Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ידידיי,

רציתי להודות על האיחולים לרגל יום הולדתי שקבלתי במייל ממערכת האתר !

לאוקטביה עם הגיר והמנוע המעניינים עברתי מרכב בעל תיבה אוט' סטנדרתית.

לפני הרכישה קראתי רבות על הרכב ועל השילוב של הגיר והמנוע בפורומים רבים, גם בארץ וגם בחו"ל , בכל הפורומים היו תגובות דומות ובהחלט ידעתי למה לצפות.

תגובות הרכב משתנה מהדרדרות מעטה שבהחלט אפשר לחיות איתה להדרדרות קיצונים .

ההדרדרות הקיצונית היא זו המפריעה לי, לפעמים אני אף חושש שהרכב יתדרדר עד לכדי תאונה .

לפני שבוע בזמן חנייה בסמוך למדרכה כאשר "האף " בחוץ וה"תחת" צמוד למדרכה , באמצע החנייה הרכב התחיל לנסוע קדימה כאשר ההילוך האחורי מופעל, מזל שלא היו מכוניות או אנשי לפני הרכב.

תגובה נוספת אליה שמתי לב, כאשר הרכב נוסע בעליה לאחר עצירה מוחלטת, הטורים עולים ממש מהר דבר שגורם לרעשי מנוע שאני לא כ"כ אוהב ולפעמים אף לקפיצה של הרכב קדימה.

אני מנסה ללחוץ על הגז בצורה העדינה ביותר , לרוב ,לא מצליח ו"זוכה" לתגובה מיידית מצד הרכב.

חוץ מעניין זה ,אני מאוד נהנה ברכב, רמת הגימור ,הנוחות והעיצוב מעלים חיוך על פניי כל בוקר מחדש.

המושב מאוד נוח , השילוב של מושב נוח והגה מתכוונן כלפי חוץ מאפשרים לי להתאים את תנוחת הישיבה האופטינלית מבחינתי .

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עם אוקטביה DSG6 , לא בדיוק יודע על מה אתה מדבר.

נכון, התיבה רובוטית ומדרדרת טיפל'ה אך אף פעם לא משהו בלתי צפוי. אולי ב DSG7 זה מתוכנן אחרת?

הדבר החשוב הוא להיות קשוב למנוע ולגיר ולא להתייחס אל זה כמו אוטומטית רגילה: גז נוסע, ברקס עוצר.

לא נראה סביר שרכב שמשולב לרוורס יסע קדימה. אל תשכח שתמיד אתה צריך לחכות כמה שניות שההילוך ישתלב (לשמוע ולהרגיש את הקליק) ורק אז ללחוץ גז. אם שילבת לרוורס ומיד לחצת גז, אז הרכב לא ישלב הילוך עד שתחזור לסיבובי סרק ולכן גם סביר מאוד שידרדר עד שתלחץ ברקס, הסל"ד ירד ורק אז ישתלב ההילוך.

בכל מקרה אולי אתה צריך לעבור איזה שהוא כיול ? חשבת לעשות סיבוב על אוקטביה של חבר ולראות אם זה דומה או לא?

אולי להזמין מישהו עם אוקטביה משלו לעשות סיבוב על האוטו שלך ולראות אם זה קורה גם אצלו?

חג שמח

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

יש חבר עם גולף ,אדבר איתו ,אולי יתאפשר לי לעשות סיבוב ולהשוות.

האוקטביה עברה טיפול ראשון במהלכו בוצע עדכון דרך המחשב .

הטיפול עבר בהצלחה ולא נמצאו ליקוים כלשהם.

לגבי ההשהייה לפני נסיעה ברוורס אני יודע, כל פעם שאני מחנה בבית, אני מחנה עם "האף" כלפי חוץ (תוך כדי נסיעה ברוורס) וכל פעם לוקח זמן לגיר להגיב ולאפשר לרכב לנוע אחורה.

יכל להיות שלמרות ששילבתי לרוורס התיבה החליטה על דעת עצמה שהיא צריכה עוד זמן :|

פורסם
שלום ידידיי,

רציתי להודות על האיחולים לרגל יום הולדתי שקבלתי במייל ממערכת האתר !

לאוקטביה עם הגיר והמנוע המעניינים עברתי מרכב בעל תיבה אוט' סטנדרתית.

לפני הרכישה קראתי רבות על הרכב ועל השילוב של הגיר והמנוע בפורומים רבים, גם בארץ וגם בחו"ל , בכל הפורומים היו תגובות דומות ובהחלט ידעתי למה לצפות.

תגובות הרכב משתנה מהדרדרות מעטה שבהחלט אפשר לחיות איתה להדרדרות קיצונים .

ההדרדרות הקיצונית היא זו המפריעה לי, לפעמים אני אף חושש שהרכב יתדרדר עד לכדי תאונה .

לפני שבוע בזמן חנייה בסמוך למדרכה כאשר "האף " בחוץ וה"תחת" צמוד למדרכה , באמצע החנייה הרכב התחיל לנסוע קדימה כאשר ההילוך האחורי מופעל, מזל שלא היו מכוניות או אנשי לפני הרכב.

תגובה נוספת אליה שמתי לב, כאשר הרכב נוסע בעליה לאחר עצירה מוחלטת, הטורים עולים ממש מהר דבר שגורם לרעשי מנוע שאני לא כ"כ אוהב ולפעמים אף לקפיצה של הרכב קדימה.

אני מנסה ללחוץ על הגז בצורה העדינה ביותר , לרוב ,לא מצליח ו"זוכה" לתגובה מיידית מצד הרכב.

חוץ מעניין זה ,אני מאוד נהנה ברכב, רמת הגימור ,הנוחות והעיצוב מעלים חיוך על פניי כל בוקר מחדש.

המושב מאוד נוח , השילוב של מושב נוח והגה מתכוונן כלפי חוץ מאפשרים לי להתאים את תנוחת הישיבה האופטינלית מבחינתי .

ברוכים הבאים לעולם ה- TSI/DSG!

לי יש גולף 1.4 וגם אני ניתקל באותן התופעות.

בהתחלה זה היה מאוד מפחיד (גם ביתי, שנוהגת במכונית לא הבינה מאין זה בא לה...), אבל היום למדתי להתרגל.

כן, המעבר מה- "HILL HOLDER לשילוב של הילוך בעלייה הוא ארוך למדי, ולכן המכונית מידרדרת אחורה. לכן, אם אתה חושש מהמכונית, שמאחוריך, פשוט תלחץ חזק על דוושת הבלם ותעבור לדוושת הדלק ממש ברגע האחרון.

ה- HILL HOLDER נותן מספיק זמן כדי שהמצמד ישתלב ותוכל להתחיל ליסוע.

בנסיעה בשיפוע - עלייה או ירידה, סיבובי המנוע עולים באופן קיצוני, אך לזמן קצר. ההשערה שלי היא שהמחשב במנוע או בגיר נוטה לאופטימיות ומצפה שמהירות הנסיעה תעלה, ולכן סיבובי המנוע עולים.

אני פשוט לא משוכנע בהשערה - ואשמח להבין מה הסיבה לכך. נתקלתי בעליה קיצונית של סיבובי מנוע בירידה מירושלים - בתחילת שער הגיא, שם יש ירידה קיצונית.

בקשר לרעש, לגולף יש בידוד טוב יותר מהאוקטביה, ולכן אני פשוט "סובל פחות".

בשורה התחתונה - תהנה!!

פורסם

שי , תודה על ההסבר

הרעש לא בלתי נסבל וקרוב לוודאי שיש כאלה שיוהבו את עליית הטורים והרעש הנלווה.

סך הכל אני מאוד נהנה מהרכב ואין ספק שמדובר בעליית מדרגה .

מקווה שהרכב ימשיך לפנק אותי ,לפחות עוד 4 שנים.

לדעתי , היתרונות שיש לרכב להציע מעפילים על החסרונות.

ובעיקר שכולנו נהיה בריאים ושלמים .

פורסם

מצטער, לא מבין על מה אתם מדברים.

"כאשר הרכב נוסע בעליה לאחר עצירה מוחלטת, הטורים עולים ממש מהר" - אתה כנראה מדבר על זינוק בעליה מעצירה מוחלטת. זה אחד מהרכבים שמזנקים הכי מכיר בפלח המשפחתי הקומפקטי. ברור שלחיצה לא עדינה על דוושת הגז תעלה את הסל"ד מעל הנדרש. נסה לבצע זינוק לא אגרסיבי, אתה אמנם לא תהיה הראשון ברמזור, הסל"ד לא יעלה מעל 2.5K סל"ד, ובמעבר להילוך 3 ירד לתחום סל"ד נמוך משאר כלי הרכב שבסביבתך.

"נתקלתי בעליה קיצונית של סיבובי מנוע בירידה מירושלים" - לגיר של הרכב הזה יש 7 הילוכים, הוא בנוי בצורה כזו שהוא שואף להגיע להילוך הגבוהה ביותר. בנסיעה בירידה, אם אתה לא משתמש בבלמים, הוא על הילוך שביעי, בשט מופתי. אם משתמשים בבלמים, הגיר יורד להילוך שמתאים למהירות הנסיעה כדי לבלום את הרכב. אם תחזיר את הרגל לדוושת הגז, הרכב יעלה הילוך/ים בהתאמה.

לגבי הדרדור, יש כללים ברורים לפעילות מנגנון ה-Hill Hold, הוא פועל רק בשיפועים מדרגה מסויימת. כאשר עוזבים את הדוושה הוא מחזיק את הרכב בעצירה למשך כ-2 שניות. אם עד אז לא התחלת בנסיעה, ברור שהרכב יתדרדר. רוצה השהיה נוספת? לחץ שנית על דוושת הבלם ושחרר, זה יתן לך עוד 2 שניות של עצירה.

פורסם

בגלל כל המערכות החדשות אנשים שוכחים לנהוג. זינוק בעליה זה הבסיס של הבסיס, מה קורה לכם?! אתם לא צריכים שום מערכת עזר כדי לזנק בעליה, ואחרי שתתרגלו כמה פעמים תתרגלו לזה. חבל שאתם נסמכים על כל המערכות האלה. תלכו להדרכת נהיגה מתקדמת אצל אחד המדריכים או בתי הספר (יש את און יעקובסון, את מסלולים, את אלטרנטיבי, צחי כפרי ועוד כמה פחות מוכרים), זה מציל חיים ומשפר את המיומנויות. תלמדו לשלוט בהחלקות בלי כל מערכות בקרת האחיזה והיציבות ותהיו נהגים טובים יותר. תלמדו לבלום נכון, לחמוק ממכשול בלי להתהפך או ללמוד לקרוא את הכביש ולתכנן את הנהיגה שלכם כדי שלא תופתעו ולא תילחצו כשהרכב מתדרדר 20 סנטימטר אחורה. אחרי שתדעו לנהוג המערכות רק יעזרו לכם לעשות את החיים קלים יותר. ברגע שסומכים רק עליהם שוכחים או בכלל לא לומדים מההתחלה איך לנהוג נכון וטוב.

פורסם
בגלל כל המערכות החדשות אנשים שוכחים לנהוג. זינוק בעליה זה הבסיס של הבסיס' date=' מה קורה לכם?! אתם לא צריכים שום מערכת עזר כדי לזנק בעליה, ואחרי שתתרגלו כמה פעמים תתרגלו לזה. חבל שאתם נסמכים על כל המערכות האלה. תלכו להדרכת נהיגה מתקדמת אצל אחד המדריכים או בתי הספר (יש את און יעקובסון, את מסלולים, את אלטרנטיבי, צחי כפרי ועוד כמה פחות מוכרים), זה מציל חיים ומשפר את המיומנויות. תלמדו לשלוט בהחלקות בלי כל מערכות בקרת האחיזה והיציבות ותהיו נהגים טובים יותר. תלמדו לבלום נכון, לחמוק ממכשול בלי להתהפך או ללמוד לקרוא את הכביש ולתכנן את הנהיגה שלכם כדי שלא תופתעו ולא תילחצו כשהרכב מתדרדר 20 סנטימטר אחורה. אחרי שתדעו לנהוג המערכות רק יעזרו לכם לעשות את החיים קלים יותר. ברגע שסומכים רק עליהם שוכחים או בכלל לא לומדים מההתחלה איך לנהוג נכון וטוב.[/quote']

אדון נמרץ

אתה צודק וחצי, אלא שכאן אין "זינוק בעליה רגיל", מאחר ובמכוניות שלנו יש גיר DSG, שהוא שולט על "הזינוק בעליה".

בגיר שכזה אתה צריך בסך הכל לסמוך עליו ....

פורסם

את הרישיון שלי עשיתי על תיבה אוט' (אוקטביה וסובארו) לפני יותר מ 10 שנים.

יכל להיות שהזכרון שלי מטעה אותי אך לא זכור לי שהמורה לימד אותי משהו על זינוק בעלייה.

וכאמור , התיבה באוקטביה היא רובוטית בעלת שבעה הילוכים.

פורסם

ברור שעדיין לא התרגלת לתיבה מכיוון שהיא תיבה תוצרת קונצרן VAG.

אני מציע לך לחזור לשיעורי נהיגה :roll:

איזה כייף לי :)

פורסם

הגיר שלמד אליו Octavia-TSI11 בעל ממיר מומנט - אין לו את כל הספציפיקה שיש לDSG. בעיני זה חיסרון רציני שהרכב מתדרדר וראיתי את זה אצל נהגי מוניות גם עם DSG 6 הילוכים. ברכב ידני זה תלוי מנהג אם הרכב יתדרדר או לא, ניראה שברובוטי זה מלאכה קשה לעמוד בפקק בעלייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה בדיוק הקטע, מרוב תיבות אוטומטיות אנשים שכחו מה זה נהיגה עם גיר רגיל (ידני). וגיר רובוטי - תכלס הוא גיר רגיל לגמרי, רק לא צריך פיזית להעביר הילוכים. אני התרגלתי כבר שבגיר רובוטי (לא רק באוקטביה) הרכב מדרדר, ותמיד מפעיל בלם ידני במידה והרכב נמצע בשיפוע.

פורסם
הגיר שלמד אליו Octavia-TSI11 בעל ממיר מומנט - אין לו את כל הספציפיקה שיש לDSG. בעיני זה חיסרון רציני שהרכב מתדרדר וראיתי את זה אצל נהגי מוניות גם עם DSG 6 הילוכים. ברכב ידני זה תלוי מנהג אם הרכב יתדרדר או לא, ניראה שברובוטי זה מלאכה קשה לעמוד בפקק בעלייה.

להחזיק את הרגל על הבלם ואז ללחוץ על הגז זאת עבודה קשה? גם לי יש DSG7 ומעולם לא הדרדרתי בעליה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני לא יודע איך דוושות מסודרות בג'טה, אבל בפסאט זה היה זוועה: ברקס גבוה מאוד וגז רצפתי במקום שאין מקום לרגל, לכן להעביר מהר רגל מברקס לגז ברכב הזה קצת קשה (להיפך קצת יותר טוב, אבל צריך להרים את הסולייה). רכב הראשון שנתקלתי בו עם סידור דוושות כ"כ גרוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
להחזיק את הרגל על הבלם ואז ללחוץ על הגז זאת עבודה קשה? גם לי יש DSG7 ומעולם לא הדרדרתי בעליה.

ואחר כך לחזטר לפורום ולבכות שהקלאצ'ים הלכו אחרי 50K ק"מ.

זה גיר שאמור להיות אוטומטי אז שיתחיל להתנהג כמו כזה. טוב שלא ביקשת מהם גם ללחוץ על הקלאץ' והזיז את הידית כי לא בשביל זה קונים אוטומט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...