Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני שואל שאלה שבודאי מעניינת את כולם.

ברכב נוזלים שונים:

שמן מנוע,שמן גיר ,נוזל ברקס,נוזל הגה כח(ברכבים ישנים יותר היה לי בלאנטיס הקודמת - וזהה לפעמים לשמן הגיר)

נוזל קרור ואולי עוד משהו ששכחתי.

ברכבי הYRV נדרש שמן גיר דקסרון 3 -לפני כ3 שנים ו50K בוצעה החלפה חלקית ,

והוכנס נוזל אדום של חברת "דלק" העונה למפרט דקסרון 2 דקסרון 3 ומרקון.(אני סומך על החברה מנסיון עם לאנטיס אוטומטית)

האם בהחלפה שעומדת להיות בקרוב חייבים לשים בדיוק את אותה חברה "דלק" או

שניתן לשים וולוליין למשל שעונה על אותו מפרט?

אותה שאלה לגבי שמן-ברכביי כרגע ESSO 10W40 -יש לי בתא מטען ליקווי מולי 10W40

(כולל MOS) האם אפשר לערבב?

ואותה שאלה גם לגבי שמן ברקסDOT3 שאחליף בקרוב.

הדעות בפורם חלוקות ואשמח לשמוע חוו"ד של מומחים:

האם ערבוב של שמנים משתי חברות שונות שהשמן עונה לאותו מפרט בדיוק יזיק או שזה זניח וכל ה10W40 למשל אותו דבר?

או שמן הגיר האדום DEX 3 זהה-וניתן לערבב חופשי כמה חברות -וזאת בגלל ההחלפות החלקיות(2 ליטר בלבד מתוך 4)שאפשריות ברכבי-או שחייבים בדיוק את אותה חברה?

האם במוסך שלכם תמיד שמים בדיוק את אותם נוזלים או קונים מיצרנים שונים ומערבבים?

אשמח ללבן את הנושא ולהבין מה עושים-תודה לעונים!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

כל המפרטים בנוזלים תואמים .

גם במוסכים אתה יכול לקבל בכל טיפול נוזל של חברה אחרת .

מלא נוזלים של חברות איכותיות.

( דלקול ליקווי מולי ESSO וכו' )

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא חושב שזה מומלץ לערבב נוזלים שונים מיצרנים שונים אפילו אם מדובר "באותו המוצר".

יש שמני מנוע למשל שפשוט לא מתערבבים עם שמנים אחרים, גם אם הם באותה הצמיגות ועומדים באותם התקנים ואפילו אם יצאו מאותו המפעל (חכו למאמר השמנים שיצא אי שם בעתיד הלא מאוד רחוק :wink:).

כל הנזולים בתעשייה האוטומטיבית היום הם נוזלים מהונדסים כימית, חלקם ברמה גבוהה ביותר אשר עלולים ליצור במשך הזמן כל מיני תופעות שלאו דווקא יטיבו עם המערכות השונות. אני חושב שלא מומלץ (וגם לא רואה סיבה) להשתמש בנוזלים שונים ברכב. אני חושב שכדאי להקפיד על שימוש בנוזלים המאושרים ומומלצים ע"י היצרן ולהמשיך בהם את השימוש במידת הצורך. במידה ומעוניינים להחליף חברה או מותג יש לבצע ריקון יסודי של המערכת הרלוונטית ומילוייה מחדש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...