Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שיש לו ילדים ורוצה לרכוש מוצרי לגו ודופלו - מכיר את המחירים המופרזים מאוד בישראל של ערכות לגו. פי 4 או פי 3 (אם יש איזו הנחה) ממה שלגו מוכרת באתר שלה (אבל לא שולחת לישראל). מדובר בעשרות ומאות שקלים.

אפשר לקנות באיביי. יש כאלו ששולחים לישראל. העסקה כדאית מאוד כולל הוספת המשלוח. לא תמיד יש מי שיביא מחו"ל.

Sunnam הוא קוריאני חביב (באמת, אני בקשר איתו כבר תקופה מסויימת) , שהוא power seller באיביי,

שפתח חנות אינטרנטית בסיסמה All you need is Lego. המיגוון ענק ומתחדש, המחירים שלו טובים, אם כי לא הכי זולים, אבל המשלוח לישראל, בדואר אויר עם מעקב, זול מאוד, כך שהמחיר הסופי משתלם מאוד. השרות מצויין והאנגלית בסדר.

רק לדוגמה: לאחרונה רכשתי סט של מקדש האש, המשלוח ממנו עלה 13$ (כולל עוד 2 פריטים) כאשר באיביי מחירי המשלוח בדואר היו מינימום 50$. היות והסט 'כבד', מעל 2 ק"ג - דבר שמקפיץ חזק את מחיר הדואר, הציע פתרון של פיצול,ללא עלות.

האיש והאתר שווים את ההמלצה והקניה אצלם.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה על ההמלצה, ניגש לבדוק.

לבן שלי קנינות מטוס בארה"ב ב- 30$, שעולה כאן 400 ש"ח.

כמו LEVIS, טימברלנד, ואחרים, פשוט גונבים את הישראלים כי אפשר. ככה זה כשיש הרבה יהודים באותו מקום כנראה...

אגב, לו היה מדובר על מע"מ + נניח עוד 10/15 אז בסדר. אבל ליבואנים בישראל פשוט אין גבול לחוצפה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בארץ הראש היהודי שוחט אותך.

לאחרונה נאבד לי הכבל HDMI, ההצעה הכי זולה שקיבלתי בחנות (ועוד באילת שאין בה מע"מ) עמד על 50 שקלים.

בסוף נשברתי והזמנתי באיביי ב-3 דולר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בארץ הראש היהודי שוחט אותך.

לאחרונה נאבד לי הכבל HDMI, ההצעה הכי זולה שקיבלתי בחנות (ועוד באילת שאין בה מע"מ) עמד על 50 שקלים.

בסוף נשברתי והזמנתי באיביי ב-3 דולר.

כשמדובר בכבלים צריך להפריד בין הדברים.

כבל HDMI ב 3$ לא חייב להיות זהה לכבל HDMI ב-50 ש"ח.

זה לא איזה כבל לאייפון שכל עוד הוא מטעין הכל בסדר.

כבלים שמעבירים וידאו \ סאונד יכולים להתחיל ממחירי רצפה ולנוע עד לכמה מאות שקלים בהתאם לאיכות הכבל.

איכות = סאונד טוב \ תמונה נקייה וכמובן אמינות לאורך זמן.

בתור אחד שעוסק בסאונד, יש לי כבלים מאוד יקרים שנרכשו בארץ בכמה מאות שקלים, בגלל רמת החומרים שלהם.

כמו LEVIS, טימברלנד, ואחרים, פשוט גונבים את הישראלים כי אפשר. ככה זה כשיש הרבה יהודים באותו מקום כנראה...

אגב, לו היה מדובר על מע"מ + נניח עוד 10/15 אז בסדר. אבל ליבואנים בישראל פשוט אין גבול לחוצפה.

אבל החבילות האלה של הלגו עולות מעל 50$, לא שוחטים במכס?

פורסם

אין שום הבדל בין כבל שעולה 3 דולר לכבל שעולה 50 דולר. כבל HDMI מעביר מידע בינארי - או שהוא מעביר ביטים או שהוא לא מעביר אותם, וביט שעובר מנקודה לנקודה לא יהיה פחות איכותי אם הוא עבר בכבל של Monster או בכבל סיני.

ואנקדוטה קטנה לסיום : http://en.wikipedia.org/wiki/Monster_cable

In one experiment, audiophile listeners could not distinguish between short Monster cables and ordinary coat hangers.

[8] Another reviewer concluded that "16-gauge lamp cord and Monster [speaker] cable are indistinguishable from each other with music."[9]

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

זה לא מדוייק במאה אחוזים.

לכבלים איכותיים יותר יש סיכוך רעשים. בין אם זה עם בלוק "פירית" (דומני) בקצוות הכבל ובין עם זה ע"י תיל דקיק שאינו מבודד ו"שואב" אליו את ה"רעשים" מהסביבה.

אל תשכח גם מגעים מצופים זהב, שקיימים בכבלים איכותיים יותר, ומעלים את המחיר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין רעשים בכבל דיגיטלי.

זה או עובד , או לא עובד.

רק ברוחבי פס הגבוהים (תלת מימד 1080P + DTS HD לדוגמא שדורש אשכרה 1.4) או על אורך משמעותי (צפונה מ3 מטר) הזולים יתחילו להיכשל בעבודה.

באנלוגי - זה סיפור אחר לגמרי , וגם לי יש כבלים של מאה שקלים + למטר לגיטרה לאיזורים שבהם הסיגנל לא! מוגבר.

כשהסיגנל מוגבר זה בעיקר ענין של עובי יחסית להגברה והולכה (או יותר נכון התנגדות).

ליביו

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על ההמלצה.

אכן יש מגמה ברורה לשחוט במחירים של אביזרי מחשב. כנסו לחנות באג ותראו כמה עולה שם בדיוק אותו מתאם או כבל שקונים בדולר וחצי באיביי או דיל אקסטרים. חפשו מי מוכר מצלמות "ריגול" בארץ ותראו את הבדל במחירים בינו לבין דיל אקסטרים. מאות אחוזים של רווח על גבו של הלקוח הפתי.

החדשות הטובות (יחסית) הן שהטריק הזה נהוג גם באירופה. משדר ה-FM הראשון שקניתי עלה 30 יורו בחנות, ועבד הרבה פחות טוב מהשני, שנקנה ב-8 דולר ברשת.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה רק אני או שלגו ירדו קצת ברמה? נכנסתי לאתר, והסתכלתי על כל מיני ערכות שם.

למעט הטכני, כל הערכות נראו כאילו הן עברו מין שינמוך dumb-down כזה. כשהייתי קטן, קנו לי טירת לגו. זה היה מבנה מפלצתי (יחסית לילד קטן, כן?) עם מספר לא מבוטל של חלקים. הטירה שמופיעה באתר הזה, היא בקושי רבע מהטירה של פעם - במספר החלקים, במורכבות ובגודל הסופי.

לשם השוואה: זה http://www.ebay.com/itm/Lego-Royal-Knights-Castle-6090-MIB-/300668029085?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460136089d#ht_500wt_1413

מול זה http://www.getandshow.com/gshop/board.php?board=tnshopmain&command=shop&corner=39&view=2_view_body&no=97&indexnum=3&indextotal=6&pname=LEGO/Kingdoms/7946/King\'s/Castle/Soldiers/Knights/NEW

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אתה לא טועה.

לגויים מודרנים מגיעים בחלק מהמקרים מבחינתי חצי מורכבים ועם חצי ומטה מכמות החלקים.

(יש יוצאי דופן - לדוגמא - ליין הסטאר וורס מניסיון מוצלח מאוד)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצת שרשור! הקפצת שרשור!

יש המלצות על ערכת לגו לילדה בת 2.5 עם כישורים טכניים טובים?

כמו כן, בנוסף להמלצה המקורית, אשמח לקבל המלצות לחנויות נוספות ששולחות לגו לישראל.

שוקרן אווי אווי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בתור מכור לשניהם, השבוע קניתי ג'ינס 501 ב-200 שקלים במשביר.

ובטימברלנד, אני קונה כשיש סוף עונה, וסיילים (פעם מצבי היה הרבה יותר קשה)...

אני פשוט מתעצל לפתוח חשבון PAYPAL - מתוך חשש לאבטחה, או לעמלות "חו"ל" בחשבון העו"ש שלי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...