Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני שואל רק לשם הידע, בינתיים:

לצורך העניין נשתמש ברכב שלי, 306S16 שנת 95. שתי שאלות:

1. לפני כשנה החלפתי בולמים מקוריים לרכב. שמעתי שלא כדאי להנמיך את הרכב על הבולמים המקוריים מכיוון שזה פוגם גם בנוחות וגם באורך החיים שלהם. עד כמה זה נכון? מה דעתכם בנוגע להנמכה על בולמים מקוריים?

2. בלמים. אני מעוניין לשמוע הצעות לשיפורי בלמים בעלות נמוכה (בינתיים אין באפשרותי לשפר את מערכת הבלימה מא' ועד ת'). הכוונה לרפידות, צינורות בלימה, נוזל בלמים וכל שינוי שיכול לשפר לטובה וגם לא לעלות יותר מדי כסף. במה עדיף להתמקד מבין אלו שציינתי ומה חסר משמעות? אולי יש עוד דברים?

תודה רבה

רוני

רוני שלום,

הנמכה ע"י החלפת קפיצים מתאימים ויותר קצרים דורשת החלפת בולמים עם בוכנה יותר עבה מהבולמים המקוריים. שילוב של קפיצי הנמכה של OMP ובולמים של KONI - מוצלח ביותר עבור הרכב שלך.

ניתן לשפר את מערכת הבלמים ע"י החלפת צלחות בלם, רפידות ספורטיביות יותר וצנרת בלימה מחוזקת.

הינך מוזמן לבקר בסדנר לראות את הקיט ויזואלית - שווה !!!!!

אלון ופרדי.

פורסם
אשאל שאלות לגבי הרכב שברשותי , פורד פוקוס 1.6 ידנית, לגבי שיפור ראשוני (פילטר +צ'יפ)

על סמך נסיונכם, בכמה אכן מסתכם השיפור (לא תגובת דוושה, אלא שיפור ביחס במדידת דיינו)

על אילו פילטרים תחליפיים לביצועים הייתם ממליצים לרכב שלי, ומה העלות הכוללת לפילטר + צ'יפ לגביו

אלה שאלות התעניינות ראשונות , בתודה מראש

נמרוד

נמרוד שלום,

ניתן לשפר את מערכת היניקה ע"י החלפת פילטר נייר לפילטר כותנה עם זרימת אוויר טובה יותר ( לא ספוג ). פילטר IN BOX - מחירו 440 ש"ח כולל מע"מ והרכבה. פילטר OUT BOX - מחירו החל מ- 750 ש"ח.

לגבי הצ'יפ - ההשפעה היא מינימלית על מנועים ללא מגדש ( ללא טורבו ).

מערכת פליטה - דוד אחורי החל מ- 1500 ש"ח כולל מע"מ והרכבה.

אלון ופרדי.

פורסם
יש לי 106 ראלי דור שני,

אני מעוניין להחליף את הפילטר אוויר המקורי אבל לא בטוח לגבי האפקטיביות של פילטר פתוח רגיל, יש אפשרות לשלב מערכת ראם אייר של ה גי טי איי בראלי? כמה זה יעיל?

כמה זה יעלה? והאם יש עוד אופציות לשיפור הנשימה חוץ מאין בוקס פתוח סטנדרטי וראם אייר?

תודה :lol:

שלום,

ל 106 ראלי 1300 ו- 1600 יש מערכת יניקת אויר ספציפית המתאימה לכל מנוע. אנו ממליצים על פילטר פתוח של חברת JR בסוף ספטמבר יגיע משלוח גדול הכולל גם את הפילטרים האלה.

אלון ופרדי.

פורסם
שבוע שעבר קניתי גולף GTI MK1, שהייתה משופרת בעברה (מנוע G60 עם טורבו), היום היא כבר די סטנדרטית (מנוע 1800 רגיל).

ברצוני להחזיר את הרכב כמה שיותר למצב מקורי, ללמוד אותו ככה, ורק אז אולי להתחיל לשפר לאט לאט צעד אחרי צעד.

א. אני חייב להחליף בדחיפות בולמים, בעיקר אחוריים (Koni צהובים בעלי מהלך קצר מאוד, מכונאי שאני לא הכי סומך עליו אמר שהם "מזיעים").

הבעייה היא שבנתיים אין לי ממש מזומנים להחליף לבולמים איכותיים. רציתי לדעת מי ידע לכוון את הקוני האלו בשביל שיחיזיקו לעוד תקופה קצרה, וכמה תעלה רביעייה חדשה?

ב. האם בולמי קוני הם מתכווננים או שצריך להחליף אותם אחרי כל הגבהה/הנמכה?

ג. איך אני מחזיר את הרכב לגובה המקורי, מחליף קפיצים, נכון? מחיר? האם ישנם קפיצים מתכווננים?

ד. עד כמה שידוע לי הבולמים המקוריים מהחברה של הגולף GTI MK1 הם של בילשטיין. אפשר עוד להשיג אותם? ואם כן, כמה הם יעלו בערך?

תודה, צחי

צחי שלום,

אם ברצונך להחזיר את הרכב לגובה הסטנדרטי - הינך חייב לקנות קפיצים חדשים ובולמים מקוריים. צ'מפיון - היא הכתובת.

אם ברצונך לשפר את אחיזת הכביש של ה- GTI שלך - קיימת אפשרות להזמין קפיצי הנמכה של OMP עם הנמכה של 40 מ"מ במחיר של 1216 ש"ח כולל מע"מ - לפני הרכבה.

ארבעה בולמי KONI צהובים ( שלא מזיעים !!!) מתכווננים ( לא לגובה !!!!) - מחירם 3100 ש"ח כולל מע"מ לפני הרכבה.

אלון ופרדי.

פורסם
ברשותי ZX16V ואיני מעוניין לשפר בה אלא את הבלמים.

בניגוד לרוני (אחרת לא הייתי פותח שאלה חדשה) אני לא בוחל באמצעים (פיננסיים).

אני פשוט מחפש את השילוב הטוב ביותר לבלימה האידיאלית - חזקה ולא דועכת.

לשאלותי:

1. שיפור - בחלקים או כולל? האם להחליף רפידות, לאחר מכן דיסקים וכך הלאה, או הכל ביחד? - נא לזכור שהסכום אינו משחק תפקיד.

2. האם כדאי לשפר ע"י קיט (נניח קיט קליפרים+דיסקים+רפידות+צינורות של טאר אוקס) או בחלקים (רפידות X, דיסקים Y וכו')?

3. האם קליפרים מוגדלים אכן לא יכנסו בחישוקי ה-16V? אין לי כוונה להחליף אותם עד לשידרוג המלא ל-Mk2.

בטאמן

(-;

אם רוני מאיץ טוב יותר, אני לכל הפחות צריך לבלום טוב יותר...

רובין שלום,

ניתן לשפר את מערכת הבלימה שלך בעלות יחסית נמוכה. צלחות בילום של OMP ,רפידות ספורטיביות של OMP ' נוזל בלמים DOT5 של OMP הכל בעלות של 2000 ש"ח כולל מע"מ והרכבה. צנרת שזורה מחירה כ- 750 ש"ח .

אלון ופרדי.

פורסם
יש לי קליאו ספורט MK2 (חדשה), וברצוני להחליף את הפילטר האויר לפילטר שיגרום לשיפור באוטו (נשימה יותר טובה וכו'), הבנתי שיש קיטים יעודיים לקליאו במה הם יתרמו לאוטו? והאם יש לכם קיטים כאלו? ובגדול מה אתם ממליצים?

שלום,

לקליאו ספורט RS2000 ממליץ היצרן למסנני אוויר מכותנה JR להחליף את הפילטר נייר לפילטר כותנה בלבד ( INBOX ) - בעלות של 440 ש" כולל מע"מ והרכבה.

זמן אספקה - סוף ספטמבר.

אם ברצונך לשפר בצורה משמעותית את ביצועי הרכב - אני ממליץ לך על מערכת פליטה שלמה של OMP שעפ"י נתוני היצרן - יוסיף לך 10% נטו !

עלות כולל הרכבה היא כ- 3800 ש"ח - יש במלאי.

אלון ופרדי.

פורסם
בקשר לשאר השאלות (שיפור נשימה למשל) , שאלו כאן לפני,

אז אני אחכה לתשובות לקודמיי.

הרכב המדובר הוא 106 ראלי 1600.

השדרוג/עדכון המתוכנן הוא דיסקים חדשים מקוריים של פיז'ו בארבעת הפינות,

רפידות של OMP

(דרגה יומיומית ?!), צינורות בלימה מסוככים ונוזל Dot 5.

שדרוג הוא מינורי, אך מומלץ?

אני לא רוצה ללכת רחוק מדי (דיסקים גדולים יותר וקליפרים בהתאמה).

במידת הדיסקים של הראלי, עדיף ללכת על דיסקים תחליפיים מחורצים (Tar-ox, OMP) ?

או שעבור שימוש יומיומי, הבלאי יהיה גבוה מדי?

בתודה מראש

:-)

שלום,

לצלחות בילום של OMP ורפידות המתאימות - אין בלאי שונה מהבלאי של המערכת הסטנדרטית, אלא שהתחליפיים למקורי עובדים טוב יותר ומן הסתם - אתה תנצל אותם יותר.

עלות יחסית נמוכה בשביל תענוג גדול - 2000 ש"ח כולל מע"מ והרכבה.

צנרת שזורה מחירה - 650 ש"ח כולל מע"מ והרכבה.

נכון להיום ל- TAROX אין אישור מטעם משרד התחבורה הישראלי.

אלון ופרדי.

פורסם
בשימוש יומיומי קליל (נגיד 20 ק"מ) והתחרעויות סופ"ש קלות?

מה מחירן והאם יש בכלל רפידות "ספורטיביות" לסוג הרכב הזה?

שלום,

קיימות רפידות ספורטיביות של חברת OMP בעלות של 229 ש"ח - בהזמנה מיוחדת בלבד.

אלון ופרדי.

פורסם
אם ברצונך לשפר בצורה משמעותית את ביצועי הרכב - אני ממליץ לך על מערכת פליטה שלמה של OMP שעפ"י נתוני היצרן - יוסיף לך 10% נטו

האם יש מערכת דומה גם ל 206 GTI ?

פורסם

אמנם זאת לא שאלה, אבל רציתי להסב את תשומת הלב של מנהלי הפורום :

פרדי (וגם אלון) הוא לא בדיוק 'ילד מתלהב'.

אם לדני G מגיע התואר 'מדריך נהיגה' אז לפרדי בהחלט מגיע תואר הולם.

אני הייתי הולך על 'משפר מוסמך'.

• תוכן חדש...