Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

I25 הוא קטן עם תא מטען קטן.

בכלל ההשוואה בין הפוקוס לייטי לא נכונה מכיוון שהייטי מבוסס על הפאביה וכנ"ל גם הI25 מבוסס על פלטפורמה של סופר מיני.

פוקוס היא משפחתי קומפקטית, גירסת הטורר לדעתי תיתן לך את כל מה שאתה מחפש ויותר.

השילוב של תיבה רובוטית עם מנוע מדור חדש יתנו גם צריכת דלק עדיפה.

אני מבין את המשיכה לייטי, אבל בסה"כ אתה מקבל פאביה מוגדלת, ואם מדובר על העברה של עגלת תאומים התא מטען שם לא כזה להיט היסטרי.

הכל עניין של טעם אישי וכסף, אני באופן אישי בחרתי בפוקוס טורר ולא מתחרט על כך לרגע

פורסם

cobraf,

ל- I25 יש תא מטען של 465 ליטר לפוקוס טורר (רכב ארוך יחסית לקטגוריה וממש לא מתאים לעיר כמו ת"א) יש תא מטען של 476 ליטר (הפרש זעום של 11 ליטר) אז אם ה- I25 זה רכב קטן עם תא מטען קטן, אז כנראה הפוקוס סטיישן זה אותו דבר להגדרתך.

להגדיר את הפוקוס כמשפחתית קומפקטית זה ממש לא נכון, מדובר ברכב שלא מנצל את מרכב הפנים שלו בצורה יעילה בגלל דש בורד ארוך, תא מנוע יחסית גדול וחלוקת נפח לא יעילה מספיק ביחס לקטגוריה, בכל הדגמים שהם לא הטורר אתה מקבל תא מטען מגוחך ורכב יחסית ארוך ופה היתרון של ה- I25 ודומותיה.

אני בהחלט מסכים עם ההצעה שלך לגבי הפוקוס טורר לפרברים, לערים קטנות ולמקומות ללא בעיות חניה.

פורסם

הטורר לא אופציה בכלל, אכן בגלל האורך.

ה I25 נראת מעניינת, אבל היא ארוכה ב- 10 ס"מ מהיטי, שזה בכל זאת הפרש

שיש לקחת אותו בחשבון.

מה גם שאם כבר הולכים על תצורת סדאן קלאסית אז יש הרבה אופציות.

אבל סדאן בכזה אורה בד"כ תהיה צפופה או בתא המטען, או במשוב האחורי.

הסיבה שהכיוון הוא יטי, היא מכיוון שהרכב הוא סוג של ג'יפ (במבנה) אז ייתרון הגבוה נותן הרבה יותר מרחב בתוך חלל האוטו

ובמקביל מספיק מרחב (לא אידיאלי, אבל לאוטו קטן אני לא חושב שאפשר לבקש הרבה יותר) בתא המטען.

פורסם

ומה עם הטויטה ספייס ורסו שהזכרתי קודם? גם קצרה [3.99], גם תא מטען מכובד [428] עם אפשרות להורדת המושבים [1388], גם גבוהה וגם שימושית.

היא אולי צפופה למשפחה גבוהה אבל לא למשפחה ממוצעת, להבנתי היא חסכונית יחסית והיא ממש נופלת בתקציב ואפשר לקחת דגם מאובזר יותר.

פורסם
I25

בכלל ההשוואה בין הפוקוס לייטי לא נכונה מכיוון שהייטי מבוסס על הפאביה וכנ"ל גם הI25 מבוסס על פלטפורמה של סופר מיני.

פוקוס היא משפחתי קומפקטית, גירסת הטורר לדעתי תיתן לך את כל מה שאתה מחפש ויותר.

השילוב של תיבה רובוטית עם מנוע מדור חדש יתנו גם צריכת דלק עדיפה.

אני מבין את המשיכה לייטי, אבל בסה"כ אתה מקבל פאביה מוגדלת, ואם מדובר על העברה של עגלת תאומים התא מטען שם לא כזה להיט היסטרי.

הכל עניין של טעם אישי וכסף, אני באופן אישי בחרתי בפוקוס טורר ולא מתחרט על כך לרגע

הייטי מבוסס על הגולף ולא על הפאביה.

ל- I25 יש תא מטען של 465 ליטר לפוקוס טורר (רכב ארוך יחסית לקטגוריה וממש לא מתאים לעיר כמו ת"א) יש תא מטען של 476 ליטר (הפרש זעום של 11 ליטר) אז אם ה- I25 זה רכב קטן עם תא מטען קטן, אז כנראה הפוקוס סטיישן זה אותו דבר להגדרתך.

יתרון הסטיישן הוא פתח ההעמסה ההרבה יותר נוח ונגיש מהסדאן.

פורסם

קוברה היקר, היטי מבוססת על הטיגואן / Q3 - הם מבוססים על גולף פלוס מבחינת שלדה, עם תת שלדה / סרנים של פאסאט. הפער בין היטי לטיגואן מתבטא באורך כללי קצר משמעותית לצ'כית, בעוד הטיגואן דומה במימדיו לקשקאי.

אם אינך יודע, רצוי וראוי שלא תקפוץ בראש ותנסה להפגין ידע, במקרה המדובר אתה טועה לחלוטין ומטעה סתם, ועוד עושה זאת בבטחון מלא ומבלי להניד עפעף או לבדוק את עצמך קודם לכן.

העובדה שאתה בחרת בפוקוס טורר כי היה לך נוח או נכון, או שלא היה לך חשק לגשת ולבדוק אופציות אחרות (כמו היטי, לצורך העניין) היא בעיה שלך - ואין צורך להטעות אחרים.

היתרון של האוקטביה על פני היטי מתבטא בתא מטען גדול ונוח משמעותית - מעבר לכך האוקטביה נחותה מהיטי בכל אספקט (ומוחלפת ממש בקרוב בדור שלישי ומודרני משמעותית), בעיקר בפן הבטיחותי החשוב ללא מעט אנשים, בעיקר כשמטרת הרכב היא שינוע משפחה עם ילדודסים :-)

ליטי מערכת מושבים חכמה משל האוקטביה, כזאת המאפשרת פירוק כל מושב בקלי קלות, ההזזת המושבים (כל אחד בנפרד כמובן) קדימה / אחורה, וגם אפשרות כיוון של זווית משענת המושב - ממש כמו המושבים הקידמיים רק עם זווית מצומצמת משמעותית מן הסתם.

הקפיצה מהפאביה 1.2TSI אל היטי 1.2TSI היא מעט בעייתית - היטי מועכת את הפאביה בכל אספקט. הפאביה מרגישה מעט זריזה יותר ואולי מעט חסכונית יותר - עוד לא בדקתי לפרטי פרטים. אבדוק ואדווח על כך בהמשך, לאחר שנחצה 5000 ק"מ ראשונים.

מול האוקטביה ההבדלים פחות תהומיים אם כי מורגשים לא פחות - היטי שקטה, נוחה ונעימה משמעותית. היא גם מאובזרת יותר (בעיקר ברמת הגימור הבכירה - שאינה משודכת לגרסת 1.2TSI ידנית) ובטוחה יותר בפער ע-נ-ק. מבחינת מרווח הפנים ליטי יתרון בכל הקשור למרווח ראש ומורגש גם מרחב רגליים עדיף מאחור.

לאחר כמעט 1500 ק"מ - בכמעט חודש - אין שום תלונה, רק תשבוחות וחיוכים. מורגשת קפיצת מדרגה ענקית. בק"מ הראשונים / ימים הראשונים סבלה היטי מתחושה מאוד עייפה ועצלה מבחינת מנוע וגם הבלמים היו מעט מוזרים בתחושה.

בסופו של יום ה-1.2TSI (בשילוב עם התיבה הידנית) מרגיש זריז כמעט כמו הפאביה (הקלה בכ-200 ק"ג) ואין תחושה של חוסר כוח ועצלנות, המומנט זמין מההתחלה - ואין שום בעיה לגרום לשלל בעלי המשפחתומטיות להחוויר בהאצה מעמידה או בהאצת בינייים, היטי תהיה הרחק מקדימה, בלי בעיה כזאת או אחרת.

מורגש מאוד עדכון המנוע האחרון (טורבו שונה, צנרת שונה וכדומה) והתחושה "חיה" מבעבר, גם הצליל קיבל חיזוק חיובי (למרות שבעמידה עדיין נותר צליל מכונת התפירה :lol:), כעת גם שריקת הטורבו נוכחת משמעותית :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לאון נראית לי פחות רלוונטית, שוב בגלל המבנה.

הכיוון אכן נראה כמו יטי,

ועל כן מספר שאלות נוספות,

מופנה בעיקר ל RS, האיש והסקודה, אבל אם אנשים אחרים יודעים אז גם טוב.

מה המחיר של היטי הידנית, האם אכן 121K כמו שכתוב באוטו?

האם יש ביקוש לדגם הספציפי הזה של היטי, האם הוא אזל מהמלאי וזמן ההמתנה לקבלתו ארוך?

יש סיכוי להתגמש במחיר, או לקבל הטבות במחיר הנ"ל (בד"כ היבואן מעדיף לצ'פר במקום לתת הנחה)

האם יש צפי למבצעים על היטי בחודשים הקרובים, או אולי גל מבצעים של כל סקודה או משהו בסגנון?

לגבי האחריות, האם כמו שאר הסקודות, היא לשנתיים?

במהלך השנתיים מדובר על אחריות מאלה על הכל, נכון?

האם יש אפשרות להרחיב את האחריות?

האם בעיית האמינות שרצה לה על מנועי ה TSI, מתייחסת רק לשילוב תיבה - מנוע

כלומר האם הבעיה בעצם ב DSG ולא ב TSI, ועל כן, ידני אמור למנוע את הבעיה?

ואם אפשר עוד רשמים כלליים על האוטו, מאנשים שיש להם אותו,

בעיקר על צריכת דלק בנסיעות בעיקר עירוניות וצפופות,

כוח זמין שוב בנסיעות עירוניות,

תחושת המתלים, האם האוטו מרגיש כבד וכל רבע חור/באמפר בכביש מאוד מורגש,

או שמא כיאה לרכב שמתיימר להיות טיפה ג'יפ, אז המתלים עושים עבודה טובה?

תודה רבה :)

פורסם
לאון נראית לי פחות רלוונטית, שוב בגלל המבנה.

הכיוון אכן נראה כמו יטי,

ועל כן מספר שאלות נוספות,

מופנה בעיקר ל RS, האיש והסקודה, אבל אם אנשים אחרים יודעים אז גם טוב.

מה המחיר של היטי הידנית, האם אכן 121K כמו שכתוב באוטו?

האם יש ביקוש לדגם הספציפי הזה של היטי, האם הוא אזל מהמלאי וזמן ההמתנה לקבלתו ארוך?

יש סיכוי להתגמש במחיר, או לקבל הטבות במחיר הנ"ל (בד"כ היבואן מעדיף לצ'פר במקום לתת הנחה)

האם יש צפי למבצעים על היטי בחודשים הקרובים, או אולי גל מבצעים של כל סקודה או משהו בסגנון?

לגבי האחריות, האם כמו שאר הסקודות, היא לשנתיים?

במהלך השנתיים מדובר על אחריות מאלה על הכל, נכון?

האם יש אפשרות להרחיב את האחריות?

האם בעיית האמינות שרצה לה על מנועי ה TSI, מתייחסת רק לשילוב תיבה - מנוע

כלומר האם הבעיה בעצם ב DSG ולא ב TSI, ועל כן, ידני אמור למנוע את הבעיה?

ואם אפשר עוד רשמים כלליים על האוטו, מאנשים שיש להם אותו,

בעיקר על צריכת דלק בנסיעות בעיקר עירוניות וצפופות,

כוח זמין שוב בנסיעות עירוניות,

תחושת המתלים, האם האוטו מרגיש כבד וכל רבע חור/באמפר בכביש מאוד מורגש,

או שמא כיאה לרכב שמתיימר להיות טיפה ג'יפ, אז המתלים עושים עבודה טובה?

תודה רבה :)

יואב, במועד הזמנת הרכב שלי המחיר (על הכביש - כולל אגרות ומיגון) היה 124K, מאז המחיר דילג בעוד 2K.

לגבי הנחות - רב הסיכויים שתוכל לשכוח מזה, גם ככה המלאי מאוד מוגבל וזמני האספקה (בעיקר של ה-DSG) ארוכים.

אני אוכל לבדוק לך לגבי מבצעים - אך אני בספק רב עד מאוד, זאת רק תחילת שנה...

קח בחשבון שיש חברות ביטוח שאינן דורשות יותר מקודנית (חברת הביטוח שלי - "אליהו" - לא דרשה מיגון בכלל) ושווה מאוד לבדוק זאת לפני הזמנת הרכב, הרי בצ'מפיון אוטומטית דוחפים איתוראן SAVE שמשלמים עליו משנה שנייה והלאה.

האחריות המקיפה היא לשנתיים - בדיוק כפי שניתן באירופה - ואין שום אפשרות להאריך.

ב-1.2TSI מהרויזיה הראשונה היו בעיות עם הטורבו (תוצרת IHI היפנית), אשר חולק ציר עם הווייסטגייט.

הציר היה נתקע, תוקע את הטורבינה, והופ - אין סחיבה, המנוע עובר ל-SAFE MODE והדרך מכאן היא אך ורק למוסך להחלפת טורבו לחדש. זה לא קורה בכל הרכבים כחוק ברזל, אך קורה בלא מעט מהרכבים, בעיקר כאלה עם ק"מ גבוה יחסית.

ברויזיה השנייה (והנוכחית) ישנו טורבו שונה ומחוזק מתצורת KKK הגרמנית (חברת האם של IHI) ועד כה נדמה כי הבעיה נפתרה לחלוטין. עם השינוי בטורבו, נוספו גם שינויים קלים במערכת הפליטה וכדומה, מה שאכן נשמע ומורגש מעט בעיקר בסל"ד נמוך.

בעיה נוספת היא סדרה פגומה של קלאצ'ים בתיבת ה-DSG7 כפי שפורסם ב-"YNET" ויש גם כאן לא מעט מתלוננים על כך כמובן.

החל מחודש נובמבר / דצמבר החל שיווק של הרכבים עם הקלאצ'ים המחוזקים, דבר האמור לפתור בעיה זאת - ואת זה אך ורק הימים יגידו לנו.

היטי (בעיקר ה-AMBITION שנועלת חישוקי 16' ולא 17') רחוקה מלהתרסק, לשבור עצמות ושאר תיאורי זוועה.

למען האמת היא נוחה מאוד - יותר ממה שזכרתי בעבר. ממה שיצא לי לקרוא ב"ברישקודה", נאמר כי היו גם שינויים קלים בכיולי / גיאומטרייה המתלים, זאת הסיבה לכך שהיא באופן מורגש מהמודל / רויזיה הקודמת.

בעיר ומחוצה לה אין תחושה של חוסר כוח. זמינות הכוח מעולה והיא מרגישה זריזה משמעותית מהצפוי לחשוב.

אם הינך מאיזור המרכז (ראשון והסביבה), אתה מוזמן לבוא לעשות סיבוב - במידה ולא, קפוץ ותעשה נסיעת מבחן ברכב ההדגמה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש גם את האופציה של סיטרואן C3 פיקאסו. רכב מבוסס על סופר מיני עם מרווח עצום ותא מטען שמגיע עד 500 ליטר.

גירסת דיזל ידנית לא מגיעה ל-120 אלף שקלים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

יואב, אני אפילו לא קיבלתי הזמנה לעשות סיבוב באוטו מ-RS. לך על זה :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יואב שלום רב,

בחודש מאי הקודם הגעתי לסוכנות סקודה על מנת להזמין ייטי חדש. בדקתי את הרכב כבר לפני כן בתצוגה ובאתי לסניף לבצע 2 דברים: האחד הוא קודם כל לבדוק את הבגאג' מבחינת פרקטיות: הכלה של 2 מושבי תינוקות מאסיביים במושב האחורי,ובבגאג' 2 טיולונים לתינוקות + בדיקה אם עוד נשאר מקום לאמבטיית תינוק (בה שמים תינוקות עד גיל חצי שנה) ותיק טרולי בינוני המלווה כל משפחה שיוצאת מהבית עם 2 פעוטות.

הדבר השני היה לבצע נסיעת מבחן של חצי שעה. ביקשתי קודם לוודא נפח בגאג' והגעתי עם האוונסיס של אשתי עם כל הפקאלאך.

הנציג התעקש לבצע קודם נסיעת מבחן. נסעתי. הרכב היה בסדר גמור וענה על כל הציפיות אך חבר שישב מאחורה אמר שהרגיש כל פיפס ישר לתוך עמוד השדרה (להגנת הייטי: 1. כביש משובש מאוד באיזור תעשייה בחצי מהדרך. 2. החבר נוהג ב S60 ).

חזרנו לסוכנות. פירקתי את המושבים מהאוונסיס ולאחר הרכבתם - כמו שציפיתי לא נשאר מקום בין המושבים (באוונסיס יש מקום לעוד נוסע רזה/עוד ילד). לא נורא. לא מתכנן להתרחב בקרוב.

פתחנו בגאג' ועוד לפני שפירקתי את המדף המפריד בין החלק העליון לתחתון הבנתי שזה לא ילך. הנציג התעקש והביך את עצמו.

פרקנו את המדף ולצערי גילינו שהרוחב הפינימי של הבגאג' לא מכיל את האורך של הטיולונים והם צריכים לעמוד באלכסון. (גם לא מספיק גבוה לעמוד בניצב).

לאחר שדחסנו את שניהם בכוח גילינו שלא נשאר מקום לפק"ל קפה. מדובר בטיולונים מהמבנה היישן שבמצב מקופל כ"א 105 ס"מ אורך ו 30 ס"מ רוחב. שניהם יחד זה בערך גודל של טיולון אחד חדש ואופנתי (רובוטריק).

אז צר לי לאכזב את כולכם אך לדעתי, כמה שהייטי רכב מרשים עם המון יתרונות, בגאג' לתינוקות זה לא הצד החזק שלו.

שני הטיולונים האלה נבלעים לי בבגאג' של האוקטביה ללא גיהוק ונשאר עוד מקום לשתי פרות חולבות.

מי שרוצה להחליף רכב בגלל תינוקות (במזל טוב) צריך לעשות את החשבון שלו מה יותר חשוב- מרווח פנימי לציוד או חיצוני לחניה.

אולי במכונית אחרת יש את שתיהן (פאביה סטיישן? לא בדקתי)

בהצלחה

• תוכן חדש...