Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שהמלצתם לי הלכתי למוסך רוסקי באשדוד. והוא אמר לי שהבלמים לא במצב טוב. והוא המליץ לי לעשות טיפול 10000. אז הסכמתי. והוא עשה לי טיפול עשרת אלפים פלוס פלאגים של בוש. והחליף לי רפידות מתוצרת יפן. וחריטות בדיסקים גם בלמים אחוריים. וגם קדמיים ב1500 שקל כולל מעמ. ועבודה. איך המחיר? האוטו הוא טויוטה קורולה ראנקס שנת 2003.

הוא אומר לי שיש לי נזילת שמן במותחן שרשרת של המנוע ובאטם פארקד. ושיש לי בוצה במנוע. ולעשות מניעת נזילות שמן והסרת הבוצה הוא מבקש על זה בין 600 ל700 שקל. מה אתם אומרים?

פורסם

לא יכול להגיד לך אם זה מחיר הוגן אבל אני יכול להמליץ לך לפנות למוסך "אוטורן" גם באשדוד, באזור תעשייה קלה ולקבל מהם הצעת מחיר גם.

מוסך שאני סומך עליו בעיניים עצומות, בעלים ועובדים מאוד מאוד נחמדים...

פורסם

המחיר סביר, לגבי בעיית הבוצה כדאי לל מהר מאוד לטפל בזה אחרת המנוע ישבוק.

המחיר להסרת הבוצה שאמר לך רק אם זה כולל פירוק אגן שמן+מכסה שסתומים ונוקוי ייסודי.

שלא יתקע לך את המחיר הזה 700-800ש"ח ורק ישים לך תוסף פלאש, שזה גם לא יעיל וגם עלול לגרום לנזק.

 

המותחן שרשרת עולה כ800ש"ח חדש מקורי מהחברה.

פורסם

אבל יש רק נזילת שמן במותחן שרשרת למה להחליף? והוא אמר שהוא מפרק הכל ומנקה את הבוצה ואוטם את הנזילות אבל תגיד לי איך הוא יודע שיש בוצה במנוע ברגע שצריך לפתוח את כל העסק שם?הרי רק אם הוא פותח הוא יכול לדעת לא?

  • ספונסר פורום
פורסם

דיברתי כרגע עם אנדרי ממוסך רוסקי (והוא הוסיף לי קצת פרטים ששכחת לציין).

הרכב הגיע אליו לאחר בדיקת קניה במכון שבה רשמו שבמנוע יש בוצה.

לאחר בדיקה שטחית דרך מכסה מילוי השמן נמצא שיש בוצה במנוע אבל לא במצב סופני.

ההצעת מחיר שקיבלת היא עבור ביטול הנזילה מהטיימינג (בנוסף יש לך נזילת שמן מאטם קרטר), פירוק מכסה שסתומים ואגן שמן והחלפת האטמים שלהם.

מכיוון שאתה לקוח חוזר הוא "עשה לך מחיר" על כל החבילה.

מניסיון העבר הוא ממליץ לבעלי רכב מהדגם/שנה הזו להגיע כל 3K ק"מ לטיפול פלאשינג עד שתעלם הבוצה מהמנוע.

פורסם

שנייה אז אני מבין ממך ש"מחיר החבילה" לא כולל ניקוי הבוצה מהמנוע? כי אני הבנתי ממנו שזה כולל ניקוי המנוע מהבוצה!

  • ספונסר פורום
פורסם

בטח שהוא כולל ניקוי הבוצה מהמנוע, בשביל מה פותחים מכסה שסתומים + קרטר שמן אם לא בשביל לנקות את המנוע מבוצה.

מה שהוא הוסיף זה שהטיפול הנ"ל לא בטוח יפתור את בעיית הבוצה לחלוטין ויתכן שבעתיד תאלץ לעשות עוד מספר "שטיפות" למנוע עד שהוא יהיה נקי מבוצה.

 

היווצרות בוצה היא תוצאה ישירה של שימוש בשמן באיכות ירודה ו/או החלפת שמנים לא לפי הוראות יצרן.

האם רכבך היה בעבר בבעלות חברת ליסינג/השכרה?

פורסם

בדגם המנוע הזה אין אטם לקרטר , האטימה בעזרת סיליקון יעודי.

אם לאחר פלשינג, לא מפרקים קרטר ומנקים הכל כולל רשתית ,

אז כאילו לא עשו כלום !

ההזעה שנובעת ממותחן הטיימינג ניתנת לביטול תוך דקות .

הבוצה תיווצר גם אם השמן יוחלף לפי הוראות היצרן . וגם אם

תשתמש בשמן סינטטי.

פורסם

עזרה- אנשים פה אומרים שהפלאש הזה לא טוב לרכב זה נכון?

והרכב שלי הוא לשעבר של חברה והיא טופלה מעלייתה לכביש עד שקניתי אותה במוסך מורשה ככה שבטוח שמו שמנים באיכות טובה ולפי הוראות יצרן אז לא ניראה לי שזה מהשמנים הבעיה

----------------------------------------------------------------------------

DORONC - אז ממה שהבנתי ממך.. אין דרך להעלים את הבוצה באופן תמידי?מה תמיד היא תחזור?ואם כן כל כמה זמן אחרי ניקוי בוצה,הבוצה שוב חוזרת?

  • ספונסר פורום
פורסם

קיים סיכוי ששאריות הבוצה יסתמו את המשאבת שמן ואז המנוע לא יקבל מספיק שימון ואז "ילך" המנוע.

מכאן או מכאן אין לך הרבה מה להפסיד כי גם אם תשאיר את הבוצה באיזשהו שלב המנוע יכשל.

למנוע הזה ספציפית יש בעיית בוצה גם בלי קשר לאופי הטיפולים, פשוט צריך לנסות לטפל בזה לאט ובזהירות.

פורסם
מניסיון העבר הוא ממליץ לבעלי רכב מהדגם/שנה הזו להגיע כל 3K ק"מ לטיפול פלאשינג עד שתעלם הבוצה מהמנוע.

 

למוסך הזה לא הייתי ממליץ לאף אחד להתקרב, ככה לא פותרים בעיה של בוצה, החומר פלאשינג עצמו מזיק למנוע ואם אפשר להימנע מהחומרים האלו זה הרבה יותר טוב, כמו פירוק אגן השמן ומכסה השסתומים וניקוי פיזי ישיר של הבוצה, ע"י גירוד, לחץ אוויר, קיטור ועוד מגוון גדול של אפשרויות.

 

הפלאשינג לא מנקה בוצה ברמה כזו שהוא שווה את ההשקעה ואת הבלאי והשחיקה שהוא גורם למנוע בזמן שהמנוע פועל איתו, גם אם זה רק ל 10דקות.

 

הפלאשינג יהיה יעיל רק במקרים של סימני בוצה קלים מאוד ושטחיים, זה צריך להיות טיפול חד פעמים אחת לכמה עשרות אלפי ק"מ(מעל כ70Kק"מ), בטח שלא כל 3Kק"מ זה יהיה הרסני למנוע.

 

זה המשפט הכי * (אמנע ממילים מיותרות, אבל זה משפט טיפשי מאוד):

"מכאן או מכאן אין לך הרבה מה להפסיד כי גם אם תשאיר את הבוצה באיזשהו שלב המנוע יכשל."

 

לבעיית בוצה יש פתרון, והוא כמו שרמשתי קודם, פירוק ניקוי והרכבה, כל החומרים שמנקים ללא פירוק מסוכנים מזיקים ולא מועילים.

הפתרון הוא לנקות פעם אחת כמו שצריך, ולאחר מכן המניעת בוצה היא ע"י שימוש בשמנים איכותיים וסינטטיים בהמלצות היצרן.

 

מנוע עם בוצה זה לא אומר שהמנוע עומד לשבוק, אתה מזומן לבצע חיפוש ותגיע לאשכול של המאזדה 6 של אמא שלי, קנינו את הרכב עם כמות בוצה רצחנית, אחרי שניקתי הכל והברקתי את המנוע מבפנים אחרי כיומיים עבודה, המנוע עובד כמו שעון, אין בכלל בכלל צריכת שמן, לא רעשים ולא כלום, הכל נעשה ע"י פירוק הרכבה ניקוי, וניקוי על המנוע כאשר המכסה שס' ואגן השמן מפורקים, זה ניקוי מקצועי וזאת עבודה מקצועית אם אפס נזקים.

 

** מנוע שמטופל עם שמנים איכותיים, מסנן שמן מקורי וטיפולים בזמן ימנעו הווצרות בוצה, נסיעות עירוניות מרובות על מנוע קר מגבירים את קצב הווצרות הבוצה, שימוש בשמנים איכותיים יותר ימנעו את הבוצה.

תבצע חיפוש היה אשכול גדול עם הרבה מידע, כולל את האשכול שלי.

פורסם

ba323f קודם כל אני מעריך את התגובה שלך ואני רואה שיש לך ניסיון בתחום הבוצה

אבל יש לי שאלה אחת. אם תשים לב בתחילת הנושא אתה הגבת ורשמת תטפל מהר כי המנוע יכול לשבוק,עכשיו בתגובה האחרונה שלך אתה אומר שאם יש בוצה זה לא אומר שהמנוע ישבוק... אז מה בעצם אתה אומר?

פורסם

לא הבנת למה אני מתכוון.

 

בתגובתו של "עזרה" הוא רשם "מכאן או מכאן אין לך הרבה מה להפסיד כי גם אם תשאיר את הבוצה באיזשהו שלב המנוע יכשל."

 

זה ציטוט מהתגובה של משתמש בשם "עזרה"

 

בוודאי שהבוצה תיגרום לכשל במנוע, אני הגבתי נגד המשפט הזה, זה נשמע כאילו כמו הגרלה שאין מה להפסיד פשוט לקחת סיכון.

 

יש פתרון לבעיית בוצה וכמו שהגבתי קודם- תחילה לטיפול בבוצה מנקים אותה מהמנוע ומצחצחים את המנוע מבוצה - לטיפול מנוע משתמשים בשמנים איכותיים(סינטטיים עמידים יותר במפני היווצרות בוצה) ומסנן שמן מקורי, ואם הנסיעות של הרכב הם רוב הזמן נסיעות קצרות על מנוע קר(גורם מס' אחת של הבוצה) אז לבצע החלפת שמן+מסנן במרווחי החלפה קצרים יותר.

 

הבוצה היא הרסנית למנוע, תחילה היא סותמת מעברי שמן פנימיים וצרים במנוע ולאט לאט חלקים מפסיקים לקבל שימון, נשחקים ונכשלים, בשלב מתקדם יותר הבוצה סותמת את המעבר שמן הראשי והוא את פתח היניקה של משאבת השמן, במצב זה תחילה הלחץ שמן במנוע יורד ושוב גם כאן חלקים נעים לא מקבלים לחץ שמן מתאים ומתחילים להשחק מצב גרוע יותר הבוצה סותמת קליל את פתח היניקה(במילים פשוטות) של משאבת השמן והמנוע לא מקבל בכלל שימון ופשוט נתפס.

 

בקיצור הבוצה היא בדיוק כמו סרטן למנוע, בשביל שתיווצר בוצה צריך כמה תנאים כמו: נסיעות עירוניות קצרות על מנוע קר, במצב זה המנוע לא מספיק להגיע לטמפ' עבודה וכאשר מנוע קר הוא עובד בתערובת עשירה של דלק ובמנוע מצטבר יותר פיח, שמנים באיכות ירודה או שלא מתאימים למנוע, החלפת שמן במרווחי החלפה גדולים (חריגה מהוראות היצרן) ויש עוד כמה סיבות (תנאים מתאימים) להיווצרות בוצה.

במקום שאני יחזור על מה שבעבר דובר רבות פשוט בצעו חיפוש, אשכול אחד דוד ברזילאי פתח בנושא, והאשכול השני הוא שלי שם מדובר במאזדה 6 עם 130Kק"מ עם בוצה בכמות רצחנית במנוע.

 

לסיכום אם מטפלים במזמן נזק לא יגרם למנוע והמנוע ימשיך לעבוד ללא בעיות, אם מזניחים הבוצה מתגברת יותר ויותר עד שנוצר הכשל שמוביל להחלפת מנוע.

 

וכמובן שצריך לדעת כיצד לטפל בבעיית הבוצה, רק תוסף פלאש יגרום לבוצה להיצטבר במקום אחד במקום הנמוך ביותר והוא אגן השמן שם קיים צינור יניקת שמן שמוביל למשאבת השמן, הבוצה תיסתום את הצינור יניקה (משמרת שמן) והמנוע תוך זמן לא רב ישבוק.

פורסם

ממש תודה רבה לך על התשומת לב הגדולה אליי.

אני מקווה שהמוסכניק שעזרה המליץ לי יעשה את העבודה הטובה ביותר ובכל זאת אני ימסור לו את מה שרשמת...

  • ספונסר פורום
פורסם

ba323f, אני אכן מעריך את הידע שיש לך בתחום הבוצה וקראתי לעומק את השרשור שפתחת בזמנו אבל ההתלהמות שלך היא ממש מיותרת.

בעלי מקצוע נוספים הגיבו לך בשרשור ההוא ורשמו לך שהם לא מוכנים להיכנס לפרויקט הזה כי הוא לוקח הרבה זמן, העלויות גבוהות והתוצאות לא תמיד מושלמות.

כפי שרשמתי לך, הבעיה במנוע של הבחור היא לא חמורה עדיין ולכן בעל המוסך אמר לו שכנראה שטיפול יפתור את הבעיה.

שים לב שאת המשפט לגבי החלפת שמנים כל 3K ק"מ רשמתי כהערה כללית וגם זה אחרי ניקוי יסודי של המנוע (שכולל פתיחה של מכסה השסתומים וקרטר שמן), ז"א שהוא לא המליץ רק להשתמש בפלאשינג אלא לעשות ניקוי בדומה למה שאתה עשית ולאחר מכן להמשיך בטיפול מנוע של פלאשינג כל כמות מסויימת של ק"מ עד שלא יהיו שאריות בוצה במנוע. אתה הרי יודע שהבוצה לא מצטברת רק בחלקים הנראים לעין אלא גם בחלקים של המנוע שאתה לא יכול להגיע אליהם לנקות.

×
×
  • תוכן חדש...