Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה 2 cents שלי:

כמעט בכל מערכת קירור, היצרן מתכנן נפח מסויים עבור א-ו-י-ר. האויר, כצפוי, תמיד נמצא בחלק העליון ביותר של המערכת (מיכל התפשטות שממוקם גבוה *או* ברדיאטור עצמו, סימן של קו "FULL" כמה סנטימטרים מתחת לפקק).

האויר מאפשר לנוזל הקירור להתפשט במערכת מבלי לפוצץ שום צינור\רדיאטור\וכד' עקב לחץ יתר (האויר נדחס, נוזל הקירור לא).

מערכת שממלאים בא מים עד הסוף, ולא משאירים מעט נפח לאויר לקראת הפקק, תסבול מלחץ גבוה מאוד במערכת וצינורות קשים.

נכון שבפקק עצמו יש שסתום בקרה לשיחרור לחץ, אבל לא צריך להסתמך עליו בפעולה השוטפת של הרכב.

במוסכים לא מקפידים על המפלסים האלו, ולא אחת נתקלתי גם בלקוחות שממלאים את המיכל\רדיאטור עד הפקק.

למען כל רכיבי המערכת (צינורות, רדיאטור חימום, רדיאטור מנוע וכד'), תמיד תקפידו למלא נוזל קירור (אם יש מיכל התפשטות) בין ה MIN ל MAX. הברירת מחדל הכי טובה שראיתי (גם במכוניות חדשות) היא לוודא שנוזל הקירור נמצא על ה MIN כאשר הרכב קר לחלוטין (כשהוא יתחמם זה יהיה בין ה MIN ל MAX וזה בסדר גמור).

הלחץ במערכת הוא הכרחי לצורך יעול זרימת המים במערכת, לכן גם אין מערכות שהן "פתוחות".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ה 2 cents שלי:

כמעט בכל מערכת קירור, היצרן מתכנן נפח מסויים עבור א-ו-י-ר. האויר, כצפוי, תמיד נמצא בחלק העליון ביותר של המערכת (מיכל התפשטות שממוקם גבוה *או* ברדיאטור עצמו, סימן של קו "FULL" כמה סנטימטרים מתחת לפקק).

האויר מאפשר לנוזל הקירור להתפשט במערכת מבלי לפוצץ שום צינור\רדיאטור\וכד' עקב לחץ יתר (האויר נדחס, נוזל הקירור לא).

מערכת שממלאים בא מים עד הסוף, ולא משאירים מעט נפח לאויר לקראת הפקק, תסבול מלחץ גבוה מאוד במערכת וצינורות קשים.

נכון שבפקק עצמו יש שסתום בקרה לשיחרור לחץ, אבל לא צריך להסתמך עליו בפעולה השוטפת של הרכב.

במוסכים לא מקפידים על המפלסים האלו, ולא אחת נתקלתי גם בלקוחות שממלאים את המיכל\רדיאטור עד הפקק.

למען כל רכיבי המערכת (צינורות, רדיאטור חימום, רדיאטור מנוע וכד'), תמיד תקפידו למלא נוזל קירור (אם יש מיכל התפשטות) בין ה MIN ל MAX. הברירת מחדל הכי טובה שראיתי (גם במכוניות חדשות) היא לוודא שנוזל הקירור נמצא על ה MIN כאשר הרכב קר לחלוטין (כשהוא יתחמם זה יהיה בין ה MIN ל MAX וזה בסדר גמור).

הלחץ במערכת הוא הכרחי לצורך יעול זרימת המים במערכת, לכן גם אין מערכות שהן "פתוחות".

איציק

יפה, אני תמיד מילאתי בין הMIN לMAX. באמצע כזה.

אבא שלי בא ושאב עד שירד לממש כמה מ"מ מעל לMIN, ועדיין לא עוזר.

יש לחץ במערכת.

מישהו יכול להמליץ לי על שסתום חד כיווני שניתן לכייל אותו ללחץ?

(אני כבר יחבר אותו איפה שהו במערכת, ואז זה ישמור על לחץ נמוך" תקין במערכת.)

פורסם

זה לא רק שנכנס אוויר למערכת זה גם כנראה שנכנס מים למנוע.

במצב כזה האדים מהמים פשוט יחרבנו לך את מערכת הפליטה ותכנס לעוד צרות, מה גם שהלחץ במערכת עלול להרוס לך עוד המון צינורות וצרכנים במערכת.

אם אין ברירה אז תעשה ראש מנוע, לא אמור להיות משהו קטסטרופלי וזה יחסוך לך הרבה כסך להמשך.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לחץ במערכת חייב להיות, השאלה היא האם אתה מקבל אבחנה שגויה ממכונאי\ם בגלל שהצנרת שלך גם ככה ישנה וקשה, או שבאמת יש בעיה במנוע. על פניו, לפי מה שאתה מספר, אין בעיה מיוחדת.

מעבר לעניין הלחץ, האם אתה רואה בעיות אחרות ?

התנעה קשה במצבים מסויימים ?

האם כל הפלאגים מראים אחידות בצבע האלקטרודה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תראו, הצינורות לא כל כך ישנים, אומנם זה שהולך לגיר לא הוחלף בחיים אבל זה שיוצא מהמנוע בן שנה.

הלחץ הזה גם פוצץ רדיאטור(שעבד 13 שנה בכבוד).

אבל, נגיד בקוואליר עברה לפני שבוע שיפוץ ראש, היה בה פגיעה בביצועים וגם במכה לחצי גז יצא עשן לבן וגם איבוד מים.

בפיג'ו אין פגיעה בביצועים או חוסר מים או עשן לבן, פשוט לחץ מעצבן שקשה לזהות מאיפה הוא בא.

בקיצור הגענו להחלטה, רכב ישן, נחליף לפאביה 1.4 ידנית חדשה, מגיע פעם ב 13 שנה להתחדש ברכב.

הפיג'ו עשתה את שלה, עברתי איתה הרבה לילות טובים, אני תמיד יזכור את האחיזה שלה ואת החיוך שהעלתה לי בכל יציאה מסיבוב/כיכר, את החברים שזלזלו בה והשתינו במכנסיים.

אני הכי עצבני על זה שהצרפתים הללו טיפשים, ניהול כמו שהכלב שלי מנהל את הקערת בונזו שלו, בניהול נכון הם היו יכולים לעקוף גם את vw.

בקיצור בקרוב יגמרו האשכולות על הבעיות (לצערי, רכב חדש, הניסיון והלימוד שלי במכונאות יגמרו), האשכול הבא יהיה הספד על ה406 הנאהבה והנאמנה, ואשכול אחרי זה יהיה מבחן דרכים על פאביה בנוסח עממי.

פורסם

יש שם צינורית פלסטיק היצוקה למיכל.

הפקק הוא כמו שסתום שמשחרר דרכה לחץ.

משום מה גם פקק חדש, והצינורות עדיין מתנפחים וניהיים קשים. (עוד לא התפוצץ כי אני כל כמה שעות של נסיעה (בצבירה) אני פותח ממש קצת את הפקק עד שיוצא הלחץ, וככה אני סוחב עוד ועוד עם הרכב.)

פורסם

ניר הי,

תרמוסטט החלפת נכון? (אם כן אני מקווה שלא סתמת אותו עם יותר מידי RTV)

מה מצב משאבת המים אצלך?

מאווררים עובדים תקין?

אלעד.

זה לא רק שנכנס אוויר למערכת זה גם כנראה שנכנס מים למנוע.

במצב כזה האדים מהמים פשוט יחרבנו לך את מערכת הפליטה ותכנס לעוד צרות, מה גם שהלחץ במערכת עלול להרוס לך עוד המון צינורות וצרכנים במערכת.

אם אין ברירה אז תעשה ראש מנוע, לא אמור להיות משהו קטסטרופלי וזה יחסוך לך הרבה כסך להמשך.

אתה אמיתי?

פורסם

תרמוסטט הוחלף (הבעיה הייתה גם לפני ההחלפה).

המערכת קירור ברכב פועלת מצויין, רק בימים חמים מאוד הוא מצליח להגיע ל90 ואז נכנסים לפעולה המאווררים.

וזה שאמר שהאדים יפגעו במערכת פליטה, לא נראה לי שזה מזיז משהו, אם לא מנקה את הממיר קטליטי מכל החרא שכבר יש בו.

הקוואליר סחבה כמה חודשים ככה עד שיום אחד ראיתי שהיא רועדת מאוד בעמידה וגם יוצא עשן לבן במכה לחצי גז.

פורסם

אתה מחזיק את המכוניות שלך בתחזוקת שבר וכמובן שאינך שוכח אח"כ לקלל את המהנדסים הצרפתיים שבונים חרא של מכוניות.

מה אני אגיד... פשוט נופת צופים אתה :roll:

כל דרך הפעולה שלך היא קומבינה על גבי קומבינה. אני מקווה שהפיז'ו הזאת תושבת במהרה בימינו - לא מפני שאני שונא פיז'ו, נהפוך הוא: מגיע לה להיגאל מהייסורים שאתם מעבירים אותה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתה מחזיק את המכוניות שלך בתחזוקת שבר וכמובן שאינך שוכח אח"כ לקלל את המהנדסים הצרפתיים שבונים חרא של מכוניות.

מה אני אגיד... פשוט נופת צופים אתה :roll:

כל דרך הפעולה שלך היא קומבינה על גבי קומבינה. אני מקווה שהפיז'ו הזאת תושבת במהרה בימינו - לא מפני שאני שונא פיז'ו, נהפוך הוא: מגיע לה להיגאל מהייסורים שאתם מעבירים אותה.

תחזוקת שבר?

קומבינה על גבי קומבינה?

מה גרם לך לחשוב ככה?

אתה בכלל מכיר אותי או את הרכב? ראית אותו פעם?

חבל שזה מה שאתה חושב עלי ועל הרכב, אל תסיק מסקנות דרך המסך.

הלוואי על רוב (יותר מ90%) בעלי פיג'ו, שיתחזקו את הרכב כמו שהוא מתוחזק אצלי בבית.

זה שאני מחפש קומבינה ללחץ במערכת זה כי הרכב לא שווה! לא שווה יותר מ5K שזה יהיה די והותר אם זה מה שאני יקבל עליו.

אז אני עצרתי את הברז של הכסף עליו, מחפש לסחוב איתו עוד קצת עד שנקנה רכב חדש.

הצרפתים בנו עד שנות ה2000 מכוניות מעולות, הבעיה שהם לא מתנהלים נכון, ויותר מזה, מתבוללים מהמאפיינים היחודיים שלהם.

אם הם היו ממשיכים לייצר מכוניות נוחות עם התנהגות מעולה, לא נכנסים לכל המודרניזציה של החיישנים והחרא\היו משתמשים בגירים אמינים תוצרת יפנית, היום הם היו עוקפים את VW במכירות!

בקיצור תיהיה בריא, שבת שלום, וחבל שככה אתה חושב על רכב שמטופל עם הלב, אבל מה לעשות, לפעמים צריך ללכת עם הכיס והשכל ולא עם הלב.

כל בנאדם מבין עניין שתתייעץ איתו, האם להתחיל לחפש ולזרוק כסף כדי לפתור את הלחץ במנוע, בפיג'ו שגם ככה יש לה בעיה בגיר.

הוא יגיד לך שתזרוק את הרכב לברזלים, ולך קח הלוואה ורכב חדש.

זה חשיבה נכונה והגיונית.

אם ה406 הייתה ידנית, אז היה שווה להשקיע בה, שם לה ראש מנוע 3K ש"ח והרכב נוסע עוד כמה שנים בשקט, אי אפשר לקבל יותר טוב מרכב מנהלים חסכוני ומפנק, אמין ופשוט.

וכן, בעיני המהנדסים הצרפתים פשוט פישלו.

ברגע שהם מוציאים לייצור המוני גירים שרובם הגדול! הולך אחרי 200KKM וכדי לתקן אותם צריך משכורת שלמה, אז זה פשלה.

בגרמניות (לא כולם), ביפניות, באמריקאיות, שיפוץ פשוט ב2.5-5 אלף שקל, הגיר חוזר ליהיות חדש דנדש מחזיק עוד 100KKM בשקט!

פורסם

במערכת הקירור צריך להיות לחץ. הקומבינה שלך שבמסגרתה אתה פותח את הפקק כל אימת שהמנוע מתחמם אינה טובה לדבר - נוזל הקירור חם וברגע שאתה משווה את הלחץ שבתוך מערכת הקירור ללחץ האטמוספרי שבחוץ הנוזל הופך לאדים, וכך מבלי ששמת לב איבדת נוזל קירור.

אם הצינורות סתומים וקשים - החלף אותם בחדשים.

בצע בדיקה לרדיאטור באמצעות אקדח לייזר למדידת חום כדי לבדוק האם יש בו סתימות, ואם כן - נקה אותו.

אם עדיין ממשיכה הבעיה, נסה להיזכר: מתי החלפת לאחרונה משאבת מים?

משאבת המים חדשה? ומה עם התרמוסטט? תקין?

התרמוסטט תקין? בצע בדיקת לחץ הפוך, יתכן שיש מעבר גזים מהצילינדרים למערכת הקירור.

לא חסרים דברים שאפשר לעשות, אלא שאתה, בגישתך הקמצנית, חושב שאם תחליף מכסה רדיאטור בכמה עשרות שקלים ותפתח את המכסה כל אימת שהמנוע קצת מתחמם תביא גאולה לעולם ולמכונית המסכנה הזאת.

אז כמו שאמרתי: קמצן וקומבינטור. תנחומיי לסקודה שאתם הולכים לקנות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

משאבת מים בת כמה עשרות קמ.

טרמוסטט הוחלף על ידי.

רדיאטור חדש.

בינתיים הרכב עבר בערך 1000 קמ ואין חוסר מים.

בדיקת לחץ הפוך, רוב הסיכויים שנגלה שצריך שיפוץ ראש.

יחד עם הראש על הדרך יהיה עדיף כבר לשים קולר גיר.

ככה רק בכניסה למוסך יפלו מהכיס 4 אלף שקל.

כמה הרכב שווה?

מחירון 8, בישראל הקטנה צרפתיה לא תקבל מחירון אלה אם אם ידנית ועברה ממוצע של 10kkm בשנה.

משמע, נקבל על הרכב 5k במידה ויבוא בנאדם נדיב.

אז לא תמיד שווה להשקיע, אתה יכול לקרוא לי קמצן ויכול לזלזל באיך שאני מטפל ברכבים שלי.

השערה שלי, אתה היית מתנהג באופן דומה.

קל לראות מהמסך ולחשוב בדרך אחת, לפעמים צריך לראות את כל הדרכים והצדדים.

הסקודה תיהיה חדשה, תושקע ותטופל באהבה, היא תיתן ת15 שנה שלה ואז ה' גדול. (ככל הנראה היא תעבור במשפחה).

שיהיה לך שבוע טוב, עצה קטנה, תחשוב עם הצד הכלכלי גם. (לא הגיוני ולא נכון להשקיע 4k על רכב שאולי שווה 5k, ולא הוספתי את המוניות/רכב השכרה שנצטרך במשך 3 ימים.)

פורסם

צריך לשלול מצב של דליפת גזי פליטה לתוך מערכת הקירור עקב בלאי בראש המנוע.

לאחר נסיעה שבה הרכב הגיע לטמפרטורת עבודה, יש להעביר את היד (בזהירות) על הרשת של הרדיאטור ולוודא שהחלק העליון חם. אם הוא קר, סימן שיש בו אוויר/גזים ויש לנקז אותם ממערכת הקירור. אם המצב חוזר על עצמו, זו אידיקציה לדליפת גזי פליטה לתוך מערכת הקירור. אחד המאפיינים של תופעה זו היא לחץ גבוה...

נעם

פורסם

לא הבנתי, להעביר את היד על החלק העליון של הגריל?

זהירות בטוח שצריך, כבר קרה שהגריל עשה לי חתך קטן ביד.

הוצאתי אוויר מהמערכת לפני איזה אלף קמ, היא מקררת מצויין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...