף מצויין והוא לא מרגיש שום הבדל מאוטומט רגיל, אני מניח שיש הבדלים כפי שהוסבר במפורט למעלה אבל זה בטח תלוי בנהג.

אני לא הייתי שש לשלם מחירון על רכב 2003 בכלל ועל ניסן פרימרה בפרט שזה רכב בלי שוק בכלל בארץ, הבעיה היא שעם 56K יהיה לך בטח קשה לשכנע אותו להוריד. אם הייתי במקומך הייתי מחפש משהו משנתון מתקדם יותר גם אם הק"מ גבוה יותר. שלא תחשוב שק"מ נמוך בוודאות יבטיח לך שקט, עם כל הכבוד זה כבר עוד מעט 10 שנים על הכביש.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בעיקרון אתה צודק עדיף שנתון מיתקדם יותר, אני מעדיף קמ נמוך כי אני נוסע 60 לשנה ואם לדוגמא אקח 2007 + 100000 קמ תוך שנתיים אני ב220000 וזה אומר שאני לא יוכל בכלל לימכור במחיר נורמלי ואפסיד יותר .

פורסם
בעיקרון אתה צודק עדיף שנתון מיתקדם יותר, אני מעדיף קמ נמוך כי אני נוסע 60 לשנה ואם לדוגמא אקח 2007 + 100000 קמ תוך שנתיים אני ב220000 וזה אומר שאני לא יוכל בכלל לימכור במחיר נורמלי ואפסיד יותר .

60 בשנה ??? יש לך תחנת דלק פרטית במקרה ? :) כי הדלק יעלה לך 4 אלף בחודש, אם לא יותר.

• תוכן חדש...