Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן פולו 1.4 VS פולו 1.2 TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה די פשוט, יש המון תלונות באינטרנטים על מנועי TSI שמוחלפים עוד במסגרת האחריות, טורבואים ששובקים, גירים שמחזירים נשמתם לבורא אחרי עשר~עשרים אלף ק"מ.

אין מה לעשות, עם טכנולוגיה צעירה באות הבעיות, יעבור זמן-מה ויפתרו אותן אני מניח.

לעומתם המנועים הותיקים של הקונצרן, אטמוספריים פשוטים עם גיר ידני פשוט, מה יכול להישבר שם? מתי פעם אחרונה שמעת על כזה שהתקלקל?

אז אני אומר שאם הייתי קונה רכב לשנה ולמכור - אז בטח TSI-DSG.

אבל אם לקנות רכב כמו שאמא שלי (מחליפים רכב פעם ב10 שנים..) אז אין טעם לקנות משהו שצריך לחשוש ממנו, תחזוקה נכונה של הטורבו וכו'. אין הרבה מוסכים שיידעו לטפל בחיה הזאת חוץ מהמורשים, וגם זה חיסרון למי שרוצה קצת לחסוך בטיפולים.

מאידך ה1.4 הקלאסי אפשר בתום תקופת האחריות לטפל אצל רון בשקט ולא לדאוג לשום דבר, זה מנוע שיחזיק לנצח.

נ.ב.

איך אנחנו מתעלמים מהפרש המחירים בין 1.4-ידני ל TSI-DSG? יש שם כמה עשרות אלפים טובים..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז מה השורה התחתונה? שאם התכנון הוא להשאיר את הרכב ל5 שנים אצלנו לפחות לא ללכת על TSI 1.2?

דרך אגב ה1.4 שאנחנו מתכננים עליו הוא אוטומט.. DSG, הDSG הוא מתכון לבעיות?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

רבותיי רבותיי, אנחנו עם הפנים קדימה, לא אחורה....השאיפה היום להוציא יותר מהרבה פחות.

לצמצם נפח ולהגדיל הספק, להגדיל את כמות יחסי ההעברה ולהוריד את הסל"ד....אנחנו עם הפנים קדימה...

אנשים יקרים, מי שרוצה להשאר מאחור, עדיף שיעשה זאת מנימוקי נוסטלגיה ולא בגלל שזה מה שהוא קנה.

בשנת 2012 אני לא רואה קניין של חברת תובלה מחפש מי שישדך לו מנוע קמינס בן 40 של ריאו לתוך מרצדס אקטרוס חדשה.

אז יופי....המנוע הזה עובד 40 שנה....אז מה? נחזור להתקין אותו במשאיות מודרניות? לא.

חסר שנחזור להתקין מאווררים שעובדים עם מצת הרכב בגלל שהמזגן יכול להתקלקל. נו באמת!

כל טכנולוגיה חדשה גוררת אחרי מחלות ילדות, מי שמעיז מנצח, מי שמתרגל סובל.

בסוף אצל כל יצרני הרכב תמצאו מנועים טורבו בנפחים זערוררים ואצל כל יצרני הרכב תמצאו תיבות רובוטיות ובעוד 30 שנה ניפגש כאן כולנו, נתרפק על נשכחות הTSI הנוסטלגי ונתלונן על ההמצאה החדשה שיביא עימה עולם הרכב.

מי שמציע לבנאדם לקנות 1.4 אטמוספרי עושה עוול, ואני יכול להעמיד מולו גדודי מאוכזבים שויתרו על הTSI.

פורסם

שוב, ממליץ בחום על ה 1.2 טי.אס.איי.

קונצרנים רבים נכנסים לטכנולוגיה דומה, ראו את המנוע 1.4 טורבו של ג'נרל מוטורס, קיים בשברולט קרוז, קיים גם באופן אסטרה.

לגבי הנקודה שאחד המגיבים העלה לענין המוסכים שידעו לטפל בטורבו, אל דאגה.

עם הזמן, עוד ועוד מוסכים כלליים יכנסו לטכנולוגיה.

קחו בחשבון שיש לא מעט מכונאים שעוזבים עם הזמן את העבודה במוסכים מרשת צ'מפיון ופותחים מוסכים כלליים או כאלה המתמחים בואגיות דוגמת מוסך רון, ברחובות ישנו מוסך פולקסווגן סנטר, אשר פתחו 2 מכונאים חביבים שפרשו ממוסך בבעלות חב' נגב- מורשה פולקסווגן בצומת ביל"ו.

כך שאין ממה לחשוש.

פורסם
שלום לכולם,

האם מישהו יכול לפרסם כתבה רשמית מהיצרן שהאחריות על גיר DSG7 הוארכה ל5 שנים?

אבי בעל אוקטביה 2011 TSI 1.4 DSG7 והוא ביקש ממני שאני ימצא איזשהי הוכחה שהאחריות באמת הוארכה ל5 שנים.

(האתר של צ'מפיון מוטורס תחת שיפוצים ולא מצאתי שום מקור אחר שיכול לאמת לי את הידיעה הזאת על האחריות של הגיר)

תודה.

מ

תתקשר לשרות לקוחות ותשאל איך מקבלים הארכה לאחריות. האחריות הוארכה ל-5 שנים או 150 אלף קילומטרים וזה וודאי, לא המצאה של איזה גולש. זה נעשה על דעת היצרן ופורסם ברבים על ידי צ'מפיון.

פורסם

יש כמה דברים שעדיין מעניינים אותי כשאני מביט על התרנד לעבור למנועים גודשים אצל יצרני רכב.

כולם רוצים טורבו.

כולם רוצים מנוע חסכוני יותר.

מה שמצחיק זה שאף אחד לא חושב על הדברים הבאים:

1. אנחנו חיים בארץ מדברית, רוויית אבק ואוויר חם - שני האויבים מספר 1 של מגדש!

2. אנחנו רוצים מנוע חסכוני יותר גם אם - הרכב עולה יותר, נפילת הערך גדולה יותר, האמינות ועלות התחזוקה והטיפולים יקרים יותר.

3. עריכה - טורבו נכנס לפעולה במצבים מסויימים - צריך לקחת בחשבון שבאזורי הסל"ד בהם הוא לא נכנס לפעולה, אתם מוצאים את עצמכם עם חוסר כוח בעוד במנוע אטמוספרי התגובה היא אמנם מתונה יותר אבל לאורך כל הזמן.

מאיפה זה בא?

פולו 1.4 נשמע לי כמו רכב נהדר - אבל חלש, לא כל אחד יתחבר לזה וכאן לדעתי מגיעה ההצדקה לTSI.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש כמה דברים שעדיין מעניינים אותי כשאני מביט על התרנד לעבור למנועים גודשים אצל יצרני רכב.

כולם רוצים טורבו.

כולם רוצים מנוע חסכוני יותר.

מה שמצחיק זה שאף אחד לא חושב על הדברים הבאים:

1. אנחנו חיים בארץ מדברית, רוויית אבק ואוויר חם - שני האויבים מספר 1 של מגדש!

2. אנחנו רוצים מנוע חסכוני יותר גם אם - הרכב עולה יותר, נפילת הערך גדולה יותר, האמינות ועלות התחזוקה והטיפולים יקרים יותר.

3. עריכה - טורבו נכנס לפעולה במצבים מסויימים - צריך לקחת בחשבון שבאזורי הסל"ד בהם הוא לא נכנס לפעולה, אתם מוצאים את עצמכם עם חוסר כוח בעוד במנוע אטמוספרי התגובה היא אמנם מתונה יותר אבל לאורך כל הזמן.

מאיפה זה בא?

פולו 1.4 נשמע לי כמו רכב נהדר - אבל חלש, לא כל אחד יתחבר לזה וכאן לדעתי מגיעה ההצדקה לTSI.

1. אפשר לראות שבגלל האקלים, יש דגמים ספורטיביים שמשווקים בארץ עם הספק מופחת. בימים חמים רכבים גודשים ולרבות משופרים מרגישים חלשים יותר.

2. אנשים צריכים להבין שרכב זה לא השקעה.

3. במנוע כמו ה-1.2TSI הטורבו פצפון ונכנס מוקדם מאד. באזור ה-2000 סלד. לא מדובר על טורבו גדול ואגרסיבי שנכנס לפעולה ב-4000 סלד ונותן בוסט חזק. כל מנועי ה-TSI הם מאד לינאריים.

לטעמי אין שאלה, ברור של-TSI יש מקום. מי שיכול להרשות לעצמו לקנות את ה-1.4 יקבל תמורה טובה עבור כספו אבל ה-TSI טוב יותר בכמה רמות.

פורסם

אני זוכר שכאשר נכנסו לראשונה מנועי 1.4 טי.אס.איי. בגולף - הגולף נמכרה במקביל גם עם המנוע 1.6 המיושן.

כך היה גם עם הסקודה אוקטביה, שנמכרה במקביל גם עם מנוע 1.6 מיושן, עד שהמפעל פשוט חדל לייצר את האוקטביה עם המנוע הישן.

בכל מקרה, כיום אנחנו לפחות 4 שנים אחרי שהמנוע 1.4 טי.אס.איי נכנס לשימוש, אני לא חושב שיש סיבה לקנות היום את גרסת 1.4 המיושנת ולהעדיף אותה על פני ה- 1.2 טי.אס.איי.

אבל מה? איש איש ונימוקיו.

לי זה נראה תמוה ביותר לקנות רכב חדש בגרסת מנוע מיושן.

לא מצליח להשתכנע מדוע לקנות את הגרסה המיושנת.

פורסם

השאלה האמיתית היא מבחן הזמן למנועים האלה

תיקח בחשבון שעם כל החול שעף לך בארץ הזאת - אתה פשוט מלטש את הטורבו במשך השנים - מה שצריך להדליק נורה זה אם מדובר בפרט שולי או אם מדובר בשיקול של ממש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם פער המחיר בין 1.4 ל1.2 tsi לא מהווה שיקול, הייתי לוקח את הtsi. לי יש איביזה 1.4 והייתי שמח לעוד כמה סוסים. חוץ מזה שלא שמעתי על בעיות מיוחדות ב1.2 tsi

פורסם

לאבא שלי יש 1.2 TSI, לי יש 1.4. נהגתי על שניהם (מדובר ברכבים חדשים לגמרי, סיאט איביזה).

ה TSI, יותר מהנה לנהיגה, אהבתי את הכוח שזמין בכל לחיצה וגם, תתפלא, הוא יותר חסכוני מ 1.4 שלי.

אם אתה שואל למה לא לקחתי 1.2TSI, אז התשובה בגלל שלא היה מספיק כסף לשדרוג, מה לעשות, מסתפקים במה שיש.

תנהג על שניהם ותחליט.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...