Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגעתי ברכב אחר בזמן שעמדתי ברמזור. מה הלאה? [כ"ע]

שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

לפני מספר שעות עמדתי ברמזור בעלייה האוטו שלי התדרדר קצת מטה. מיד שקלטתי זאת הרמתי מהר את בלם היד, ובעליו של האוטו יצא אליי וביקש ממני לצאת החוצה. ראיתי שהפגוש האחורי של האוטו נישק קצת את הפגוש הקדמי של האוטו השני. הנהג נסע קצת אחורה וראיתי שלי יש שפשוף על הפגוש השחור מפלסטיק. לעומת זאת לנהג השני יש שריטה שחורה הרבה יותר קטנה, כזאת שרק מתקרבים ממש ניתן לראות אותה (מצורפת תמונה). הנזק שלי יותר גדול משלו.

לי יש 206 2006 ולנהג השני יש מזדה 3 2012 לבנה, לא שמתי לב אם היא ליסינג.

הנהג לקח ממני רק את מספר הטלפון שלי ומספר הרכב (ללא הביטוח), הוא לא צילם את התאונה. לעומת זאת אני צילמתי הכל, כולל את מספר הרכב שלו אך אין לי פרטים אחרים לגביו ולא את מספר הפלאפון שלו.

האוטו שלי התדרדר מטה מילימטרים ספורים, מכאן אני מסיק שהוא לא שמר על מרחק.

אני נהג חדש ועל הכביש בקושי שנה, זו פעם ראשונה שלי שאני מעורב בתאונה, אני עדיין בהלם ומבולבל.

מה הנזק שיכול לצאת לי מזה, והאם הוא באמת יילך לפחח על נזק כל כך קטן?

תודה, אופיר.

DSC_0342.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תירגע וקח נשימה.

שנית; אף אחד לא ילך לפחח על נזק כזה, בטח שלא במזדה 3.

היום: ג'ילי גיאומטרי C

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, תרגע. לך תשתה כוס מים. תעשן סיגריה. תשקה את הנענע בחצר. אם זה לא עוזר הדירה שלי מטונפת, אתה מוזמן להגיע לעשות ניקיון :wink:

אין לי מושג אם הנהג שפגעת ברכבו ילך לפחח על נזק כזה קטן. לא מכיר אותו, לא יודע אם הוא פדנט ששומר על רכבו או סתם נהג שלא מעניין אותו כלום, חוץ מתקינות המזגן ברכב. בשורה התחתונה, אתה פגעת בו וזכותו לדרוש ממך את תיקון הנזק.

הנזק נראה קטן ולא כדאי לדעתי לערב ביטוח במקרה הזה. אם יתקשר אליך בהמשך, קבע איתו אצל פחח שקרוב לשניכם ובקש ממנו הצעת מחיר ראשונית לתיקון הנזק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק שלא תקבל פתאום תביעה בגין "החלפת טמבון קידמי + חשש לשאסי". היו מקרים מעולם, שאותם בעלים שיחקו על תאונה מסוימת ותיקנו כמעט את כל האוטו שלהם, שהיה פגוע כבר לפני התאונה הנוכחית שלהם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון, יפה שצילמת, את הנזק שלו, זה היה חכם.

שנית, אתה יכול להסיק שהוא לא שמר מרחק עד מחר, ואתה תהיה צודק, הבעיה שזה לא משנה, כי אתה התדרדרת לאחור, ופגעת בו, ולכן אתה האשם בתאונה.

בכל מקרה תתקשר לחברת הביטוח שלך ותדווח להם, ואפילו תשלח להם את התמונה במייל, ובם כבר ינחו אותך לגבי מה לעשות.

יש לך מקיף?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי קשר להבא עמידה בעליה עם רמזור , תרים הנדברקס ותעבור לניוטרל.

ברגע שהרמזור עומד להתחלף , תעביר לראשון תרים קלאץ עד לחצי ותוריד הנדברקס כשהרגל כבר על הגז.

זה אמור למנוע ממך להתדרדר אפילו מילימטר.

באוטומט לא זוכר אם הרכב בכלל מתדרדר כשאתה בD , אבל אם כן גם מומלץ להשתמש בבלם היד ותוך כדי שחרורו ללחוץ על גז.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובות, אכן נרגעתי קצת.

אני מאמין שהוא לא ישחק על התאונה הזו משום שאין לו כל כך על מה. לפי סריקה של האוטו שלו הוא היה נראה די נקי חוץ מאיזו שריטה מעל הסמל, אבל הוא הודה שזה לא אני עשיתי.

כן, יש לי מקיף, אבל אני מפחד לערב ביטוח, גם בגלל התגובות כאן וגם בגלל תחושת בטן שזה יעבור, או כך לפחות אני מקווה.

איך מתקנים שריטה כזו? הרי לא מחליפים את כל הפגוש, או שכן? וכמה התיקון יכול לעלות לי?

שאלה נוספת - סיפרתי לחבר על המקרה, והוא אמר שאם הוא יתקשר אז אני לא אענה. אני אדם ישר ולכן אני לא כל כך לוקח את האפשרות הזו כאופציה, אך האם הוא יכול למצוא אותי רק בעזרת מספר הרכב? במילים אחרות, מה יקרה אם אני לא אענה לו?

תודה שוב.

אופיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק אם הוא יעלה על הדעת לתקן את השריטה הקטנה הזו, ומבלי להתייעץ איתך בהצעת המחיר שקיבל, ידרוש ממך עלות מוגזמת על התיקון.

תוכל לעדכן אותו שאתה תסכים לתיקון רק לאחר הערכת שמאי מטעם הביטוח שלך.

רוב הסיכויים שהוא לא יתעסק איתך אחרי חוות דעת של איש מקצוע, שעל הדרך תוכיח שהוא מנסה לעשות קופה מכלום.

נ.ב עדיף לא להתחמק אלא לעשות את הכל בצורה מסודרת, אחרת זה עלול להגיע למקומות שלא חשבת עליהם וחבל.

תהיה רגוע, רוב הסיכויים שהוא לא יערב אותך.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, יש לי מקיף, אבל אני מפחד לערב ביטוח, גם בגלל התגובות כאן וגם בגלל תחושת בטן שזה יעבור, או כך לפחות אני מקווה.

איך מתקנים שריטה כזו? הרי לא מחליפים את כל הפגוש, או שכן? וכמה התיקון יכול לעלות לי?

שאלה נוספת - סיפרתי לחבר על המקרה, והוא אמר שאם הוא יתקשר אז אני לא אענה. אני אדם ישר ולכן אני לא כל כך לוקח את האפשרות הזו כאופציה, אך האם הוא יכול למצוא אותי רק בעזרת מספר הרכב? במילים אחרות, מה יקרה אם אני לא אענה לו?

תודה שוב.

אופיר.

לא מתקנים פגוש מפגיעה כזאת. מורחים קצת צבע על הנקודה וממשיכים הלאה.

תפסיק לפחד מכל דבר. במקרה הכי גרוע משלמים את מחיר הלימוד. כל החיים אנחנו משלמים ולא פוחדים מזה. שילמת עבור שעורי הנהיגה, עבור הביטוח, עבור האוטו, אתה משלם חשמל, מים, טלפון ולפעמים משלמים עבור טעויות שאנחנו עושים. הדבר היחידי שהתשלום עבורו יכול להיות גדול מהיכולת שלך לשלם זה עצות לא טובות מחברים.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב שצילמת, ככה לא יוכלו להלביש עליך כלום.

במידה ומתקשר אליך סוכן ביטוח שמעוניין להכניס את הרכב למוסך הסדר, תגיד לו שאתה מודה בפגיעה אבל לא מוכן לתקן כלום, מקסימום פוליש וקס.

תגיד לו מראש שאם הוא מתכנן להוציא כסף גדול, שהוא יראה את הכסף רק בבית משפט - בינתיים כל ההוצאות על חשבונו, והוא יוותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם,

האוטו שלי התדרדר מטה מילימטרים ספורים, מכאן אני מסיק שהוא לא שמר על מרחק.

תודה, אופיר.

מסקנה לא נכונה.הדרדרת לאחור.נניח ששמר ממך מרחק של 4 מטר.ההדרדרות כמוה נסיעה ברוורס מצדך.

לגבי הנזק- מינורי ביותרצביעה קלה עם מכחול ולא רואים שהרכב עבר כלום אבל הבעיה הגדולה ביותר היא אם הרכב שייך לחברת ליסינג.

יכולים להיות כאן 3 תסריטים:א.הנהג חי עם המכה,לא מדווח לחברת הליסינג וממשיך קדימה.

ב.הנהג יוצר עמך קשר ואתה מתקן לו את הנזק במוסך (ברר אצל פחח כמה יקחו על צביעה קלילה עם מכחול של האיזור).

ג.חברת הליסינג עלולה לתקן את הרכב על חשבונה (צביעה עם מכחול כנראה) ולשלוח לך "מתנה" לא רצוייה בדואר ואז אם החשבון יהיה מנופח מגיעים לבית משפט וצריכים להתפלל,שהשופט יקום בבוקר על צד ימין ויחליט החלטות הגיוניות.

לזכותך: שצילמת את כל העניין אם כי לא מוריד את את אשמתך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל טוב שיש אנשים ישרים כמוך בכבישי ישראל ! ! ובקשר לחבר שלך והדעה שלו תגיד לו שעם גישה כזאת עדיף שיסע על קורקינט ממונע . להבא תדע במיקרים כאלה תוציא 50-100 שקל לבן אדם במקום ותחתים אותו שהוא מוותר על הזכות לתבוע אותך ושלום על ישראל :-D ,כמובן שהיית צריך לבדוק את הפוליסה של הנהג אולי הוא בכלל לא מבוטח ואז אין לו בכלל זכות לתבוע אותך :wink: דבר שני תיקונים כאלה מבצעים עם מכחול וגם במוסך מורשה עלות תיקון כזאת לא תעלה מעל 100 ש"ח כולל מע"מ ועבודה !

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכולם על התגובות והטיפים!

עברו 3 ימים מאז המקרה, והוא לא התקשר. אני מקווה שבאמת כפי שחלקכם אמרתם ישכח מהעניין ויחיה עם השריטה. אבל גם אם כן, עכשיו אני יודע איך לטפל בזה. :)

אני לוקח את כל הטיפים גם לעתיד אם חס וחלילה במקרה של תאונה כזו או אחרת.

שוב תודה רבה, אני מאוד מעריך את העזרה!

אופיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...