Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה שנכנסתם.

ההורים שלי החזירו את הרכב לביטוח ורוצים לרכוש רכב חדש. הרכב ישרת בעיקר את אמא שלי לנסיעות לתל אביב ובחזרה כל יום (מרמת השרון) ולסידורים. פעם ב גם את אבא שלי.

אותי יבטחו אולי כעת ואולי כשתיגמר לי תקופת הנהג חדש.

כששאלתי על תקציב ענו לי שבסביבות 70 אלף. עדיפות לאוטומטי.

הרכב אמור לשרת גם אותי במוקדם או במאוחר ולכן אני רוצה שיהיה כמה שיותר ספורטיבי. כמובן שזה בגבול ההסכמה של ההורים אז זה יהיה קשה.

כשזרקתי להם שבחיפושים יעדיפו רכב קטן הם ענו שהם בכלל רוצים מיני וואן בגלל שהוא יותר בטיחותי אם חס וחלילה יקרה משהו.

אז כדי שלא אצטרך להתנייד עם גוש ברזל כבד ומגושם כמו מיני וואן אצטרך לשכנע אותם לרכב בטיחותי, עדיף מאוד, ועם הוכחות לכך שאוכל להראות להם.

אז איזה דרישות יש לנו בסוף?

בטיחותי מאוד.

צריכים להיכנס בן 5 אנשים לפעמים. אם יהיה צפוף מדיי מאחורה לא יסכימו. אפשר טיפה צפיפות אבל אם מבוגר ו2 ילדים לא יכולים להיכנס האוטו יפסל.

אמין בגבול הסביר.

שנתון מתחת ל2006 כנראה לא יתקבל, עדיף קצת חדשה יותר.

צריכת דלק לא בשמיים.

לכאן אני צריך להכניס את הרכב הכי חזק ומתנהג שאפשר למצוא בהתאם לדרישות. לא מצפה לGTI כמובן, בגבול הסביר.

אני אישית משתוקק שזה יהיה רכב עם טורבו אם יש אפשרות כזו.

עצות?

תודה לכל מי שמגיב.

פורסם

פיאט בראבו 2008~ כנראה תיכנס בתקציב. הבעיה- היא רובוטית, לא אוטומטית רגילה (פלנטרית)

בטיחות- 5 כוכבים ב NCAP.

http://euroncap.com/tests/fiat_bravo_2007/281.aspx

רואה שם 33 נקודות? סתם לשם השוואה, סיטרואן C4 פיקאסו משנתון מקביל (שזה מיניואן) קיבל סה"כ 35 נקודות. ההבדלים זניחים למדי.

5 אנשים- בכל רכב חוץ ממיניואן יהיה צפוף ל 5 אנשים. מבוגר ו 2 ילדים- אין בעיה, טיפה צפוף, אבל לא נמחצים אחד על השני מאחורה.

אמינות- יש ויותר מסבירה, לא דווחו על בעיות מיוחדות עם הרכב.

צריכת דלק לא בשמים- מנוע 1.4 טורבו, צריכה משולבת של 1:14-1:15. לא רק שזה לא בשמים, זה אפילו חסכוני.

וכמובן, בנוגע למה שאתה ביקשת- הרכב נראה מעולה, מתנהג לא רע, מנוע פשוט מצוין עם המון כוח והרבה זמינות כוח, ואחיזת כביש מעולה (אם להורים שלך חשובה בטיחות, זה נקודה טובה.)

שים לב שמרכב עם יומרות ספורטיביות לא תקבלו את הרכות של כורסה על גלגלים כמו לדוגמה, ה C4 פיקאסו.

פורסם

ניסאן נוט תהיה לכם טובה.

היא חסכונית ואמינה ומאד מרווחת יחסית לגודל.

יושבים גבוה כמו מיניוואן, אמא שלך תהיה מרוצה.

אגב היא קיבלה בריסוק, 32 נקודות.

נ.ב. אלתיגע בפיקאסו, גם לא בחינם.

לעומת זאת קסארה פיקאסו, אם תמצא יפה, תהיה מושלמת.

אברהם

בהצלחה

פורסם

הניסאן נוט נראית זוועה, רחוקה בכל דרך אפשרית מלהיות ספורטיבית אפילו טיפה, קיבלה 4 כוכבים ב NCAP עם ניקוד של 31, וקטגוריית הגודל בכלל לא במקום- זו מיני MPV (מקבילה ל C3 פיקאסו)

הרכב הזה לא עומד אפילו באחד מהקריטריונים של פותח הדיון.

פורסם
ניסאן נוט תהיה לכם טובה.

היא חסכונית ואמינה ומאד מרווחת יחסית לגודל.

יושבים גבוה כמו מיניוואן, אמא שלך תהיה מרוצה.

אגב היא קיבלה בריסוק, 32 נקודות.

נ.ב. אלתיגע בפיקאסו, גם לא בחינם.

לעומת זאת קסארה פיקאסו, אם תמצא יפה, תהיה מושלמת.

אברהם

בהצלחה

תודה, אבל גדולה מדיי. מחפש להביא אותן לכיוון של משפחתית רגילה.

פיאט בראבו 2008~ כנראה תיכנס בתקציב. הבעיה- היא רובוטית, לא אוטומטית רגילה (פלנטרית)

בטיחות- 5 כוכבים ב NCAP.

http://euroncap.com/tests/fiat_bravo_2007/281.aspx

רואה שם 33 נקודות? סתם לשם השוואה, סיטרואן C4 פיקאסו משנתון מקביל (שזה מיניואן) קיבל סה"כ 35 נקודות. ההבדלים זניחים למדי.

5 אנשים- בכל רכב חוץ ממיניואן יהיה צפוף ל 5 אנשים. מבוגר ו 2 ילדים- אין בעיה, טיפה צפוף, אבל לא נמחצים אחד על השני מאחורה.

אמינות- יש ויותר מסבירה, לא דווחו על בעיות מיוחדות עם הרכב.

צריכת דלק לא בשמים- מנוע 1.4 טורבו, צריכה משולבת של 1:14-1:15. לא רק שזה לא בשמים, זה אפילו חסכוני.

וכמובן, בנוגע למה שאתה ביקשת- הרכב נראה מעולה, מתנהג לא רע, מנוע פשוט מצוין עם המון כוח והרבה זמינות כוח, ואחיזת כביש מעולה (אם להורים שלך חשובה בטיחות, זה נקודה טובה.)

שים לב שמרכב עם יומרות ספורטיביות לא תקבלו את הרכות של כורסה על גלגלים כמו לדוגמה, ה C4 פיקאסו.

תודה, זה הכיוון שחיפשתי. ביד 2 לא ראיתי בתקציב אבל אני מאמין שאפשר להסתדר.

עוד תגובות?

פורסם

לקנות מיניוואן כי הוא יותר בטיחותי? מה אנחנו ב1991?

בימינו גם מכוניות משפחתיות רגילות מציעות רמת בטיחות טובה עד מצויינת פשוט צריך לשים לב מה קונים.

אם אני היום הייתי רוצה רכב שיהיה גם משפחתי ובטיחותי וגם יתן קצת ערך מוסף בשעת נהיגה בתקציב שלך הייתי מחפש פוקוס 2 ליטר גיאה. ב70 אלף ש"ח בטח אפשר למצוא אחת מודל 07.

יש גם את הסיויק 5 דלתות עם עיצוב מיוחד,מנוע חזק (וחסכוני). הבעיה הגדולה היא שבתקציב שלך תוכל לקנות 06-07 ואז יש רק גיר רובוטי ואני מאוד בספק שאמא שלך תאהב הזדחלות בפקקים בבוקר תוך הטלטלות תמידית.

יש גם את הסיויק 4 דלתות ומאזדה 3 מנוע 2000 ואיתן הבעיה היא ציון של 4 כוכבים בלבד במחני הריסוק.

תמיד גם אפשר לרדת איזה שנה-שנתיים ולעלות קטגוריה לסובארו B4, מודל 06 עם 165 כ"ס והנעה כפולה זה בהחלט רכב נחמד לנהיגה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

דיברתי קצת עם אבא, הדרישות שלו הן מכונית ששוקלת הרבה, סביבות 1600-1900 קילו.

בשיחה עלו האופציות הבאות:

סובארו B4 (ראיתי שנכתב כאן על 165 כ"ס, רוב מה שראיתי הן 150. קריטי?)

מיצובישי לאנסר

הונדה סיוויק? (ראיתי מבחן שלה מו הלאנסר והלאנסר יותר קשה ומתנהגת, ולא יותר חלשה, ולכן אעדיף אותה בנתיים אלא אם אשמע הסתייגויות)

אשמח לשמוע הצעות במה לבחור, הצעות חדשות, והערות שיעזרו לי. תודה.

פורסם

בשביל רכב של 1.6 טון אתם צריכים או ללכת על איזו אמריקאית עם מנוע גדול כבד וטיפש (שברולט מאליבו, ביואיק לקרוס) או רכב סאלון (וולבו S80, אודי A6).

או באמת ללכת על כיוון מיניוואן או ג'יפ.

אבא שלך חושב באופן דיי מיושן. נכון שבהתנגשות בין שני רכבים עדיף לך להיות ברכב הכבד יותר, אבל תאונה בין שני רכבים כבדים תהיה "קשה" יותר כי מעורבת יותר אנרגיה.

מה גם שרכבי שטח ומיניוואנים באופן בסיסי אוחזים פחות טוב, בולמים פחות טוב ובעלי סבירות גבוהה יותר להתהפכות. כמובן שככל שתקנו מודל גבוהה יותר עם יותר מערכות עזר בסגנון בקרת יציבות, בקרת התהפכות ודומיהן אז ההבדל בין ג'יפים לפרייבטים מצטמצם.

כדי לפתוח קצת לאבא שלך את הראש אני ממליץ בחום להכנס לאתר euroncap.com ולראות שם תוצאות מבחני ריסוק של רכבים מועמדים אפשריים.

סתם לצורך הקוריוז תתחיל מלהשוות קרייזלר וויאג'ר 2007 (מיניוואן גדול כבד ופופולרי) מול פורד פוקוס 2007 (משפחתית עממית נפוצה). אתה חייב להראות את זה לאבא שלך.

פורסם

המונדיאו מהדור הקודם תיכנס עם לא מעט עודף מתקציבכם וניתן למצוא אותה עד שנתון 07 לאחר מכן הדור הנוכחי יצא ואותו ניתן למצוא בתוספת קלה לתקציבכם.

2 הדורות הללו נותנים תחושת נהיגה טובה ומהנה,הן מרגישות איכותיות ומאבזרות.

לדור הנוכחי יתרון בגדול מבחינת מרווח וגיר מתקדם בעל 6 היל'(אוטו').

עדיפה על הB4 המיושנת מהדור הקודם.

פורסם
בשביל רכב של 1.6 טון אתם צריכים או ללכת על איזו אמריקאית עם מנוע גדול כבד וטיפש (שברולט מאליבו, ביואיק לקרוס) או רכב סאלון (וולבו S80, אודי A6).

או באמת ללכת על כיוון מיניוואן או ג'יפ.

אבא שלך חושב באופן דיי מיושן. נכון שבהתנגשות בין שני רכבים עדיף לך להיות ברכב הכבד יותר, אבל תאונה בין שני רכבים כבדים תהיה "קשה" יותר כי מעורבת יותר אנרגיה.

מה גם שרכבי שטח ומיניוואנים באופן בסיסי אוחזים פחות טוב, בולמים פחות טוב ובעלי סבירות גבוהה יותר להתהפכות. כמובן שככל שתקנו מודל גבוהה יותר עם יותר מערכות עזר בסגנון בקרת יציבות, בקרת התהפכות ודומיהן אז ההבדל בין ג'יפים לפרייבטים מצטמצם.

כדי לפתוח קצת לאבא שלך את הראש אני ממליץ בחום להכנס לאתר euroncap.com ולראות שם תוצאות מבחני ריסוק של רכבים מועמדים אפשריים.

סתם לצורך הקוריוז תתחיל מלהשוות קרייזלר וויאג'ר 2007 (מיניוואן גדול כבד ופופולרי) מול פורד פוקוס 2007 (משפחתית עממית נפוצה). אתה חייב להראות את זה לאבא שלך.

הוא אומר שהכל מכור במבחנים האלה ושהוא ראה על זה כתבה בטלוויזיה.

בכל מקרה נעזוב כרגע את עניין הבטיחות, אני מאמין שאצליח לשכנע אותו.

אני מתלבט איזה רכב שנכנסים בו 5 אנשים יתן לי התנהגות טובה ויהיה קשיח מספיק.

אשמח לעצות בין B4 ללנסר ולהצעות נוספות אם יש. כמובן בהתאם לתנאים הקודמים, רק לא חייב כל כך כבד, כי נראה לי שיש פה אי הבנה או שהמשקל שמצוין במחירון של יד 2 לא תואם את המציאות\ההגדרות שלכם.

המונדיאו מהדור הקודם תיכנס עם לא מעט עודף מתקציבכם וניתן למצוא אותה עד שנתון 07 לאחר מכן הדור הנוכחי יצא ואותו ניתן למצוא בתוספת קלה לתקציבכם.

2 הדורות הללו נותנים תחושת נהיגה טובה ומהנה,הן מרגישות איכותיות ומאבזרות.

לדור הנוכחי יתרון בגדול מבחינת מרווח וגיר מתקדם בעל 6 היל'(אוטו').

עדיפה על הB4 המיושנת מהדור הקודם.

מונדיאו כבדה ומגושמת מדיי. מחפשים בגבול הטעם הטוב.

פורסם
הוא אומר שהכל מכור במבחנים האלה ושהוא ראה על זה כתבה בטלוויזיה.

צודק אבא, הכל מכור, במיוחד אם זה היה בטלוויזיה.

קנו אמריקאית מתחילת שנות השבעים, "פול אוטומאט", רצוי בלי חגורות בטיחות, כי גם זו סתם המצאה.

הן "יושבות טוב על הכביש" ומקסימום, במקרה תאונה, "תנו קונטרה עם היד על ההגה".

הכל יהיה בסדר,

השם שומר עלינו.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

פוקוס בטיחותית, מרווחת ונוחה, אבל היא ההפך ממה שאתה רוצה לקבל (ספורטיביות).

לנסר ב 70 אלף - מדובר בלנסר קלאסיק 1600 מהדגם הקודם.

רכב בינוני, אבל זול יחסית ליפניות אחרות.

סובארו B4 זה רכב ברמה יותר גבוהה, אבל גם צריכת הדלק שלו בעיר (ורוב הנסיעות יהיו בעיר, לפי מה שרשמת) גבוהה .

אתה רואה את הרכב בסמלון שלי? זה רכב ששוקל 1600 ק"ג.

אני חושב שיהיה לנו קשה מאוד, אולי בלתי אפשרי לשנות דעות קדומות וגישת אביך לרכבים.

לכן עדיף שיקנה מה שהוא מוצא לנכון, ואתה כבר תשתמש בזה - לא תהיה לך ברירה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז בלי התייחסות למשקל עצמי, רק שיהיה מרווח, שנת 2007+ בתקציב ואמין עם כמה שיותר נגיעות ספורטיביות, מה הייתם ממליצים?

• תוכן חדש...