Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה באמת מבסס את דעתך על רכב כלשהו נטו על בסיס מסע הפרסום שלו?

לVW יש את דארת' ויידר, את סקודה מייצרים

, האוגרים של קיה מצילים את העולם, ויונדאי בסה"כ מבסוטים שחברה שלך
.

לפחות אחת מהפרסומות הללו אומרת משהו על היכולת הדינמית של הרכב אותו היא משווקת? על צריכת הדלק? נתוני תאוצה? בטיחות? נאדה.

זה רק נועד למשוך אותך לאולם התצוגה להתעניין, ואני מוכן להתערב שכמות מאוד מכובדת של אנשים הגיעו רק בשביל לראות איך הדבר הזה עובד (הדלת השלישית), מכאן המטרה מקדשת את האמצעים והכל כשר.

רוב התלונות על הולוסטר המקורית היו שפשוט אין לה 'זינג', רכב שנראה ספורט עם חישוקים ענקיים אבל בסופו של דבר אתה סתם זקן שמן עם הליכון. ש17קג"מ פשוט לא מספיק לה.

אז באו הקוריאנים והוסיפו לה 10.5 קג"מ כדי לספק את כל אותם מתלוננים, רק שישתקו.

בסופו של דבר יונדאי ינצחו באמינות, אחריות, פרקטיות ומחיר.

מי שירצה קו ישר יקנה פולו GTI, כיכרות ב150קמש? קורסה OPC. ומי שיהיה מוכן להתפשר קצת על ביצועים יקח ולוסטר טורבו וישאיר המון כסף בעו"ש.

וקיים סיכוי סביר מאוד שהוא ייהנה מנהיגה לא פחות מאשר מישהו עם GTI או OPC.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכיוון שאני מכיר גם את ה-GTI וגם את ה-OPC, אין בכלל מה להשוות.

ה-OPC מאד שונה מהואגיות, מנוע הטורבו פחות לינארי, הגיר פחות מדוייק אבל ההגה הרבה יותר חי והייתי מגדיר אותו אפילו מיוחד, היא הרבה יותר הארדקור ולא נוחה.

אגב אני לא בטוח שה-OPC מהירה יותר, אני חושב הפולו תהיה מהירה יותר בכל מצב(גם בגלל ה-DSG).

אני לא חושב שמי שילך על הולוסטר ישאיר הרבה כסף בעו"ש. היא בטח תעלה גם בסביבות 150K. אגב את ה-OPC אפשר להוציא ברמה של 140K.

פורסם

קצת מצחיק שמציינים פה כל הזמן את הקטע של ה3 דלתות כאקט שיווקי ספורטיבי של חברת היצור.

אני מבין שVW השיקה את פולו YOUNG כרכב ספורט לכל דבר, עם 3 דלתות 88 כ"ס, 1 ל100 של 12 שניות.

ממש הטעיית הצרכן.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

^ פולו YOUNG מעולם לא שווקה כרכב ספורט, אלא כאופציה מעניינת לצעירים שרוצים רכב עם יותר עיצוב ונוכחות במחיר סביר ביותר, לכן היא הגיעה בגרסת 3 דלתות בלבד, חישוקים קלים, גימורי עור וגג פנוראמי.

לא הייתה שום הטעיית צרכנים מכיוון שהרכב לא שווק כרכב ספורט והנתונים הטכניים העיקריים הופיעו בכל מודעה.

"מנוע 1.4, ידני, 85 כוח סוס"- לא מבין איפה ההטעיה פה .

בקשר לוולסטר, נכון, המשווק מנסה להשתמש בכל מינוף שיווקי שאפשר כדי למשוך לקוחות בזה אתה צודק.

עכשיו אנא ממך תצביע על המינוף השיווקי שיש לוולסטר חוץ מעניין העיצוב המיוחד ?

אולי מחיר אטרקטיבי ? במחיר שלה יש אופציות טובות יותר.

אמינות ואחריות ? אולי כן למרות שגם אם הנושא הזה אפשר להתווכח.

ביצועים ? בטוח לא.

חיסכון בדלק? ממש לא

הויכוחים הנמשכים האלה אודות הוולסטר מזכירים לי הרצאת אורח של קצין חימוש ראשי בצבא. במהלך ההרצאה שכנע הקצין הבכיר את חיילי הגדוד שחיל חימוש הוא הגדול והחשוב בצבא.

אני זוכר ששאלתי הראשונה אליו הייתה למה הוא משתדל כל כך לשכנע שזה חייל חשוב וגדול, האם החיילים אינם יודעים זאת ?

האם חיילי השייטת גם צריכים שכנוע שהם משרתים ביחידה חשובה; או אולי הטייסים צריכים איזה שיחת עידוד שהם טייסים.

אותו הדבר עם הוולסטר, כבר חודשים קיים שיח שכנוע שזה רכב מעולה. מוסר ההשכל הוא, שאם זה באמת היה רכב מעולה כמו שמציגים סביר להניח שלא היה צריך לשכנע כל כך הרבה.

זמין 8)

פורסם

ביקורת טופ גיר:

רכב אירופאי = מעולה

רכב לא אירופאי = זבל

קלארקסון עשה סרטים שבהם הוא ירד שעה וחצי על מכוניות אמריקאיות ומכוניות יפניות.

אל תיקחו אותם ברצינות. צוות טופ גיר לא יותר מחבורה של ליצנים. כיף לצפות בתוכנית, אבל אסור לקחת אותם ברצינות.

צודק ב100% גם "אוטו אקספרס" מבחינתם אירופאי מעולה לא ארופאי זבל

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
^ פולו YOUNG מעולם לא שווקה כרכב ספורט, אלא כאופציה מעניינת לצעירים שרוצים רכב עם יותר עיצוב ונוכחות במחיר סביר ביותר, לכן היא הגיעה בגרסת 3 דלתות בלבד, חישוקים קלים, גימורי עור וגג פנוראמי.

לא הייתה שום הטעיית צרכנים מכיוון שהרכב לא שווק כרכב ספורט והנתונים הטכניים העיקריים הופיעו בכל מודעה.

בקשר לוולסטר, נכון, המשווק מנסה להשתמש בכל מינוף שיווקי שאפשר כדי למשוך לקוחות בזה אתה צודק.

ביצועים ? בטוח לא.

חיסכון בדלק? ממש לא

הויכוחים הנמשכים האלה אודות הוולסטר מזכירים לי הרצאת אורח של קצין חימוש ראשי בצבא. במהלך ההרצאה שכנע הקצין הבכיר את חיילי הגדוד שחיל חימוש הוא הגדול והחשוב בצבא.

אני זוכר ששאלתי הראשונה אליו הייתה למה הוא משתדל כל כך לשכנע שזה חייל חשוב וגדול, האם החיילים אינם יודעים זאת ?

האם חיילי השייטת גם צריכים שכנוע שהם משרתים ביחידה חשובה; או אולי הטייסים צריכים איזה שיחת עידוד שהם טייסים.

אותו הדבר עם הוולסטר, כבר חודשים קיים שיח שכנוע שזה רכב מעולה. מוסר ההשכל הוא, שאם זה באמת היה רכב מעולה כמו שמציגים סביר להניח שלא היה צריך לשכנע כל כך הרבה.

לגבי הפולו, התכוונת צעירים שרוצים חוסר עיצור וחוסר נוכחות.

לגבי הולוסטר, אפשר להתווכח עד מחר, בינתיים יונדאי גורפים רווחים נאים. גם בארה"ב היא מאוד נפוצה.

emotion of motion

פורסם

ביצועים ? בטוח לא.

חיסכון בדלק? ממש לא

בקשר לפרסום כבר השתיקו אותך כאן, ואתה מנסה לצאת מזה אבל לא מצליח כי כתבת שטות ואפילו הביאו לך דוגמא על הפולו ה"מיוחדת".

תראה לי רכב לצעירים במחיר של הולוסטר הידנית שיותר אטרקטיבי ממנה.

אמינות - צודק. דגם חדש עוד אין לדעת, אבל סביר להניח אמינה ככל יונדאי. אחריות מה הקשר? 3 שנים.

ביצועים בטוח לא? ביחס לרכב של 113K ש"ח, הביצועים טובים (כשבמחיר הזה אין הרבה רכבים עם ביצועים טובים יותר).

חיסכון בדלק ממש לא? יש לך אחת ולא ידענו? כי בנסועה רגילה כשרוב הזמן אני בעירוני (בוא נגיד 30-70) אני עושה 1 ל-13. הפולו שלך עושה 1 ל-9.7 אם זכרוני אינו מטעה אותי בתוך העיר, שזו "צריכה מעולה" כפי שזעקת בפוסט אחר, לא? :roll:

(ואני מודה, יצא לי אפילו טנק מלא של ממוצע 1 ל-10.1 עם רגל מ-א-ו-ד כבדה על הגז לאורך כל הטנק בעירוני, פרט לנסיעה אחת של 40 ק"מ מחוץ לעיר).

אז אנא ממך, לפני שאתה כותב דברים תבדוק אותם לעומק.

אגב, על איזה שיח אתה מדבר? אצלך בדמיון? כי לא מוכר לי שיח כזה מיוחד על ולוסטר שמישהו משכנע שהוא רכב מעולה. אבל זה בסדר, בפורום הזה כבר למדתי (לצערי) - למי שיש VW טוען שהרכב שלו הכי איכותי וטוב בעולם (תראה מקרה "אייל" מהפורום, והוא דוגמא אחת מיני רבים), ולא משנה מה יש לאחרים.

נ.ב

מחיר ריאלי לולוסטר בארץ כנראה יעמוד סביב ה-170K ש"ח (הלוואי ואתבדה והוא יהיה נמוך יותר). בחו"ל היא נמכרת ב-2K דולר יותר מהאליט (לפי מה שאני זוכר).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
נ.ב

מחיר ריאלי לולוסטר בארץ כנראה יעמוד סביב ה-170K ש"ח (הלוואי ואתבדה והוא יהיה נמוך יותר). בחו"ל היא נמכרת ב-2K דולר יותר מהאליט (לפי מה שאני זוכר).

ולוסטר עירומה: 17450

ולוסטר טורבו ידנית: 21950

ולוסטר הכי מאובזרת (מקביל לעילית שלנו): 23725

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אתה בטוח? יש לך לינק לזה? כנראה מה שאני ראיתי מדובר בטורבו המאובזרת ולא הבסיסית הידנית (אלא DCT מאובזרת).

וואלה, אני מתחיל להתבאס רק מהמחשבה שהטורבו תעלה פחות מ-150K ש"ח...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

^ טוב האמת אינני יודע מאיפה להתחיל לעשות סדר אבל אנסה.

1. בקשר לפרסום של הוולסטר , אני לא ממש יודע מי "השתיק" אותי, אבל אני דיי בטוח שתגובותיי מפרטות לפרטי פרטים למה חברת יונדאי בחרה להתמקד בהיבטים הפונקצונאליים של הרכב כנקודת מינוף שיווקית (נ.ב. אחרי שני תארים בשיווק ומספר שנות ניסיון בשטח לדעתי הרווחתי ביושר את הזכות לדון בנושא זה).

2. מעולם לא "היללתי" את צריכת הדלק העירונית של הפולו שלי מכיוון שמעולם לא בדקתי את צריכת הדלק העירונית שלו, אלה צריכת דלק משולבת בלבד העומדת בממוצע על 1:14.

3. הרכב שלי ממש לא ספורטיבי ,עולה חדש 113K והביצועים שלו 9.7 שניות מאפס למאה, בדיוק כמו הרכב הספורטיבי שלך.

4. מעולם לא טענתי, ועל זה אני חוזר כבר בפעם המיליון שהרכב שלי "הכי איכותי", תמיד בביקורות הרכב שעשיתי התמקדתי כם בחיובי וגם בשלילי. כל ביקורות הרכב שלי כשמם הן "ביקורות". אז אנא ממך חדל לייחס אותי לקבוצה כזאת או אחרת.

5. אם מחיר הוולסטר בארץ יעמוד על 170K, סביר להניח שכל לאון FR ממוצעת תעשה לו בית ספר (עדיף אדומה עם גימורי קארבון מקוריים וכיסוי מקורי FR במושבים האחוריים :wink:)

זמין 8)

פורסם

סליחה, בציטוט הנ"ל לא התכוונת לרכב שלך אבל לרכב של אחר (TSI חדשה, אל תשכח שגם הרכב שלי חדש - חודשיים איתי):

חברים עכשיו חודש יולי.

אני מתאר לעצמי שהבחור נוסע על רכב חדש , לרוב בעיר, עם מזגן דלוק במלוא עוצמתו.

ברור שהצריכה תהיה גבוהה !

בחישוב קל הצריכה יוצאת 9.3 קילומטר לליטר, יחסית לתנאי השימוש המתוארים זה מעולה...

אגב, את הסביר להניח תשים בצד. כשהחדשה תצא, המחירים ימריאו לשחקים, ואת זה כבר ראינו בעבר.

ZOOM-ZOOM

פורסם

^ תגיד אתה צוחק עלי ? :evil:

זה תגובה על רכב חדש מניילונים שעוד לא עבר הרצה אפילו.

יחסית לרכב חדש, שעוד לא עבר הרצה ונוסע בשיא הקיץ עם מזגן זאת באמת צריכה מעולה.

הפולו שלי בת שנה ועושה 1:14.

בקשר ללמחיר של הוולסטר, מי שקצת מבין עניין יעדיף לקנות לאון FR בת שנה שעושה את העבודה כמו גדולה במקום להשקיע 170K ברכב שלא יודע לאפות .

זמין 8)

פורסם

הצחקת אותי. אני יש לי רכב חדש והצריכה לא ירדה (בהרצה, כן בהרצה!) מליטר ל-12 ק"מ, כולל נסיעות עירוניות מרובות (אני נוסע הרוב עירוני). אז אל תבלבל את השכל איזה רכב חסכוני ואיזה לא. כשאצלך בנתונים רושמים צריכה ממוצעת של 1 ל-10000 ק"מ, ועובדים עליכם בעיניים ואתה מבסוט מצריכה של 1 ל-14, אז שיבושם לך.

אגב, אני לא רואה כאן אף אחד מתלונן לגבי האיביזה-FR החדשה והתרגיל השיווקי שעשו איתה (שלדעתי סיאט עשו בחוכמה).

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...