Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפנית עם גיר רגיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב יפני (לא מתקלקל כל שני וחמישי ופשוט בתיקונים) משפחתי עם גיר רגיל בשנות 2003-2008 ולא מוצא. מה עושים?

ללכת על סקודה עם מוסך וביטוח יקרים? או על גרמניות שעוד יותר יקרות במוסך?

להתפשר על אוטומט שנוסע הרבה פחות זריז וצורך הרבה יותר דלק?

למה היבואנים כאן לא מייבאים רכבים כאלו? הרי באירופה יש המון מזדות וסוזוקי וסוברו ידניות.

פורסם

באירופה בכלל לא מסתכלים על המותגים שאמרת,

מאזדה, סובארו וכו' זה רכבים שמאוד נדיר לראות באירופה,

והרכבים היחידים שיצא לי לראות בכמויות סבירות מהמזרח הרחוק הם טויוטה ויונדאי (לאחרונה, בעיקר את הi30 שמיוצרת בצ'כיה).

ולמה אתה חושב שרכב אירופאי או קוריאני יהיה פחות אמין מיפנית?

לי כבר הוכח שסטיגמה על יפניות אמינות לא בהכרח נכונה, וסטיגמה על צרפתיות לא אמינה גם לא נכונה (לא קשור לרכב שיעמוד לי בחניה אלא לרכב אחר לגמריי).

אני לא מסתכל על הסטיגמות האלו, ממליץ לך לצאת מהן גם כן ולפתוח את הראש למותגים אחרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא הולך לפתוח בפעם המיליון את הדין הקבוע - מה יותר טוב-יפני או אירופאי.

רוצה יפנית - אין בעיה, תתעזר בהרבה סבלנות, בסוף תמצא. תיהיה מוכן גם לנסוע לקצה השני של הארץ, אם צריך.

הונדה סיוויק קיימת עם גיר ידני גם בדגם הקודם וגם בחדש יותר, מ 2006.

גם סובארו, טויוטה, מעט מאוד סוזוקי ליאנה, יש גם מיצובישי לנסר 2.0 ליטר ידנית מהדגם שהתחיל ב 2004.

צריך רק סבלנות וזמן.

פורסם
משפחתית ידנית זה דבר נדיר לא משנה איך תסובב את זה, אירופאית או אסיאתית.

מאידך,

יותר קל למצוא איזו מגאן, גולף, בורה או קסארה ידניות מאשר למצוא ליאנה ידנית.

צריך רק סבלנות וזמן.

צודק, אבל זה ידרוש ממנו סבלנות של פיל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
באירופה בכלל לא מסתכלים על המותגים שאמרת,

מאזדה, סובארו וכו' זה רכבים שמאוד נדיר לראות באירופה,

והרכבים היחידים שיצא לי לראות בכמויות סבירות מהמזרח הרחוק הם טויוטה ויונדאי (לאחרונה, בעיקר את הi30 שמיוצרת בצ'כיה).

ולמה אתה חושב שרכב אירופאי או קוריאני יהיה פחות אמין מיפנית?

לי כבר הוכח שסטיגמה על יפניות אמינות לא בהכרח נכונה, וסטיגמה על צרפתיות לא אמינה גם לא נכונה (לא קשור לרכב שיעמוד לי בחניה אלא לרכב אחר לגמריי).

אני לא מסתכל על הסטיגמות האלו, ממליץ לך לצאת מהן גם כן ולפתוח את הראש למותגים אחרים.

אנחנו במזרח התיכון

בישראל בכלל לא מסתכלים על המותגים שאמרת

פגו,סיטרואן,רנו

והרכבים היחידים שיצא לי לראות בכמויות הן יפניות וקוריאניות

"אדם שמח פעמיים שהוא קונה אוטו צרפתי: פעם שהוא קונה אותה ופעם שהיא הולכת טוטלוס ומקבל את כל הכסף מהביטוח"

פורסם
אנחנו במזרח התיכון

בישראל בכלל לא מסתכלים על המותגים שאמרת

פגו,סיטרואן,רנו

והרכבים היחידים שיצא לי לראות בכמויות הן יפניות וקוריאניות

"אדם שמח פעמיים שהוא קונה אוטו צרפתי: פעם שהוא קונה אותה ופעם שהיא הולכת טוטלוס ומקבל את כל הכסף מהביטוח"

רק בגלל אנשים כמוך השוק הישראלי של הרכב מקובע כמו שהוא ונראה כמו שהוא נראה,

רק בארץ מסוגלים לתמכר זבל מוטורי כמו דייהולט אבאו במחיר של רנו מגאן שעולה עליה בכל פרמטר אפשרי,

רק בארץ אנשים מסוגלים להעדיף יפנית משעממת, אפורה, לא נוחה ולא בטיחותית על איזו אירופאית ידנית טובה ושמורה.

פורסם

סיוויק דור 7 ידנית כמעט ולא תמצא (יש רק 3 כאלו כרגע ביד2), למרות שזה רכב מאוד מוצלח, בעיקר בחיסכון.

ממליץ בחום, הייתה לי כזו אוטומטית ונהניתי מכל רגע

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בכלל כל מה שקשור לגיר ידני בארץ הקודש זה מכה,

ישארלים אוהבים אוטומאט, וכך גם נראה שוק היד 2 שלנו,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

היי

בשנתונים שאתה מדבר עליהם ניתן למצוא גרסאות ידניות של האימפרזה במרכב סדאן וסטיישן.

אם מדובר על רכב מסוג גבוה יותר, ניתן למצוא את דגמי B4 בעלי הנעה כפולה.

גם דגמי הפורסטר הגיעו עם אופציה לתיבת הילוכים ידנית שהציעה אפילו הילוך כוח יחודי, לטובת יכולות פנאי גבוהות.

אייל מסובארו.

פורסם
רק בגלל אנשים כמוך השוק הישראלי של הרכב מקובע כמו שהוא ונראה כמו שהוא נראה,

רק בארץ מסוגלים לתמכר זבל מוטורי כמו דייהולט אבאו במחיר של רנו מגאן שעולה עליה בכל פרמטר אפשרי,

רק בארץ אנשים מסוגלים להעדיף יפנית משעממת, אפורה, לא נוחה ולא בטיחותית על איזו אירופאית ידנית טובה ושמורה.

זה לא יכול להיות רק בגלל אנשים כמוני

תסתכל בפורום הזה בכל דף

אולי 8 מתוך 10 פניות הם בקשר לתקלות של ארופאיות

אני מקובע

כל אדם שירצה לקנות ארופאית אני אשלח אותו לפורום הזה שידע עם מה הוא מתעסק

• תוכן חדש...