Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אתמול בפוקוס פתאום נדלקה מנורה המתריעה על תקלה במנוע והאוטו החל לרעוד.

קיבלתי בתור רכב חלופי 406 (!) ומסתבר שאיתו אני יורד מחר לאילת.

אשמח לקבל קצת טיפים בנוגע לרכב ממי שמכיר, בנוסף יש לי 2 שאלות בנוגע למנוע ה 1.8 שלו.

מצב "ספורט", האם מישהו יודע בדיוק מה הוא עושה? הוא לא מבטל את ההילוך הרביעי, זה אני יכל להגיד.

האם מצב ה "ספורט" פעיל גם שאני על 3 ולא על D?

נ.ב. מזל שהפוקוס לא החלה לקרטע פתאום על כביש מצפה :neutral:

*** הכותרת נערכה ***

זה שאתה יורד עם הרכב לאילת לא ממש קשור לשאלה לגבי מצב הגיר.

פורסם

מצב ספורט מוריד הילוך, אני מתפלא אליך דני שאתה לא יודע את זה

בנוסף הוא גם מאפשר למשוך כל הילוך יותר

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

מצב ספורט בגיר של ה 406 (בהנחה שהוא זהה ל C5 ו XANTIA) גורם לגיר למשוך הילוכים לסל"ד יותר גבוה ולהוריד הילוכים בקלות גבוהה יותר.

הדבר בא כמובן על חשבון צריכת הדלק.

אריאל :-)

פורסם

מצב הספורט מושך קצת יותר את ההילוכים ומשאיר את המנוע בטווח סל"ד כזה שיאפשר קבלת כוח בצורה מידית (ללא צורך בקיק כמעט בכלל)

זה טוב בין היתר לפניות כאשר רוצים להצמיד קצת את הזנב לכביש, במצב D יש סיכוי שהגיר יוריד הילוך ובזמן הורדת ההילוך הרכב יעביר קצת משקל קדימה (לא משהו אם אתה רוצה להצמיד זנב...)

במצב S - הרכב יתקל את הפניה עם יותר כוח זמין במידי.

כמו כן - הילוך השיוט נבחר לעיתים רחוקות יחסית (במיוחד בתיבות מרובות יחסי העברה (בDSG שלי הוא כמעט ולא יעביר לשישי...)

פורסם

גם אני קיבלתי כזאת למשך שבוע בזמן שאבא שלי היה בחו"ל והפאסאט שלו הייתה אצלי. זה היה לפני כחצי שנה ואני משוכנע שפרסמתי פה התרשמות מפורטת מה-406 (אני יודע בוודאות שכתבתי אחת...) אבל אני לא מוצא אותה בחיפוש.

בכל מקרה, מהזכרון:

1.8 אוטומטית היא עגלה שלא מן העולם הזה. הגיר היה פשוט דפוק. ואל תגידו שלא נתתי לו זמן ללמוד אותי. ועוד איך נתתי. מה שמעניין זה שב-206 ו-307 הסתדרתי דווקא בסדר גמור עם הגיר. רק ב-406 הוא היה מעצבן כל כך.

בהתחלת נסיעה לחיצה עדינה על הגז, 20 קמ"ש בערך - הוא מעביר לשני. אם אז לוחצים פול גז, אפילו מרביצים לדוושה - כלום. הוא עדיין בשני, משתרך באיטיות עד איזה 110 קמ"ש (בשני!) ואז מעביר, כאשר הוא אפילו לא קרוב לקו האדום.

גם אחרי שהועבר לשלישי הוא לא יעביר בחיים לשני, אלא רק אם מכריחים אותו ידנית לעבור לשני. אם רוצים להעביר לראשון בכלל הוא לא יתפקד - צריך להעביר למצב ספורט ואז להעביר ידנית לראשון, וזה לא שהלחצנים ממוקמים במקום נורמלי - מצב ספורט זה לחצן קטן ובלתי נראה שקשה מאוד למצוא במיוחד בלילה. הילוך ראשון ושני גם מבלבלים קצת במסילה המשוננת. בקיצור - בלגן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...