Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מחפש כרגע רכב שני למשפחה. אחרי בדיקת מצב המחירים והשוק של היד השניה בתקציב של כ-60K, החלטתי ששווה להתאמץ עוד קצת ולעלות לאזור ה-70K וללכת על האיביזה שבמבצע (1.4 ידני, 5 דלתות). את הסקודה פאביה שנמכרת במחיר דומה אני פוסל משיקולי עיצוב.

בימים האחרונים הוצעה הפולו בגרסא מקבילה לאיביזה במחיר של 80K, כלומר 10K יותר מהאיביזה. האבזור דומה מאוד (בפולו יש בקרת אקלים, אין פנסי ערפל שיש באיביזה), המפרט הטכני והבטיחותי זהה.

השאלה שאני שואל היא האם הפולו שווה 10K יותר כשאני יוצא מנקודת הנחה שכבר מתחתי את התקציב שלי מעבר למה שתכננתי. האם בפולו אקבל משהו יותר טוב מאשר באיביזה? שמעתי כי למרות שהמכוניות מיוצרות באותו מפעל בספרד, איכות החומרים של הפולו טובה יותר. אני לא יודע אם זו אמת או לא.

אשמח לדעת יתרונות וחסרונות של שני הדגמים אחד לעומת השני. מבחינת ההנחה לעומת "מחיר המחירון", באיביזה ההנחה גבוהה יותר כי הרכב מופיע בלוי יצחק במחיר דומה לפולו, אבל נמכר בפועל ב-10K יותר זול מהפולו.

תודה רבה לכולם.

פורסם

לפולו אין בקרת אקלים.

לדעתי אין שום סיבה להוסיף 10,000 שקלים על הפולו. האיביזה נאה יותר וגם אם יש הבדלי איכות בחומרים בתא הנוסעים אני לא חושב שהם שווים כל כך הרבה כסף. בנוגע לשמירת ערך, אם תקנה בפחות תמכור בפחות.

פורסם

לדעתי יש נקודה חשובה נוספת לטובת הפולו.

שמירת הערך של VW עדיפה על סיאט.

סיאט יוצאת במבצעים אגרסיביים כל שני וחמישי, זה טוב לקונים רכב חדש, אבל רע למי שרוצה למכור אותה כיד 2.

אני חושב שפולו מתאימה יותר כרכב שני במשפחה בעוד שאיביזה מתאימה יותר כרכב ראשון לנהג צעיר.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

חדש פה :shock:

פורסם

אני לא מכיר טוב את הפולו, אבל לא אהבתי סביבת לוח השעונים הגבוהה באיביזה לכן פזלתי דווקא לכיוון פאביה ב-4K יותר.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
לדעתי יש נקודה חשובה נוספת לטובת הפולו.

שמירת הערך של VW עדיפה על סיאט.

סיאט יוצאת במבצעים אגרסיביים כל שני וחמישי, זה טוב לקונים רכב חדש, אבל רע למי שרוצה למכור אותה כיד 2.

אני חושב שפולו מתאימה יותר כרכב שני במשפחה בעוד שאיביזה מתאימה יותר כרכב ראשון לנהג צעיר.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

אם תסתכל באתר יד 2, תראה שרוב בעלי האיביזה מבקשים מעל מחיר המבע ואלו שלא רכשו במבצע תמיד דואגים לציין שהם לא רכשו במבצע כאילו שזה אמור לעניין את הרוכש.

אבל, מחיר המחירון של האיביזה גבוהה יחיסת ואם תסתכל בחניה של לוי יצחק, אתה גם תבין למה.

פורסם

הם יכולים לבקש מה שהם רוצים, המציאות היא שאי אפשר למכור איביזה היום.

כשסיאט יצאו עם הרכב ב70 אלף, זו הייתה ללא ספק העסקה הטובה בשוק.

היום, העסקה של פולקסווגן פשוט טובה יותר (למי שמסוגל לגרד עוד עשירייה).

איכות החומרים טובה בהרבה, השקט בתא הנוסעים משמעותי (באיביזה אין בידוד מנוע בכלל), לפולו יש 4 חלונות חשמל.

אבל הכי חשוב- את הפולו אפשר יהיה למכור בעתיד.

צריך לזכור שהמבצע של פולקסווגן הוא נקודתי, עד גמר המלאי (ידידה שלי עשתה הזמנה והתפשרה על הצבע כי כבר לא נשאר לבן) בעוד שהאיביזה תמשיך להיות מתומחרת נמוך (עובדה שתמשיך למשוך את המחירון שלה מטה)

כל מי שקונה איביזה צריך לדעת שזו עסקה טובה אבל זה יפגע בו במכירה קשות ובטח שבשלוש השנים הקרובות אין טעם למכור את הרכב משום שבכל שנה החברה מוכרת רכב חדש במחיר זול מיד שנייה...

נ.ב. הפאביה קניה טובה, אבל אני מבין אותך. גם אני לא אוהב את העיצוב של הסקודה.

פורסם
העיצוב של הפולו הרבה יותר יפה, הרכב פשוט נראה איכותי

מצטרף לקודמיי, ללא ספק פולו אם יש לך את התקציב.

עם הסיאט פשוט תתקע בעת מכירה (כן חושבים על מכירה בעת הקנייה בניגוד לאחרים) , הכבישים מוצפים בסיאט שלטעמי כלל לא מושכת למעט הספורט 5 דלתות.

בהצלחה וקניה בטוחה

Golf 2008 MK5

פורסם

לא יודע לגבי הסיאט, אבל איכות החומרים בפולו, והאיכות בכללי, מרשימה מאוד. ברמה גבוהה משמעותית מרכבים יפנים שעולים 50% יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ממש ממש לא שווה את ההפרש.

קח בחשבון שגם תחזוקה תהיה יקרה יותר ואם תחזיק את הרכב 7-8 שנים ההפרש במכירה לא יהיה משמעותי.

ד"א גם בעיני העיצוב של הפאביה לא מוצא חן והעיצוב של הפולו מצא חן מאד ובכל זאת מהשיקולים לעיל לא היה לי שום ספק וקניתי את הפאביה.

פורסם

מכיוון שמדובר ברכב זהה לחלוטין מבחינה מכאנית, לדעתי, זה עניין של טעם אישי.

לאחד זה יהיה שווה 10000 ש"ח נוספים, ולאחר - לא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...