Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סוזוקי גרנג ויטרה מודל 2002 קצרה,

ואני מתכנן לבצע לה טיפול תקופתי (שמנים ופילטרים) באופן עצמאי.

המחשבה לעשות דברים באופן עצמאי באה יותר מהכיוון שאף מוסך לא יעשה טיפול לרכב שלי כמו שאני יעשה לו,

ופחות מהמחשבה לחסוך כמה גרושים.

רציתי להתייעץ על מספר דברים לפני שאני ניגש למשימה:

1. שמן מנוע - שווה לי לעשות פלאשינג אם אני כבר מחליף שמן?

הרכב אמנם היה בבעלות אבי לפני שהוא הגיע אלי (שזה אומר שהוא קיבל טיפול טוב), אבל טיפול כזה מעולם לא נעשה לרכב והמנוע שלו כבר סוגר 110000 קילומטר אוטוטו.

ובהנחה שאני עושה פלאשינג, שווה לי לעשות אותו על השמן הנוכחי ולשטוף אותו אחרי זה עם שמן מנוע זול יותר (ראיתי מדריך בפורום) רק כדי לא להשאיר שאריות?

ואם כבר שמן, איזה סוג הכי מומלץ למנוע שלי לדעתכם?

2. פילטר שמן מנוע - איזה הכי מומלץ לרכב מסוג שלי? ולפני שאני שם אחד מומלץ ואיכותי, שווה לי לעשות את הפלאשינג עם פילטר זול יותר כדי לפרק אותו אחרי הפלאשינג ולשים אחר חדש דנדש בלי שאריות פלאשינג?

3. שמן גיר - כמה ליטר יש בגיר אוטומטי של הדגם הזה? פשוט מחליפים את כולו או שזו פעולה מורכבת יותר מלהחליף שמן מנוע?

4. כדאי לי להחליף מים ברדיאטור? פעולה כזו מורכבת ויכולה לעשות נזק?

אשמח לדעת איך הכי נכון לבצע פעולה שכזו, ככה אני יהיה בטוח שהמים ברדיאטור כולם מים מתאימים כי בתקופתי לא החלפתי אף פעם ואני לא יודע אם מילאו שם מים רגילים לפני (המים נראים ירוקים אבל אני לא יודע אם ב100 אחוז..)

5. קראתי באינטרנט שיש טבעת נחושת על הבורג של הקארטר שצריך להחליף כל פעם שפותחים אותו.

זה תקף גם לבורג של השמן גיר?

ובכלל אני אשמח לקבל טיפים רלוונטיים לרכב שלי בנוגע לטיפול שכזה.

מבטיח להעלות מדריך מצולם בתמורה :wink:

תודה מראש.

אלון.

פורסם

אין לי תשובה לכל השאלות שלך אבל לגבי כמויות של נוזלים אתה יכול למצוא בספר הרכב.

לגבי פלאש מנוע ממה שאני יודע מוסיפים למנוע מריצים כמה דקות ומרוקנים ההיגיון אומר לעשות זאות עם הפילטר הישן כך אתה נפטר מכל השאריות והמשקעים.

לגבי פילטר שמן עם יש לך מעקב של הטיפולים הקודמים תראה מה המק"ט של הפילטר ותבקש פילטר זהה.

בתור אחד שעשה ממש עכשיו טיפול לבד אני מבין את השיקולים שלך. אתה ממש תהנה מזה.

פורסם

לגבי הפילטר- פשוט תלך לחנות רצינית וכב יביאו לך פילטר מתאים, או שתלך למוסך יצרן.

ממה שאני יודע להחליף שמן גיר צריך הליך מיוחד, קראתי על זה פעם אבל אני לא זוכר בדיוק.

אין שום בעיה להחליף מים ברדיאטור- אתה רק צריך בסוף לנקז בועות אוויר מהמערכת: תמלא את הרדיאטור עד הסוף ותפעיל מנוע עד שהטרמוסטט נפתח ואחר כך תוודא שלא יוצאים בועות מהפתח, רק אחר כך תסגור את הפקק רדיאטור.

אני לא מחליף את הטבעת נחושת של הקרטר (למה זה פאקום ראש?) ואני מניח שלא צריך גם לשמן גיר.

לא נתת מספיק פרטים על הרכב- נפח מנוע וסוג מנוע (דיזל/ בנזין), כך שלגבי מק"טים יתקשו לעזור לך.

מה עם פלאגים? ופילטר אוויר?

בהצלחה.

• תוכן חדש...