Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה חדשה מול ג'אז 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בהמשך לחפירות שלי בשבועות האחרונים על הפיאסטה (נסיעת מבחן שבוע הבא), התייעצתי עם היועצים של הפורום (אחלה אנשים דרך אגב, ממליץ בחום) - הציע לי הנציג הונדה ג'אז יד 1 2009 30 אלף ק"מ ידנית 100 כ"ס (מסוכנות רכב שהם עובדים איתם).

המחירון שלה 71 אלף, ולפי הנציג הם מציעים חבילת טיפולים, אחריות, עלויות השבחה וכו'. לא נראה לי שיירדו מתחת ל-70 לפי שיחה איתו.

מנגד, יש את הפיאסטה ב+/- 76 אלף על הכביש, שאין צורך להכביר עליה במילים.

הפיאסטה עושה 1/13.5 ממה ששמעתי והג'אז עושה 1/17.5. ברור שהג'אז תשמור על הערך טוב יותר אבל גם מדובר ברכב ידני וגם מדובר ברכב שכבר 3 שנים על הכביש.

השאלה שלי - זה עושה שכל בכלל ההשוואה הזאת? נראה לי מוזר, בהתחשב בהוזלות המחירים בשוק הרכב לאחרונה, לשלם כמעט אותו מחיר על רכב בן 3 שנים (שמור וטוב ככל שיהיה), כשאני יכול לקנות רכב חדש באותו מחיר. דרךאגב, לא עשיתי את המתמטיקה, אבל בהשוואה בין השניים לעניין ירידת ערך על-פני השנים, אני לא בטוח בכלל שיש פער ששווה התייחסות בכלל.

אשמח לדעתכם.

פורסם

אני אתן לך שני כיוונים למחשבה:

הראשון רציונלי: תחשוב על עלויות אחזקה (כולל דלק, ביטוחים, ירידת ערך וכו') ותראה מה משתלם לך יותר

השני רגשי: תעשה נסיעת מבחן בפיאסטה, תראה מה דעתך עליה ואיך אתה מרגיש בה. ואם אפשר תלך גם לראות את הג'אז, איך היא מבפנים ומבחוץ ותבדוק אפשרות לנסיעת מבחן.

לפי מה שתיארת נשמע שמבחינת עלויות הכל די מתקזז, וההבדל הוא שלג'אז יש 3 שנים על הכביש ו30KKM (ואבזור עדיף?).

לכן בעיני זה לא עניין של הגיון אלא עניין של רגש. הרכב שאליו תתחבר יותר (ידוע שלהוריד ניילונים מהאוטו מאוד עוזר לקשר הרגשי איתו).

פורסם

מנסיעה על הפיאסטה החדשה אני אישית התאכזבתי. מרגישה עצלה מאוד, חסרת נמרצות ולא ניתן לכוון את הכסא לגובה מה שלא תרם לתחושת נוחות בנהיגה.

הג'אז רכב מצויין ויחסית מרווח לגודלו אך אני הייתי בדילמה דומה לשלך והעדפתי ללכת על חדש בהפרש הזה. 4 שנים יותר, שקט נפשי והכי חשוב חדש שאני הבעלים הראשון עם אפס ק"מ. אני מצאתי לנכון שזו האופציה הטובה יותר.

אישית רכשתי אתמול את הסיאט איביזה מהמבצע כי הרגשתי בו הכי נוח ומספק ביחס למחיר והיצע בסדר גודל של 70 אלף.

גם הפאביה עכשיו הוזלה ל-69 אלף כמו האיביזה - היא מרגישה מוצקה ונעימה לנהיגה אך אני מצאתי אותה קטנה וקלסטרופובית יותר מהאיביזה ולכן לא רכשתי אותה.

דבר אחרון מערכת הזינוק בעליה שיש באיביזה היתה שיקול נוסף בעת ההתלבטות. נוחה מאוד במיוחד לאישה שלא תסתבך בזינוקים.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
מנסיעה על הפיאסטה החדשה אני אישית התאכזבתי. מרגישה עצלה מאוד, חסרת נמרצות ולא ניתן לכוון את הכסא לגובה מה שלא תרם לתחושת נוחות בנהיגה.

הג'אז רכב מצויין ויחסית מרווח לגודלו אך אני הייתי בדילמה דומה לשלך והעדפתי ללכת על חדש בהפרש הזה. 4 שנים יותר, שקט נפשי והכי חשוב חדש שאני הבעלים הראשון עם אפס ק"מ. אני מצאתי לנכון שזו האופציה הטובה יותר.

אישית רכשתי אתמול את הסיאט איביזה מהמבצע כי הרגשתי בו הכי נוח ומספק ביחס למחיר והיצע בסדר גודל של 70 אלף.

גם הפאביה עכשיו הוזלה ל-69 אלף כמו האיביזה - היא מרגישה מוצקה ונעימה לנהיגה אך אני מצאתי אותה קטנה וקלסטרופובית יותר מהאיביזה ולכן לא רכשתי אותה.

דבר אחרון מערכת הזינוק בעליה שיש באיביזה היתה שיקול נוסף בעת ההתלבטות. נוחה מאוד במיוחד לאישה שלא תסתבך בזינוקים.

בהצלחה.

תודה לשניכם - תגובות מועילות בהחלט :)

את נסיעת המבחן על הפיאסטה עוד לא ביצעתי, אז קשה לי לומר לגבי העייפות. אני מתאר לעצמי שאף אחת מהסופר מיני לא תרגיש זריזה במיוחד, אבל במחיר שלהן לעומת שאר השוק זה מרגיש קצת התחזרות (את האמת שגם אין לי מושג איך הן ישתוו לעומת הרנו מגאן 2001 120 כ"ס שלי - ברור שזה כבר מזמן לא 120 כ"ס אבל בכל זאת).

לגבי החדש/משומש - אני גם נוטה לחשוב שעם קיצוצי המחירים האחרונים באמת החדש עדיף (בייחוד כשמעולם לא היה לי רכב/אופנוע חדש).

בהנחה ואכן נלך על חדש, נשאלת השאלה - איך ממליצים לקנות? הציעו לי ליסינג פרטי של 'שלמה cal' כאשר התייעצתי עם auto, והאינסטינקט הראשוני שלי היה לחשוד - אך לאחר מעבר על האתר שלהם ועל מבנה התוכנית, זה דווקא נראה לא רע בכלל (בהנחה כמובן ואתה מחליף כל 2.5 שנים אוטו - אין לי ספק שלקנות אותו ושיהיה רשום 'ליסינג' על הרישיון יעשה פלאים להוריד את ערך הרכב).

פתחתי גם שרשור נוסף על הליסינג הפרטי בפורום ד"א, עדיף אולי לענות כבר שם לשם סדר יותר טוב.

• תוכן חדש...