Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנייד שלי הוא ממש לא מסדרה זולה, מדובר ב-xps 15z שאפילו על זה שהוא דק יותר מה-xps 15 שילמתי יותר.

מעבד i7 החדש, 8 ג'יגה זכרון, כרטיס מסך של אנוידיה 525GT עם 2 ג'יגה זכרון ואופטימוס וסוללה של 8 תאים.

המחשב עלה כולל אחריות בינלאומית ל-3 שנים 1170$ (את האחריות ל-3 שנים הרחבתי בארץ).

מק עם אותם נתונים היה עולה הרבה יותר יקר.

"מערכת ההפעלה של אפל משתמשת בחומרה בצורה הרבה יותר יעילה מווינדוס." - לא יודע מאיפה הקשקוש הזה, להזכיר לך שאפל מביאה את המעבדים שלהם מאינטל, את הכרטיס הגרפי מאינטל או מאנוידיה, ההארד דיסק הוא גם לא של אפל, ככה שהלפטופ של אפל הוא ממש לא אפל מושלם.

חוץ מזה כל חברה מייצרת את המחשב שלה כדי שיעבוד עם ווינדוס.

חוץ מזה שאני די שונא את התנאים של קניית מק, איידיגיטל ושים טובה שהם נותנים שירות למחשב הזה (בעוד בדל יש לי אחריות בינלאומית), אם חרטת על המחשב עברית במקלדת - איבדת את האחריות, רק במעבדות של אפל אפשר לפתוח אותו (ואתה תשלם על הביקור).

בקיצר, אפל כובלת אות אליהם ועל הדרך נותנת לך מחירי "שחיטה".

אתה שוכח דבר אחד חשוב.

אפל בוחרת מעבד של אינטל, כרטיס גרפי של אנויזיה וארדיסק של חברה שמתאימה לזה, ומתאימה את המערכת הפעלה שלה אליהם.

החברה שמייצרת את המחשב שלך מייצרת את מערכת ההפעלה שלו! יש יותר טוב מזה ?

HP לא יכולים להתאים את WIN7 לרכיבים שלהם!

אפל יכולים, פשוט בגלל שהם מייצרים את המערכת הפעלה ומתאימים אותה לרכיבים.

ברגע שיצאה סידרת מחשבים חדשה, אפל הוציאה איתם מערכת הפעלה שמותאמת בצורה מושלמת לרכיבים.

בקשר לשירות- מחשב שנרכש מאיידיגיטל מקבל את מלוא האחריות.

הם עושים בעיות עם מחשבים שנרכשו בחו"ל, אבל בסוף מתקנים (לא שזה בסדר)

ואם חרטת באמת תאבד את האחריות, אבל מזה משנה ? כמעט כל מי שאני מכיר שם כיסוי למקלדת בשביל לשמור עליה, ויש כיסוי כזה עם עברית ואנגלית, והכל בסדר.

שוב, המוזיקאים הגדולים בעולם עובדים עם מק. לא סתם.

אני מריח כי פותח השרשור הוא עיוור אפל ?

אתה יכול להגיד שאתה אוהב יותר את מערכת ההפעלה OSX

שאתה מכיר אותה ונוח לך איתה

שאתה אוהב את העיצוב של המק שלך

ועוד כל מיני דברים, ואני אכבד את זה מאוד.

הסטורית (נגיד ב G4) פוטושופ היה רץ מהר יותר על מק ולכן היה בחירת הגרפיקאים, זה כבר לא נכון היום.

אני לא זוכר מבחן היום שיוציא את המק עם ביצועים טובים יותר מול HP+7 במחיר מקביל.

אני גם לא זוכר שום נתון שאומר שמק הוא המחשב הנמכר ביותר בארהב, יותר לכיוון 15% מהמכירות של מחשבים.

אני טועה ?

אני אתחיל מהסוף.

תחזור לאותן כתבות מהתקופה שסטיב ג'ובס נפטר ותקרא במדויק מה כתבו בהרבה עיתונים.

"הנמכר ביותר בארה"ב" (עדכני ללפני חודש בערך)

כשאני קניתי את המק הראשון לא חשבתי על נוחיות, ידעתי שאני קונה מק כי אני צריך מפלצת, מחשב שיעמוד בעומס ולא יפול באמצע, כי אני עובד לייב.

אני מכיר המון צלמים\גרפיקאים שמשתמשים ב-iMac, ומאות DJs שמשתמשים ב-MacBook Pro בדיוק מהסיבות הנ"ל.

אנחנו מדברים פה על אנשים שיכלו להשקיע את הכספים שלהם במחשבים ש"על הנייר" יותר חזקים, אבל בחרו מק.

להסכים או לא להסכים- זו החלטה שלך.

פורסם

אין לי פה מה להסכים אני חושב שאתה מוכיח בדיוק את הנקודה שהעלתי.

אתה מאוהב במק שלך עד כדי עיקום המציאות.

http://www.macrumors.com/2011/10/12/apples-share-of-u-s-pc-market-leaps-to-12-9-in-3q-2011/

אפשר לעקם נתונים ולהגיד שאפל מכרה מחשב מסוג X, בודד וממנו מכרה מיליון מחשבים בעוד HP מכרה 25 מליון אבל מ 50 סוגים שונים בחלוקה זהה ולכן מכרה רק חצי מליון מכל סוג ולכן אפשר לעקם שאפל מכרה יותר מחשבים מכל מחשב אחר (המספרים מפוברקים לצורך הדוגמה אבל באחוזים די אמיתיים, HP שולטת בשוק המחשבים בארהב) ברור לי, אני מקוה שגם לך, שהדוגמה עקומה.

מה ציפית בכתבה על סטיב גובס, שיגידו אחרת?

אתה משוויץ שאפל בונים את התוכנה שלהם סביב חומרה מסויימת כדוגמה לעילעיות כל שהיא, זה סה"כ אומר שהתוכנה שלהם כנראה רזה יותר כי היא צריכה להיות פחות גמישה מאשר חלונות7.

לא הבאת שום bench mark שתומך בעילעיות הביצועים שלך ולהערכתי יהיה לך קשה למצוא אחד, כי זו לא הסיבה שכל מי שציינת עובד עם מק, הסיבה היא שאנשים אוהבים את התוכנות של אפל ולכן הם קונים מוצרים שתומכים בתוכנות האלה.

או שהם חושבים שזה קול, או שאפל בעצמם נתנה להם תמריץ להיות עם מק כי הם יודעים שזה קידום נפלא עד כדי שהוא מגיע לטרדים כאלה.

אין שום יתרון ביצועים למק, אחד הדברים הראשונים שאנשים עשו כשאפל יצאה עם מעבדי אינטל סטנדרטים היה להתקין עליהם חלונות ולמדוד ביצועים, הביצועים היו טובים יותר בתוכנות כמו פוטושופ כאשר המחשב הריץ חלונות ! אחוזים בודדים אבל עדין, טובים יותר וזהים לביצועי מחשב עם חומרה זהה שמראש הריץ מהמפעל חלונות.

אל תחשוב שאני אנטי אפל, יש לי איפון, אייפד, ו4 איפודים שונים ואני מאוד אוהב כל אחד מהם.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

חבר'ה, תעזבו לרגע את הקטע הרגשי של הערצה/אהבה או מה שזה לא יהיה.

המדיניות של אפל הייתה מאז ומעולם מחירים גבוהים יותר מהשאר,

בלי שום קשר לחומרה או לתוכנה או למתחרים.

זה (כמעט) קבוע גיאומטרי, ולכן השוואות של תמורה / מתחרים / כסף היא עקרה מיסודה.

את אפל לא מעניין למכור יותר מכולם. זה בניגוד לתוכנית העסקית שלהם.

ברגע שמוצר כלשהו הופך לנפוץ מדי (נגני mp3) הם עוברים הלאה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שים לב לדקויות: יש הבדל בין למכור לבין להרוויח.:-)

העובדה היא שאפל ממשיכים למכור בכמויות קטנות יחסית לכל הענקים

(HP, סמסונג, DELL וכיו"ב) אבל מרוויחים יותר מהם על כל קנייה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מבין כלום במחשבים. כלום. בכל זאת רציתי להביע את דעתי.

יש לי מקבוק פרו מהדגמים הראשונים, שנת 2006. בשנתיים שהוא אצלי הוא משמש כמחשב יחיד, את ה-PC הוצאתי לגמלאות שבוע אחרי רכישת המק. הוא המחשב הביתי, הוא המחשב לעבודה (עיבוד תמונה). הוא יוצא איתי לשטח (אמיתי, כזה עם חול), וטס איתי לחו"ל.

לפני הוא היה שייך לידידה, גם אצלה כמחשב יחיד. היא גיקית די רצינית שעובדת במשהו במחשבים, תהרגו אותי אם אני מבין במה, שגם עבדה איתו וגם טלטלה אותו לחו"ל וכו'.

למה זה משנה כל זה? כי ב-6 השנים שהוא עובד כמו חמור, לא קרה לו כלום. שום דבר. לא קריסות, לא תקיעות, לא מעבדות, לא פירמוטים, שום נזק פיזי משמעותי, שום הפרעות על המסך.

המחשב לאחרונה התחיל לגמגם (כרטיס מסך מתחמם ככל הנראה), אבל עדיין עובד כמו חמור. יוצא לי מדי פעם לעבוד באותן תוכנות שאני משתמש בהן קבוע על PC נייחים וניידים אחרים, חדשים וחזקים. זה לא משתווה בחלקות ובמהירות העבודה. אני מזכיר, המחשב שלי בן 6 עוד מעט.

שלא לדבר על כך שמערכת ההפעלה של אפל כ"כ הרבה יותר ידידותית ונכונה למשתמש שלא מחפש לפשפש בקרביים.

על כמה PC אפשר להגיד את מה שאמרתי (בלי לשקר)? ניידים או נייחים?

לא יודע אם זה בגלל חומרה או תוכנה, לא יודע אם סתם יש לי מזל, עובדתית - זה המוצר החשמלי הכי אמין שהיה לי בחיים, יחסית כמובן להיקף השימוש בו (כי אני בעליו הגאה של טוסטר בן איזה 30 שעדיין עובד כמו שד).

היום, כשאני רוצה להתחדש במחשב חדש (רק עקב התקלה בכרטיס המסך, אחרת הייתי ממשיך עם הנוכחי עוד הרבה זמן, מבחינת ביצועים הוא מספק אותי לגמרי) - אין לי שום דילמה. רק מק. בוק פרו. (מישהו רוצה למכור במחיר אטרקטיבי? בשיא הרצינות, אני מחפש).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אנלוגי, אני בטוח שאתה מכיר את הביטוי -- "the plural of anecdote is not data". לסיפורך אני יכול להעמיד את סיפורה של ידידה, אשר חוותה אינספור צרות עם מקבוק 13" שהחליט שהוא מתחפש לאלפא שטיפלו בה בשטחים.

בסופו של דבר, מחשב הוא כלי. אם החלטת שאתה מרוצה מהמוצר, ואתה מוכן לשלם את "מס התפוח", תפאדל. עם זאת, לטעון בפה מלא כי התפוחים הם יצירת אומנות בלתי מעורערת וכי סטיב ג'ובס זצ"ל נישק כל מחשב לפני אריזתו ולכן המחיר כ"כ גבוה נשמע לי הזוי.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

את הביטוי לא הכרתי, נחמד.

ברור לי שקונצנזוס לא יהיה ותמיד יהיו דוגמאות של לקוחות לא מרוצים, אבל אני חושב שרוב רוכשי המק מבסוטים, חלקם (הגדול?) לוקים בעיוורון התפוח, אבל הרבה מהם פשוט מקבלים כלי עבודה אמין, זריז וידידותי.

אני יכול להעיד על עצמי שאני הכי לא מקיסט שיש (למרות שיש לי אייפון, גם כן אנלוגי). שנים שנאתי את אנשי התפוח וההילה שמעטרת את ראשם. אבל - אני צריך כלי עבודה נטו שיקל עלי ולא יקרוס לי.

יצא במקרה שאותה ידידה מכרה לי את המחשב במחיר זנות (תרגעו, לא שכבתי איתה תמורתו), אחרת הייתי קונה PC. אני היום משתמש במק רק בעקבות הניסיון המוצלח, לא שום דבר אחר.

לגבי מחירים - נושא כאוב, גם המחשב הבא שלי יהיה מיד שניה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ניסיתי לעבוד עם MBP כמה ימים, והמקלדת הזוועתית שיגעה אותי. היות ואני מעדיף לעבוד בסביבת ה-CLI, פשוט לא הצלחתי להתרגל אליה. כיום אני עם Lenovo X220 ומרוצה עד הגג.

המחיר הוא בערך אותו הדבר, להערכתי (כ-2000 דולר).

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

המקלדת של הפרו נוראית? אז למה HP , סמסונג , דל , סוני ועוד כמה חברות מעתיקות אותה במגוון דגמים וזה הפך ליהיות הסטנדרט למקלדת טובה?

לגבי CLI , מק היא למעשה יוניקס מלאה עם קרנל 64 ביט טהור. אם אתה מתיימר לעבוד בCLI (ובא נגיד שהבדיחה שיש בחלונות זה לא ממש CLI שיכול לעשות משהו משמעותי) - אז אתה תשלוט במערכת בשניה מהרגע הראשון ברמת Power User. כל מה שיש במערכות הכבדות של גירסאות האנטרפרייז (רדהאט , סולאריסים , מערכות Unix BSD ומה לא) אפשר לעשות בקלות באותם פקודות גם פה

זכוכית מגדלת (ימין למעלה) - Terminal.

המערכת הזו מתאימה לא רק למשתמש הפשוט ביותר - אלא גם למשתמשים המתקדמים ביותר.

אצלנו בבית - אני קניתי ב2006 מקבוק - עלה אותו תקציב ואותו מפרט כמו דל XPS זהה לגמרי - מאז המחשב הביתי הוא PC אמנם - אבל לפטופים ? רק מק, היה לי אייר 11" ועכשיו 15"פרו (כשהנוכחי מהעבודה)

אחי הקטן - חצי שנה אחרי קנה , מאז רק מקים עבר לאייר 13" משודרג

איכשהו שכנענו גם את אבא שלי לנסות ב2008/9 (חיפש מחשב פרטי בנוסף ללפטופ עבודה) והוא בן אדם מסתבך ולא אוהב ניסיונות עם המחשב. נתן לו צ'אנס - ומאז הוא עם אותו מקבוק - פרו 13".

חוץ מסוללה מתה אחת ומטען שנדפק - כל הלפטופים עברו / עוברים שימוש יומיומי אינטנסיבי ועובדים ללא דופי.

חבל לחפש מקסימום תמורה לשקל בלפטופים האלו - אין.

זה משהו בין המותג , למוצר האיכותי והאמין מאוד למערכת הפעלה המדהימה.

כמו באייפון - כמות האנשים שעוברים חזרה / מחזירים - היא אפסית.

קשה להסביר , אבל מי שנותן צ'אנס - לרוב נשאר עם זה. (ואחרי שאייל עם כל הסיפורי סבתא נשאר עם האייפון - הכל כבר יכול לקראת :) )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Transporter, אני מבין את ההגיון שבחשיבה שלך אבל בבסיסו הוא מוטעה. NVIDIA כותבים את הדרייבר לכרטיס מסך שלהם בעבור אפל בדיוק כמו שהם כותבים אותו בעבור ווינדוס.

מבחינת ביצועים, ל OSX אין שום יתרון על ווינדוס. על נוחות אפשר להתווכח.

יציבות זה בעיקר פונקציה של דרייברים, אבל ככלל אצבע - קנה חומרה איכותית מחברות גדולות ומוכרות ותקבל מחשב יציב, בדיוק כמו שאתה עושה עם אפל.

פורסם
Transporter, אני מבין את ההגיון שבחשיבה שלך אבל בבסיסו הוא מוטעה. NVIDIA כותבים את הדרייבר לכרטיס מסך שלהם בעבור אפל בדיוק כמו שהם כותבים אותו בעבור ווינדוס.

מבחינת ביצועים, ל OSX אין שום יתרון על ווינדוס. על נוחות אפשר להתווכח.

יציבות זה בעיקר פונקציה של דרייברים, אבל ככלל אצבע - קנה חומרה איכותית מחברות גדולות ומוכרות ותקבל מחשב יציב, בדיוק כמו שאתה עושה עם אפל.

אני אטען שוב, שכשמייצרים גירסא של OSX מתחשבים בזה שהיא צריכה להתאים לכרטיס X (שיודעים שנמצא במקבוק פרו הנוכחי), וללוח Y, ולמעבד Z.

מה לעשות שכשHP משיקה מחשב היא לא יכולה להתאים ב 100% את ווינדוס 7 אל כל הרכיבים ?

אפשר להתווכח על זה שנים, זה לא ישנה את העובדה שהמוזיקאים הגדולים בעולם עובדים עם מק.

אם מישהו כאן רוצה לשכנע את עצמו שכולם עיוורים ורק הוא חכם שקנה מחשב זול יותר וחסך 2000 שקל - לבריאות.

פורסם

הנסיון שלי עם "חלונות" - מאז ה-XP - הוא שהמערכת יציבה, למעשה כל המסכים הכחולים שנתקלתי בהם ב-XP היו תוצאה של תקלות חומרה, בעיקר כרטיסי מסך אבל גם לוח אם ומעבד מרכזי. מאז שעברתי לויסטה ובהמשך ל-7 לא הכרתי יותר תקלות כאלה, ופירמוטים נועדו רק לשדרוג מערכת ההפעלה. אבל, שוב, מדובר בנסיון אישי ולא במדגם רחב ומייצג.

העניין המרכזי הוא שימושיות.

הוזכרו מוזיקאים - איני יודע באיזה תוכנות הם משתמשים, אבל אם, במקרה, מדובר בתוכנות שנכתבו רק (או בעיקר) למק, מובן שהם יעדיפו אותו. זה היה גם המצב עם גרפיקאים עד שנכנסה Corel Draw שאפשרה להם לעבור ל"חלונות".

אני מסתכל על בני, שהוא סטודנט להנדסה. ככזה הוא נזקק, בין השאר, ל-Solid Works. רשיון הסטודנטים לגרסה העדכנית של התוכנה מסופק חינם על ידי הטכניון. יש לו חבר שמשתמש במק. אותו חבר נאלץ לשלם לא פחות מ-$800 תמורת רשיון, ואיני יודע אם ולכמה זמן הוא זוכה לעדכוני תוכנה. אם רכישת תוכנה חיונית אחת מצריכה הוצאה השווה לרכישת מחשב נוסף זו כבר סיבה להמנע מ"מק" בנסיבות שלו.

בקצרה - הויכוח אינו אם המק הוא מחשב עדיף על מחשבי "חלונות" ככלל, אלא לפי צרכי המשתמש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אותו חבר של בנך - יכול להתקין חלונות על המק שלו (ויש דרייברים של אפל מסופקים אפילו לחומרה לחלונות)

בנך - לא יכול להתקין מק על הPC שלו (וגם אם יכול עם איזה קומבינה - זה עובד כמו תחת).

דניאל - ברגע שאפל יכולה לעשות אופטימיזציה לX קונפיגורציות חומרה - זה מאוד מאוד משנה.

זה כמו שהPS3 והxbox מצליחים לתת תוצאות גרפיות הרבה יותר טובות ממחשב עם מפרט דומה , גם היום - 5-6 שנים אחרי שהם תוכננו.

מה מריץ היום מחשב בן 6? סוליטר אולי , בטח לא MW3.

החברות מוציאות דרייברים לWin מחוסר ברירה - כי אחרת אף אחד לא יקנה את החומרה שלהם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...