Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן פולו 1.4 VS פולו 1.2 TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז בימים אלה אני ואבא שלי מתלבטים בין פולו 1.4 (אוטומטית, 7 הילוכים) לבין פולו 1.2 TSI (גם כאן אוטומטית)

אשמח לשמוע קודם כל על המערכת TSI, שלפי מה שהבנתי זה השיטת הזרקה של הדלק..

חוץ מזה, מה יותר עדיף? מבחינת אמינות וביצועים.. שמתי לב גם שה1.2 TSI היא 112 כוח סוס לעומת 85 כוח סוס ב1.4

מבחינת צריכת דלק, הגיוני ששניהם אותו דבר? ככה לפחות לפי האתר של פולקסווגן

איך האוטו הזה בכללי? יתרונות? חסרונות?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

TSI זה מגדש טורבו, 105 כ"ס ולא 112. הרכב חזק משמעותית עם המנוע הזה. בנהיגה רגועה סביר שהוא יוציא צריכת דלק דומה. בנהיגה אגרסיבית הוא יהיה בזבזני - בשביל ביצועים צריך לבזבז דלק.

מבחינת אמינות - ה-1.4 פשוט יותר ולכן סביר להניח שיהיה אמין יותר לאורך זמן, אבל אתם קונים רכב חדש - זה לא באמת משנה.

אם הביצועים חשובים והמחיר לא מטריד אתכם - ה1.2TSI יהיה עדיף. בצעו נסיעת מבחן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
TSI זה מגדש טורבו, 105 כ"ס ולא 112. הרכב חזק משמעותית עם המנוע הזה. בנהיגה רגועה סביר שהוא יוציא צריכת דלק דומה. בנהיגה אגרסיבית הוא יהיה בזבזני - בשביל ביצועים צריך לבזבז דלק.

מבחינת אמינות - ה-1.4 פשוט יותר ולכן סביר להניח שיהיה אמין יותר לאורך זמן, אבל אתם קונים רכב חדש - זה לא באמת משנה.

אם הביצועים חשובים והמחיר לא מטריד אתכם - ה1.2TSI יהיה עדיף. בצעו נסיעת מבחן.

רוני

צודק, 105 כוח סוס.. טעות שלי

ביצועים לא כל כך משנה, כמובן שעדיף ביצועים אבל לא על חשבון אמינות.

מה אתה ממליץ בשורה התחתונה? 1.4 או 1.2 TSI?

הנושא נטחן כאן אינספור פעמים. שקלת לערוך חיפוש או בדיקה כלשהי לפני פתיחת השרשור?

כן, לא מצאתי תשובות לשאלות שלי..

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

ממליץ על ה 1.2 טי.אס.איי. אתה קונה רכב חדש, תהנה מאחריות יצרן.

מנוע מודרני, חסכוני, אמין.

גרסת ה- 1.4 זה מנוע מיושן מאוד.

לך על המנוע החדיש, תקבל גם ביצועים טובים.

למה לא להנות בחיים?

אם כבר קונים חדש, מדוע לא להנות מהטכנולוגיה החדישה יותר?

פורסם

פשוט; אם הולכים להחזיק את הרכב כשנה~שנתיים קח TSI, אם אתה הולך למכור אותו בשנת 2022 קח את האטמוספרי 1.4.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם אתה מאלה שנוהג/נוסע על הרכב ולא רק מדבר עליו, אז אני ממליץ לך שתעשה נסיעת מבחן.

אין סיכוי שלא תרגיש את ההבדל. ה 1.2 מעולה.

לגבי אמינות, זה בעיקר בראש שלך. אי אפשר לדעת.

לטעמי עדיף להנות יום יום מרכישה טובה מאשר להיות מוטרד יום יום ממה הסיכוי שיתקלקל.

כשמתקלקל, זה לא יום יום, זה קורה פעם ב...

ברכב חדש שיטופל טוב, הסיכוי שנושא האמינות יהיה מאוד מטריד הוא נמוך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי, עדיין, תסכים איתי שמנוע אטמוספרי פשוט בן 17 יהיה יותר אמין ממנוע קטן ומוגדש? (וגם יחסית חדש)

יודע מה, עזוב ניחושים, כמה מנועי TSI הוחלפו בשנתיים~שלוש האחרונות לעומת מנועי 1.4/1.6 של הקונצרן?

(רמז: הרבה VS כלום)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ה-1.2TSI טוב משמעותית מה-1.4 הן בביצועים, בזמינות הכח ובנסיעה רגועה הוא גם חסכוני יותר.

קיים גם פער גדול במחיר, לאחר נסיעת מבחן תהיה חכם יותר ותוכל להחליט אם שווה להוסיף את הכסף. מהכרות עם המנועים העצה שלי היא שהפער משמעותי ומורגש לטובת ה-TSI כמובן.

לגבי אמינות, כל עוד הרכב באחריות אתה לא צריך מודאג יותר מדיי. קיימת אחריות לשנתיים+שנה שלישית רצון טוב(אל תבנה על זה).

בעקבות בעיות אמינות שגיר ה-DSG הציג בעבר הוא עבר עידכון וכרגע האחריות עליו היא ל-5 שנים. כלומר האחריות על הגיר היא ארוכה יותר משל שאר המכלולים ברכב.

פורסם
שי, עדיין, תסכים איתי שמנוע אטמוספרי פשוט בן 17 יהיה יותר אמין ממנוע קטן ומוגדש? (וגם יחסית חדש)

יודע מה, עזוב ניחושים, כמה מנועי TSI הוחלפו בשנתיים~שלוש האחרונות לעומת מנועי 1.4/1.6 של הקונצרן?

(רמז: הרבה VS כלום)

מסכים. (לגבי הסיכויים. אבל זה לא מובטח)

לעומת זאת, אני בטוח שVAG רגישים מאוד לתדמית שלהם וכשלים תיכנוניים או בייצור תוקנו. לא נראה לי שהם ילכו אחורה בטכנולוגיות. אני זוכר את תקופת החלונות הנופלים אשר נעלמה כליל. גם כאן אין לי ספק שלאחר הניסיון שנצבר המכוניות שנמכרות היום בעלות סיכויי אמינות גבוהים יותר. לא זו בלבד, הפקת לקחים בתהליך התחזוקה גם היא משפרת את הסיכוי לזה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שלום לכולם,

האם מישהו יכול לפרסם כתבה רשמית מהיצרן שהאחריות על גיר DSG7 הוארכה ל5 שנים?

אבי בעל אוקטביה 2011 TSI 1.4 DSG7 והוא ביקש ממני שאני ימצא איזשהי הוכחה שהאחריות באמת הוארכה ל5 שנים.

(האתר של צ'מפיון מוטורס תחת שיפוצים ולא מצאתי שום מקור אחר שיכול לאמת לי את הידיעה הזאת על האחריות של הגיר)

תודה.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

זהנכון מו שאמרו כאן - ה1.4 אמין בהחלט.

אבל,

ה1.2הוא פשוט חלומי. אני מכיר את שניהם בנהיגה, ומבחינת חוויה, אין מה להשוות. אם זה בכלל לא מדבר אליך, אז חבל על הכסף.

אם אתה נהג חושב ורגוע הצריכה תהיה נמוכה בשניהם. בנסיעות עירוניות ה1.2 יהיהבזבזני יותר.

פורסם

הרושם שאני מקבל זה שאנשים בכלל לא סומכים כאן על מנועי הTSI.

אני מנסה להבין בעצם למה זה?

אולי בגלל שהמנוע בפני עצמו הוא מנוע קטן ו"חלש" שתגברו אותו בעזרת בוסט של מגדש כפול? - האם יש חשש אצל רוב חברי הפורום שהמנועים הללו יקרסו תחת העומס בשנתון צעיר יחסית?

בנוסף לכך VAG משדחים למנועים האלו תיבת DSG שגם כן מעלה חששות רבים.

עד עכשיו לפי מה שאני רואה כאן עיקר הבעיות הן - משאבת מים מתוסבכת להחלפה הודות להמיצאות מגדש, גיר עם טכנולוגיה חדשה (שנראה שהולכת ונהיית יותר ויותר נפוצה גם אצל יצרנים אחרים), מנוע קטן שדחסו אותו לקצה הקיבולת.

לגבי נפח המנוע - אני בהחלט הייתי מעדיף להמנע מנפח 1.2 - אני בטוח שנפח 1.8 גודש כבר הוכיח את עצמו מעל ומעבר בקונצרן VAG.

1.4 נשמע כמו פשרה אולטימטיבית.

לגבי הגיר - אתם רואים כאן דיווחים על הרבה תקלות? אני לפחות לא שמתי לב לזה.

ולגבי משאבת מים - זה בעיניי באמת בעייתי - משאבות מים לא תמיד מחזיקות מעמד הרבה שנים (אני בעצמי החלפתי פעמיים ועוד במקרר יפני וגם פעם אחת ברכב גרמני - סופר מיני ישנה).

מה יש כאן עד עכשיו?

רכב חדש.

5 שנות אחריות על הגיר בנוסף לאחריות על המנוע.

חסכוני במידה ונוהגים בו רגוע.

אני באמת מנסה להבין, אם יש יכולת לרכוש את הTSI, למה לקנות רכב עם מנוע מיושן יותר שגם תמיד יתן את ההרגשה הזו? יש בזה סוג של אכזבה מבחינתי לרכוש ככה רכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...