Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיצובישי סופר לנסר 94 אוטומט

בעיה - הסל"ד נופל והרכב נכבה בעמידות בהילוך משולב ברמזור, לא תמיד אבל לפעמים וזה מעצבן.

זה מין פרכוסים כאלה , הסל"ד נופל שוב טיפה עולה שוב נופל וזה קורה דיי מהר, גמגומים , עד שמתישהו "נשבר" לו והוא מכבה את הרכב, הפתרון היה תמיד לשים ניוטרל אבל זה מעצבן , כי גם ברוורס כשיוצאים מחניה ועוזבים את הברקס הרכב לפעמים כבה, ככה שחייבים לתת גז וזה בלתי אפשרי בחניות צפופות.

הוחלפו תושבות מנוע , המוסכניק אמר יש רעידות וזה בגלל זה אמרתי אין בעיה.

לא נפתר, ושוב בעיית הכיבוי חזרה.

אתמול המוסכניק החליף ראש מפלג, 350 שקל אמר , אין בעיה , החליף , עכשיו הרכב מרגיש חלש (לפני זה הרכב באמת עם ניסיון שלי עם הרבה רכבים חדשים וחזקים הוא הרגיש חזק מאוד וכאילו כל ה 113 סוסים עדיין נושמים) , בנוסף בעיית הכיבוי עדיין קיימת.

רציתי לדעת האם ראש מפלג זה פתרון לבעיה , ומה יכול להיות הסיבה שעכשיו הרכב לא סוחב ,בהנחה שזה מוסכניק חאפר.

שמעתי שהוא יכול לשנות את סדר ההצתה במידה והוא לא מסמן או משהו , מה התופעות של שינוי בסדר ההצתה ? האם הרכב אמור לפעול ?

האם ייתכן שאחד הצילנדרים עכשיו לא עובדים ? זה הפיך ? ואיך אני אמור לדעת אם זה מה שקרה ? רק במוסך?

אני כמובן הולך להחזיר אליו את הרכב שיתקן ו/או שיחזיר את המצב לקדמותו, יהיה לי קשה לנסוע איך שהרכב נוסע עכשיו ואני לא מוכן לקבל את זה...

תודה לכם .

Miata ND2

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רב,

נתחיל מפתרון זול וקצר, לעיתים רבות לאחר החלפת מפלג יש לכוון את מערכת ההצתה במפלג עצמו. עבודה של 5 דקות ולא אמורה להיות בתשלום.

מקווה שעזרתי

טוני דאו 057-7372306

פורסם

תודה רבה , מעריך את זה אך אני לא גר באזור, האם כל אדם בעל ידע רב (מוסך מורשה) יודע לעשות את העבודה הזאת ? תודה

Miata ND2

פורסם

"המוסכניק" שהחליף את ראש המפלג צריך גם לכוון את ההצתה לאחר ההחלפה, למרות שלא בטוח שמכסה המפלג היה פגום והבעיה יכולה להיות גם בבעיה אחרת בתוך מערכת ההצתה, (ראש מפלג סדוק, מצתים פגומים, חוטי הצתה פגומים או מקצרים, ואולי סתם הצינורית במערכת קידום הצתה בווקום (אם קיים כזה) השתחררה.

למה יש לי תחושה שהוא התבלבל עם החוטים?, תדרוש ממנו לעשות בדיקה מקיפה ושיפסיק לנחש.

פורסם

אז זהו שגם ראש המפלג זה אחד מהניחושים שלו.

בכל מקרה הרכב נכנס למוסך ואני אתן תשובה מה הולך ומה הוא סידר בערב, אם זה לא יפתר אני אבקש ממנו לבדוק את מה שציינת, תודה.

Miata ND2

פורסם

היתה לי בעיה דומה אך בכיכרות הרכב היה נכבה.. בהתחלה חשבנו הקודן עושה בעיות , ניתקנו אותו לא עזר בסוף נגמר בהחלפת המפלג לחדש (לא זול) הבעיה כמעט נעלמה זאת אומרת היא הייתה קיימת רק ברכב מלא + מזגן הייתה הרגשה של ניתוק לרגע כאילו משהוא לוחץ על ברקס ואז אחרי החלפת פלגים בעיה נעלמה סופית, תנסה לעשות טיפול 15 ... פלאגים , מסננים ושמנים ..

פורסם

מכיר את ההרגשה של הניתוק בפניות לפעמים יש דפיקה כזאת וכאילו נעלם הכח ממש לחצי שניה וזה חוזר , אבל זה לא מפריע וזה לא קורה תמיד... אז זה לא הבעיה.

טיפול כללי נעשה בדצמבר לא חושב שצריך שוב, גם פלאגים אני בעצמי החלפתי , אבל זה היה לפני כשנה, כל כמה זמן צריך להחליף פלאגים? אני לא זוכר את שם הפלאגים אבל הם היו בקופסא צהובה למי שמכיר , לא יודע עד כמה הם טובים...

בקשר לרכב הביא לי היום המוסכניק לנסיעה ראיתי הכח חזר אבל הרכב נהיה הרבה יותר גרוע עכשיו מתכבה המון ובקיצור יש משהו בעייתי והשארתי לעוד יום אצלו לצערי , נראה מה יהיה מחר...

Miata ND2

פורסם

שלום רב !

בוא נסכם מה היה לנו:

מוסך חאפריסט, העובד בשיטת מצליח.

לקוח שמתלונן על רעידות בסרק, עד לכבוי המנוע בעת עצירה,(חוטי הצתה" סליל הצתה, מודול , או מנוע צעדים?)?!

המוסך קבע שיש להחליף תושבות מנוע, התושבות מוחלפות הבעייה נשארת !

הלקוח חוזר למוסך והמוסך קובע שהבעייה בראש מפלג(מכסה מפלג?).

הבעיה נשארת ואפילו מחמירה, הלקוח אישר החלפת מכסה מפלג, אך כבר בצאתו מהמוסך הרכב הפסיק לסחוב מקרטע , והבעיהה אפילו החמירה.

הרכב חוזר למוסך, בתקווה שהפעם הבעייה תפתר סופית, והסאגה תעלם והפעם סופית.

ניתנת אבחנה בפורום שאולי סדר ההצתה של חוטי ההצתה השתבש, בלתי אפשרי המנוע היה מפוצץ , מתקשה להתניע, ובלתי אפשרי היה לנסוע עם הרכב.

הועלתה סברה נוספת שיש להחליף פלגים ולבצע טיפול 15 אלף, מה הקשר, מה זה טיפול 15 אלף, מה הוא אמור לתת?!

המלצתי לחזור למוסך, לדרוש לפתור את הבעייה הפעם באופן סופי, ואם לא להחזיר את הכסף, ולפנות למוסך אחר מקצועי, בעל ידע ניסיון ומכשור אבחון מתאים!

אבחנה בשלט רחוק , שלא מחייבת אותי !!

שים את הדגש על החלפת חוטי הצתה או סליל הצתה(ואולי גם מנוע צעדים).

אך לא בשיטת מצליח. אלא מוסך /חשמלאי רכב, שיאבחן ויאשר או ישלול את אבחנתי.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ניחוש שלי בלי אחריות: מנוע צעדים. זה מחלה קבועה בלנסרים הללו.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
שלום רב !

בוא נסכם מה היה לנו:

מוסך חאפריסט, העובד בשיטת מצליח.

לקוח שמתלונן על רעידות בסרק, עד לכבוי המנוע בעת עצירה,(חוטי הצתה" סליל הצתה, מודול , או מנוע צעדים?)?!

המוסך קבע שיש להחליף תושבות מנוע, התושבות מוחלפות הבעייה נשארת !

הלקוח חוזר למוסך והמוסך קובע שהבעייה בראש מפלג(מכסה מפלג?).

הבעיה נשארת ואפילו מחמירה, הלקוח אישר החלפת מכסה מפלג, אך כבר בצאתו מהמוסך הרכב הפסיק לסחוב מקרטע , והבעיהה אפילו החמירה.

הרכב חוזר למוסך, בתקווה שהפעם הבעייה תפתר סופית, והסאגה תעלם והפעם סופית.

ניתנת אבחנה בפורום שאולי סדר ההצתה של חוטי ההצתה השתבש, בלתי אפשרי המנוע היה מפוצץ , מתקשה להתניע, ובלתי אפשרי היה לנסוע עם הרכב.

הועלתה סברה נוספת שיש להחליף פלגים ולבצע טיפול 15 אלף, מה הקשר, מה זה טיפול 15 אלף, מה הוא אמור לתת?!

המלצתי לחזור למוסך, לדרוש לפתור את הבעייה הפעם באופן סופי, ואם לא להחזיר את הכסף, ולפנות למוסך אחר מקצועי, בעל ידע ניסיון ומכשור אבחון מתאים!

אבחנה בשלט רחוק , שלא מחייבת אותי !!

שים את הדגש על החלפת חוטי הצתה או סליל הצתה(ואולי גם מנוע צעדים).

אך לא בשיטת מצליח. אלא מוסך /חשמלאי רכב, שיאבחן ויאשר או ישלול את אבחנתי.

בהצלחה

צביקה

אהלן צביקה , איזה כיף שאתה מגיב :rolleyes: , לא שילמתי עדיין שקל , אין מה לדאוג , חוטי הצתה הוחלפו בטיפול האחרון בדצמבר, ואז הרכב עשה קצת בעיות והמוסכניק אמר שנשפך קצת שמן על החוטים ופתר את הבעיה.

הרבה אמרו לי מנוע צעדים ושכחתי לאמר לו אבל אם אני אראה שהבעיה לא נפתרת אני אגיד לו , אגב , חאפר חאפר אבל גם על תושבות המנוע שילמתי רבע מהמחיר של רגילות כולל עבודה, אפילו אם הן מזויפות ולא טובות , הרבה כבר לא רועד וזה טוב !

אם באמת מחר הבעיה לא תפתר אבקש ממנו לבדוק חוטי הצתה , סליל הצתה ומנוע צעדים בהצעתך , אם הוא ישלול את זה אני אפנה למוסך אחר, שמעתי המלצות על אורן שירותי רכב בחולון

אגב - המוסך עובד בשיטת מצליח מודעת , אם היה לי שקל על כל פעם שנוקתה המצערת הייתי קונה איזה ארוחה טובה ;)

ניחוש שלי בלי אחריות: מנוע צעדים. זה מחלה קבועה בלנסרים הללו.

אבדוק את זה , הרבה אמרו לי

שוב תודה

Miata ND2

פורסם

אם אכן הבעיה במנוע צעדים, זה סרט לפתור את זה. גם אם הוא מביא לך מנוע צעדים מפירוק, תתעקש שיפתח אותו לראות שהגלגלי שיניים מפלסטיק שם שלמים ולא שבורים. כבר נתקלתי בכאלה שהגיעו מפירוקיה ולא היו שווים שקל.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • ספונסר פורום
פורסם

לא שמעתי על מקום שמשפץ מנועי צעדים (תנסה ליצור קשר עם "המדביק").

אני דווקא ממליץ לך להזמין מנוע צעדים חדש (לרכוש פה בארץ או בחו"ל).

פורסם

אז מה היה לנו? ראש מפלג המשומש שעלותו 350 התברר כפגום והוחלט לשים חדש ב 800 שקלים.

כעת הרכב בסדר אך יש טיפה ויברציות מוזרות בעמידה, לא נורא

לנושא: האלטרנטור הקודם היה וורטה, כעת אני לא יודע איזה

מה חשיבות החברה ואיך בודקים עד כמה האלטרנטור טוב , ואם לא רשום את שם המותג ניתן להסיק שהוא לא טוב?

שוב תודה

Miata ND2

פורסם

שלום רב אור.

סיכום בינים מה היה לנו.

מוסך חאפריסט, העובד בשיטת מצליח, ודוגל בהחלפת חלפים בסיטונות,(אור ציין זאת, לא רק אני, היתרון שהוא זול ,והוא נותן אשראי מחליף חלקים בסיטונות בשיטת מצליח, ומשחרר את הרכב ללקוח, מבלי לבדוק אישית, האם הבעיה אכן נפתרה) שמחליף מכסה מפלג ב850 שקל?!

אור האם ברשותך מצלמה דיגטלית , או נייד/ איפון בעל מצלמה איכותית, ותוכל לצלם את כל החלקים שהוחלפו עד עכשו, ואת

מה שאתה מכנה ראש מפלג?

לדעתי נרעידות כעת ,מקורם בכוון הצתה לא נכון/ ו/או חוטי הצתה באיכות *ין, בעלי התנגדות גבוה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...