Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה יש פס אדום בספידומטר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק.

בחלק מהמכומיות יש גם ב 90 וב 130- דרך בינעירונית ודרך מהירה במדינות אירופה.

אגב, 30 קמ"ש לא מתייחסים לדרך משולבת. בחלק מהמקומות במרכזי הערים (שוב, באירופה) המהירות מוגבלת ל 30.

פורסם

חשבתי שהסימונים הם אינדיקציות להעברת הילוכים, כש2 הפסים הראשונים הם לשני-שלישי בעיר והפס של ה130 יוצא בדיוק בסוף שלישי במקס' סל"ד.

TFSI Power

פורסם

איך הגעת למחשבה הזאת לא ברור, אבל סבבה.

הוא לא היחיד שחושב כך, זה ההסבר שקיבלתי כששאלתי מישהו לפני הרבה שנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

וזה לא נראה לך מוזר שבכל הרכבים לא משנה יחסי העברה ובין אם אוטומטי או לא הקוים האלו מופיעים באותם המהירויות.

מה גם שאיפה הפס באיזור 150-170 להעברה לחמישי?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
חשבתי שהסימונים הם אינדיקציות להעברת הילוכים, כש2 הפסים הראשונים הם לשני-שלישי בעיר והפס של ה130 יוצא בדיוק בסוף שלישי במקס' סל"ד.

אני מכיר מכונות מן העבר, בהן באמת היו קווים על סקלת הספידומטר, שציינו נקודות מומלצות להחלפת הילוכים.

בערך לפני 20-30 שנה הפסיקו עם זה, והיום קווים על הפידומטר מציינות הגבלת מהירות נסיעה, כפי שהוסבר.

עוד בדגמי העבר - על שען הסל"ד היה גם איזור ירוק (חסכוני,) וצהוב, ולא רק איזור אדום. גם זה נעלם.

פורסם

אגב, 30 קמ"ש לא מתייחסים לדרך משולבת. בחלק מהמקומות במרכזי הערים (שוב, באירופה) המהירות מוגבלת ל 30.

זה הגיע גם לארץ בזמן האחרון.

כל השכונות בצפון תל אביב עם שילוט הגבלת מהירות ל30. שלט מרובע בצבע כחול עם כיתוב בלבן.

Aprilia Shiver 750

פורסם

כן, מדובר בתמרור דרך משולבת, שמגביל את המהירות ל30. אם אני לא טועה ברוב המקומות גם הכביש לא עשוי מזפת רגילה אלה יותר מאבנים, כמו במדרכה.

iDuneDownload.dll?FS?AppId=175&Dir=202002&FileName=_B577.jpg&ext=.jpg

פורסם

לא אני מדבר על תמרור כזה:

(לא מדובר בדרך משולבת ["מדרחוב"\כביש מרוצף] אלא בכביש רגיל לחלוטין)

*אגב כשהתחילו לשים את התמרורים האלה בצפון תל אביב בדיוק למדתי נהיגה. הקטע המצחיק הוא שהמורה נהיגה שלי וגם שאר המורים ב"קשר" לא ידעו מה זה התמרור המוזר הזה. אחד המורים שנשאל על העניין אפילו הביא תשובה שלא אשכח לעולם "מדובר בבאג מהיצרן הסיני.. זוכר את מה שהיה עם הדגלים? אותו דבר" :lol: :lol:

30a.JPG

Aprilia Shiver 750

פורסם
אני מכיר מכונות מן העבר, בהן באמת היו קווים על סקלת הספידומטר, שציינו נקודות מומלצות להחלפת הילוכים.

להמחשה - לוח שעונים של פיאט 500:

ag_72fiat500_speedo.JPG

:turn-l:
פורסם

Pedelt-

זה נקרא :איזור מיתון תנועה. בלוח תמרורים החדש התמרור הזה שונה ובמקום עיגול לבן בתוך ריבוע כחול יש עיגול אדום בתוך ריבוע כחול.

מעניין מה הבדל בינו לבין תמרור רגיל של הגבלת מהירות.

פורסם

אם אני זוכר נכון ממה שלמדתי בתאוריה, השלט המרובע שמגביל את המהירות, אוסר על נסיעה מעל המהירות שרשומה עד שיש תמרור שמבטל אותו - אותו תמרור בדיוק עם פס אלכסון עליו.

בניגוד לתמרור העגול הרגיל שמתקיים עד תמרור שאומר מהירות אחרת, עד צומת או עד כניסה לדרך מהירה.

• תוכן חדש...