Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר ברכב סוזוקי סוויפט 1500, שנת יצרו 2008 שעברה בסה"כ 20,000 ק"מ עד היום.

כשאני עוצר עם הרכב בהילוך (D) ולוחץ על הברקס מתחילות רעידות חזקות במנוע תוך כחצי דקה, כמובן שאם אני מעביר ל N אז הרעידות נפסקות.

שמתי לב למשהו מוזר נוסע, אם אני עומד בD ובזמן הרעידות מעלה את הבלם יד ומשחרר את הברקס הרעידות נפסקות.

אציין כי הרכב עבר טיפול 60,000 למרות שעבר רק 20,000 אך בגלל שהוא בן 4 זה מה שהמליצו לי לעשות בהילוך השישי.

במהלך הטיפול הוחלפו רפידות ונעשה ליטוש בצלחות.

מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לבעיה ?

תודה.

פורסם

אולי אתה לא לוחץ מספיק חזק על הברקס אחרי העצירה ?

אם זה לא העניין אז תבדוק באיזה סל"ד המנוע נמצא כשיש רעידות ואם הסל"ד משתנה כשהבלם יד מורם (ב-D).

• ספונסר פורום
פורסם

יש לבדוק את סל"ד הסרק של הרכב, תוך מתן דגש לתקינות מייצב סל"ד הסרק (מנוע צעדים). ייתכן שדווקא בגלל הנסועה הנמוכה הוא התלכלך בפיח ודורש ניקוי.

פורסם

אני היתי מחפס כודם בעיה במערכת הואקום, במיוחד בצינור שמתחבר לבוסטר של הבלמים.

בכול מקרה זה מאוד מסוכן, בבלימת חרום חזקה אתה אלול לדומם מנוע ולשתק מערכות בלימה והיגוי.

פורסם

אצלי הייתה אותה בעיה, אך היא הייתה ידועה מראש - הלכו לעולמם תושבת מנוע וגיר. הוחלפו והרכב לא רועד כבר. ייתכן מאוד שאצלך באמת הכל מלא בפיח ויש משהו סתום - לא יודע בדיוק מה, יכול להיות אפילו משאבת דלק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

האם יש בדיקות שאני יכול לבצע בעצמי בעזרת חיבור דיאגנוסטי OBD II ?

איך ניתן לבדוק את מד הצדעים ? וואקום ברקסים ?

תודה מראש.

פורסם

אם לא נדלקת/מהבהבת לך הנורה של ה"בדוק מנוע" בזמן התרכשות הבעיה, רוב בסיכוים שהמחשב שלך לא יודע לזהות את הבעיה ולכן גם לא תקבל כל איבחון בהתחברות אלו.

מנוע צעדים, זה החלק שאחרי על להעלות את הטורים כשנוצר עומס על המנוע ובהדלקת בוקר, כשהמנוע קר.

בדיקת תקינות חלקית של המנוע צעדים, אפשר לעשות ע"י הדלקת מזגן הרכב למשל ולבדוק האם הטורים עולים קצת. אם כן אז הוא מתפקד.

בדיקת הווקום, יש במוסך שעון שאפשר בעזרתו לבדוק. אבל כודם תבדוק לבד את החיבורי הצינורות של הווקום, אם אן סדק באחד מהם או שברח מהמקום, במיוחד הצינור שמתחבר לבוסטר של הבלמים.

פורסם
אם לא נדלקת/מהבהבת לך הנורה של ה"בדוק מנוע" בזמן התרכשות הבעיה, רוב בסיכוים שהמחשב שלך לא יודע לזהות את הבעיה ולכן גם לא תקבל כל איבחון בהתחברות אלו.

מנוע צעדים, זה החלק שאחרי על להעלות את הטורים כשנוצר עומס על המנוע ובהדלקת בוקר, כשהמנוע קר.

בדיקת תקינות חלקית של המנוע צעדים, אפשר לעשות ע"י הדלקת מזגן הרכב למשל ולבדוק האם הטורים עולים קצת. אם כן אז הוא מתפקד.

בדיקת הווקום, יש במוסך שעון שאפשר בעזרתו לבדוק. אבל כודם תבדוק לבד את החיבורי הצינורות של הווקום, אם אן סדק באחד מהם או שברח מהמקום, במיוחד הצינור שמתחבר לבוסטר של הבלמים.

בדקתי את המנוע צעדים בעניין בזמן הפעלת המזגן, עושה רושם שהוא תקין לגמרי.

שוב אציין, אני מניח שהבעיה היא מגיעה מכיוון הברקס - אחרת איך ניתן להסביר את המצב ?

אני עומד בD עם ברקס לחוץ הטורים בין 600-700 והמנוע רועד, אני מרים בלם יד משחרר את הרגל מהברקס הרכב מפסיק לרעוד והטורים לא זזים.

תודה

• תוכן חדש...