Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

אז היום בנסיעתי לעבודה היה מזג אויר סוער במיוחד עם גשם עצבני במיוחד, קרה שפתחתי את התריס של הגג-שמש

על מנת לבדוק אם הכל תקין ולהפתעתי נשארו טיפות די גדולות על כף ידי כאשר מיששתי את החלק האחורי של החלון בגג.

התקשרתי למוסך מאזדה, אמרו לי לפנות קודם לזגג כי הם יותר מתעסקים עם אטימות וחלונות ואילו המוסך מתעסק בחלקי

חילוף ואלקטרוניקה.

כמו כן שמתי לב שהגג-שמש שלי טיפה יותר בולט מגגות-שמש של מכוניות כמו שלי (הרכב שבחתימה),

אך לפי מה שראיתי לעולם לא הוחלף בו החלון (אני יד שנייה).

יש מצב שאני צריך לבצע איטום מחדש או החלפת גומיה, או שאולי אני אמור ללכת למוסך כדי שיוכלו "ליישר" ולכוון לי את החלון?

האם תוכלו להמליץ לי על זגג טוב באזור נתניה או השרון?

תודה.

נ.ב

אני מטפל בגומיות ברכב בקביעות בקיץ עם חומר מיועד של חברת STP.

מצד אחד זה חיסרון ואני לא כל כך משתמש בו אבל אין רכב כמו שלי ללא אחד כזה וכיום האבזור הזה

הופך להיות סטנדרטי בהרבה רכבים (אפילו יונדאי i10)

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

יכול להיות שהגג לא נסגר טוב ולכן הוא טיפה בולט ומשם נכנסים מים בגשם סוער.

יש רכבים שאתה יכול לאפס את הגג ע"י סדר פעולות מסויים, אני לא יודע אם זה קיים

במזדה, ואיך עושים את זה.

אם לא, פשוט צריך לכוון ידנית את הגג שיתיישר כמו שצריך.

לדעתי גש קודם למוסך ותברר אם יש איפוס של הגג. אם לא, פנה לזגג שיעשה כיוון

ידני.

פורסם

היי יש סדר פעולות של איפוס לחלון השמש ברכב שלי, טיפה מסובך אבל יש מצב שאנסה את זה -

(להלן לנוחיות כל בעלי הרכב שמעוניינים לדעת)

Here's the RESET procedure from the FSM,

Sunroof Motor Assembly Note:

Note

• If the guide is removed, initial position setting of the sunroof motor will be required.

After installing the sunroof unit, perform initial position setting using the following procedure.

1. Press the TILT UP switch to fully tilt up the glass panel.

2. When the glass panel reaches the fully tilt up position, temporarily release the TILT UP switch and press it again for approx. 13 s continuously. Continue pressing the switch until the glass panel automatically stops at the fully tilt up position after reaching the mechanical lock position.

3. When the glass panel stops at the fully tilt up position, temporarily release the TILT UP switch, then press it again within 5 s and hold.

Note

• Press the TILT UP switch continuously until the glass panel opens to the fully open position, returns to the fully closed position and then stops.

4. Release the TILT UP switch when the glass panel stops at the fully closed position.

ALSO, Here's the clearance adjustment specs for having the glass panel in the correct resting position:

GLASS PANEL ADJUSTMENT

1. Fully close the glass panel.

2. Measure the gap and height difference between the glass panel and the body.

3. Loosen the glass panel installation screws and move the glass panel to adjust.

Standard clearance a: 0.2-2.2 mm {0.008-0.08 in} b: 0 mm {0 in} 4. Tighten the screws.

5. Insert any available thin plastic card between the weatherstrip and the body, and verify that they are sealed. (There is resistance when the plastic card is moved.)

• If they are not sealed, perform Steps 3-4 and adjust again.

פורסם

עדכון מצב -

הייתי במוסך מורשה ושם להפתעתי (או שלא) אמרו שצריך להחליף את הגומייה שאוטומת את החלון (שעולה 1100 ש"ח) :shock:.

מה שכן, הם לא בדקו את תעלות הניקוז אם הן פשוט סתומות.

אח"כ הייתי אצל זגג רכב שאמר שלא צריך להחליף גומייה אלא רק שיש מצב ששתי התעלות האחוריות סתומות וצריך לשחררן.

אני לא מבין משהו, גג-שמש מקורי ברכב אמור להיות אטום לחלוטין ממים או לא? אחרת, למה קיימות תעלות הניקוז?

עוד נקודה, ברכב שלי אין דליפה רצינית ולא נוזלים עלי מים,

אני מרגיש סה"כ כמה טיפות מים על האצבעות ברגע שאני מעביר אותן בקטע האחורי של הגג-שמש,

האם זו בעיה? או שאפשר להתעלם?

תודה.

פורסם

להיתעלם ?! ....ממש לא , ייתכן מצב שיחדרו מים למרווח שבין הגג לדיפון בגג( תוך הרכב) וייצור קורוזיה בגג הרכב עצמו !

פורסם
להיתעלם ?! ....ממש לא , ייתכן מצב שיחדרו מים למרווח שבין הגג לדיפון בגג( תוך הרכב) וייצור קורוזיה בגג הרכב עצמו !

אני מבין אבל כשבעל מקצוע אחד אומר X ובעל מקצוע אחר אומר Y אז די קשה להחליט מה לעשות,

אני לא רוצה להוציא כסף סתם ואז לגלות שזה לא עבד.

פירוק הגג וניקוי תעלות ניקוז אצל זגג-רכב (כולל אחריות) עולה כ-400 ש"ח.

החלפת גומייה במוסך מורשה עולה 1100 ש"ח + עבודה עוד 300 ש"ח.

:roll:

פורסם

לפני שנותנים לבעלי המקצוע לקלקל את מה שהכיבו במפעל כדאי רק לבדוק עוד דבר אחד,לפעמים ובמיוחד בחורף מצטברת בתוך הרכב לחות רבה שמתעבה על החלונות (אדים...),זגוגית חלון הגג חשפה לקור שבחוץ ומצד שני נמצאת במקום הגבוה ביותר ברכב ולכן לא מן הנמנע שאותן טיפות הן הצטברות של לחות,הבעיה מחריפה כשסוגרים את חיפוי הבד/לבד שמכסה את חלון הגג,כך נכלאת הלחות על גבי חלון הגג ולא מתייבשת.

שווה לעשות ניסיון,ביום חמים כשהרכב יבש בפנים (ורצוי מזגן פועל בסירקולציה פנימית שמייבש את האויר בתוך הרכב) להתיז בלחץ סביר (לא עם גרני או צינור כיבוי חלילה) מים מסביב ועל חלון הגג במשך 3-5 דקות ואח"כ לבדוק אם יש סימני חדירת מים.

אם אין סימני חדירת מים,מדובר בהתעבות אדים ואז דאג להפעיל מזגן עם חימום לאחר ניגוב קל של חלון הגג מה שיבטיח התייבשות ואי הצטברות לחות.

אם יש חדירת מים,אינני מומחה לנושא אבל אם כבר מפרקים את הגג כדי לנקות תעלות ניקוז (יש כאלו בכלל?) שווה גם להחליף גומיה מסוג מקורי/הטוב ביותר שכן לא שווה לפרק בעוד חורף את הגג בשנית מה גם שכל פירוק מגדיל את הסיכון שההרכבה לא תהיה מושלמת...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...